tvb.com

tvb.com

跪低

今晚約左個女性朋友出嚟傾計,傾計?爆房呀嘛,真係傾計呀趴街,所以要半夜至出片,你條趴街係咁先晚晚都係半夜三更至寫廢話喇,哈哈,個女友跟係咁先講男友嫌棄佢唔沖涼好臭喎,係咁先即時發問嫌棄佢邊度臭呀,口部定係私處呀,即時被佢問候係咁先媽咪健康無恙嗎,唔沖涼當然係全身都臭喇,問嚟都多Q餘,問題二:為何唔沖涼呢?原因係原汁原味舒服d喎,料理佢個媽媽,舒服d?假如係咁先就唔感覺有問題囉,皆因係咁先近期有位專家教落痾完屎都唔使抹屎勿心喎,對方唔介意就無任何問題嘛,嫌棄即是代表唔愛妳,按道理應該即時攞一筆分手費分手吧,問題三:假如真係咁臭,男友都堅持唔分手,問題跟本在男方喎,男方心理上已經出現嚴重問題,皆因假如深愛對方嘅話,就算去北河街垃圾站或油麻地公廁愛愛都毫無問題嘛,臭味究竟有乜問題呢,當年係咁先俗稱野戰殺手,話明野戰如何沖涼呀打靶,任何地點亦無問題喇,一手揸咪,一手彈base,正所謂手口並用,過癮到即時爆炸,嫌臭???首先去聯絡精神科醫生治療一下自己心理先喇

發表於 Posted on: 2022-08-08 6:16

封哥
帖數 Posts: 3956
回頂端 / Top
甚麼獎賞渡假,韓國演藝文化實在奇怪,劇集受歡迎就舉辦呢種活動,問心嗰句,作為一個演員劇集完結就應該走夾唔抖喇,仲要招呼你地去渡假??理由只得一個,總要給予借口送外賣嘛,通常好多知名女演員劇集完畢就必定會外遊渡假,翻查過往紀錄,乃必然活動嘅一種,講就話要放鬆一下心情,實則就係要比老闆梳乎一下,定律一樣,各位垃圾網民有冇留意,韓國女演員出席各大宣傳公開活動,面容上通常都會死老豆咁樣乸,就算出席頒獎典禮都會苦口苦面,十足被人強暴完咁樣,可以說黑口黑面,好似Murder隊員醫仁一樣 ; 世上最可憐嘅一種職業,演員必定係其中一種,被各階層嘅人士狠狠教訓絕對係指定動作之一,當日有女星亦證實呢類消息,乃娛圈規矩吧,仲要被廹公開顯示笑容,咁多女星最後自毀總有理由啊

發表於 Posted on: 2022-08-08 19:39

封哥
回頂端 / Top
近日有條趴街狗友不斷對係咁先講英語,即時被係咁先鬧到佢狗血淋頭,無啦啦講乜鬼野英語呀垃圾,顯示對偉大祖國嘅忠誠,係咁先一早已經將家中所有英文書籍掉棄,身為中國人學乜鬼野英文呀,個打靶狗友即時問候係咁先媽咪身體如何,鬧番係咁先轉頭,佢話係從微訊當中學習呀,好多老師教導人地學英語啊,吓吓吓吓吓!!!!! 微訊喎,微訊喎,Why?Why?Why?搞甚麼,係咁先往後應該如何走下去,究竟繼續學習金上大人話語定係轉呔學英語呀打靶,怎麼辦?怎麼辦,係咁先考慮究竟繼唔繼續每晚睇微訊啊,究竟開大定開細真係揾命搏喎,各位內地垃圾網民指點一下係咁先應該點做,數月前嚴打國民學習英語,今日竟然有一批打靶躪出嚟在微訊教英語???係咁先大胆地上書中央,究竟想人民怎樣行,摒棄英語或是學習英語呢,係咁先腦袋即時出現混亂,在走廊不停胡言亂語呀

發表於 Posted on: 2022-08-09 18:41

封哥
回頂端 / Top
嚴厲譴責嚴厲譴責,嚴打說三道四行為乃既有國策,一件垃圾依然在公司工作尚未離職,不斷公開批評公司政策,呢類垃圾絕對要全家死絕,尚未退團情況底中,扮晒大家姐在唉豬強烈批評公司政策?仲要侮辱粉絲智慧,何謂精人出笨口人出手就係呢種垃圾,哨牙妹紀律上一向已經嚴重出現問題,佢自己亦承認自己係任性刁蠻一族,死老豆死全家都唔係大晒,何況佢只係男友不幸受傷,竟然強烈公開批評公司低成本賺到盡令舞者受傷?仲要指責粉絲一早唔呼籲剎停演唱會?回應一下,商業社會有邊間公司唔係賺到盡,養埋妳全家好未?粉絲即是顧客,有能力剎停一個全城期待嘅演唱會咩?太開玩笑,強烈建議公司理應即時作出紀律處分,將佢長期雪藏吧,按事態發展呢種情況必定會被發酵,社會回響必定會出現兩極,嚴重破壞社會安寧底下,國安當局理應要作出指責及指導教育,呢類明顯叫擾亂社會秩序行為,一個哨牙妹嘅胡亂發言就隨時會令香港出現崩潰,今日批評公司明日就隨時批評國家,成何體統,一個靚妹查實憑甚麼批評公司,為左條仔為左一班舞者?咪玩喇,拿拿淋轉會tbb尚有一線生機囉,吓!吓!吓!

發表於 Posted on: 2022-08-10 17:51

封哥
回頂端 / Top
從七月廿六號事故未發生前,係咁先就已經開始建議政府各部門應介入監察演唱會各種措施,並非馬後炮,可以翻查過往紀錄,事故發生後一大堆垃圾評論員撲出嚟馬後炮話應該乜應該物,更將責任推比CEO老生及花癲姐,直接將佢地拘捕囉,而家更出現自己友攻擊自己友情況,哨牙妹紀律一早已出現嚴重問題,經理人卻採取放任嘅態度,比佢任意妄為,等如捉隻老鼠入 米缸,而完終於比佢借條仔事件而無聲爆紅,製造好女友關心舞者嘅形象,更反咬公司一口,解約或長期被雪藏似乎已事在必行,繼續扮可憐可以維持多久?照顧男友一生一世?咪笑大人個咀喇,今時今日年青一代仲會有偉大愛情,哈哈哈哈,簡直笑話,有人建議佢何不借勢獨立發展,以係咁先多年經驗,呢個哨牙妹已經徹底玩完,反骨妹形象有邊間公司夠胆起用,tbb可以嗎,祝你好運吧,比起魷魚娃娃及談戀愛絕對只係曱甴一隻,後生女就此玩完實在可惜囉,責任全在自己呀打靶

發表於 Posted on: 2022-08-12 0:35

封哥
回頂端 / Top
係咁先確實不太了解調查程序,昨晚大批重案組探員去紅館搜證,昨晚??上月廿八號出事,昨晚十一號才有大批探員去採證調查,究竟是甚麼一回事,可否交代一下,係咁先實在難明為何調查如斯緩慢,係咁先你識條鐵咩,公務人員一向乃香港精英份子,管治基礎嘅重要一員,一般市民點會識呀,市民嘅責任就係食花生,咪阻頭阻勢㖭呀,網上打手槍喇垃圾係咁先,打手槍?唔係打飛機咩,哈哈,係咁先一向係一名忠誠觀衆,跟本事不關己,但每逢見到有自己友攻擊自己友,就特別開心囉,尤其係敵人鬼打鬼,實在非常有趣,廹到佢地埋牆角,才置其死地嘛,呢招叫做精神虐待,比直接死亡更痛苦啊

發表於 Posted on: 2022-08-12 6:38

封哥
回頂端 / Top
今日情緒上深受打擊,心情極之惡劣,點解?Macy姨姨無開工或係隔離屋梁太回鄉探親嗎,當然唔係喇,消遣亦無需日日嘛,哈哈,係咁先其中一個女神似乎被潛規則啊,小時候老師講過在畫作上會顯示兒童心理狀態,女神竟然畫出幾幅震撼人心嘅畫作,內容係各種殘酷悲痛嘅性行為,係咁先以為係日軍侵華嘅圖畫,3P及SM活動盡在畫作其中,有腦嘅人都會知道發生緊乜事,一個女子為何會無故畫出呢種圖畫,會感覺有趣嗎,有批垃圾竟然躪出嚟話呢個女仔行為一向古古怪怪,請代係咁先代係咁先代係咁先深切深切深切問候呢班趴街網民,擺明想幫人混淆視聽,證明呢個女仔自己心理出現問題,係咁先實在忍無可忍,呢個女星一向工作紀錄極為正面,只錯在形象上一向比較性感,性感就代表可以被人任意性侵咩,可以咁乸樣咩,以往係咁先不斷提及呢類叫娛圈規矩,並非潛規則,只不過性虐都係規矩咩打靶佬,行為實屬慘無人道,政府理應即時介入調查喇,介入調查?隨時等如自掘墳墓喎,唉!唉!唉!怎麼辦,怎麼辦?

發表於 Posted on: 2022-08-12 19:02

封哥
回頂端 / Top
奇怪事情不斷發生,今日去探訪一個富貴狗友屋企,入屋後果然發覺乜野係叫做豪門生活,幾個工人姐姐態度傲慢,攞明睇唔起係咁先咁嘅眼神,隨後攞左一盤生菓貴價出嚟炫耀,有刀义㖭呀,趴妳個臭街,在係咁先字典內食生菓係用手,唔使用刀义喎,最恨揸剷就係冇批皮呀,用刀义批皮乎?借問一聲芒果及香蕉提子榴槤用刀义係怎樣切,為何唔可以齋用手食呢,係咁先即時腦內浮現出一個問題,廁所內是否會有專人負責抆屎呢,要否給予小費呢,係咁先就算急到瀨屎都絕對唔敢去廁所,為何?唔係驚有專人抆屎,係驚揾唔到個廁所位置被一班工人姐姐揶揄呀,門外沒有顯示廁所字眼,怎敢亂入呀,唔通要問工人專用嘅廁所在那裡,係咁先懷疑呢類富貴人家究竟去邊度嫖妓,係咁先只游走深水埗觀塘一帶,佢地是否游走半山中環呢,證明係咁先屬於D子國民,人地就屬交子國民囉

發表於 Posted on: 2022-08-12 21:33

封哥
回頂端 / Top
每日總有疑問,某些事情正常不過卻被人大造文章,難以理解,日日都難以理解,似乎最難理解係你條垃圾嘅心理狀況,又乜事呀,快d言歸正傳,哦!街頭有老鼠乃正常情況,點解仲要分邊區邊區呀,食肆街市坑渠一向乃老鼠天堂,例如大瓜落酒樓豬肉檔有呢種生物存在有乜咁出奇呀,為何要將政府鞭屍,市民確保家居每日放滿老鼠藥就可以喇,絕對係一種大驚小怪行為,反而通街狗屎就令係咁先大惑不解囉,狗狗嘅功能除了在家被人飼養或被人食用之外,為何會通街痾屎呢,懷疑係咪人類糞便呀,人類??呢個世界大把人係食屎狗嘛,小孩在街邊痾屎有乜問題,等同之前有個大媽強調,細蚊仔急屎就要痾喇,有乜做錯,係咁先極為認同囉,等如狗狗會否自己用廁紙抆屎同一道理,盤古初開人類就係通山痾屎喇,要否問責拘捕呀,用吓腦喇,問心嗰句你驚老豆老母老闆定係老鼠呀垃圾

發表於 Posted on: 2022-08-13 16:11

封哥
回頂端 / Top
係咁先借問一句究竟死老豆死寵物狗狗或死男朋友較為傷心呢,承諾照顧及陪伴究竟有否限期,當日係咁先唯一承諾陪伴就只有媽媽,假如要長期臥床就必另作別論囉,呢個絕對係事實中嘅事實,但總有人依然唔面對現實,假如活動能力有限當然要送佢入療養院照顧喇,自己陪伴照顧?簡直係天方夜譚,正所謂久病床前無孝子,此乃不爭嘅事實,男朋友病重要長時間照顧,妳會日日幫佢抆屎嗎,妳會日日幫佢做運動嗎,妳會日日坐在床邊同佢傾計嗎,一個廿幾歲wer妹會咁乸情深?拍電影都無喇姐姐,講得出呢番說話查實目的已經顯而易見,其一集合群衆力量呼籲公司賠償,其二當然係重心所在,為自己建立一個好女友形象,吸納觀眾支持,最搞笑真係有批垃圾躪出來話支持乜乜七七,別人就永遠口說支持嘅,係咁先之前已經多次提及呢個世界只會望人閉翳,從不望人富貴,係咁先當然口裡亦會支持,內心當然否定喇,係咁先保證佢有幕後軍師教路往後如何走下去,呢件靚妹從始至終都只想獨立發展,呢個絕對係千載難逢嘅機會,營造自己受害人形象,加上情深深愛矇矇,橋段就是這樣,tbb準備收納叛徒吧,保證呢條靚妹形象已經破產吧

發表於 Posted on: 2022-08-13 18:35

封哥
回頂端 / Top
條恨揸剷日日拉條仔出嚟造勢,講一句廢話就消失,用意何在呀垃圾?呢種係咪就叫死唔斷氣呀,日日賣温情賣恩愛,實在居心叵測,有班垃圾竟然又buy呢一套喎,證明呢個世界一直存有大量無腦核廢料,真係唔驚會毀滅地球咩,建議何不直接安排人手刻意設計一個網頁,日日躪出嚟哭喪仲實際喇,直至重新回歸幕前表演為止,點解呢?免費宣傳唔使花錢賣廣告嘛,係咁先指導一下妳條趴街,甚麼並肩而行呀,有你有我呀,絕不放棄呀,往後繼續傾吐心事呀,絕不忘記呀,往後與神同行呀,感謝各界關顧呀,相信我會重新站起來,不負你嘅期望乜乜乜七七,最後重點當然就係希望各位粉絲繼續支持喇,記緊買飛捧場啊,你地會見到不斷進步嘅我,一大堆廢話,唔好再晚晚利用個傷者喇唔該,行為好無恥呀,有人呼籲公司高層甚至老闆應該日日公布傷者情況及作出問候喎,呢類垃圾究竟有冇腦呀,地產商亞成哥會否自己致電問候工傷嘅地盤工人呀,叫老闆直接賠償幾百萬比個受傷dancer喎,哈哈,膝頭對上咪肶囉,賠埋條毛比佢好未呀垃圾

發表於 Posted on: 2022-08-14 2:48

封哥
回頂端 / Top
你班utuber樣樣都話要追究責任,又話要賠償乜乜七七,係咁先今晚又發現一個奇景,原來內地山澗旁邊係可以擺滿檯櫈搭晒帳篷進行打邊爐活動啊,仲有大量小朋友亞哥亞叔亞嬸參與,帶晒水泡去游水㖭呀,好熱鬧好開心好高興啊,山澗旁打邊爐?帶水泡游水?實在有點匪夷所思喎,係咁先隨即致電內地垃圾衰格親戚,為何會有呢種情況發生呢,點知即時被佢地問候媽媽身體狀況,佢地話好正常好普遍咋喎,有乜好大驚小怪,吓吓吓!好正常?無警告市民有危險咩,以往都無事代表以後都安全喇,使乜驚喎,係咁先話呢鋪有洪水真係一鑊熟喎,死左幾個同胞啊,點知條趴街親戚話,只是佢地唔醒目,吓吓吓,咁都得?市政府無勸喻市民小心咩,都話以往無事囉,仲揶揄係咁先Yo使乜驚呀,假如發生在香港,應該向邊度問責呢,跟本無人需要負責,係市民自己攞嚟衰唧,著救生衣咪無事囉,按此道理,以後著住救生衣打邊爐就無事喇,應該帶浮床唔好帶水泡就比較安全囉,好似又有少少道理喎

發表於 Posted on: 2022-08-14 4:02

封哥
回頂端 / Top
而家d人真係完全唔了解何謂奇蹟,永遠話希望有奇蹟發生在受傷dancer身上,奇蹟定義係無可能發生嘅事情,竟然發生左,就叫奇蹟,一個傷者接受適當復康治療後康復,都叫奇蹟嗎,一個完全失明嘅人士突然復明,癌症末期人士可以完全康復,證實死亡後突然可以起身去維園踢波就叫奇蹟,係咁先從十五樓跌落街右手右腳斷晒,右眼完全失明,三個月後就可以去行山,之後過著正常生活,可以照舊煮飯做家務周圍温女,呢種是叫奇蹟嗎?仲有d人不斷將自己宗教信仰公諸於世,目的是甚麼?神嘅工作總是有祂嘅安排,將信仰永遠掛住口邊,代表神就會刻意關顧你嗎,神確實會聆聽各人心中語,跟本無需成日放神在自己口中,神愛世人,某些造作嘅人不斷對別人公開自己信仰,神就會特別關顧你嗎,有點笑話吧,神嘅大能要感受過才會徹底被理解,係咁先一生人從沒兄弟朋友,最值得信賴只有神囉,祂從不會將你放棄囉

發表於 Posted on: 2022-08-14 16:58

封哥
回頂端 / Top
假如一個垃圾從小到大都被係惡覇,跟據心理分析無可能會虐殺一個嬰兒囉,虐殺一個BB有幾威水呀,唯一可能就係兇徒跟本上就精神有嚴重問題,紋身佬要辦大事竟然去虐殺嬰兒?毫無理由可言,明顯就係精神病嘅一種囉,隨時被判入小欖坐幾年就算數,呢類趴街如何被處置上天總會有所安排,近期上網睇到好多動物被殺害嘅片段,忽然有種想法,例如龍蝦被夾生放入滾水煮熟,鯇魚初夾生砍殺,豬牛羊鷄鴨鵝被合法屠宰,究竟佢地是否曾經是十惡不赦嘅人類呢,另外有一個疑惑,假如信奉上帝,十惡不赦嘅壞蛋會否被上帝寬恕呢,究竟如何解讀,相信只有天知地知吧

發表於 Posted on: 2022-08-15 0:26

封哥
回頂端 / Top
今晚又致電內地狗眼看人低嘅富貴賤格親戚,想問清楚兩個問題,係咁先有禮貌地詢問班趴街,有禮貌?其一 : 假如往後日子要返回內地,究竟可否穿著外國品牌嘅服裝過關,會否被人痛毆呢?拘捕事少,被毆打事大嘛,例如愛廸達斯運動褲或運動鞋可否穿著呢,皆因係咁先大部份衣物都係呢個品牌啊,其二究竟服飾是否指定要穿中山裝呢,皆因今日聽聞有個女子穿著日系衣服被公安拘捕啊,按道理著西裝可能要被判終身監禁喎,喂!金上大人都係著西裝出席重要場合喎,係咁先是否不可穿著呢,垃圾親戚即時回應係咁先問嚟多Q餘,等同皇帝著龍袍,平民可以著龍袍嗎,又似乎合理喎,按此定律假如往後見到有垃圾穿著日系服飾,就可以當場爆佢玻璃瓶或除晒佢d衫?正呀,你條垃圾係咁先有冇睇微訊呀,解決辦法可以請佢個酸菜牛肉杯麵就可以喇,為何?杯麵會爆炸呀,隨時係合法殺人啊,點解?理由只是好食到爆炸嘛,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2022-08-16 1:20

封哥
回頂端 / Top
近排好多電影上映,當然要入場捧吓場,促進香港經濟發展嘛,但昨晚入場睇姜包套新戲,係咁先差d大鬧戲院,即時hit爆全場,坐隔離嘅趴街死剷觀眾不斷挑釁係咁先底線,食薯片食爆米花飲汽水沙沙聲已經令係咁先極不耐煩,仲要不停傾計討論劇情,問乜問七,最後令係咁先情緒爆發就係佢不停睇手機,光到趴街恨加檸,係咁先即時企起身嘈到戲院翻天覆地,狂鬧嗰條死剷應該立即全家死絕,咁無道德都可以嗎,無道德是係咁先定係條死剷呢?哈哈,睇電影就應該靜靜地觀看嘛,又睇手機又開大餐仲要討論劇情??假如嗰條趴街唔即晚死全家絕對天理不容,對上一次有個嬰兒在戲院狂哭已經令係咁先即時情緒爆發一次,炸毀戲院咁滯,帶細蚊仔去睇戲就要死幾世全家,嬰兒及細蚊仔睇乜鬼野戲呀,睇叮噹都嘈鬼之巴Q閉喇,返屋企睇tbb喇垃圾,去戲院?佢地真係唔驚剌激某些精神病匪徒放火咩,有班垃圾專虐殺嬰兒嘛,家長帶佢地去睇戲???假如係咁先就直接吩咐班細蚊仔在戲院隨地痾屎㖭呀,呢種就叫一鑊熟呀打靶

發表於 Posted on: 2022-08-16 20:05

封哥
回頂端 / Top
杯麵會爆炸,綠豆沙有衛生紙又有乜咁出奇呀,食物中跟本擁有大量細小昆蟲在其中,曱甴螞蟻簡直係伴碟,正所謂食乸左都唔知喇,總係有班垃圾喜歡小題大做,今日有個廢物介紹係咁先飲一種飲品,叫乜鬼peppermint tea喎,話有益身體乜乜七七,有益?據係咁先了解mint好似代表係薄荷咁嘅意思,薄荷一向從小既定概念係會令男士性無能喎,仲要加胡椒?懷疑係咪用嚟搽落性器官,而唔係飲落肚呀,薄荷煙曾經有班狗友奉勸係咁先千祈唔可以食,會引致性無能咁話,要食都食紅雙喜喇,哦!原來咁樣 ; 係咁先從小就未曾嘗試拿到金牌,今日終於拿下金牌,原來大廈奪得優質廁所水第一名呀,係咁先即時落樓下斬料賀賀佢,竟然咁都會有嘉許狀?下次建議直接印上住戶名字,令居民頗有優越感嘛,係咁先絕對有權可以做埋廁所水大使㖭呀,一日痾十幾廿篤尿加幾篤屎,勇奪廁所水大使理應實至名歸吧,十幾廿篤尿??除了覆診精神科,似乎要睇埋泌尿科喎,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2022-08-17 18:35

封哥
回頂端 / Top
今日又一肚火,落街市見到竟然有糯米飯賣,突然好乸想食,廿三蚊即管買一盒吔吓,係咁先好少公布食肆嘅名字,今日終於忍無可忍,佢媽媽跟本上無需被係咁先深切問候,必定已經死無全屍,個仔竟然公開承認自己奸商,賣糯米飯成盒都堅硬過石頭,跟本上懷疑究竟有否煮熟,完全放不入口,有誰可以直接食石頭落肚,呢個死全家想執笠都唔好揾顧客條命較飛嘛,咁嘅食物可以收取顧客廿三蚊,係咁先發誓往後絕對唔會幫襯呢間趴街食肆,上次買過一盅土魷肉餅飯,味道變酸已經啞忍,呢次估計糯米飯應該比較安全,點知又係料理媽媽嘅食物,何謂全家死絕,佢必然實至名歸,咁無良嘅老闆仲可以在香港生存嗎,地點係九龍城屋邨街市內一間垃圾食肆,條趴街絕對係屋邨內獨市生意,嚴厲譴責食店老闆竟然可以公開收買人命嗎,可以賣石頭糯米飯咩,食客們有時間可以自己去試食一次,唔食到你班垃圾胃潰瘍怎至乎產生胃癌就毫無天理吧,詢問食環署是否容易食肆賣石頭糯米飯嗎,假如容許,係咁先就呼籲各食肆老闆,往後直接賣垃圾石頭食品吧,質素簡直人神共憤呀

發表於 Posted on: 2022-08-18 19:58

封哥
回頂端 / Top
非常律師禹英禑昨晚全套播完,又有點失落㖭,之後仲有乜鬼好睇,原本諗住睇披荊斬棘的哥哥或是AV擔擔抬抬的妹妹,聽講有偶像級藝人發瘟倫,流海龜,正鵪鶉,瀕臨發瘋,重點係有影子舞王失德偉啊,尤其嗰首Hi,你亞媽身體好嘛,everything all right,有無去睇nightmare show,你老豆係咪蘿拔廸娜露,好聽到令係咁先懸樑三日,點知聽講話第一round就被foul左??還我發瘟倫呀趴街,就嚟精神崩潰呀,憑甚麼將佢淘汰,已經屬愛國藝人頭幾位喎,竟然被淘汰?禹英禑已經播完,係咁先精神狀態已轉差,而家仲要淘汰發瘟倫,等同對係咁先謀財害命,為左抗議偶像慘被淘汰,考慮瞓停車場抗議㖭呀,瞓停車場??唔怕被車死咩,六歲小孩住院廿日就可以出院喎,三歲小孩亦是擦傷,係咁先理應貼上一片止血貼就安然無恙囉,哦 ! 原來咁樣

發表於 Posted on: 2022-08-19 20:17

封哥
回頂端 / Top
喂!係咁先要問清楚先,請給予明確指示,先前係咁已經中伏幾次,之前有地方政府強制市民禁止學習外語,普通話乃既定唯一可以學習嘅語言,係咁先立即將家裏英文書籍全部掉棄,支持國家政策及學習金上大人話語乃指定學習嘅思想,一個屈尾十竟然在微訊有大量指導市民學習英語嘅影片播放?想點乸樣究竟想點乸樣,其二先前公開打擊使用外國品牌,在街頭會被同胞痛毆諸如此類,喂!係咁先亦已即時將所有壞國品牌嘅產品焚毀,除了兩條愛廸運動褲,波鞋亦已棄掉於垃圾站,點知竟然發現有國民同胞穿著壞國品牌嘅產品通街走?究竟想點乸樣,今日又有網民講韓團blackpink嘅MV辱華,問清楚究竟真定係假呀,係咁先想落街撕毀佢地宣傳海報,會否轉頭又批准佢地去內地開巡迴演唱會呀,之前擺明整蠱左係咁先幾次喎,呢次究竟又想點乸樣先,呢頭撕毀宣傳海報,轉頭要去坐監咪大濟,金上大人請給予明確指示好喎,佢地個MV係咪真係辱華呀,已經有過億View數喎

發表於 Posted on: 2022-08-21 3:02

封哥
回頂端 / Top
硬係要將簡單複雜化,受騙到外地工作,真係咁容易受騙嗎,聽講工作酬金有十幾萬,可以直接上飛機送你去工作地點,對一個幼稚園兒童尚可說得過去,大人大姐竟然會信?係咁先諗左好乸耐為何會有人被騙,理由有二,一就係已經到達絕路欠下幾十萬咭數或借左財仔金錢已走頭無路,盡管一搏,否則點會無啦啦上左飛機,其二就係佢地智商有嚴重問題或腦神經受損,否則點有可能會相信呀,假如要係咁先上飛機,首先真金白銀預支三十萬酬金至講野喇,喂! 到達後綁架你條趴街,勒索你三百萬咪趴街,哈哈,係咁先無人無物問邊個攞錢呀,第二選擇就攞走你條粉腸d器官囉,會無命喎大佬,故此難以理解為何會有人自願上飛機呢,最難得真係有人會信囉,結論就係呢個世界蠢材實在滿天下,你條趴街係咁先總是要扮醒目,晚晚賭波已經等同自殘喇,你又做?咁又啱喎

發表於 Posted on: 2022-08-22 1:30

封哥
回頂端 / Top
喂!殺人後可以向家屬道歉及話想回饋社會,再向受害者作出賠償,問題就可以解決??呢個世界真係可以咁乸樣還價,認真搞笑喎,協助別人殺人就唔算殺人?哈哈哈哈,仲要講係被廹?come on , what's going on , 有人天生個衰樣就係大話精及殺人狂,以貌取人唔啱喎係咁先,呢個女子辯駁水平實在又有紋有路咁乸樣喎,將責任完全推比殺人死刑犯,查實尚算有點聰明,只不過佢真係當國家無法律嗎,佢竟然講出一句話法律係唔會寃枉好人,放過壞人,事實上有點小聰明喎,打温情牌絕對係最後一招,呢類垃圾明顯叫挑戰法治,最匪夷所思係逃亡廿年當中,又學畫畫又遊山玩水,係生不如死生活???哈哈哈哈,搞甚麼呀姐姐?

發表於 Posted on: 2022-08-22 5:57

封哥
回頂端 / Top
無人通知係咁先,有冇搞錯,聘請殮房管理員竟然無人預早通知,天理難容喎,係咁先會第一個去應徵呀,有二萬幾蚊工資擺明係筍工喎,招呼一衆遺體咋喎,夜班隨時會有特別津貼㖭呀,入職條件要性格樂觀,係咁先實在當仁不讓喎,唯一考慮嘅問題只係要入新界區,好遠呀,係咁先從事服務業已經超過三十年,照顧活人無數,呢次要招呼逝者,實在有點光容,光榮呀嘛,對不起,普通話發音係光容嘛,查實工作性質係要做乜野呢,是否坐定定唔好郁就可以,應該無需要任何溝通卦,節省電力底下,會否夜晚要熄燈呢,似乎好剌激呀,去海洋公園哈囉喂都要比錢入場,去殮房工作仲有薪酬㖭呀,只可惜係咁先年齡上比較年長,未知合適否呢

發表於 Posted on: 2022-08-23 21:13

封哥
回頂端 / Top
返內地國內升學係乜意思呀,應該講回家學習就可以喇,係咪有人想反中亂港呀,返內地?香港已經屬於偉大祖國一部分,乜野叫做返內地,擺明分化偉大祖國同胞感情喎,應該講返回中國天津,返回中國北京,返回中國廣州,返回中國上海學習,講返回內地?乜野意思,中國香港同胞回家升學乃正常不過行為,為何有人走出嚟說三道四,不斷要話返內地升學,按此道理學習金上大思維,要否返國內至學習得到呀,不知所謂,在家學習就不恰當嗎,再講一次,香港現今就已經係國內喇,仲使乜強調返國內升學呀,宣傳部明顯出現問題喎,國民實在難以理解,垃圾網民們應該對係咁先言論作出嘉許喇,係咁先愛國情愫比你們班垃圾更甚啊,今時今日唔好再講'返內地'呢個詞語,係回家係回家呀

發表於 Posted on: 2022-08-24 3:02

封哥
回頂端 / Top
地產代理有冇明文規定要穿著甚麼衣服才可進行銷售服務,女地產經紀用毛巾包裹著自己推銷產品,有乜做錯,賣弄性感就不可以做sales嗎,就算著三點式都唔關你班垃圾事喇,唔鍾意就唔好買囉,就係咁簡單,為何而家d垃圾總是喜歡小題大做,交易現場隨時做埋交易都唔怪得佢喇,吓,I like it 囉,哈哈哈哈,唔知買樓仲乜鬼野送呢,是否條肉香大毛巾都係贈品呀,係咁先反而鍾意大毛巾內嘅body囉,哈哈哈哈 ; 仲有一單祖國新聞又係難以理解,為左條怪魚抽乾晒成湖水?恐怕條怪魚會食晒湖中魚類,難以維持生態平衡,認同認同,喂!按此道理假如怪魚被放在大型水塘水庫,同樣要抽乾至可以喎,吓!萬宜水庫城門水塘被抽乾絕對匪夷所思呀,怎麼辦?借問地方政府應該如何處理呢

發表於 Posted on: 2022-08-27 18:39

封哥
回頂端 / Top