tvb.com

tvb.com

跪低

Murder衝出香港邁向國際?簡直笑話,日本人究竟智慧有幾高,自家製劇集賣給香港重新製作,俗稱翻拍,send返日本給國民欣賞,傳媒話被日本人大讚製作獨特,甚具睇頭,吓吓吓 ,世界無奇不有,真係咁都得?日本社會一向係自我忠心嘅社會,盛讚別人嘅行為,理應甚少會發生,Murder憑甚麼入侵日本固有文化,可以衝出國際嘅機會跟本上微乎其微,入侵韓國更加無甚可能,人地年青嘅偶像男團組合多如天上繁星,Murder好話唔好聽,查實已步入中佬階段,係咁先已經多次提及韓國組合世紀魔咒,止限於七年時期,Murder已進入第四年,發揮空間絕對已不大,乖乖地捱多三年等收工好過喇,事實上某些隊員已經缺乏鬥志,陪襯品咁乸樣,假如係咁先頂盡捱多一年就宣佈退團,一鋪就玩殘你班樂壇組合,又再證明tbb班幕後人員毫不投入工作,理應重金撬走佢地一兩件垃圾,佢地就無仇報喇,搞分裂都要人教?喂 ! 分裂係敏感詞呀,奉勸係咁先即時收回言論,否則後果自負,哦 ! 收嗲

發表於 Posted on: 2021-08-22 1:08

封哥
帖數 Posts: 3416
回頂端 / Top
今日係咁先係近期其中一日最沮喪嘅日子,大埔車禍事件實在慘不忍睹,抽受害人水嘅行為係咁先從不接受,只是事件觸發起某些情緒,好地地行街過馬路就飛來橫禍,傷者受創及家人嘅悲傷感受,實非筆墨可形容,係咁先在此作出深切慰問,場面簡直震撼神經,某些垃圾網民第一時間唔係慰問一衆死傷者,竟然係想睇撞車片段,恨揸剷中嘅恨揸剷就係呢類趴街,睇別人受害係樂事??班垃圾網民死全家喇趴街,市民合力即場提供協助嘅畫面,至為感動,但Where's my police,影片中所見連一個警察叔叔都冇到場救援?全部乃市民自發拯救,打曱甴就極速到場,孕婦小孩長者受傷就慢過萬金油??how come?定係07大哥畫面未及捕捉到警方人員呢,大型事故唔係應該極速支援咩,或是現場大批熱心市民過度熱血?當日沙田校巴車禍都迅速到達現場,今日係市區鬧市喎大佬,究竟是否有人刻意掩飾真相,查實該批市民就係便裝警察啊,可以成駕的士撞起,唔係受過專業訓練確難做得到,陽光普照但灰暗嘅一日,又有多少家庭受重創呢,唉!!!

發表於 Posted on: 2021-08-22 19:49

封哥
回頂端 / Top
乜今晚港嬸選舉咩,果然不動聲色,聽講大批嘉賓撐場喎,只可惜據07大哥報導嘉賓嘅名字大多唔認識,係咁先實在孤陋寡聞,毫不感興趣,反而今日靚靚雪雪出席隔離台活動,卻甚具睇頭,跟柳柳粉一齊打羽毛球極為可愛,甚有演藝細胞,但未來日子應該緣慳一面啊,皆因要專注打波,係咁先心情實在有點戚戚然,唯有在唉豬相見吧 ; 仲有一點係咁先極之疑惑,Murder廣告價錢合共竟然達一億八千幾萬?係真唔係呀,係咁先廣告價錢頂多得一百幾十加兩個飯盒咋喎,究竟憑甚麼?按道理十幾隻夢遺嘅靚妹靚仔都起碼收一億喇,咁乸受歡迎喎,仲開幾場演唱會㖭,tbb今年盈利應該不少吧,值得恭喜,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-08-22 23:29

封哥
回頂端 / Top
07大哥啊,今日八成篇幅都係港嬸新聞,有冇搞乸錯,港嬸尚有多少話題性呀,又要係咁先出馬教你班趴街兩道散手,港嬸從古至今形象一向貪慕虛榮,選舉係一個釣水魚嘅遊戲,以往三級片年代,班垃圾蜂擁躪去拍攝為博出鏡,目的當然是可以向各位水魚免費宣傳自己副架撐嘛,之前通街食魚蛋講粗口問候人地媽媽嘅港嬸,問心一句,絕對抵讚,將自己形象打到落地深十萬八千尺,但又未至於係地獄,已達到提升知名度嘅目的,最最最失敗就係躪番出嚟認錯喎,佢媽媽健康情況如何,係咁先要深切問候一下,多次強調現今社會,每個人犯錯都打死都唔乸認喇,前一哥話齋"你地無做錯", 銘記於心,世界已經嚴重被扭曲,恐怖分子乘勢而起,世界警察慘變成狗雄,祖國明顯勝出一仗,今時今日甚麼勾結外國勢力,跟恐怖份子聯盟似乎係唯一出路咁乸樣,仲要爭取民主?簡直笑話,顧掂自己條命仔先喇

發表於 Posted on: 2021-08-23 19:28

封哥
回頂端 / Top
近二十年以來,係咁先對樂壇完全提不起興趣,近期終於出現夢幻嘅世紀金曲,歌名簡直無得頂,叫向前衝呀,神曲一樣,係咁先即時混淆繞樑三日及鬼哭神號嘅解釋,聽完即場熱血得係咁先熱淚盈眶,感動得全家連飯都食唔落,竟然出現減肥神曲,家中小朋友不論食飯痾屎温習瞓覺都要聽住,甚至觀看tbb廢劇嘅時間都放棄,茶飯不思,但勁雞歌曲竟然未見上榜?強烈嚴厲譴責tbb無視國有金曲,簡直侮辱國家尊嚴,強烈建議應盡快推回金曲榜首位置,否則後果自負,理應集合一衆夢遺勝利組,拍MV支持一下此世紀金曲,商場及公共交通工具全日必需洗腦式播放,代表團結各界嘛,借問一聲而家有冇私營機構嚮應既有愛國精神,強制員工開工前要先唱國歌呢,係咁先強烈呼籲政府機關扮演愛國先鋒角色,所有公務人員每日要集體唱國歌才可開始工作吧,年前係咁先已強烈建議tbb台慶要首先齊集全台垃圾唱國歌為重,tbb卻一直嗤之以鼻,想點乸樣呀,一點愛國情愫都沒有,集團高層怎向中央交代

發表於 Posted on: 2021-08-23 21:02

封哥
回頂端 / Top
淫泳BB咪再試水温喇,直接向正短哥叩門要求復出好過喇,免費招待一衆老闆飯局兩個月當還債就得喇,跟本上路就只有兩條,一就係以上嘅陳述,二就係蟬過別枝另謀出路喇,蟬過別枝?何來別枝,本地媒體難尋出路喎,就算返內地都無人會公開承認聘請淫娃喇,你班趴街真係點極都唔明,出路咪日本AV藝能界囉,佢要闖出新天地查實易如反掌,某些女優拍到五十依然表現出衆,三十以上中女實在係黃金時期,多類型系列亦可參與其中,一年可以閒閒地出品十幾套以上,何況仲係本地知名淫后,價值不菲吧,使鬼躪去求神拜佛博出鏡咩,無人報料跟本上無人會知佢去拜神,報料者不言而喻喇,假如係咁先就直接自資一套三級片叫"淫娃淫出禍",隨時有機會收到八百萬票房喎,哈哈哈哈,八百萬??係咁先情願睇媽媽的神奇小子囉

發表於 Posted on: 2021-08-23 22:18

封哥
回頂端 / Top
查實而家社會欣欣向榮,揾快錢嘅超級機會is coming,只要有把口就老虎魚蝦蟹開番一兩場演唱會喇,事實上通街水魚,狗屎垃圾都話去開演唱會,但又總有一班舉乸晒牌嘅日常廢物捧場喎,究竟班廢粉從何而來,來自外太空生物咁乸樣,每日都唔使返工返學?懷疑佢地係咪日薪二百嘅臨時演員呀死剷,係日日都有一大批所謂粉絲到場打氣喎,表現亦極為專業,爭先恐後粗鄙無禮,又近距離觸摸靚妹偶像,但問心嗰句Murder班粉絲除了嘈之巴閉鬼殺咁嘈之外,大部分都極為守秩序喎,無刻意送上拜山鮮花及多手多腳行為,大多只係遠觀嘅粉絲,對比當年校長哥哥嘅粉絲廹爆商戶玻璃大打出手,已算極為有禮,大佬叫你舉牌就舉牌喇,咪躪埋去想揸靚妹波波嘛,tbb無警衞保護班靚妹,任由廢粉非禮,攞明已違反協助擾亂公衆秩序嘅罪名,對藝人安全毫無保障,假如係咁先係個靚妹,直接叫爸爸發律師信要求tbb公開道歉喇,囡囡皆因疏忽被照顧而被廢男公開滋擾,道歉及賠償絕不可缺吧,故此近期公開活動佢爸爸媽媽已經貼身作出保護,靠tbb保護就隨時恨揸剷喇,聘請兩個臨時保安人員,每人日薪最多咪五六百蚊,咁都慳,靚妹都係人嚟呀打靶

發表於 Posted on: 2021-08-24 19:14

封哥
回頂端 / Top
返內地揾食嘅老鬼垃圾演員,商演就唱歌喇,拍劇就拍劇喇,有錢揾就揾喇,無人理你呀打靶,過關時大叫我愛中國??哈哈哈哈,讀得書少或人蠢無藥醫,想博加人工就及早收嗲喇,金上大人最討厭就係呢種趴街,假如要擦鞋唔該參考一下tbb討論區一個叫名為係咁先嘅死剷擦鞋方式喇,大叫??哈哈,關員理應即時對其作出拘捕,控以擾亂國家安全及滋擾公衆罪,行政拘留起碼十四日至講野喇,懂大叫So what就以為自己大乸晒?毆打到佢腦震盪好似dd姐角色咁乸樣,癱瘓病榻上,到時就真係so what,哈哈哈哈,係咁先愛國家情愫永遠藏於心底,國家認為你用得著就自會聯繫,過關時大叫,即時call公安拘捕佢入精神病院長期監禁吧,仲想商演??下世吧,又當衆攬住個仔喊苦喊忽,咁愛國第日叫佢加入解放軍行列保衛國土,被派中印邊境防護衛,到時至喊喇杏汁加檸檬

發表於 Posted on: 2021-08-24 19:45

封哥
回頂端 / Top
喂呀,唉豬嘅view數事實上令人懷疑,奧運代表簡直明星一樣喎,一條一分鐘健身片段一日內就超過六萬幾view,昨晚十一點幾出條廣告推廣嘅影片廿秒,瞬間就超越四萬幾view,大部分嘅電視臺垃圾都未有此等功力喎,人氣勁爆嘅理由極為簡單,形象健康正面真性情,大部分觀眾都會喜歡,BB已經係一線花旦,唉豬極其量都係一千幾百view,Why?已經著晒三點式泳衣不斷賣弄性感喎,觀眾跟本連其名字都未識,只會話成日扮可愛嗰個富貴靚妹咋喎,食得富貴玩得架勢溝得有米,俱備現今年青人三大規條,當然要有個有錢爸爸及專業會計師媽媽就更為理想,究竟時下年青人仲有冇當年係咁先呢類爺爺嘅奮鬥魄力及做人目標,目標是否考慮去半島或是淺水灣酒店食下午茶好呢,班垃圾跟本繼續留守tbb嘅目的只有一個,可以輕鬆飲大陸水及食內地餐囉,否則真係諗唔到有第二個理由 ; 姜包邁向日本?簡直笑話一盅,姜包呢類廢青在日本本土都大乸把喇,使鬼吹捧你件香港廢青咩,聽講話有電台大力推介佢首新歌,哈哈哈哈,電台定係網台呀死剷,某些網台得一百幾十聽衆,大力吹捧最多咪得三廿十個廢物即管聽吓囉,話佢衝出國際實在搞笑,假如tbb肯推介BB去日本演藝界,隨時受歡迎過姜包喇,吓 ! BB呢類AV女優一年有成萬人入行喎,BB假如可以衝出國際,係咁先第一時間落樓下茶檔擺番幾圍請客呀,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-08-25 21:53

封哥
回頂端 / Top
七師傅真係超級諧星,趴佢個街,七鞭拳亂789咁嚟,哈哈哈哈,真係佢媽媽身體如何,醜樣個智慧極高,幾十歲乜鬼都照扮,乜鬼都照講,又rap又跳勁舞又乜又七,正所謂亂噏廿九,搞笑十足,最難得係人都知佢係刻意扮鬼扮馬,但仍然吸引到一班低智能觀眾喜歡睇喎,班嘉賓真係比佢玩到謝乸晒,查實所有嘉賓就係幫七師傅佢自己提升運程,借力打力幕後做法實在聰明,而家觀眾d腦袋真係唔知諗乜鬼,竟然喜歡睇一個神棍亂789噏,但係咁先實感奇怪,tbb都有一班廢話連篇嘅垃圾演員,但吸睛能力只屬有限公司,甚至乎被觀眾感覺乞人憎㖭,點解點解,問題究竟出在那裡,逢b必死一樣,呢件七師傅理應揾多一兩年錢就可以收工,呢種古怪藝人嘅熱潮只限於一年半載,好快就拜拜,佩服popo wong頂足五十幾年依然係tbb鎮台之寶,查實鎮台定係震台呀

發表於 Posted on: 2021-08-26 1:19

封哥
回頂端 / Top
姜包突然負面新聞蜂擁而至?係咁先實感奇怪,逐一評論一下,話被媒體爆料,爆料??話佢在唉豬不斷買科勞牙提升自己受歡迎嘅形象,哈哈哈哈,tbb有否紀錄係咁先兩年前嘅點評,嗰條瘟神la乃最早期買科勞牙嘅藝人之一,初出第一首單曲一日內吸粉67萬,初出嘅乸型新人咋喎,極速有67萬粉絲收聽其垃圾單曲?哈哈,當時已經被係咁先不斷揶揄,但係咁先極為認同佢當時嘅行為喎,條契弟死口唔認買呀,哈哈,死口唔認乃係咁先最值得欣賞嘅行為,十個讚,查實懷疑tbb班垃圾一直都做緊同類型行為喎,一個垃圾演員竟然有幾十萬科勞牙?按道理係咁先都起碼有三兩百卦,但一直以來都係得三幾個咋喎,初出道嘅乸型契弟有幾十萬粉絲從何而來?從古至今可以用錢解決到嘅就唔係問題喇,堅決認為買科勞牙究竟有乜問題,係人都會買喇死剷,攞一萬幾千就可提升自家形象,有何不可,Marketing公關技巧嘛,其二就係話佢跟隊友不和,被隊友用中指問候,哈哈哈哈,呢個世界上人與人不和就梗喇,十幾件契弟共同工作,點可能一條心呀死剷,口和心不和,全世界亦是一乸樣,假如係咁先就直接當衆問候伯母身體㖭呀,舉中指又有乜問題呀打靶,又一小題大做嘅例子,現時媒體功力實在每況愈下,製造娛樂新聞唔係咁造呀木契,參考一下討論區係咁先言論先喇,免費嫁死剷

發表於 Posted on: 2021-08-26 21:47

封哥
回頂端 / Top
十個讚加一,殘奧實在好好睇啊,班運動員毅力驚人,無手無腳依然表現出色,係咁先極為感動,無雙手游背泳跟本上無乜可能,竟然照樣爭取得到名次及獎牌,匪夷所思,何謂潛能,於殘奥運動會體會至深,克服困難嘅精神實在令人佩服萬分,好好睇好好睇,對比睇廢劇更具意義,應該家長陪同小孩一同觀看,鼓勵小孩奮鬥嘅精神,幸福絕對唔係必然,一般人只懂吃喝玩樂大魚大肉滑水打golf意義何在,年青人奮鬥精神完全欠奉,每天發白日夢做明星歌星,假如佢地突然意外受重創,保證佢地難以承受吧

發表於 Posted on: 2021-08-26 22:15

封哥
回頂端 / Top
新水星手機幾多錢一部呀,十二隻濕鼠到齊宣傳,定必價值不菲,代言價必然嚇人,廣告市場查實是否有點扭曲,下下都係Murder班濕鼠,最攞命係十二件分開嚟食,都已經佔領大部分市場,個個係名牌子大牌子,tbb班夢遺廢青點算好?求其揾幾個內地名牌子代言喇,甚麼排毒變靚寶呀,腦黃金呀,健康師傅呀,380呀,你靈呀大米呀都暫且頂住先喇,查實內地仲有乜名牌,係咁先實在孤陋寡聞,垃圾網民們請加以提點,假如係咁先在內地要打造一個牌子,叫愛國戰狼牌實在是不錯嘅選擇,購買所有家中電器日常用品衣服鞋襪都可以提醒國民,不忘愛國及跟壞國戰鬥嘅信念,必定唔會違反國安法吧,品牌要紅透祖國指日可待,代言人絕對可以考慮起用係咁先及BB,神鵰俠侶咁乸樣,到時想窮都難矣,神鵰俠侶?含鵰俠女就有份,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-08-27 1:05

封哥
回頂端 / Top
而家d人說三道四等同閒話家常,至暈大師狠批tbb就算多一百個偉偉都救唔番??呢類人物查實要向國安局舉報作出拘捕,人地私營機構點樣運作關你條廢物义事咩,得閒去搞吓飛機好過喇,喂 ! 你件係咁先係咪火星出世呀,而家搞飛機好似違反喎,何先生大肆批評嗰類行為嘛,人地搞飛機又關佢鬼事咩,無搞何生一家飛機就得喇,按道理愛愛究竟係咪違法呀,何生話基民收埋嚟做就可以,收埋嚟做亦隨時會被控強奸喎,何生想點乸樣呀,好混淆吓 ; 正短哥話要向隔離台學習一下為何節目平價製作都咁乸受歡迎,正短哥呀,許老闆好似話可以開源無需節流嘛,平價製作實在有違公司政策喎,慳嚟做乜567呢,說話實在多Q餘,巨型企業半年蝕兩三億實在九牛一毛,重點係高層工資絕對不能削減囉,一批垃圾青年求其有每月有三幾千蚊比佢地買雞蛋仔魚蛋燒買食吓就可以喇,大魚大肉及旅遊玩樂有dad及mom關顧就可以喇,做電視擺明只係一種消遣,青年人日日只懂夢遺做明星,十幾歲死靚妹就躪番去讀書喇,又唱兒歌又彩排跳舞又拍廢劇,怎會有前途,當年嘅巨星們,件件從咸魚梅菜起步,受盡無限欺凌,而家嗰班恨家富貴就完全不知天高地厚,已經當正自己係一隻大明猩,收工喇,Murder嘅神話半世紀只會出現一次咋

發表於 Posted on: 2021-08-28 0:17

封哥
回頂端 / Top
而家新一代嘅垃圾演員,確實垃圾,撐大隻死人眼就代表惡惡樣,喊到下體爆晒醬汁就代表激情演繹,大聲講對白就代表全情投入,唯一對住鏡頭儍笑就演得比較出色,為何?皆因班趴街實際上係隻儍hehe囉,tbb班化妝工作人員究竟係咪從殯儀館招聘,搞到個個垃圾個衰樣似足屍戰朝鮮嘅喪屍一樣,宣傳部門仲要話佢地美艷如花?黑白兩溝豆腐花定係苦丁茶花呀死剷,建議班垃圾廢物跟前輩好好學習,直接去整容或去打煲托屎仲實際少少喇,只可惜亦有失敗例子,條老鬼旺唔知佢係去整容定係去打針,成個衰核好似個屎勿心生左上去個面咁乸樣,一舊二舊塑膠裝左上去塊面,哈哈哈哈,叫佢屋企人直接徹底將佢個衰樣破壞一次,重新組裝一套架撐上去仲好喇,搞到而家人唔似人,鬼唔似鬼,喂!已經似足一隻屎勿心鬼喎,哈哈哈哈,太太反而越見迷人,往後生活怎麼辦??

發表於 Posted on: 2021-08-28 13:32

封哥
回頂端 / Top
官媒真係英雄所見略同,班乸型男生雌雄同體咁乸樣,此風氣理應作出嚴打,以往係咁先已經多提及嗰班恨揸剷落街買麵包都要化妝,究竟係咪人嚟呀趴街,男人之家化妝出街已屬死罪,拖住條女行出尖沙咀,條女無化妝,但個乸男就化到濃妝豔抹,成何體統,想點乸樣呀,假如要立法管制就應即場在街頭被槍決,某些男生可能即時放棄化妝去街,只可惜某些趴街已經躪去紋眉紋眼線紋咀唇,正所謂神仙都難救,哈哈哈哈,真係唔好意思,咁就命喪王泉,絕對唔會死不瞑目囉,簡直自取其咎,金上大人之前嚴控紋身已經值得一讚,足球員紋到全身屎勿心公仔就以為會好波,哈哈,Sorry囉,假如係咁先立法規管,球員紋身絕對可以,但出賽期間要指定佢地著羽絨參賽囉,問你死未,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-08-28 22:33

封哥
回頂端 / Top
娛樂圈嘅遊戲實在有趣,人氣達到頂點就必遭被圍攻,尤其組合就更為容易被破壞,搞分化搞不和乃最強武器,唔使係咁先教呀嘛,當年嘅當紅偶像要渡佢地升仙易如反掌,一鋪就可以完全將其打沉,當紅時期結交到一些豬朋狗友乃指定動作,係咁先簡直係尋找壞朋友嘅專家,唔壞就絕非朋友喇,已經無數次強調朋友絕對係被利用及出賣嘅唯一最大用途,當紅時期就會無啦啦出現大量狗友在身邊,偷拍你温女呀講粗口呀撩鼻屎呀隨地掉垃圾呀,易如反掌,最大殺傷力就係帶佢去飲毒酒呀食排毒食品呀,類似搔大康咁乸樣,就永不超生,要打沉一個偶像何需大費周章,食某些排毒食品已經可以輕易摧毀佢地一生,繁事講證據喎係咁先,周邊所有都係狗友,要揾證據簡直毫無難度,科技年代跟本毫無秘密可以被隱藏,幾時去痾屎痾尿都可以一清二楚喇,千古不變嘅定律,搞破壞來來去去都係嗰幾招喇,有幾難呀

發表於 Posted on: 2021-08-29 2:08

封哥
回頂端 / Top
而家d人真係冥頑不靈,呢個世界邊個係莊邊個係閒都仲未搞清楚,搞對抗跟本上死路一條,形象上搞對抗簡直不知天高地厚,以為大批廢粉支持就態度囂張不可一世咁乸樣,不斷被傳媒吹捧為潛力無限,衝擊世界市場,查實係將你班趴街送入地獄途中,仲不停搞自我分化,實則乃加速死亡,tbb跟本無需加大力度,班趴街就已經自我焚毀當中,近期負面新聞不斷,仲以為好乸得戚,接拍大量廣告就以為自己好威水,查實等同毒癮日益加深,過份高調嘅明星,下場定必更為悲慘,而家國家鼓吹財富共享,廿幾歲靚仔當正自己係老闆咁乸樣,莊家要你收工,你就即時收檔,隨時連累埋一衆廢粉嘅前途,適當時間要收斂一下吧,否則就真係遲早累死全家;最後值得一讚就係BB,佢嘅唉豬view數極為穩定,持續維持一兩千件濕鼠,證明佢從未購買view數為加添人氣,跟文慧姐姐同出一轍,絕無造假,十個讚

發表於 Posted on: 2021-08-29 3:03

封哥
回頂端 / Top
港嬸當中很多臥虎藏龍, 臥虎藏龍??餓虎禽羊咋嘛,據以往證據顯示大多數乃餓虎一族,集團CEO主席老闆極其搶手,第二梯隊就係一班情色金融才俊,第三梯隊才是公司嘅所謂高層,最後才輪到年薪幾百萬嘅小職員,定律一樣,故此係咁先嘅永遠偶像菜菜分,戀愛態度實在令人驚喜,跟個武術指導共諧連理,果然係女中豪傑,值得佩服,名符其實係埋街飲井水吧,其餘大多數在生活上不知所謂,離婚為左分家產比比皆是,通常港嬸們被玩弄一番完事後就另謀高就,甚麼潛規則?係咁先再講一次,係規矩係規矩呀,重點係咪教壞小朋友就得喇,正矮哥確實係有文化有修養嘅高層,大道理絕對值得學習,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-08-29 21:08

封哥
回頂端 / Top
韓劇劇集實在難以理解,唔係劇情有乜大問題,固有低智已衆所周知,但劇名總是奇形怪狀,甚麼1的悲劇呀,紅皮鞋呀紅天機呀,監製導演編劇究竟想表達乜鬼野,完全摸不著頭腦,可以講係毫無頭緒,觀眾一睇到個劇名就已經想棄劇,當中嘅演員查實相當出色,只不過劇名已經將觀賞氣氛徹底地破壞,甚麼便利店新星,梨泰園,認識的妻子,惡魔法官總有些小頭緒估到大約想表達乜Q,但其餘大多數都無厘頭789,想點乸樣呀大佬,下個月又有套叫乜鬼達利和馬鈴薯湯,由新一代偶像醜醜妹妹朴桂瑛主演,查實都幾期待,但個劇名實在難以接受,想表達甚麼呀編劇大佬,對上有套韓志旼姐姐主演嘅電影,係咁先已經想問候一下監製導演編劇嘅媽媽身體狀態如何,叫唔知乜鬼角蝨老虎及魚喎,係咁先全家即時瘋狂地問候佢媽媽健康情況,想點呀趴街,劇名何不叫共享人生更為貼切喇,簡直發神經,下次係咁先建議改一個更為深奧劇集名稱,叫臘腸火車及魚翅喇死剷,真係火都嚟埋

發表於 Posted on: 2021-08-30 0:49

封哥
回頂端 / Top
乜叫做雙重標準,深深體會,靚妹歌手忘記歌詞,樣子尷尬可愛得迷死廢粉,迷死廢粉??請問迷死嘅定義係乜鬼野,引致別人精神錯亂或是即時扯爆紅旗令致腦缺血死亡呀大哥,假若十四歲靚妹可以可愛得迷死人,按道理港嬸選舉都可以收檔喇,查實個靚妹最吸引別人目光並非扮可愛嘅衰樣,係女仔最價值連城嘅Mask呀,Mask?面膜呀,哈哈哈哈,你班壞蛋實在諗多左,哈哈,另外咁後生出左名,被同學仔欺凌就梗嫁喇,聽講名校十歲女孩都欺凌同學仔喇,有乜咁kinder出奇蛋呀,何況妳仲係tbb嘅愛將隊長小翼咁乸樣,查實講到欺凌,巨企tbb嘅員工亦算是首屈一指喇,日日要睇住班花旦小生面色做人,難受程度比起校園欺凌高出多達二萬倍,在tbb捱得過頭三年就代表可以安排茄喱啡角色比佢發揮一下潛能,只可惜通常潛下潛下就變“能”幹囉,哈哈,篇幅太長,下一節繼續

發表於 Posted on: 2021-08-30 16:59

封哥
回頂端 / Top
忘記歌詞讀錯台詞有乜咁大件事,當年校長每每發生喇,假使發生在Murder身上就另作別論,準備定頭版網頁大肆報導,專業Artists竟然可以忘記歌詞,成何體統,作為專業歌手怎容許這樣,內地歌唱節目從未發生類似情況,個個熟讀歌詞,從不扮可愛以笑遮醜,假如Murder班趴街在內地發生此等情況,即時押解返邊疆地區接受再教育及重新培訓吧,喂!係咁先你條打靶是否生於宋朝,而家有種科技叫錄製呀,唱錯咪再錄過囉廢物,使唔使再教育咁大陣象呀,祖國話要你舐鞋底及在中山路跳鋼管舞都要照做喇,駁咀?同我用木屐擊打佢咀巴三百下至好收工,叫單位重新錄製?阻住員工收工等同殺人父母,要佢加班,拖個Artist出去街頭罰跪波子跪到街尾至好走呀,你諗吓唱錯歌詞後果何等嚴重,到時連累班神徒廢粉就認真多得你班濕鼠唔少,但tbb可以放心,呢類情況只會發生在Murder班不男不女身上囉,強烈向中央進諫,嚴禁男人老狗出街再化濃妝,否則嚴懲連續72小時搽滿香爐灰上身,跟手叫班廢粉在其身上插香㖭呀

發表於 Posted on: 2021-08-30 19:26

封哥
回頂端 / Top
隔離台似乎已經氣數已盡,明顯呈現無以為繼狀態,tbb似乎戰術上已略為調整,採取明褒暗貶態度,只可惜本地電視臺已經屬命運共同體,只會不斷下滑難以再度提升,timing control已經為時已晚,人地Murder艱苦經營三年,才稍見曙光,tbb想一鋪番生難度極高極高,班後生仔女完全未經篩選就求其推幾件垃圾出嚟,搞到個個演員變成罪犯咁乸樣,醉駕借貸刑毀打女人整容樣樣皆能,明爭暗鬥比比皆是,愛歸家嘅一班廢物,係咁先估計大部分乃口和心不和之輩,個個中女都係辣椒中嘅大辣自以為是,態度不可一世,當正自己鎮台之寶一樣,年前係咁先已經不斷提及,垃圾安仔及班中女假如沒有愛歸家,包保即時要真正歸家吧,仲可以躪去做乜,拍劇??咪玩喇,內購劇集明顯已經係將來路向,自家製作 equal to game over,無限製作綜藝節目似乎係未來唯一途徑,夢遺歌唱比賽一年一夢,跟手就全部掉落垃圾桶運往堆田,就係一班垃圾後生嘅出路,實在係人間悲劇,難得總有一班發夢嘅青年加以配合,造成無限惡性循環,而家班後生唔係要求名成利就,完全只係參與個人興趣班咁乸樣,似乎專職温仔及溝女囉,係咁先點將錄從未失手,BB可以脫穎而出,係咁先幾年前已經不斷提及乃明日之星,唉!只可惜又只係沉迷於吃喝玩樂,將自己形象徹底摧毀,實在悲哀

發表於 Posted on: 2021-08-30 21:51

封哥
回頂端 / Top
係咁先總是太多疑惑,某些人可以做電視賺到盆滿砵滿,某些人卻要乞食咁滯,Why?某些離開tbb嘅演員,話在外揾一年已經多過在tbb賺二十年嘅總和??某些撈唔掂就極速躪返tbb,Why?已經證明一種現象,跟本上第三世界嘅對手毫無競爭能力,只有tbb可以呼風喚雨,許老闆話要開源亦無需節流確實有企業家嘅道理,最值得一讚係提供討論區平台比係咁先不停亂噏廿九,但要強調絕非說三道四囉,最可悲查實係一班發明星夢嘅青年,大多數會失意退下,剛剛其名字被觀眾認識就被拉下馬,Why?在位嘅大多數已經風燭殘年嘅男星,甚至乎大批垃圾古董被力邀回巢,但貢獻實在有限公司喎,當初力捧尿震郎已經被係咁先狠狠批評,成隻食左收縮水嘅老鼠咁乸樣,要佢飾演大俠展昭,點知真係慘被輾到超碎,哈哈哈哈,最攞命佢仲要當正自己係一線靚仔小生,叫佢唔好去死喇,以往係咁先提及tbb只有一個未來希望,廣仔佩跟本上係唯一選擇,形象正面,夾硬整個Morning麗比佢嘆,徹底破壞佢好男孩形象,樣子亦正亦邪可塑性極高,只可惜似乎已經慘被投閒置散,假如跟BB合作,迴響定必會高企,點知而家又整個方面安出嚟,唔出聲擺明係曱甴仔咁乸樣,假如叫佢扮演英雄人物,搞笑成份十足,諗吓安排佢飾演Mark哥或刑警嘅話,係咁先保證笑爆宇宙囉,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-08-31 0:24

封哥
回頂端 / Top
社會狀態完全被扭曲,女子落唔到車發爛渣跟本上理所當然,可能個女子有小兒麻痺症及腦癲癇嘛,唔比佢落車尤如攞佢狗命,要佢行番一個巴士站咁乸遠,隨時要十分鐘嘛,諗吓要一個小兒麻痺症患者或腦癲癇病患者無啦啦行多十分鐘,比死更難受,係咁先完全理解,巴士車長實在要嚴厲譴責,歧視傷殘人士隨時會負上法律責任,但話分兩頭,不知者不罪嘛,鬼知妳條趴街傷殘咩,兩個都有其道理,食完花生就係咁先,哈哈哈哈 ; 仲有一單又係無聊到極點,捉蛇師傅被指責力度太大去捉蛇,會傷害條蛇身體狀態,絕對有理由被譴責喎,係咁先去骨場被人劏蛇,力度當然要適中喇,搏老命咁捽會無命呀姨姨,嗰間蛇舖係咁先以往極為欣賞其蛇羹產品,位於係咁先地頭深水埗一帶嘛,深水埗三大蛇頭之一,故此咪當係咁先係儍仔喇,吔蛇呢家野,係咁先絕對係專家,吔蛇專家?被吔專家咋嘛,哈哈哈哈,又可以當作劇集題材之一,係咁先果然創作部嘅靈魂,哈哈

發表於 Posted on: 2021-08-31 21:21

封哥
回頂端 / Top