tvb.com

tvb.com

跪低

賽馬絕對是一小撮人嘅活動,係活動並非運動呀,跟本上只有五六個馬房競爭,其餘嘅全季要掙扎求存,最可笑要練馬師贏夠十八場才可留任,有五個馬房幾乎已經上岸,其餘大部分只贏得三兩場,甚至乎某些只得一場頭馬,另外最搞笑五班賽事全季只可計算兩場頭馬,喂 ! 用吓腦喇趴街,三四班賽事嘅馬匹已經被五六個大馬房包攬,中小型馬房跟本上沒有生存空間,馬會何不只發十個練馬師牌照,圍內自己人玩晒就得喇,有幾個馬房只得三十匹馬訓練,當中有十幾匹仲係五班馬,借問一季怎能贏足十八場賽事呀打靶,另外騎師仲搞笑,只有兩個騎師可以脫穎而出,佔領大部分頭馬數目,其餘嘅甚麼公司騎師,完全處於捱打狀態,咁嘅制度賽馬活動遲早玩完,係咁先建議引入內地練馬師騎師來平衡一下需求吧,起碼會有比面派對出現嘛,領導嘅馬匹要贏,誰敢阻撓,輸左就判處違反國安法即時入獄,問吓仲有邊件垃圾敢參與其中,小圈子玩意,而家投注賽馬並非視乎馬匹實力,重點係投注練馬師及騎師呀趴街

發表於 Posted on: 2023-10-22 7:00

封哥
帖數 Posts: 378
回頂端 / Top
流鶯處處,係咁先實在舉腳贊成,促進經濟發展嘅重要一環嘛,何止夜繽紛咁簡單,絕對係日夜共同繽紛㖭啊,尤其現今囡囡質素不斷提高,青春少艾又有,熟女人妻都有,甚至乎婆婆嫲嫲亦有,任君選擇,迎合全港市民口味,究竟何來有錯,點解要尋找借口將佢地消失,查實呢種行為名符其實係壁虎跳牆喎,唔企在鬧市街頭揾老闆,咪廹佢地另覓出路囉,例如搬去工廠大廈呀,進入社區範圍呀屋邨呀屋苑呀等等,到時更加無王管,必然後悔莫及㖭呀,而家安置佢地在重點街頭拋頭露面,更容易監管囉,等同將雞鴨鵝困在籠內活動,總好過任由佢地通處飛喇垃圾,絕對是振興經濟嘅重要一步,係咁先班狗友廢物而家一有時間就躪返深圳消費,消費並非吃喝玩樂呀,係話去按摩推拿,玩甚麼92呀95呀98呀,借問一下各位垃圾網民知否究竟係乜鬼野呀,係咁先以往一向只知道69呀三七廿一走佬呀九唔搭八呀說三道四呀胡說八道呀諸如此類,乜鬼92,95,98,真係乜9嚟呀趴街

發表於 Posted on: 2023-10-23 22:51

封哥
回頂端 / Top
大量酒樓食肆執笠總有道理可言,今日行經一間食肆見到十幾樣餸展示出嚟,睇落質素並不太差,即管買一盒芋頭燜豬肉返屋企當加餸,佢老闆媽媽身體無恙嗎,又要被係咁先深切問候一番,成盒餸當中,九成係充滿堅硬嘅芋頭不特止,肉腩竟然只得兩小件??嗰條趴街亞嬸態度一向已經差劣,攞佢兩對筷子好似殺佢全家咁乸樣,喝神喝鬼,一盒兩餸飯攞佢兩對筷子,諗住上樓跟Macy分享都要被指責?食物質素仲要屬於低等,盡快執笠喇死剷,上次食辣雞飯已經感覺有些唔妥,酸溜溜的,擺明已經開始變壞,仲可以供應給顧客食用?今次係咁先慘被食物嘅外貌所欺騙,終於又再中伏,係咁先不只一次嚴厲譴責啟晴邨內嘅食肆,間間水準皆極為低劣,包括燒臘檔粉麵檔盅頭飯質素全部不知所謂,幸好有一間非常昂貴嘅家家樂頂住個雞頭,否則居民都唔知食乜鬼好,近日係咁先去當當漢堡包店買左個新式套餐試吓,叫乜鬼非常脆雞包套餐諸如此類,話時話,一杯糖水加上一包煙韌無比嘅薯條不在話下,但係個包包又幾好食咁乸樣喎,有點喜出望外㖭呀,係咁先特別要點提出幾款食品,建議所有垃圾居民切勿嘗試沾手,一就係糯米雞(酸的)二就係雙餸飯(食豬哨一樣),三就係牛腩粉麵(牛腩強而有力堅韌無比),跟本上唯一選擇確實只有當當漢堡包及家家樂囉,無言以對

發表於 Posted on: 2023-10-25 22:21

封哥
回頂端 / Top
喂呀 ! 點解又要小題大做呀,娛圈Me 2 吸毒醉駕等行為實在是家常便飯喎,近日有藝人又被大肆報導吸毒玩女,究竟想點乸樣呀,係咁先之前已經多次提及甚麼娛圈潛規則,係咁先再次強調係規矩呀趴街,總是喜歡揾一班鼠輩來制旗,重心人物財閥們又如何,似乎大細超極之嚴重喎,隻眼開隻眼閉嘅情況,跟本視作等閒喇,硬係要揾藝人做擋箭牌,借問一聲有錢人除了玩女玩車,仲有乜好做呀,濫藥飲酒比比皆是,等同成日報導校園欺凌,實在多Q餘,返學除左讀書,最大樂趣必然係欺負弱者喇,學校一向就是代表一個小社會縮影,以強凌弱乃理所當然行為喇,假如係咁先是天生一名財閥,必定大力推廣一項教育叫日常欺凌手冊或欺壓行為指南呀,自己無料到被人欺凌乃天公地義喇,諗極都諗唔到何來有錯,何況一位出名藝人,有錢有時間,唔去濫藥温女確實無其他野好做喎,唔通去選區議員咩,查實區議員實則工作係乜鬼,據係咁先理解只是安排一批垃圾定期去吓一兩日旅遊,通常二百蚊有找就可以食足幾餐㖭呀,假如係咁先是區議員做法必定有所創新,帶領一班廢物去廟街夜繽紛呀,去酒吧飲吓酒温吓女呀諸如此類,一來促進經濟發展二就提升市民外遊嘅樂趣嘛,甚麼一日深度遊喎,可以有幾深先,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2023-10-26 2:54

封哥
回頂端 / Top
呢一代人究竟知唔知點樣分別乜係好人乜係壞人呀,一向都有樣睇喎趴街,咸虫賤人扮紳士比比皆是,未讀過書可以做總經理亦為數不少,誰是反骨仔或菊花男,係咁先一看樣子就知曉,有條趴街昨日揶揄別人話識佢係老鼠,今日竟然話佢係心目中偶像??當日初出道時,係咁先已是講過呢件趴街擺明係反骨仔呃女王喇,俗稱好人有限公司嘅董事咁滯,難以理解為何有公司將其力捧,難明為何公開問候完各位垃圾網民嘅母親之後,依然有批廢物囡囡對佢非常擁戴,究竟現今乜世界,難怪殺人犯亦可以被稱為英雄,模特兒咁乸樣現身各個網站,偉大同胞們可以從某些網站認識一下該批男性殺人犯模特兒,樣貌P圖有型過華哥偉仔喎,手拿機關槍乘坐滑翔傘攻擊平民可以被稱為英雄?按道理社團人士當街大呼社團名字,可以被稱為對團隊嘅忠誠可靠嘅一種態度喎,為何要高調作出拘捕呢,忠實嘅同胞理應加以獎賞㖭喇,竟然被捕??有誰可以向係咁先作出解讀呢,未知係咁先可否向別人表示,係咁先嘅大大大佬就係金上大人呢,會否屬於違法?

發表於 Posted on: 2023-10-30 8:20

封哥
回頂端 / Top
係咁先今晚終於一雪前恥,投注國足受讓有一點六五倍,即時收穫數百元,實在太興奮吧,太興奮??首先係咁先有點疑惑,主場出擊為何要受讓呢,理應讓對手半球才是王道喎,報導指稱國足全場壓住對手來打呀,怎至乎差少少絕殺對手咁滯啊,據報導表現似乎極為出色喎,最終只是廹和對手,宣佈出線無望?Why?Why?怎可能,報導強調雙雙出線無望,雙雙?別人出線與否,關偉大祖國忍事咩,重點係自己失去出線資格嘛,總結兩個字就可以喇,出局 ! ! 報導指出似乎唔輸就代表贏左咁乸樣啊,乜鬼道理呀大哥,踢波目的就是要贏嘛,表現出色但係出局,即是代表輸乸左喇趴街,按道理即將來臨嘅世界盃外圍賽,只要表現出色就可以喇,無需爭取出線嗎??垃圾媒體就是垃圾媒體,自己表現不知所謂,將責任推卸給別人已屬無恥行為,仲要毫無羞恥之心不停指責對方放水給別人?引致偉大祖國出線無望?情況等同堅稱壞國切勿干預祖國內政,自己就不斷對外指手劃腳,強烈呼籲壞國即時停火又乜又七,俄烏戰爭又如何?人地嘅家事真係關你忍事咩,係咁先再次強烈呼籲盡快出兵台灣,達致祖國統一大業好過喇

發表於 Posted on: 2023-11-02 3:22

封哥
回頂端 / Top
近期頻頻失蹤當然有理由,除了被平台封殺之外,社會風氣令係咁先情緒一厥不振,又有乜乸野事呀,次次懶Q感性,首先要提及一下尹光叔開紅館show實在令人振奮,係咁先欣喜萬分,只不過欣喜並不代表有驚喜喎,除了值得一讚就係獻唱家謙及羗包歌曲環節以外,其餘時間只係一般歌廳水準,最令係咁先氣憤必然是嘉賓環節,一班所謂知名utuber,究竟全港有多少廢物認識佢地,係咁先一個名字都講唔出喎,成班企上台一齊唱一堆口水歌,究竟想表達乜鬼,有人話代表長幼共融喎,趴佢個臭街,係咁先想問下一班政府高官,有邊個可以講出任何一個utuber嘅名字,係咁先用性命擔保,沒有一個會講得出囉,甚至乎尹光叔亦未知佢哋係乜水呀趴街,長幼共融??最需要嚴厲嘅必然係主辦單位,邀請一班垃圾上台跳嚟跳去,扮晒興奮,台下一班中老年人士,確實想即場小佢亞爸呀死剷,蝦頭無啦啦躪上去又做乜鬼野呀死肥西,無管理層提出過安排非常有問題咩,簡直浪費金錢時間,係咁先情願尹光自己表演好過喇,嘉賓咪揾黑妹呀方伊琪頂幾首歌就得喇,總好過揾批垃圾上台搞三搞四呀打靶

發表於 Posted on: 2023-11-06 6:48

封哥
回頂端 / Top
仲有一則搞笑新聞令係咁先捧腹大笑,政府有一個活動叫乜鬼共創明teen,竟然邀請姜包做表演嘉賓?喂!之前有立法會議員狠批姜包係黑暴人士喎,政府竟然邀請佢上台?究竟想傳達乜鬼訊息給一班teenagers呀,鼓吹反中亂港嗎,有議員指出佢係黑暴嚟喎,中央點都要作出解釋喎,等同民主派點解唔可以參選區議員,姜包就可以被邀請共創明天??乜道理呀大佬,何不聘請全隊Murder幫政府做代言喇,仲要一提家in媽媽究竟嗰隊男團超級老虎在哪?tbb隊女團放學後又躪左去邊乸度呀,點解無被邀請上台表演呢,聽講魷魚娃娃要應付大學課程啊,係咁先有點大惑不解,中五剛剛畢業就可以直接進入大學嗎,最搞笑有件主播採訪魷魚時,問佢會揀選入邊間大學,大姐,人地已經被進入呀趴街,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2023-11-06 7:09

封哥
回頂端 / Top
實在忍無可忍,不可以再忍氣吞聲,邪教教主瘟神La近日其樣貌確實產生左極大變化,成個蠟像或像是一個木偶咁乸樣,就算日日濃妝艷抹,相信亦已經無法平衡其心理狀態,懷疑呢條趴街瘟神係咪躪左去打肉毒桿菌針,俗稱毒針,搞到個臉好似奪面雙雄faceoff咁乸樣呀,似足將個蘿友搬左上個頭一樣,男人之家每日濃妝艷抹,聽講佢就算落街買雜誌都必定要首先化妝才落樓呀,呢類垃圾嘅情況跟本上心理上必定已經出現嚴重問題,借問各位垃圾網民,你地嘅鄰居會否有個男人會濃妝豔抹至行出街,只有兩個可能性囉,一就係易服癖嘅心理不平衡人士,二就係通知別人佢是一名菊花佬囉,係咁先做人已經七八十年,從未見過呢類心理不平衡嘅乸型會咁受歡迎囉,最受歡迎??係咁先想詢問一下內部有關人士,究竟佢嘅幕後菊花老闆是誰,不論Ig或utbe粉絲數目總是會非比尋常地增加,例如之前有歌出籠,會有老闆book一艘遊艇協助宣傳,一部垃圾電影票房竟然可以過千萬??聽講戲院靜如深海喎,係咁先強烈建議立法會議員對呢類行為要作出嚴厲譴責,男唔男女唔女,擺明敗壞社會風氣及道德淪喪喇,同志運動會就仆出嚟反對,呢類所謂最受歡迎嘅邪靈男歌手,理應押返內地受審吧

發表於 Posted on: 2023-11-07 18:00

封哥
回頂端 / Top
近日韓劇實在毫無佳作,只不過人類嘅口味確實非常難捉摸,有套韓劇在叻非是十月嘅收視排名第一,係咁先卻認為是全年廢劇之一囉,劇名叫乜鬼無力女子氣不順,劇情胡鬧到極點不特止,竟然有條愛情線發展在一個六七十歲嘅婆婆身上?愛情線並沒有甚麼問題,嗰個婆婆集集著到發花癲咁乸樣,又扮少女呀又扮嬌媚呀,係咁先真係想嘔囉,呢個演員一向演出惡婆婆奸奶奶角色,突然扮晒嬌俏,實在難以接受,最慘就係毫不搞笑嘛趴街,人瑞咁乸樣談情說愛,每每見到佢出場就想掟爛部手機咁滯,係咁先一向是瑜美嘅粉絲,呢套劇徹底將佢擊倒囉,劇情毫不有趣絕不搞笑,假如是本地製作相信已經被腰斬吧,呢類垃圾劇如何可以衝出世界呀,你地真係以為韓劇大乸晒嗎,甚至乎恩彬嗰套無人海島Dilly亦是雷聲大雨點小之作,毫無吸引之處囉,唯一比較吸引觀眾眼球反而係有韓國明星吸毒玩女嘅新聞,可憐大叔原來係條毒虫,仲係一名玩女專業戶㖭呀,查實呢個題材已經可以被拍成劇集喇趴街,吸毒大叔愛上妓女,而吸毒大叔係縱妻及愛錫仔女嘅明星爸爸,實在非常有趣囉

發表於 Posted on: 2023-11-07 23:07

封哥
回頂端 / Top
係咁先確實好少睇錯人,兩三年前已經在討論區講過方面安呢條友擺明好人有限,生到成隻老鼠咁乸樣,假如唔係時勢造英雄,有得演出套處境劇,呢條垃圾跟本上做茄喱啡都未夠資格,係咁先講過無數次遲到乃人生最無恥行為之一,僅次於吸毒及Me 2 行為,呢條恨揸剷無恥程度簡直至極點,竟然詐儍扮懵唔認???仲要老屈別人遲到?呢個廢物假如唔全家死絕對有違天理,趴佢個臭街,以往嘅大前輩們個個非常注重守時習慣,呢條垃圾三分顏色上大紅,當正自己係國際巨星咁乸樣,各位垃圾網民理應合力深切問候一下佢家人嘅健康喇死剷,解釋甚麼人生必經階段喎,佢嘅人生必經階段係娘親被人日日問候呀趴街,係咁先年前已經講過,電視臺會否安排英雄本色嘅Mark哥比佢演出呢,保證會係近年來最好笑嘅笑片囉,情況等同以往曾經試過安排古惑仔飾演醫生,妓女就安排飾演老師咁乸樣呀,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2023-11-09 6:54

封哥
回頂端 / Top
今日聽左流先生嘅記者招待會演講,確實非常有趣,不停提及賤女人,大部分時間都係對佢作出指責,最搞笑就係係人都知道佢講緊邊個,點知有個記者唔生性突然提出其姓氏,即時被流生責罵,哈哈,確實抵乸死,流先生嘅經濟理論非常正確,今時今日九千六百萬確實對比起四五年兩三億價值為高喎,舊年有個狗友買左間三百尺新屋八百萬加埋立立雜雜要成千萬落樓,今日價值如何心中有數,當日仲要向人示威,以為執到隔夜四方諗咁乸開心,點知做晒正笨實業嘅總裁,究竟應該好嬲還是好笑,另外有一環節提及劇集愛歸家當中,有位演員擺明係塑面姐姐,面部肌肉堅硬無比,哈哈哈哈,查實有點大驚小怪囉,大把男演員都係塑面之王喇,有乜咁出奇呢,何況大台嘅藝人一向出入別墅嘛,唔好意思更正,係出類拔萃至啱,只不過係咁先相信呢位被點名演員,可以在娛圈永久消失吧

發表於 Posted on: 2023-11-11 1:28

封哥
回頂端 / Top
今日行經一間餐館,有個垃圾亞嬸突然拉住係咁先,係咁先初時以為佢係一般企街姨姨,幫手宣傳夜繽紛活動,點知原來佢話今日嘅蕃茄炒蛋中嘅蕃茄好靚,鳳爪排骨飯嘅鳳爪好特別喎,趴佢個臭街,人地局長最多只係話今日嘅細蓉好靚咋喎,擺明呢個嬸嬸有抄襲之嫌喎,可以對佢進行起訴喇,只不過係咁先最想借問一聲局長,細蓉好靚係代表個麵好靚或是粒雲吞好靚呢,定係隻碗好靚?係咁先實在見識太少吧,活到八十歲從未聽聞細蓉會好靚喎,查實細蓉是否形容一位女性人物呢,話佢生得樣貌標緻?仲要被電台主持揶揄呢種並非幽默態度啊,最難得係只有局長自己識笑,其餘嘅市民當場失笑咁講囉,情況等同表揚一件蕃茄及一隻鳳爪非常漂亮同一道理啊,係咁先建議政府留意多少少係咁先嘅言論,當中或許更加有趣及有建設性啊

發表於 Posted on: 2023-11-13 8:39

封哥
回頂端 / Top
世間上最令係咁先敬仰嘅必定是金上大人,金上大人一早已經講明樓房是給人民居住,並非被人炒賣,調控樓價勢在必行,只不過係咁先感覺下跌幅度並未夠大囉,一層樓宇二三百萬勉強接受,尚可負擔得起,三百萬以上嘅樓宇,以一個年青人嘅收入實在難以支撐,假如沒有父母支援,跟本上無可能上車,建議中央加大力度令樓價繼續下調,人民才可共享財富囉,另外一位值得表揚嘅人士,必然係整容跨欄女神吧,簡直是黨領導嘅榜樣,一句說話令係咁先對佢刮目相看,深感敬佩,邊句說話呀係咁先,盡快道出,佢話又再搶跑又如何,佢依然生活得愉快美滿,一班垃圾網民繼續罵佢又如何,係咁先給予十個讚呀妹妹,完全代表一些人心中嘅說話,擺明造假犯規又如何,耐得我何嗎?就算千千萬萬粉絲離棄佢,只要有國家官方嘅支持,就可以橫行霸道喇,就算在天安門打橫行又怎麼樣,最重要嘅宗旨係死都唔會認輸,錯誤必在敵方,喂!只不過對待美帝一直嘅覇凌行為,金上大人亦有點放緩姿態啊,整容女神相信亦要調整一下心態喎,否則跟中央政策背道而馳,必遭追究啊

發表於 Posted on: 2023-11-14 1:29

封哥
回頂端 / Top
冷靜左幾日,近日又再無名火起,甚麼叮噹頒獎典禮,群起推光B成為最受歡迎歌手,究竟d垃圾有冇腦呀,似乎從沒有人作出深入分析,推光B出嚟,事實上等同推佢入地獄一乸樣,各位垃圾網民用下個屎忽諗吓野喇,今屆頒獎典禮查實選邊個都係死路一條,領獎人必定會遭遇各方攻擊,假如光B奪獎,鏡粉必定會群起攻擊,假如姜包或瘟神 la 奪冠,網上班廢物亦會乘機作出反攻搞事,最搞笑有些垃圾話經過幾十年要還光B一個公道喎,哈哈哈哈,要還都唔應該係由一個電台還喇趴街,Where's tbb??假如光B唔係靠Uivtv,何會東山再起?還佢一個公道?究竟樂壇欠佢乜野,之前佢對樂壇有乜貢獻,係咁先又要爆料,上一屆係咁先係唯一一個預告Cutter哨牙妹會借勢現身出場,跟本上為退出而鋪路,今屆光B攞最受歡迎歌手跟本無乜可能,但必定會頒個類似終身成就比佢囉,為的是平息某些垃圾網民嘅心情,求其頒個安慰獎比佢囉,今年嘅頒獎典禮重點係可以借佢作為宣傳嘛,爭取觀眾眼球呀,姜包毫無懸念必定奪獎而回,可以平息鏡粉怒火,只不過姜包往後日子必定比較難過囉,各方搞事網民必定繼續追擊,相信要靠一班媽媽級姜粉支撐大局吧

發表於 Posted on: 2023-11-18 2:14

封哥
回頂端 / Top
係咁先刻意等左幾日,點解沒有舉行全國花車巡遊慶祝國家足球隊擊敗泰國呀,絕對值得舉國歡騰喎,擊敗泰國隊等同已經宣佈進入世界盃第三圈賽事,十八隊爭取八個半名額,唔好同係咁先話進入唔到決賽周嘛,亞洲區名額今屆曾至八個半席位,假如咁都入唔到決賽周,偉大祖國可會考慮取消足球呢種運動呀,十四億人民顏面何存啊,超級大國進入唔到決賽周查實已屬匪夷所思,等如去打仗未能戰勝一班殘疾人士一樣,怎可能發生?今屆世界盃係咁先必定會跟國足共同進退,共同進退??係咁先想如何進?如何退呢?最多進入下一個夢想,退下狼皮面具囉,係咁先相信臨死前,總會看到國足進入決賽周,被法國西班牙阿根廷等強隊好好教育吧,好好教育是否代表慘遭蹂躪呢,是叫學習呀打靶係咁先,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2023-11-18 21:24

封哥
回頂端 / Top
聽聞某些垃圾網上賣狗肉,喂,似乎炒作居多喎,怎可能有人會大模斯樣躪出來賣狗肉呀,原因一: 香港從來沒有食狗狗文化,原因二:在那裏可以劏殺狗狗,原因三: 一隻狗狗利潤可以有多少,可以賣出多少,用下腦喇各位垃圾網民,假如要食都返內地食喇,大江南北就算食到屍橫遍野都無人會知道喇,何況廣西某些地區是絕對合法嘛,通街將狗狗掛在店外,網上影片顯示如何烹煮,係咁先都略知一二喇,唯一在香港食狗狗嘅原因只有一個,偉大同胞移居香港,實在太懷念故鄉風土人情,故此幾大就幾大,燒賣就燒賣,即管買隻食吓囉,否則本土居民怎會無啦啦食狗狗呀趴街,就算偷運入港都會被偉大嘅海關部門緝獲喇,唔好當香港紀律部隊係流野至得嫁,收工後約埋一齊去食就另作別論囉,哈哈哈哈 ; 另外今日留意到一則大新聞,國內似乎非常重視嚴肅處理中,乜野乜野盡快道出,有國家英雄到訪祖國呀,被吹噓到國家領袖咁乸樣啊,原來係韓國足球隊到來踢世界盃外圍賽呀,老孫即時變成國家英雄一樣,大佬呀,人地韓國隊查實關你忍事咩,搞到好似總統到訪咁乸樣,最無恥就係不停幫人抆屎舔鞋底嘛,偉大國足竟然無人提及??唯一被人重點提及就係如何犯規阻止韓國隊進攻啊趴街,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2023-11-20 1:14

封哥
回頂端 / Top
強烈嚴厲投訴韓國國足打假,半場完全放軟手腳,唔進攻唔防守,不停搓波,想點乸樣呀趴街,喂!唔進攻唔防守都領先兩球?咁都唔係造假,相信全場球迷都進入昏睡狀態,係咁先都差少少瞓著,下半場跟據劇本編排,理應放水令偉大國足入番一兩球喇死剷,要令金上大人高興一下嘛,否則繼絕經濟來往,你地就知死,提醒一下國足同胞,呢場賽事沒有VAR判決呀,盡力犯規爭取入球喇,剷到佢地恨揸剷為止嘛,甚至乎用手拍波喇同胞們,偉大祖國而家大晒嘛,誰夠胆挑戰祖國權威呀,係咁先建議下半場國足同胞們一於全程用手打波或用殺傷戰術吧,除了對待美帝就另作別論,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2023-11-21 21:06

封哥
回頂端 / Top
國足最終輸三球,係咁先實在要嚴厲譴責韓國隊,擺明是不公平對抗,不停犯規侵犯國足球員,侵犯??竟然只攞一張黃咭,國足就攞四張??乜鬼道理呀,同胞們理應即時衝入球場提出抗議喇,總之輸波就抗議不公平囉,國策嚟呀,係咁先要重點指出韓國打假球員,九號仔擺明行行企企食飯幾味,不停扮晒跑動,接觸足球嘅時間跟本極少,永遠都甩腳誤踢,呢類球員假如活在獨裁國家,必定被秋後算帳及被剝奪政治權利終身,甚至乎即時被處決,另外一個娃娃面十八號球員,單刀竟然仲要刻意扭過門將才射球,話佢唔係造假,實在匪夷所思呀趴街,係咁先仲有一個疑問,金上大人唔係講過要嚴控紋身球員咩,嗰個五號仔紋到全身鬼咁馬綠,社團人士咁乸樣,呢類球員理應即時判處無期徒刑喇,冠軍短跑女選手及整容女神都有紋身喎,喂!佢地有用貼上便利貼遮掩嘛,呢個足球員亦應該全身被包裹才允許出賽喇,金上大人曾指出有辱國體喎,或者用漒水將紋身圖案徹底清理才獲准出賽囉,最後仲要一提,國足運動員嘅樣貌通常都係凶神惡煞想殺人咁乸樣,踢波唧大哥,想殺人咩,喂!係咁先想點乸樣呀亂噏廿九,佢地都未有好似華哥咁乸樣,出動降龍十八掌喇,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2023-11-21 23:30

封哥
回頂端 / Top
叮噹頒獎典禮最喜愛男歌手似乎塵埃落定,光B必然地落選吧,近日反響聲音不絕於耳,有批垃圾已經強烈指出,光B出道幾十年究竟佢對樂壇有乜實則貢獻,最離譜有批廢物包括Hit公都話要對佢有一個交代喎,哈哈哈哈,按道理方依琪雷安娜黑妹姐肥西媽媽咪咪姐秋官葉振棠亦要對佢哋作出交代喇,點解只向光B一個人作出交代呀趴街,只要有人回答得到,佢對樂壇有乜重大貢獻就得,當年古先生首今期流行實在令樂迷非常喜愛,感覺極為有趣,對樂壇後輩們有一個啟發作用,就算歌藝不佳,亦可以有一定嘅成功因素,光B跟本上沒有一首家傳戶曉嘅歌曲,形象亦只限於是一名市井歌手,成就跟本上連蔡瘋拿亦有所不及,有乜資格上台領取大獎呀,係咁先之前已經講過,大會只需頒一個永不放棄長者歌手獎比佢,就已經算有交代喇,最喜愛絕對未至於囉,查實可以一砲雙响,直接頒獎比MC天父,就可以將一個人從天拉回地面,俗稱做擋箭牌嘛,一來可以幫姜包護航,二來就可以令樂迷對佢反感,一舉幾得嘛

發表於 Posted on: 2023-11-23 7:09

封哥
回頂端 / Top
內地某些垃圾媒體確實是垃圾堆中渣滓,孫興民入球嘅慶祝手勢衆所周知,做出拍攝嘅手勢大部分球迷亦有所知曉,趴佢個臭街,有垃圾媒體竟然話佢手勢及態度挑釁球迷??孫興民係禮貌大使,懂得睇波嘅球迷必定會知道,從不喜歡作出挑釁行為,反而國足挑釁對手嘅情況,比比皆是,劣跡斑斑,包括球迷或球員皆是垃圾始祖,每一項體育運動,個個運動員嘅眼神好似想殺人咁乸樣,運動一向是一種享受,態度上每每想殺死對手一樣,怎能進步呀,國民水平如此差劣,如何建立強大體育團隊呀哥哥,繼續打乒乓球舉重跳水囉,當中起碼可以拿下十幾面金牌,只不過受大衆歡迎嘅體育項目,例如足球籃球田徑等賽事,唔該借歪吧,跨欄整容女,借國家運動員之名,乘機旅遊法國巴黎,話為國爭光喎,係咁先用BB性命作出保證,假如呢條趴街可以進入八強決賽,即時跳河自盡或服毒自殺㖭呀,利用國家財產,目的係為旅遊,呢類廢物理應被中央政府即作出時起訴嚴肅處理吧整容怪物

發表於 Posted on: 2023-11-23 21:18

封哥
回頂端 / Top
內地網站嘅講波佬,日日吹噓自己又中左四五手呀,乜乜七七,假如日日貼中仲要講波咩趴街,甚麼角球大細,入球大小,係咁先之前已經多次提及實在無聊到極點,踢波唔係講實力咩,要不停賭角球大細,簡直貽笑大方,借問金上大人一聲,究竟睇波嘅目的是否睇角球大細呀,絕對要嚴肅整頓網台水平喇,何謂說三道四就係呢種囉,為國爭光原來就是睇角球大細,相信全世界足球強國只有偉大祖國會發生呢類情況,不斷數住幾多隻角球,係咁先極度懷疑呢類網站主持,係地下賭場嘅莊家囉,否則有誰會留意世界盃決賽法國對阿根廷,角球大定係細呀趴街,泰國總理會見金上大人應該詢問金上大人嗰場中國對泰國嘅球賽,喜歡角球大定係細嘛,贏輸並非重點,重點係大定係細呀死剷,班垃圾網站主持仲要講得津津有味,一早就話角球大喇又乜又七,哈哈哈哈,其實佢地會擔心家人生命安全或是角球大細比較重要呢,代表究竟選擇全家死絕或是角球大細好呢,唉!!!

發表於 Posted on: 2023-11-25 4:02

封哥
回頂端 / Top
你做就違法,我做就合法,國家法規嚟嘛,有韓國人投訴有球迷用大殺傷力武器激光筆,照射孫興民及南韓球員??實在非常搞笑囉,借問一聲佢地身體有冇任何傷害呀趴街,只證明球迷必定係愛黨愛國份子,目的是為國家爭取勝利,咁都有罪?建議往後嚴禁韓國球隊進入祖國國境比賽㖭喇,每每喜歡撩事鬥非,下次改用大型激光砲對準所有韓國球員,你地吹得我漲咩,甚至乎用北斗衛星發射㖭呀,不停啊吱阿咗,擺明干涉偉大祖國內政,假如球迷打氣都係錯誤,全世界亦需要禁止所有足球賽事喇趴街,用激光筆就大驚小怪,簡直小題大做,喂!香港有班垃圾用激光筆照射警員,都要判入獄喎,點同呀係咁先,佢地係反中亂港份子,球迷就是熱愛祖國嘅同胞,怎能相提並論,等同幫小孩檢查身體,就被說成性滋擾?事實上假如發生在鬼子身上就屬違法,偉大同胞就必然屬於合理合法喇,哦!原來咁樣

發表於 Posted on: 2023-11-25 20:36

封哥
回頂端 / Top
今日聽到有一句說話笑到係咁先肚痛抽筋咁滯,有個垃圾演員話如果自己工作態度差就唔會在一間公司生存七年喎,哈哈哈哈,完全係轉移視線呀死剷,重點係視乎在邊間公司嘛趴街,假如對待老闆舔屎勿心舔得舒舒服服,或是一名專業擦鞋能手,何止可以工作七年呀打靶,係咁先已經講過無數次,假如唔係有個千年低智劇集一直播出,尚會有甚麼演出機會呀,演舞女呀鴨寮街姨姨呀廟街嬸嬸呀呢類角色就或許有份,樣貌已經並不高貴兼且係熟女一件,跟本出路只有一條,去接拍Milf系列嘅AV呀,勉強可以媲美繪麗奈呢位女郎嘅,對唔住係女優並非女郎,掌嘴!!呢條趴街人品衆所周知如何喇,淑女?熟女嚟咋死剷,係咁先以往嘅職場中,大乸把呢類恨揸剷同事,衰格到核爆級別喇,佢地依然可以工作至退休喎,等同垃圾安仔假如無呢套千年處境劇集演出,唔通安排佢做英雄本色Mark哥角色咩,路人甲亦非被考慮之列呀趴街,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2023-11-27 1:46

封哥
回頂端 / Top
J2跟財經台合併?即是代表一向食開肥义燒飯,而家夾硬要人食义雞飯?假如對雞有敏感如何是好,百思不解為何要合併,聽講要縮減開支啊,怎至乎要大量裁員㖭呀,吓!!以往係咁先只會睇J2台賽馬,點知無啦啦突然轉至85台財經台播放,搞到一班長者以為賽馬活動已經被取消,不斷作出投訴,而家突然又轉番82台播出??想點乸樣呀趴街老細,搞到一班老鬼無所適從呀死剷,之前老闆唔係話會加大投資,增加大型節目製作咩,大量裁員??董事局總要交出一個垃圾高層出嚟面對公衆作出交代喎,似乎總經理被即時撤職乃其中一個可行辦法喎,俗稱要負上被問責嘅後果,即是炒魷魚呀,做咁耐蝕咁耐不特止,仲要跟中央作對,聽講仲向罪犯公開賀壽?喂!偉大中央政府理應做出明智決策囉,內地市政府高官亦要被適時問責,tbb總經理有特權嗎,求其話佢身體出現問題,令佢體面地下台吧,媒體管理真係無人懂嗎,係咁先已經多次作出自薦,要揾屎橋就入討論區參考係咁先建議喇,幾十年前嗰班做到今時今日七八十歲,樂此不疲,唯一可取之處就必定係可以被低薪任用囉,假如係咁先就直接三合一,將明珠台加入三合一之列,三一萬能俠咁乸樣,每個星期睇到明珠台都重播狂野時速1234567蜘蛛俠123豬玀公園123,係咁先簡直想死咁滯啊

發表於 Posted on: 2023-11-28 19:48

封哥
回頂端 / Top