tvb.com

tvb.com

Kitty-陳婉婷

估唔到剛剛星期日係娛樂大家嘅微辣見到佢,而家又再係白色强人睇到佢,除左上次愛回家之開心速遞見過之後都未有劇見過佢,今次係演一個病人,她擔心做完手術後會有疤痕,怕影响到拍攝工作,再經醫生勸喻後,才應承做手術。今次呢個塲口做得好正,演繹個肺穿左嘅呼吸困難而又好擔心做手術後會影響自己嘅心情及辛苦嘅情況,佢演得真係好好,希望黎緊仲可以見到你有更多塲口。

發表於 Posted on: 2019-06-11 23:30

小幸運之神
帖數 Posts: 15
回頂端 / Top
前晚同今晚都見到佢,前晚就俾佢身材吸引左,今集就知佢原來裝假狗。
入番正題,我見佢講對白好似有氣無力咁,GOOGLE一下原來佢個病係應該咁,又演得幾專業喎。
聽晚應該重有佢,我會繼續留意﹗

發表於 Posted on: 2019-06-14 0:03

文俊哥
帖數 Posts: 42
回頂端 / Top
佢演呢個爆肺女病人演得好好,
表情語氣,講野節奏各方面都係一個病人。
完全感受到女人嗰種要靚唔要命既心情。

發表於 Posted on: 2019-06-14 7:19

勿忘初衷
回頂端 / Top
在微辣見倒陳婉婷演出一個好有攻心計嘅女友之後,星期二同琴晚亦見倒佢演出一個病人,演技真係有好大嘅進步,最初見佢喺親親我好媽果度有啲生硬,依家嘅演技真係成熟咗好多,我希望各位監制俾多啲機會陳婉婷演出,亦希望佢可以攞倒飛躍進步獎。

發表於 Posted on: 2019-06-14 12:35

thai-fai
帖數 Posts: 9
回頂端 / Top
無意之中,剛剛睇到香港01嘅娛樂新聞提及白色强人嘅角色Kitty,原來做呢個角色她做左好多準備功夫,仲要學埋呢個病點樣症狀,仲有襯托返隆胸嘅造型嘅效果,特意帶埋兩個bra,佢今次嘅表現真係做得好好,希望佢所付出嘅努力,會有人認同及懂得欣賞,相信你下一個角色會做得更加好。

發表於 Posted on: 2019-06-14 23:17

Danielxdd
帖數 Posts: 11
回頂端 / Top
本來無留意她,因爲這部有太多美女,又有好多演技一流的男演員。

但睇到樓上這樣講,就想說兩句。

她做得麻麻地,完全不像一個有 pneumonothorax 的病人, 就說不能用 accessory muscles,但連好容易就可以扮到的急呼吸,胸部大起伏, 都無。哭戲就更加是好差,哭不出,都唔知她想表達咩。其實 YouTube 有好多因各種病而引起的 dyspnea 的片,有心的演員,就算沒見過真人,都可以去 YouTube 看看。

本來以新人來説,是沒所謂的,預左演技麻麻,不緊要,要給新人機會,可以慢慢來。但睇到樓上嘅報導,我就覺得這個新人太過自誇了,應該多點xi

發表於 Posted on: 2019-06-15 5:19

LittleApril
帖數 Posts: 525
回頂端 / Top
相信大家有睇hebe係白色強人演出既kitty
呢個角色吾容易,有好多困難
佢演得幾好
希望遲啲有更多吾同角色會用hebe

發表於 Posted on: 2019-06-15 9:50

chuchu__cpy
帖數 Posts: 5
回頂端 / Top
上兩層位師兄幾專業喎,其實我都睇過D片,的確係嚴重好多嚴重到講唔出野,但拍野就係咁始終要講對白,所以平衡兩者之間都幾重要,點平衝就睇演員喇。以我覺得,陳婉婷平衝得唔錯。

發表於 Posted on: 2019-06-15 14:08

文俊哥
回頂端 / Top
上面果位師兄講得無錯演戲就係演戲,因為演員要講對白,如果唔係啲觀眾唔明白個演員想做啲乜嘢,我又想問問真實嘅病人如果出唔倒聲,咁個醫生點會理解倒個病情,我相信真實個案都會講倒嘢不過慢好多,但係電視就要快啲俾觀眾知道發生乜嘢事,所以就同真嘅有啲分別,我希望各位都平衡啲去睇,我亦相信好多演員已經盡量做到最好!

發表於 Posted on: 2019-06-15 18:02

thai-fai
回頂端 / Top
佢演爆肺病人都演得幾好
希望可以比多d機會佢
加油

發表於 Posted on: 2019-06-17 7:09

只想你快樂
帖數 Posts: 27
回頂端 / Top
做得好,要多多加油
希望可以係更加多既劇見到佢

發表於 Posted on: 2019-06-17 8:03

不變的愛
帖數 Posts: 16
回頂端 / Top
其實只係播左5集,反應都唔錯,套劇又拍得唔錯,加上呢個監製在選角方面都幾好,今次塑造kitty呢個角色都幾突出,吸引左好多聲音,如香港01娛樂及東網巨星都有講爆肺女星,一個病人都可以做得咁好,功勞都係非監製莫屬,唔知黎緊所拍嘅劇會唔會再有佢份呢?

發表於 Posted on: 2019-06-17 23:02

正義超人
帖數 Posts: 12
回頂端 / Top
其實我覺得監製 編劇 導演都好西利
有好既演員,好既劇本,加埋拍出來既效果
先有甘既回響。
Kitty只係其中一個故事,上星期只有3集見到佢
但已經有香港01同 東方揾佢做訪問
隨左演員演得好外,用佢既監製,劇情,同拍攝手法
都缺一不可。

發表於 Posted on: 2019-06-18 7:21

愛回家好睇
帖數 Posts: 57
回頂端 / Top
無綫劇《白色強人》熱播中,日前一集,講到有「最索丫鬟」之稱陳婉婷飾演嘅歌手Kitty爆肺入院,陳婉婷瞓喺病床度插晒喉,個樣相當可憐!但觀眾嘅焦點落咗喺陳婉婷心口度,因為佢今次係飾演一個隆過胸嘅歌手,所以佢胸前相當偉大,簡直係逼爆衫!其實佢今次為咗呢一幕演出都做咗好多功夫,專登揀可以突出「效果」嘅衫,同埋戴咗兩個Bra上陣! 

以上係東網所讚揚白色强人嘅陳婉婷所飾演爆肺女星,及要做足準備功夫,雖然戲份唔多,但所演幾個塲口都做得相當好,引黎好大嘅觀眾聲音,既然今次監製都可以拍得佢咁出色,我相信下一套劇都應該有機會比佢演出的。

發表於 Posted on: 2019-06-18 21:33

Windaniel
回頂端 / Top
其實效果甘好,甘大回響
下一套劇或者續集,強人系列
都可以比機會佢演出
希望可以多d見到佢

發表於 Posted on: 2019-06-18 22:05

不變的愛
帖數 Posts: 16
回頂端 / Top
其實係白色強人做一個case都得到報導,證明呢套劇好受到傳媒重視。當然劇中人演繹得好亦係其中原因。
我希望之後白色強人其他角色都能夠受重視,而陳婉婷可以有更多機會。

發表於 Posted on: 2019-06-18 23:07

文俊哥
回頂端 / Top
好睇好掂。
希望會有更多其他劇可以有HEBE演出就好!!!!!!!

發表於 Posted on: 2019-06-19 18:24

文文Winsonhui
帖數 Posts: 2
回頂端 / Top
睇咗幾集覺得每個故事都很緊張,編劇編嘅故事真係近年我覺得有啲水準,又其是講陳婉婷果Part,可以凝做到一個大歌星因為種種原因唔可以向外報導,可以做到好現實,希望日後再睇倒呢啲咁有水準嘅劇集!

發表於 Posted on: 2019-06-19 18:27

thai-fai
回頂端 / Top
雖然kitty既劇情故事已經播完,但佢做得真係吾錯,佢當時既身型好適合做呢個角色,顯得真係一個病人,劇情好緊湊,令人更加繼續想知道結果係點,編劇,導演寫得好好,係一個好角色,希望黎緊劇集可以有hebe既演出,可以比多啲新嘗試佢試吾同角色。

發表於 Posted on: 2019-06-19 18:36

chuchu__cpy
帖數 Posts: 5
回頂端 / Top
你地唔講我都唔知
一個故事可以有訪問
証明佢得到認同
希望監製,編劇,導演可以比多d機會陳婉婷

發表於 Posted on: 2019-06-19 22:12

勿忘初衷
回頂端 / Top
其實索造爆肺女星kitty嘅角色都相當唔錯,不過有啲像含沙射影,睇到佢演繹得好恰當,都唔會覺得誇張,我相信她都落左唔少功夫去做呢個角色,由唔想比人知道隆胸,到最後聽到主診醫生幫她隱瞞病情才願意去做手術,所以佢今次拍得真係唔錯,如果她再有更多劇份去演的話,一二線嘅角色機會都應該有,當然係監製選角都有眼光啦。

發表於 Posted on: 2019-06-20 20:10

忠實鐵粉
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
其實呢個羅永賢監製都係拍專業劇,如之前律政强人,仁心解碼,及近年超時空男臣,都係好劇,今次白色强人拍攝認真,專業及全實景,直頭係完美,唔知會唔會有御用嘅女演員呢?我相信她是一個唔錯嘅選擇。

發表於 Posted on: 2019-06-24 14:53

勇敢的哥哥
帖數 Posts: 2
回頂端 / Top
我早幾日係youtube 見到有佢同微辣合作嘅片,係案中有案,睇落都做得幾出色,夠哂機關算盡,奸笑個下好鬼正。。

發表於 Posted on: 2019-06-28 13:02

Windaniel
回頂端 / Top
早兩日係 bigbigchannel 見到佢係包青天再起風雲又見到佢,估唔到時裝嘅爆肺女星同古裝嘅妓女都係咁正,唔知幾時有得睇。

發表於 Posted on: 2019-07-18 23:44

守護天使
帖數 Posts: 17
回頂端 / Top