tvb.com

tvb.com

跪低

07大哥究竟想點乸樣,前特首去灣仔買餸,有乜新聞價值,咁都要被報導?係咁先深感無聊,只是有點疑惑,疑惑一: 身份高尚嘅前特首大人為何要自己去市場購物,之前廁紙都唔知道去邊度喎,疑惑二 : 工人在那?保鑣在那?疑惑三 : 去街市查實買乜鬼,理應絕非買餸囉,有甚麼重要產品要親身去街市採購呢,唔會買梅菜扣肉飯或湯渣牛腩河粉卦,體恤民情都唔會落灣仔街市囉,今時今日仲有乜野好體恤呀,奇怪奇怪,唯一解釋就係要證明佢仲在香港唧,是嗎?下一段新聞仲精彩,留意留意

發表於 Posted on: 2022-08-27 19:06

封哥
帖數 Posts: 4026
回頂端 / Top
係咁先支持政府政策乃人生其中一種重中之重嘅態度,接種疫苗定必會是頭一批專業人士,專業人士??專門倒亂嗎,哈哈哈哈,一早已經接種三劑疫苗,已經諗住去接種第四劑,只不過有幾件垃圾狗友剛剛跟係咁先講,三針疫苗效力可能只可維持兩成功效,兩成??唔好亂狗咁噏喎,政府之前不停呼籲市民盡快接種,係咁先亦第一時間響應,而家竟然有人話得兩成功效?搞甚麼?應該怎麼辦,呢個月係咁先嘅樓宇已經被強制檢測三次,想點乸樣想點乸樣,一個月強檢三次,何不日日強檢喇趴街,真係唔使揾食嗎,唔使交租嗎,係咁先已經極之配合政府政策,而家仲要一個月被強檢三次,點撐呀大佬,好似女團中哨牙妹話齋Helpless,打唔打第四劑呀大哥,究竟有冇效呀大佬,病毒不停變種就不停接種,建議何不日日接種喇死剷,係咁先已經三齋都係復必泰,第四劑點搞呀,Helpless

發表於 Posted on: 2022-08-27 20:03

封哥
回頂端 / Top
有批垃圾講近期斬人打交事件飈升,實在太搞笑,係咁先已經多次提及罪案跟本上沒有任何飈升,甚麼虐兒殺嬰亂倫強姦非禮切斷貓狗手腳,以往每日亦在發生,近期似乎飈升嘅原因,查實係社交網絡電子媒體水準不斷提升,差不多連踩蕉皮都係新聞,社團開片盤古初開就發生,街頭斬殺跟本好似社交活動咁乸樣,強姦非禮個案表面上數字上升,或多或少亦是多得社交網站蓬勃,造成道德標準不斷下降,以往強姦非禮多數發生在屋邨草叢等地點,而家反而沒有此等事件發生喎,多數只發生在社交網絡亂交狗友所致,俗稱自取其究,另外以往斬人好少會斬死人,而家吓吓攞命,原因極之簡單,外籍兵團個個胆正命平,殺人最多咪坐監仲有政府養,何樂而不為,正所謂殺人唔使睇通勝,深水埗佐頓一般市民都知道乃南亞兵團盤踞嘅地點,殺人好正常喎,新一代城寨之嘛,偉大警隊唔打擊遲早發生大事,等同紅館演唱會咁乸樣,俗稱抵乸死囉

發表於 Posted on: 2022-08-30 20:23

封哥
回頂端 / Top
生仔生仔要生仔呀大佬,人口不斷下降,今時今日老柴件件九十幾歲亦視作等閒,唯一解決辦法並不只於生仔喎,理應推動一班廢老外出工作嘛,餐廳洗碗呀掃街呀執紙皮呀外賣仔呀電話詐騙呀碰瓷黨呀,乜鬼都叫佢地躪出嚟做嘛,促進社會經濟就得閒去鴨寮街嫖吓妓呀,拍吓六七十路AV呀,令經濟再次起飛嘛,智商高少少就上網做吓utober呀,教人煮吓湯渣牛腩呀,鳳爪排骨起肉淨骨呀,蕃茄炒蛋走蕃茄呀,諸如此類,以係咁先嘅能力當然要指導一下嫖妓攻略呀,AV入門法呀,介紹男優女優辛酸史呀,今日發現一單駭人聽聞嘅報導,乜鬼乜鬼快講快講,購物網中竟然有人發明售賣梅菜扣肉餅,即是老婆餅內包含梅菜扣肉呀趴街,哈哈哈哈,發展商果然有腦,未知幾時會推出鯇魚蛋糕,排骨麵包及涼瓜牛肉芝士餅呢,哈哈哈哈,梅菜扣肉餅真係笑足一日呀

發表於 Posted on: 2022-08-31 21:02

封哥
回頂端 / Top
係咁先確實要為國家軍隊內嘅教官抱不平,被投訴無禮貌對待學員?實在深感奇怪,借問一聲教官們是否要準備自助早午晚餐及招聘一班工人服侍呢班趴街呀,做軍人跟本上毫無尊嚴可言,樣樣都要先講唔該多謝就死全家喇,例如有朝一日在戰場上被恐怖組織俘虜,你班垃圾會否要求恐怖份子唔好咁無禮貌呀打靶,恐怖份子會否講先生小姐我們可否強姦虐待你地呢,唔該除褲咁講呀,投訴教官等同自掘墳墓,係咪想用食水喉水撈飯及日常飲用廁所水呀,正所謂罪魁禍首並非教官呀,咁究竟係乜鬼呀係咁先,講過好多次喇,係cctv呀,假如沒有任何視頻,廹你食鼻屎飲狗尿玩毒龍鑽都無人會知喇,投訴??即時被送去烏克蘭前線做砲灰㖭呀,或者送去阿富汗做支援志願工作,懷疑佢地個背囊全部係杯麵或卡落D薯片呀垃圾,軍隊中以禮相待,簡直天大笑話囉

發表於 Posted on: 2022-09-01 7:02

封哥
回頂端 / Top
匪夷所思又再匪夷所思呀,係咁先每次去鴨寮街跟Macy姨姨聚舊,聚舊??温馨咋嘛,哈哈哈哈,又要玩踢爆,荃灣有批垃圾只係想去揾姨姨聚舊詳談,詳談??得十分鐘談乜鬼野呀,竟然談話之前唔使沖涼?好鬼污穢喎,大熱天時唔刷牙尚可接受,唔沖涼對係咁先來說簡直痛苦過死亡呀,原因一係咁先而家痾完屎已經唔抹屎勿心,唔允許沖涼簡直係酷刑喎,原因二姨姨唔沖涼就努力工作,how come?原因三聽講詳談後就有權沖洗喎,即是代表有沖涼房沖洗,規矩係完事後有權唔沖㖭呀,係咁先唔沖尚可理解,姨姨每次工作完都唔沖?係咁先建議直接在後巷詳談就得喇,使乜上樓咩打靶,買舊豬肉返屋企可否唔清洗就煲湯呀,絕對係十大酷刑其中一種囉,一堆姨姨跟本就係一件生豬肉咁乸樣,唔清洗就攞去煮,竟然又有人食得落,懷疑嗰批垃圾一就係特異功能人士,二就係經過嚴格訓練嘅地下特攻囉

發表於 Posted on: 2022-09-01 21:14

封哥
回頂端 / Top
打擊外國勢力刻不容緩,南亞兵團實在無法無天喎,繼佐敦鬧市明目張膽殺人之外,元朗又斬斷手掌呀,佢地勢力範圍覆蓋全港喎,確實殺人唔眨眼,政治不正確就全數入獄,殺人斬人似乎每日隨處可見,以往班垃圾網民必然將責任推落甚麼黃絲,借問一聲南亞兵團是否就係黃絲首領呀,手法極為兇殘,建議偉大祖國盡快派遣一批省港旗兵來港平衡一下勢力好喎,當年俗稱大圈幫嘛,而家南亞兵通街都有,全港會否變晒當年九龍城寨咁乸樣呀,強姦非禮案件不日將來隨時飈升,而家日日斬人喎,個個南亞裔人士樣貌跟本一模一樣,誰人打殺市民確實難以辨認喎,偉大警隊似乎有點老鼠拉龜,遲早將會有大事發生,假如有人號召呢類兵團搞事,何止暴動咁簡單,最慘就係呢班兵團唔怕坐監呀趴街,隨時係咁先以後落深水埗,性命都會有危險啊

發表於 Posted on: 2022-09-02 0:19

封哥
回頂端 / Top
係咁先真係想問吓虐待細蚊仔究竟係咪好過癮,似乎日日被公報有細蚊仔被虐待喎,虐待唔緊要呀,唔好整死佢地嘛,查實虐殺細路哥擺明心理上出現嚴重問題,殺大隻紋身佬就話你夠英勇唧,殺細蚊仔其實有幾威水呀,仲要虐待至死喎,最離譜坐幾年監就可以重獲自由啊,究竟想點乸樣,政治不正確都隨時被判十年徒刑,剝奪政治權利終身喇,虐殺小朋友幾年後就重獲自由?乜道理呀,起碼要灌廁所水罰跪玻璃晚晚捱打半小時才瞓覺嘛,假如將佢地被判入精神病院,簡直就係渡假一樣,有兩種垃圾,係咁先實在恨之入骨,一就係虐待細蚊仔,二就係性侵小女孩,用盡十大酷刑對待亦不為過吧,近期仲有一種酷刑對係咁先來說實在比死更痛苦,就係跟件化糞池豬扒做愛前後,都唔批准沖涼呀趴街,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2022-09-04 2:28

封哥
回頂端 / Top
刻意消失兩日,竟然每日View數亦會無故逮升一百幾十件濕鼠,只可證明一件事情,並非你條趴街係咁先受歡迎呀,係日日會有人監察你條趴街言論有否踩屎呀死剷,另一原因必然係言論上有參考作用吧,全球沒有人可以預測到演唱會危機,28號出事,係咁先26號就要求政府各部門要介入調查,警號已經响起,點知28號就出大事,搞到全部濕鼠周身屎咁乸樣,不斷推卸責任,個男dancer就不幸成為犧牲品,話分兩頭,假如重傷者係Murder其中一件菊花仔,回響必定會更為高昂,到時滅團絕對係唯一選擇,而家犧牲一件dancer,隨時令Murder人氣會更為提升,代表團結一心吧,另外一批垃圾總是要求有神蹟出現,查實神蹟已經出現左喇,幾十年以來咁多人當中選中左你一個被擊中重傷,機會率查實不會高企,為何偏偏選中你呢,確實是神嘅旨意吧,說話似乎有點涼薄,唉!係咁先講過無數次無數次做人總要面對現實啊

發表於 Posted on: 2022-09-06 18:03

封哥
回頂端 / Top
失落左兩個多星期,為何?非常律師禹英禑播完令係咁先完全迷失方向,朴恩斌相信演藝事業上創下高峰後,後續實在有點堪虞,角色太過深入人心,假如下次要飾演充滿心計有才華嘅女子角色,怎麼辦,係咁先實在佩服某些女演員可以一劇接一劇,以韓國演藝文化,人脈關係至為重要,人脈關係似乎即是代表陪老闆嘅頻率,可以做到劇接劇實在匪夷所思啊,女演員演藝技巧查實件件實力高超,點解套套都要佢演呢,後台必然非同小可吧,演員李x榮劇集演出從未間斷,連係咁先偶像金慧秀姐姐亦甘拜下風,李x榮從小就開始演出,可以維持至今時今日,Why?幕後老闆究竟是誰,以韓國演藝圈'色'字必然先行,懷疑是否一有空閒就要“工作”呢,據以往紀錄,所有獲得高級別獎項嘅女演員,必然曾經裸體拍攝喎,係必然呀,實在悲哀,欲哭無淚,就算樣貌醜陋嘅女演員亦必須曾裸露身體演出,Why??相信醜樣但技巧上必需高超囉

發表於 Posted on: 2022-09-06 18:54

封哥
回頂端 / Top
亞宜究竟是否一名智障人士實在值得商榷,個個工作佢亦會準時出席喎,甚麼幫社團推酒水呀,在電梯打人呀,無牌駕駛呀,全部準確地完成目標喎,只不過次次都會被拘捕唧,哈哈哈哈,係咁先建議下次叫佢去油麻地公廁食魚蛋粉呀,瞓通州街公園天橋底一晚呀,去鴨寮街租個唐一樓單位開工呀,測試一下有冇垃圾去幫襯嘛,八球風球叫佢去淺水灣游水呀,甚至乎去彌敦道裸跑呀,睇吓佢有乜反應嘛,聽講佢專長係發皮四喎,之前叫極佢都唔肯戴口罩,情願辭職啊,哈哈,果然有做性格演員嘅潛質啊,在八十年代相信有電影公司揾拍三級片㖭呀,係咁先擔保有一定票房保證囉,幫下觀眾清理一下腸胃都好呀,包保會令各位痾嘔肚痛頭暈眼花呀趴街,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2022-09-07 1:15

封哥
回頂端 / Top
強檢強檢大廈又被強檢,唉!係咁先確實從不喜歡講大話,一個半月以來大廈已經第四次強檢,究竟想點乸樣,何不每日強檢喇趴街,市民真係不需要工作,細蚊仔唔使讀書,老人家唔使休息嗎,四次??每兩個月派一次消費券喇死剷,真係會被炒魷魚呀,據係咁先所知,跟本上好多市民都沒有去做強檢,咁乸頻密有冇搞錯呀,豪宅區會否一個半月內強檢四次呀,昨日有消息話政府部門會上門調查你班垃圾有否去做檢測,沒有嘅話隨時會被罰款一萬,借問各位垃圾網民,情願食豉椒炒魷魚定係被罰款一萬,如何選擇?係咁先而家強烈建議政府,全港市民理應強制每日去做強檢配合政府政策吧,呢種就切切實實叫濫炒,七百三十萬件垃圾每日去體育館做檢測才是明確地支持國家政策嘛,全民辭職每日去做檢測至為正確囉,昨日清遠班賤格富貴狗友行為實在令係咁先氣上心頭,一班人無戴口罩情況下,共同去遊山玩水??仲映晒相片向係咁先示威嗎,假如要死全家,係咁先絕不願意做其親友囉

發表於 Posted on: 2022-09-08 19:18

封哥
回頂端 / Top
亞視永恆原來皆因亞宜,哈哈哈哈,有乜辦法唔倒閉,建議佢地去殘疾院舍搜羅一批智障人士簽作公司台柱吧,近期嘅醜樣之覇衰格天后低智至尊實在無出其右,奧斯卡金像獎相信佢亦唾手可得,難得仲會有一個經理人跟尾喎,哈哈,killing me pls., tbb究竟有冇考慮重金禮聘邀請佢跳槽加盟,重金?相信五千蚊有找,哈哈哈哈,究竟幕後有誰幫佢撐腰,呢種名符其實叫做死唔斷氣喎,哈哈,假如係咁先是幕後高層,直接安排佢在榕樹頭公園舉辦粉絲簽名會及在砵蘭街公園舉行個人演唱會吧,打人無牌駕駛違反限聚令拒絕戴口罩,罪名件件可能被判三年有期徒刑,唔使呀嘛係咁先,咪亂噏廿九呀,一陣好似梅大哥咁乸樣告你條趴街誹謗就知死啊,收回收回言論,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2022-09-08 21:44

封哥
回頂端 / Top
今日有個六歲死靚仔躪埋嚟問係咁先一個奇怪問題,佢話係咁先小時候返學第一件重要事情會做甚麼,標準答案當然係尊師重道跟同學們和平共處,呢類說話絕對係一班無能廢物人士跟細蚊仔嘅邪惡教導,問心嗰句,係咁先必然會做幾件事情,首先當然要認識誰是班主任人選,尊師重道??簡直笑話,第一時間必然要學懂擦鞋技巧喇,老師們內心必然比較喜歡頑皮學生,腦筋靈活一點嘛,其二必然要認識一些對自己有利嘅同學,例如要懂得聰明地欺凌一些蠢貨同學呀諸如此類,故此第三當然要鍛鍊好強健體魄,隨時準備在男廁或校門外打架吧,第四儀容上必須維持smart狀態,否則怎能結交樣貌出衆嘅女同學呢,呢類就叫學習何謂適者生存,否則往後出社會做事,怎能善用交際應酬技巧呀,讀死書嘅垃圾跟本上前景堪虞,拿取學位要考試簡直搞笑,叫爹地媽咪用錢買就可以喇,寫論文係用嚟長大後在討論區亂噏廿九嘛,學位喎,值多少錢呀打靶仔,譚仔做洗碗嘅姐姐都揾兩萬幾喇,要努力讀書嘅就係恨揸剷剷剷剷呀

發表於 Posted on: 2022-09-09 0:43

封哥
回頂端 / Top
女皇逝世,07大哥大篇幅報導,What新聞價值呀?年青一代真係識佢係老鼠咩,據了解就係一個佔領香港多年嘅女皇帝囉,點解偉大祖國領導們唔慶祝終於可以徹底光復香港呢,女皇對香港有乜貢獻呀,金上大人就貢獻良多,借問係咁先一聲金上大人對香港有甚麼貢獻呢,多項貴價偉大工程竣工嘛,港珠澳大橋,高鐵,機場三跑道,故宮博物館簡直曠古爍今啊,全港市民獲益匪淺,獲益匪淺??講清楚對市民有乜著數好喎係咁先,著數??估計可以自由駕駛去珠海澳門卦,吓!有乜景點呢?高鐵就夠快囉,未知可否直達俄羅斯北韓伊朗呢,機場第三條跑道可否帶一家大細去野餐呢,故宮博物館展品是否可以媲美中國北京故宮呢,重點係每一屆偉大嘅特首,一個比一個偉大啊,唯一譴責就係為何一班反中亂港份子,唔直接執行死刑呢,睇吓壞國班壞份子仲敢唔敢對祖國指手畫腳說三道四嘛

發表於 Posted on: 2022-09-09 15:15

封哥
回頂端 / Top
今晚原來樂壇新人音樂會啊,剛剛睇緊談戀愛小姐出場,佢嘅歌迷實在好有禮貌好有教養喎,全場靜如深海,哈哈哈哈,其餘表演單位就叫到鬼殺咁乸嘈,實在太過分了,一班叔叔嬸嬸歌迷在那?在家煮緊飯嗎,班染晒頭髮嘅後生歌迷今晚是否要出佐敦招呼南亞兵團啊,消失得無影無蹤喎,或是已經全數入獄呢,哈哈哈哈,某些演出單位確實連名字都未聽過喎,193條趴街係咪好等錢洗,躪出嚟唱乜鬼野呀,直接在台上揾班囡囡真人表演喇死剷,簡直不知所謂,幸好沒有保鮮期件趴街表演,否則係咁先第一時間走上台吐佢口水,用掃把柄插佢屎勿心眼睛,揸爆佢個鴨腎㖭呀,假如談戀愛小姐表演吹口琴或品簫,或可即時扭轉乾坤吧,保證現場觀眾叫到春心蕩漾咁乸樣呀,甚至乎反晒白眼啊,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2022-09-09 20:10

封哥
回頂端 / Top
Utubv究竟播放標準係乜鬼,近期發現有好多長沙街頭影片,一班超性感女郎通街行喎,似足當年澳門賭場內沙圈一班囡囡周圍行咁乸樣啊,某些跟本求其著塊布上身就係衣服,前排有批垃圾批鬥某些囡囡著瑜珈褲出街乜乜七七,差不多要鞭屍咁滯,按道理呢班性感囡囡要被重判終身監禁喇,在偉大祖國長沙喎,怎麼辦,領導們理應即時作出檢控,違反社會道德標準吧,唔好搬龍門喎,呢類傷風敗俗嘅事情竟然發生在國家領土內?影片大部分在晚間拍攝,晚上就可以為所欲為嗎,成批古惑仔天文台在街頭打躉,似足當年深圳東莞樟木頭三沙一水咁乸樣喎,市政府沒有監管嗎,喂!你件係咁先腦部是否出現問題,性感囡囡在行街咋喎,有批年青大叔在街頭乘涼咋喎,有乜做錯呀,又似乎啱喎,按道理當年深圳東莞一班囡囡亦是坐在街頭唧,都沒有通街愛愛,又有乜錯呢??為何要被拘捕呢

發表於 Posted on: 2022-09-10 21:56

封哥
回頂端 / Top
近期實在太沉迷於微訊影片,好多儆惡鋤奸呀,路見不平呀,無私奉獻呀等片段,事實上大快人心啊,唯一疑惑為何不斷宣稱跟俄羅斯乃長期伙伴,簡直是堅實盟友啊,有點大惑不解,為何祖國不學習俄羅斯發動特別軍事行動收回台灣呢,係咁先又再大惑不解,咁乸多不解呀垃圾係咁先,台灣已是固有領土,為何不斷要講收回呢,媽媽就係媽媽,要武力脅迫才可以叫媽媽??乜道理呀,個仔可以長期唔認媽媽係媽媽嗎,等同當年係咁先被爸爸打到自認偷野為止喎,死口唔認就要打,俗稱虐待,係咁先亦活到八九十歲喇,依然健在性生活亦十分如意,如意??哈哈哈哈,小時候成日聽親戚講當年蘇聯廹害得偉大祖國慘不忍睹啊,又要割讓土地呀乜乜七七,今日就變為老友,唔係講過歷史創傷永不磨滅咩,日本人就一直係仇家,俄國人就係朋友???乜道理乜道理

發表於 Posted on: 2022-09-12 4:23

封哥
回頂端 / Top
呢個世界真係通街都係恨揸剷,前日小小超話會賠償一千萬給亞Mo,係咁先一向認為非重點,點知隔日另外條輕傷恨揸剷,突然躪出嚟話病情有所反覆,盲嘅都知條趴街為乜Q喇,件恨揸剷又想博賠償囉,目的簡直不言而喻,之前有件垃圾utuber已經不知所謂,絕對要嚴厲譴責,賠償又話人唔啱,唔賠亦話唔啱,想點乸樣呀趴街,叫成哥分一半身家比佢好未呀,不斷抹黑超人家族,呢類垃圾utuber理應即時拘捕入獄喇,名符其實唯恐天下不亂,破壞社會安寧,成日話要有人負責任,媽媽係咪女人嗎?人地天秤媽媽死左個22歲囝囝,誰人要負責任呀,有冇人走出嚟話要賠償呀,呢d又唔講??地盤聽講係政府工程,咁誰人需要負責呀,而家天秤媽媽要囝囝母校籌款協助,你個垃圾輕傷Dancer仲飛撲出嚟想博小小超賠償???死全家喇趴街

發表於 Posted on: 2022-09-13 22:36

封哥
回頂端 / Top
拍攝時期公然揸女藝人個波查實問題在那?當年tbb亦曾發生喇,事主要否坐監?好似無事喎,實在有點大驚小怪囉,盤古初開娛圈非禮事件從未間斷,跟本上視作等閒,假如女藝人係一名不知名茄喱啡,只好講唔好彩囉,何必小題大做呢,假如女藝人係一線演員,查實又如何,被揸波已經屬工作一部分嘛,據係咁先了解,當年各大老闆監製導演燈光師傅等是一種員工福利囉,所有女藝人亦是敢怒不敢言,今時今日竟然有人走出嚟扮正義??有點奇怪囉,獎門人遊戲中男藝人成日當衆攬住d女嘉賓周地碌喇,從沒有人反映過被非禮喎,拍劇被揸波可能劇情需要比較肉緊嘛,究竟錯在邊度??導演無出聲叫Cut就代表無問題喇,好多餘呀

發表於 Posted on: 2022-09-13 22:59

封哥
回頂端 / Top
港嬸選舉聽講今年在紅磡大館舉行喎,好高興呀,為何咁高興呀係咁先,中國人有一種心態叫沖喜嘛,四十年以來從未有過演藝人在台上受過重傷啊,簡直神蹟一樣,近期有人成日話期待神蹟出現,希望受傷舞者平安無事,喂! 係咁先之前已經講過神蹟已經發生左喇,幾百年以來大電視從天而降從未發生喎,今時今日神選擇左呢位舞者做使者,確實已算是一個神蹟吧,八十億人當中偏偏選擇了你,仲有乜說話好講,唯一可做嘅只好欣然接受,最令係咁先驚喜是今年有政商名人做評判啊,政商名人?是否有政治局常委或政治局中央委員來港呢,確實天大喜事呀,唔係啊,焦點似乎係特首太太,特首太太做評判??關乜鬼野事,理由too simple太簡單吧,以往甚麼美貌智慧笑大人把口吧,而家首條件係要政治正確嘛,豬扒又如何,答問環節往後偉大嘅夢想係乜?當然是祖國盡早統一,金上大人千秋萬代喇,想進入三甲嘅必答題呀

發表於 Posted on: 2022-09-15 22:22

封哥
回頂端 / Top
翻查係咁先過往言論,每件事情亦分析得有根有據,多月前係咁先已經明確表示過國民體質乃全球首屈一指,被人任打呀打到變晒形呀,被車撞到飛左上天呀,小孩從六樓直接跌落街呀,通通亦只是輕傷,相信就算中槍亦可以貼上兩塊便利貼就可以痊癒,昨日長沙有層高樓全幢被火吞噬,聽講無一傷亡,最難以置信就係有個女人從24樓跑落樓只用上6分鐘時間,有誰不向其欽敬,之後仲可以接受媒體訪問㖭呀,另一神奇之處全幢商業大廈聽講竟然只有幾名機房人員上班啊,所有高層已經搬左去另一 嶄新工作間辦公呀,實在有幸運之神眷顧,喂!既然全幢大廈無人工作,為何不預早拆卸呢,有點浪費資源喎,改建為招待所娛樂場地好過吧,橫掂長沙晚上通街亦有性感女士行走,給予佢地一個休息地點更適合不過囉,休息地點??借問是否代表砲房呢,係咁先思想太色情吧,係休閒活動中心,哈哈哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2022-09-17 19:11

封哥
回頂端 / Top
藝人們實在胆大包天,係咁先色胆包天就有唧,何謂胆大包天呀垃圾,竟然公開悼念壞國老女巫?喂!係咁先睇定少少好喎,你條趴街站錯邊已經不止一次,之前罷買壞國產品,點知一個屈尾十通街同胞都穿上壞國運動服飾,之前徹底放棄學習壞語,只專注學習普通話,點知轉頭就一大班垃圾在微訊教授英語,呢次有人嚴厲譴責悼念女巫,點知國家領導派重要人員去參加女巫喪禮呀,係咁先已經接受過多次歷史教訓,呢次幾大都暫時收嗲,睇定形勢才作出表態,否則兩邊不是人就大濟,微訊上再有發現有過氣藝人返內地城市商演啊,又再證明係咁先絕對係一名誠實老柴,確實顯示在街邊表演唱歌咋喎,聽講酬勞有幾十萬啊,當日係咁先講過在超市門外企上紙皮箱就可以表演,咁就賺到幾十萬,點解唔聯絡係咁先去商演,點解?點解?話晒係咁先已經有一定知名度,唱三幾首歌曲實在難度不太高,酬勞十幾萬就可以呀,兩忘煙剷裏及無心睡眠簡直係首本名曲,去花園街買幾套衣服就可以上台表演嘛,及早聯絡係咁先吧,盡快唔該,哈哈

發表於 Posted on: 2022-09-19 1:39

封哥
回頂端 / Top
國家報導新聞確實值得一讚,大篇幅報導颱風消息受損狀況,最佩服就是連家居損毀程度亦鉅細靡遺細緻地分析報導啊,邊度邊度邊個城市?係日本呀,日本???喂!關偉大祖國乜事,對國家會有甚麼深層影響,會否皆因颱風而發生核戰,會否皆因颱風引致國家交通意外頻生,或會產生虐待兒童校園欺凌等情況加劇呢,日本鬼子地方被颱風侵襲查實有乜特別,死亡人數是否已經遠超南京大宰殺人數呢,全世界都會有颱風侵襲,點解會特別關心日本,是否睦鄰友好關係嘅原因,否則報導日本被颱風侵襲為乜Q野,懷疑偉大祖國十四億人民是否從未遇到過颱風,故此要令國民了解何謂颱風呢,實則原因係咁先猜測,可能展示國民同胞就算遭遇任何衝擊,亦係會安然過渡卦

發表於 Posted on: 2022-09-20 1:30

封哥
回頂端 / Top
再想確認一下往後落街燒衣會否違法,又裝香又燃點蠟燭又燒衣紙,實在有機會危害社會安寧及引起某程度污染喎,呼籲警方及食環人員要嚴正執法,街頭悼念女巫都被拘捕喎,被淋熄蠟燭呀,吹口琴亦屬破壞社會安寧,借問一聲假如燃點煙火及奏樂發生在殯儀館內,會否南無阿彌陀佛嘅打齋師傅會否同樣被拘捕呢,喂!殯儀館內無可能會吹奏別國國歌嘛,煩事總會發生喎,假如有批垃圾在殯儀館內一時興起唱壞國歌曲,理應要即時作出拘捕囉,有批反中亂港人士總會搞破壞嘛,一陣班垃圾採取特別破壞行動類似俄羅斯特別軍事行動咁乸樣,政府就後悔莫及啊,按道理鵝頸橋及燒街衣行為應該作出全面掃蕩,打小人行為查實有機會違反國安法,不停打打打打,係人係鬼都照打,嚴重影響地區安寧呀,第一個要被嚴厲譴責當然係區議會喇,橋底放火又有人不停說三道四,事實上已經違法反有關法律,建議將鵝頸橋地攤徹底拆卸,嚴禁無限散播不恰當言論囉

發表於 Posted on: 2022-09-20 19:43

封哥
回頂端 / Top