tvb.com

tvb.com

跪低

奧運完結後,有人建議大力推動某些運動項目,例如羽毛球劍擊乒乓球,結果全數枱庭收場,三分鐘熱度係乃港人固有文化,推廣運動跟本等同倒錢落海,政府宣傳影片呼籲市民唔好賭波及唔好吸煙,皆因等同倒錢落海嘛,按此道理,係咁先就情願賭波唔做運動喇,賭波尚有一線生機係贏,做運動打比賽就輸梗,全部羽毛球歐洲賽事已經輸得一乾二淨;仲有就係禁止市民吞雲吐霧皆因危害健康喎,係咁先極為贊同,只不過係咁先每逢進入便利店買避震套,總有大量各式各樣香煙放在收銀處當眼位置,叫係咁先點忍,必然買番一包當潤滑液咁乸樣旁吓身,唯一解決辦法跟本上只有兩個,一就全面禁煙,二就將吸煙刑事化,舉報吸煙人士者就每人獎賞五百,包保肺癌數字必然會急劇下降,而家通街有得買,叫人戒煙?似乎有點說不過去吧,有煙民通街打邊爐,又從未有人被拘捕,拉幾個濕鼠殺雞儆猴嘛,相信短時間內就變無煙城市啊,只不過煙草稅收入就變為零吧,當特區政府係儍仔嗎?哈哈

發表於 Posted on: 2021-11-04 2:56

封哥
帖數 Posts: 3680
回頂端 / Top
太沉重嘅話題假如在討論區出現,實在愧對天地,係咁先極懼會被天打雷劈,故此亂噏廿九實在樂趣無窮,今日落街市買餸聽吓d靚姐有乜新聞熱話,點知熱話就係毫無熱炒話題,即管聊吓魚檔青姐問吓佢近期有冇睇電視,有乜節目推介,即時比佢剷到係咁先趴街杏加檸,而家個個上網呀老係,仲有人會睇電視?睇電視嘅就要全家死絕,話晒係咁先亦是一個斯文敗類,唔使咀咒老係全家死絕呀嘛,魚刀在佢手唯有立刻收嗲,佢反問老係知否有條打靶好似要坐監喎,邊乸個呀香西青,燉湯明呀,要坐監??唔係呀嘛,佢一表人才喎,打交刑毀都無事,唔覺意撞左車就要坐監?求其罰款佢廿萬就應該一筆勾銷喇,坐監十八日簡直天理不容,但扣減假期十日就可以返電視城開工喎,到時又可闖出另一新天地嘛,隨時一個屈尾十再度挑戰視帝寶座㖭呀,查實佢可以乘機推廣監獄燉湯文化,隨時會因禍得福啊,廉價承包全港監倉燉湯,到時tbb想揾佢返去拍劇,絕對妙想天開吧

發表於 Posted on: 2021-11-04 19:03

封哥
回頂端 / Top
隔離台完全拿捏觀眾心態,選女團,你班趴街觀眾及tbb以為真係選有才華嘅囡囡組團?諗法實在太低智太幼稚,假如一班正常嘅跳唱女團出道,係咁先保證短期內必定趴街收場,女團跟本在本土完全沒有市場,今期造星嘅目的絕非揀選精英跳唱歌手呀打靶,tbb班垃圾就諗一d死橋出嚟嚴陣以待,又製作乜鬼歌手呀乜乜七七嘅垃圾節目對戰,好似當年日本鬼子入侵佔領香港一乸樣,哈哈哈哈,驚到鼻鼻哥窿都無肉,人地就係刻意揾班發明星嘅囡囡,打造一個騎呢選秀節目呀,目的係製造全城火熱話題,擺明係一個玩弄心理嘅遊戲,日本妹子莎莎形象搞笑騎呢,跟本毫無跳唱天分,但焦點話題就係話佢夠儍氣,年青一代嘅心態,絕對係敵人反對我贊成,正派跳唱嘅囡囡必定吔蕉收場,例如tbb嘅煎釀三寶,係咁先用生命擔保,必定打靶收尾,獨立發展尚有一線生機,現今考慮歌唱技巧實屬其次,重點打造歌手形象至為焦點所在呀,tbb班垃圾高層個腦究竟係咪放左去北京故宮,時下香港人心態竟然捉極都捉唔到,不斷只靠一班人瑞觀眾支撐大局,tbb直接花幾千萬去壞國聘請心理專家,重新打造tbb喇,另一選擇就係低薪聘請係咁先做顧問喇廢物

發表於 Posted on: 2021-11-05 1:54

封哥
回頂端 / Top
富裕國家竟然要搶購糧食?別再小看我的國吧,當日香港經歷無廁紙用,無口罩戴,係咁先都從未驚過,人腦係用嚟諗辦法,而唔係放入博物館擺放嘛,國民一向智慧過人,無廁紙無口罩查實有乜問題,人類係有手嘛,左手抹屎勿心,右手食飯就可以,無口罩咪用胸圍或衞生巾頂檔囉,無糧食?以往可以食樹皮充飢,只不過大量樹木已被砍伐,地皮用作起樓喎,究竟國民們係咪廿歲就已經出現腦退化,點會缺糧呀,仲有金拱門及比殺嚇嘛,係咁先講乜鬼野呀,乜金拱門比殺嚇呀,Sorry,即是麥當當及必勝客,依賴壞國食物天理難容喎,好似轉左中資嘛,唔係咩,假如報導有所錯誤,係咁先願意在討論區寫悔過書及即時公開道歉啊

發表於 Posted on: 2021-11-05 2:50

封哥
回頂端 / Top
唉!廉價製作嘅超cup,輕而易舉就擊倒勁雞呱曲,問題究竟發生在那?之前唔係話節目會大肆改革咩,係咁先完全摸不著頭腦,總之選秀節目就有運行乃致勝之道,就係現今tbb上層嘅基本概念,俗稱跟尾狗,哈哈哈哈,按道理無間斷選秀就想輸都難喇,哈哈,顧問係咁先同你班垃圾只講一次,現今全球最受觀眾歡迎係乜,校長?書友?老林?哈哈,係咁先簡直想死,現時環境就算齊集當年四大天王兩大歌后以及仙姐重出江湖幫tbb救亡,甚至乎邀請到金上大上去tbb接受訪問,以現時情況推斷,真係神仙上帝都難救吧,在一國X制情況下,跟本上tbb就只有死路一條,一間電視臺完全沒有創作空間,可以做到甚麼,舉例:叫Murder班菊花仔去北朝鮮金日成廣場跳Ignited,睇吓佢地後果如何?係咁先預計或許廣受北朝鮮靚靚姐姐歡迎,只可惜跟手就即時被槍決吧,除非金與正大姐係亞Jer粉絲就難講囉,哈哈哈哈,證明做任何事總需要面對現實,只要金上大人首肯,tbb叫隻乾屍參選港姐都可以,假如要被嚴格規管,唯一可以做到嘅就係跟從中央指令吧,中央假若唔出手相助,老係保證tbb活不過2047囉

發表於 Posted on: 2021-11-05 17:57

封哥
回頂端 / Top
哦,係咁先

發表於 Posted on: 2021-11-05 20:06

封哥
回頂端 / Top
聽過,咁係咁先啦

發表於 Posted on: 2021-11-05 20:07

封哥
回頂端 / Top
近期新聞報導咁多宗幼童被性侵案件,罪犯仲係爸爸?真係世界大亂,怎可能咁乸樣,名符其實有違天命,必遭天譴喎,題材用嚟拍劇未知要否審查,熱門話題都未能當作一種劇集主題,怎麼辦,何來警惕一衆家長,關注兒童被性侵問題,為何要避忌公開談論,電視媒體絕對係一種平台對公衆負上一定社會責任,吓吓避而不談,惡劣情況必定逐漸加劇,細蚊仔
都係人嚟嘛,不斷宣揚"原來談戀愛如同食菠菜",要負上一定社會責任呀tbb,話晒都尚有百多萬觀眾支撐著,幫吓手喇大佬

發表於 Posted on: 2021-11-05 20:23

封哥
回頂端 / Top
有班豬朋狗友評擊係咪先不停踩紅線,最好及早收嗲比較安全,係咁先一向言論上毫無攻擊性,亦毫無煽動成份,每日只係為搞笑而搞笑,重點係一向都無人會關注係咁先言論,廿幾萬view數都係六個月以來每天揼石仔而成,從未參與偷跳成份,跟本上以往每日固定觀眾只有一百幾十個濕鼠,但難明某些時間又突然颱升一千幾百,跟市面嘅utuber相比跟本係九牛一毛狀況,何況tbb討論區絕對係多年以來,係咁先唯一嘅發表平台,唔鐘意直接封殺係咁先賬戶就可以,已經習以為常,每日提供一些揶揄演員嘅笑話給各位垃圾分享,自己寫寫吓有時都會笑爆,tbb認為係咁先有不恰當言論,就封殺係咁先account就可以,問題就迎刃而解,其他網絡平台從未出現係咁先長篇大論嘅文筆,只以tbb討論區為重心,違法行為從未出現過在係咁先身上,多年來遊行上街一次都未曾參與,咁都違法就直接判係咁先死刑好過喇,批評特首嘅言論,從始至終一次都未曾出現過,咁都要坐花廳就認真死唔眼閉啊

發表於 Posted on: 2021-11-05 21:00

封哥
回頂端 / Top
有冇搞錯有冇搞錯,上天保佑開演唱會竟然無人通知係咁先去撲飛?簡直係喪盡天良行為,係咁先要預早安排南亞裔朋友去砵蘭街公園通宵排隊買飛呀,喂 ! 係麥花臣球場唔係砵蘭街公園呀死係佬,又多一個名字?一時小係,一時老係,而家仲整個係佬,似乎太抬舉係咁先呀,哈哈,回應一下屎塔蓋條濕鼠先,首先再強調一次,封哥呢個名字係被廹而改呀,正名是係咁先,其次話係咁先好有親切感,事實嘅野無需時常掛在口邊,係咁先靚仔有型才華橫溢禮貌周周性格温純全行無人不曉,無人不知?簡稱係咪叫夠晒賓周呀,絕對有能力參加造星4節目㖭呀,造星4係選女團喎,男唔男女唔女菊花精都可以開演唱會,係咁先又有何不可,而家真係狗屎垃圾都可以開演唱會喎,係咁先相信假如老係開番兩場棟篤笑,亦會座無虛席呀,在油麻地公廁開應該都有三兩老同捧場卦,有得免費享用係咁先菊花兩個廁格應該都應爆滿喇,'棟'企比人'篤'喎仲唔'笑'?查實上天保佑係邊乸個,係咁先一無所知,唔講仲以為係沙田一級賽嘅馬名呀,正打靶

發表於 Posted on: 2021-11-06 20:14

封哥
回頂端 / Top
今晚靈感不絕,點算好呢?有垃圾網民問話係咁先假如開演唱會,賣點完全欠奉喎,欠奉?tbb話晒都有百幾萬觀眾喇,從討論區賺取唔到三幾千觀眾實在於理不合,剩係宣傳嘅演唱會標題已經夠晒引人入性喇,叫做垃圾老係都要型演唱會,主題曲毫無疑問就叫係咁先啦,假如咁都有機會輸嘅話,就代表定必有人在幕後操控賽果囉,查實賣點有一個就已經足夠,乜鬼野賣點呀垃圾,極有理由相信唔小廢物打靶會想知道係咁先究竟係乜水,從粵語片仙姐年代至Mako Oda嘅AV年代,係咁先從未缺席,等同從當年每日使用毛筆寫作嘅年代至現今公開地每晚上網睇毛嘅年代,係咁先簡直係活字典一樣,借問一聲係咁先媽媽安好嗎,代為深切問候一下,全港大乸把廢物每日都做緊同樣嘅事喇,有幾出奇呀垃圾,呢個世界除左BB想知你係乜水以外,無人會關心一舊糞便呀,話時話BB隨時想聘請殺手將係咁先虐殺㖭呀,哈哈,抑鬱症呢種活動日漸流行,為何?成日只會在被竇胡思亂想而唔敢講出聲,日積月累咪變成抑鬱症囉,無所事事得閒上網打吓飛機平衡心理,亦不失為一種娛樂嘛,有疑問呀,抑鬱症係一種活動??而家d垃圾無論做錯甚麼事都賴皆因自己抑鬱症嘛,咁都唔係日常活動嘅一種?

發表於 Posted on: 2021-11-06 23:07

封哥
回頂端 / Top
查實嗰個上天保佑有乜歌呀,竟然可以開演唱會,最搞笑仲請到表演嘉賓,娛樂圈有乜辦法唔死,按正常邏輯呢條垃圾都可以開到演唱會,全港市民(包括新移民靚姐姐)有誰唔可以,係咁先假如在砵蘭街公園開兩場,無觀眾捧場嘅話,實在有違天命,所有無腦嘅觀眾必遭天譴,考慮到經濟尚未復甦,票價劃一收一百零一蚊,零一蚊?做帛金咩趴街,否則點乸樣叫嘩眾取寵呀,玩弄心理嘅遊戲,係咁先每次必定名列前茅,門票收入跟本次要,一個唔覺意有一件濶太嚟捧場,就即時衣食無憂喇,暗啞底養埋BB都無問題,去啟德海景地段嘅單位落定大訂都無走雞吧,華人社會只要有胆色有腦袋賺錢實在易如反掌,賺錢定呃錢呀係佬,有狗友提問假如係契爺有無問題喎,菊花仔瘟神La都無問題,係咁先就必然洗乾淨屎勿心準備就緒吧,到時一百零一蚊??咪玩喇,轉眼就變成一千一百萬啊契爺

發表於 Posted on: 2021-11-07 5:16

封哥
回頂端 / Top
呢種就叫創意無限喇tbb,係咁先簡直佩服到五體投地,tbb不停思考選秀節目如何製作才可吸引觀眾眼球,內地單位好似話要嚴打呢類選秀節目,係咁先第一個舉腳贊成,查實選秀節目擺明係荼毒年青人思維之路,係咁先已經多次發表意見,有書唔讀周圍躪去參加跳舞歌唱比賽,人生唯一目標就係要做明星,趴你個街,社會上有幾多人可以做到明星呀,七百幾萬人當中有幾多個可稱得上係明星,簫正含嘈夾廉默名d呢類可否叫明星,係叫奀星,日日只懂夢遺及發綺夢,實在要加以嚴懲,而家內地終於想到辦法如何解決,就係教你地班趴街廢帝首先要有一技之長,學習一門專業技能,呢種方法令係咁先即時熱淚盈眶下體簡直流埋鼻涕,國家太關心國民前途吧,試想一下,安排假話的清高娃娃去骨場學習做專業骨妹,原來只懂談戀愛嘅妹妹去學習整老餅或西餅(俗稱老西都要整餅),姜包去學習維修通街違泊而被擊碎車窗嘅巴士,菊花仔瘟神La去學習插花或通屎渠,咁就叫做撥亂反正喇,應衷心感謝黨及國家嘅栽培㖭呀,呢d就叫重回正軌嘛tbb,不停呼籲年青人參加選秀節目,等同將佢地直接送去墳場埋葬一樣,報名前首先要班廢物提供擁有專業技能嘅證明,例如酒吧拳手呀骨場骨妹呀AV女優呀諸如此類,否則做唔成明星之餘,仲要政府養埋你班趴街,道理何在,呢種語言藝術,係咁先未知有否參選立法會議員嘅資格呢,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-11-07 19:33

封哥
回頂端 / Top
係咁先真係一名問題老人,問題總是不絕,而家新聞報導硬係報導一d對民生問題毫無影響嘅新聞,太空人出艙成功究竟代表甚麼??關市民乜事,係咁先係咪應該在家即時開香檳慶祝才代表愛國?而且唔係歷史上首次出艙,女太空人出到艙實屬理所當然,與男太空人出艙有何分別??已經被國家悉心培訓多年,出到艙究竟有乜奇怪,除非係咁先上到太空跟BB共同出到艙就天下奇聞唧,咁至值得報導嘛,等同報導一名醫生治癒一名感冒病患者,值得報導嗎?太空人上太空唔出艙至感奇怪嘛,假如係咁先就老虎魚蝦蟹第一時間打開艙門捐出去映張自拍照先啊,否則兩男一女上太空有乜好做呢,好似話安裝太空手臂呀,即是工作嘅一部分,有乜好報導??目的係要國民情緒高漲?按道理要報導國民情緒高漲開香檳嘅狀況而唔係出艙情況囉,太空人出艙每名港人獲派發五千蚊以作鼓勵就話值得報導唧,電視臺報導嘅目的查實係咪為左擦祖國鞋咋嘛

發表於 Posted on: 2021-11-08 0:07

封哥
回頂端 / Top
係咁先想邀請港大民調研究中心做一個全港問卷調查,問題一:市民查實關心除夕夜倒數嘅表演嘉賓是誰,或是比較關心祖國有誰奧運金牌選手到訪香港呢,問題二:市民關心太空人何時出艙或是關心瘟神La何時明確表態出櫃呢,問題三:市民關心選秀節目或是立法會選舉呢,問題四:市民喜歡睇靈異節目廢男廚房或是總有一隻光頭鬼在左近呢,問題四值得商榷,廢男廚房唔係靈異節目喎,每晚有隻木乃伊對住觀眾害羞地微笑進食,咁都唔係靈異節目,仲有另外嗰個自稱鬼王嘅光頭葱自己從未遭遇靈異事件,就不停妖言惑眾地主持靈異節目,恰當嗎?故此問題四決定取消,最後一條問題:除夕倒數夜,旅發局應該邀請真心的假話詐傻扮懵嘅發炎娃娃出席或是Murder班爆肛菊花仔出席呢,形象上係咁先當然選擇發炎娃娃喇,只不過除夕夜公開獻唱真心的假話又似乎有點怪怪的囉,哈哈哈哈,問題結束

發表於 Posted on: 2021-11-08 0:46

封哥
回頂端 / Top
註冊一次,結婚擺酒當然可以有十幾廿次喇,從經濟學角度促進經濟發展,亦可剌激消費何樂而不為,老老實實使唔使次次做人情先,正所謂比面派對一場,次次買禮物次次做人情,係咁先直接送埋條命比你,好未?勞民傷財嘅行為跟本上最為無恥,結婚又擺,生日又擺,死全家嘅BB出世滿一個月又擺,請問家中媒氣爐爆炸,全屋停電,隻狗瀨屎使唔使去六星級酒店擺酒沖喜一下呀死剷,燒定副棺材比你當做禮,得唔得呀打靶,仲有就係嗰個發姣新娘掛到通身都係金銀衣紙咁乸樣,周圍敬酒謝票,真係大吉利是,簡直好似七朝回魂掛滿通身鎖鏈被牛頭馬面押返回家見親人最後一面咁乸樣,叮叮噹噹正一恨揸剷,酒席中菜式有冇準備豆腐丈豆牙菜白米飯呀,酒杯咪用玻璃杯,要用稟神殿酒嗰d紅色酒杯仔呀,緊記要在乳豬口中放一舊肥豬肉當做祭白虎呀垃圾,唔夠錢嘅垃圾千祈咪請乜鬼婚禮司儀啊,請一件打靶司儀嘅嘅費用隨時已經足夠一家四口一年嘅伙食呀死剷拆白黨,現時香港個個都話乜黨物黨,係咁先假如組黨就定必改名為拆白黨囉,橫掂所有黨派都似乎係靠呃人當飯食唧

發表於 Posted on: 2021-11-08 18:19

封哥
回頂端 / Top
而家究竟仲興唔興行山,近期似乎無乜女優著胸圍底褲露點露毛咁去行山喎,剩番一班性無能之士行山嘅目的係去揾發哥集郵咋喎,班趴街見一次集一次,正所謂去拜山都無咁勤力,集完郵有獎金咩打靶鬼,人地去搭地鐵又集,行街市又集,去食沙河粉又集,假如去人地屋企門口做看更,發哥真係多得你唔小,日日咁乸樣被條趴街杏加檸集郵,嬲嬲地去國安局投訴你條死剷日日非法集郵,你就後悔莫及,佢話只係集左五次喳嘛,五次咋??咁你個囡囡比係咁先舒緩一下神經唧,得唔得呀,完全無諗別人感受咩,喂!你件係咁先咪一時唔偷雞就做保長喇,你一向有顧及過別人感覺受咩,一堆垃圾廢物為何要理佢地感受呀,你會顧及一張廢紙感受咩,網上嘅kol一樣大言不慚喇,而家呢個係發哥呀唔係垃圾呀,廢物

發表於 Posted on: 2021-11-08 22:22

封哥
回頂端 / Top
天氣轉涼,係天氣轉涼唔係轉冷,18度嘅溫度假如有件暖烘烘嘅物件比係咁先抱抱睡覺,簡直有如直達天家嘅感覺,咁嘅形容會否不太合適呀,按此道理好多人都好似晚晚上左天堂瞓覺咁乸樣喎,話明暖烘烘嘅物件,當然唔係BB喇,係新產品暖包寶寶呀你班色情狂,成日胡思亂想,有人即時更正係咁先概念,抱住一個活生生寶寶絕對比暖包寶寶舒適喎,講真定講假呀,係咁先每晚都只係飾演暖包角色,隔離嗰隻絕對係冰鮮凍肉一樣喎,忽發奇想,內地居民成隻死豬抬回家,查實係咪為晚上睡著時攬住保暖咋,起碼係新鮮豬肉而唔係冰鮮嘛,想法應該相距不太遠吧,否則為何要成隻死豬買回家擺放呢,有人話係用嚟食呀,吓!一家究竟有幾多口子呀,成隻豬隨時係四大家族群聚一晚才可吔完喎,就算想放入雪櫃,借問家庭式冰箱真係可以成隻豬塞入去雪藏嗎?成隻喎,實在係靈異事件呀,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-11-08 23:08

封哥
回頂端 / Top
亞全哥呀,搞綜藝要上心小小喇,難得一次去參加昂坪大型音樂記者招待會,tbb重點吹捧新一代樂壇小天后,係咁先真係無言以對,欲哭無淚,懂得做料理嘅老母認真值得尊重,簡稱料理媽媽,聘請粉絲群,唔該專業少少聘請一批後生小小嘅靚仔靚妹喇,趴你個臭街,係咁先絕無寃枉誣衊之心,各位垃圾網民可以上去utube睇睇,魷魚娃娃背後大部份係叔叔嬸嬸粉絲群呀趴街,真係有冇搞乸錯呀,高層要即時揾人制旗喇,花多三兩百蚊聘請質素好少少嘅人去撐場喇,大部分大媽亞叔嚟呀死剷,查實係咁先可以由得佢點做,正所謂可以話之你2047,但實在於心不忍,去油尖旺屯門揾班古惑仔拖幾條女去撐場,查實難度亦不太高喇,咪揾一班亞嬸亞叔去吖大佬,各大樂壇頒獎典禮已經籌備得如火如荼,下下求其揾批垃圾去舉牌撐場,想點乸樣呀,正矮可以視而不見或係佢跟本唔知呀總經理,係咁先從後生至遲暮之年做事一向極為細心,呢種情況發生已經不止一次,臨記公司無可能派唔到一批靚妹去撐場喎,係咁先之前已經提及當年有批垃圾演員做屋邨show,擺明有個靚妹指揮話大聲叫囂至有錢收呀,就正正站在係咁先身旁,當日主持人仲係幸美,好似係新年show嚟呀,表演者已經忘記是誰,懷疑當年嗰批靚妹係咪已經變成亞嬸,仲做緊臨記呀,呢種情況可否叫自甘墮落,責任明顯在管理層喎

發表於 Posted on: 2021-11-09 1:54

封哥
回頂端 / Top
喂 ! tbb應該報警喎,聽講有網民呼籲噓爆魷魚娃娃喎,簡直視法律如無物,無法無天,有人抵制紅衛軍演唱會就去報警,未來樂壇天后竟然有垃圾網民敢呼籲將佢噓爆??絕對係一種網絡欺凌喎,擺明有擾亂公衆秩序之嫌,睇就睇喇,噓乜鬼野呀打靶,唔鐘意就咪鬼聽囉,人地已經盡力做到最好喇,詐傻扮懵呀誠實可愛呀天真爛漫呀,表現得極為出色喎,遲吓套鵪鶉劇推出,青春劇呀,視后寶座應該亦手到拿手吧,唯一要譴責就係訪問時話未聽過醫登首歌?話無時間聽?哈哈哈哈,公關部門要幫佢調教一下答問技巧喎,只花幾分鐘時間都竟然話好忙無時間聽?人地係準男新人金獎呀,等同當年作為樂壇中樓底柱嘅係咁先假如話未聽過哥哥嘅歌,隨時被五雷轟頂呀,跟本上簡簡單單扮可愛答有聽過嘅就可以,答案大方得體,話未聽過就代表毫無大將之風囉,連累公司有小家種嘅形象,咪成日扮無知喇,有點嘔心呀,十六歲大個女喇,係咁先打死都唔信佢話未聽過囉

發表於 Posted on: 2021-11-09 4:25

封哥
回頂端 / Top
匪夷所思嘅事每日發生,魷魚娃娃今日原來遲到出席頒獎典禮記者會??係咁先絕對理解,要返學讀書實在情有可原,返學?情節完全犯駁喎,幾點放學呀,疑點一:而家仲有半日學?就當疫情關係可能有半日學,疑惑二:記者會幾點開始?放學回家換衫仲要化晒妝喎,都當情有可原,疑惑三:明知有樂壇記者會,公司唔係預早安排專車接送咩,魷魚娃娃講話搭車去東涌再搭昂坪360水晶車廂上去昂坪??實在匪夷所思喎,只代表兩種可能性,一就係公司跟本唔重視呢個頒獎典禮,二就係刻意安排遲到囉,否則呢個極具代表性嘅頒獎典禮,就算向學校請病假都要去喇,為何要刻意遲到?皆因要返學呢個理由跟本上完全可以抹煞,唯一可能就係刻意避開Murder班菊花仔及佢地班粉絲囉,避免出現尷尬情況,結論就係驚無面唧,相信係咁先估計應該所差無幾吧

發表於 Posted on: 2021-11-09 5:36

封哥
回頂端 / Top
謙虛有禮嘅廢物唔該同係咁先拿拿淋掉去將軍澳堆填區喇,現今社會跟本邊個謙虛就死邊個,擺架子,扮义燒仲要係燶邊,時不時就燶囗燶面實屬理所當然正常不過嘅行為喎,假如要係咁先彬彬有禮咁對待班垃圾,直接派殺手將係咁先宰殺好過,要向前輩介紹自己係乜水?呢種工作唔係應該經理人做嘅咩,要係咁先扮狗躪過去介紹自己?借問一聲老鬼前輩們你地買定棺材山地未呀,呢d就係叫真話的清高喇,寸妹公開扮斯文扮誠實扮謙虛乃世上最無恥行為之一,罪行僅次於性侵細蚊仔,假如係咁先擺明唔妥你件垃圾,使鬼同你打招呼咩,牙醫就係一個好榜樣喇,無傳媒在場嘅話,直接吐你口水㖭喇紅衞軍,另外女優君輕姐姐,妳件垃圾老樹盤根嘅五菇腸竟然比面色佢睇?果然係廢物中嘅極品,最無恥就係之後仲要話"講吓笑唧,唔係唔玩得呀",就算玩得都唔會比妳廢老玩喇打靶棺材釘,即時叫媽媽做碗料理比妳嘆得未,簡稱料理媽媽呀,君輕姐姐形象上一向情色但絕不色情,BB就情色但亦好鬼色情嘛,女優實力高低就係靠呢種喇,哈哈哈哈,假如係咁先有朝一日被宰殺,BB必定係疑兇之一囉,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-11-09 18:33

封哥
回頂端 / Top
參加比賽目的當然係為爭取經驗,加強人生歷練,令自己往後旅程上有所進步,及要向家人有所交待,勝負就隨緣吧,講得出呢番說話嘅物體,一就係食左毒品令自己神志不清,二就係受唔起全家突然死絕嘅打擊,亂789咁噏,三就係患上絕症,例如痔瘡生上口部,痱滋生左落親細路嘅底部咁乸樣,痛不欲生才會胡言亂語,或是每晚見到乾屍對你微笑,精神出現錯亂等,否則參加比賽嘅目的點解唔係要贏呀打靶,球王踢波嘅目的係皆因好鐘意踢波?參選港嬸選舉目的係為增廣見聞?參與歌唱選秀節目目的係好鐘意唱歌?某些目的話想認識多d朋友,哈哈哈哈,真係料理媽媽,比賽中所有對手都係敵人,從比賽中認識新朋友??有否人想戰死沙場就躪去參軍呀垃圾,一個人假如毫無爭勝之心,想贏都幾乸難,想唔想攞獎?答案跟本上極為簡單,梗係想喇,係咁先反問佢一句"究竟你點做司儀呀",咁都問得出口?要否入精神病院治療一下呀,唔想贏?唔通有被虐狂喜歡被你班趴街當衆在舞台上揶揄咩?用吓腦喇司儀

發表於 Posted on: 2021-11-09 19:19

封哥
回頂端 / Top
除左港人要嚴厲譴責以外,尚有一點今晚亦要強烈譴責,港人為何要被譴責呀廢物,初期叫你班趴街打針死都唔打,安裝出行apps又唔裝,不停說三道四啊吱啊咗,係咁先早已經無限次提及做人要面對現實,而家就死死地氣個個躪去打針去安裝程式,簡直自取其辱,係咁先絕對係第一批接種人士及最早期安裝程式嘅趴街,係咁先嘅優點就係有先見之明嘛(即係扮乸晒代表),今時今日亞爺叫你做,你夠胆唔做咩,就算叫你每日幫隔離屋梁太抹完屎勿心至去返工都要做呀,你係都要選擇死亡,係咁先都無你辦法,今晚唯一忍無可忍必需作出嚴厲譴責嘅事,就係醫生咖喱被造星4淘汰呀,趴你個臭街,全力抵制觀看造星4絕對刻不容緩,全力抵制?全力嘅意思咪得你一條趴街抵制囉,人地有5.8點收視呀,小你一隻契弟觀看又有乜乸野問題呀,靚靚咖喱醫生都被淘汰,抵你政府唔夠醫生用,入圍後跟本對年青一代有鼓勵作用,代表加入娛樂圈前要有一技之長呀打靶,簡直係勵志故事,極有理由相信中央亦唔會反對係咁先呢個見解囉,之前中央都有指令欲加入娛圈首先要充實自己要有基本技能嘛,你估好似tbb班靚妹不停只懂洗腦式播放原來談戀愛咩,係咁先要食咖喱魚蛋呀食咖喱魷魚呀救命呀

發表於 Posted on: 2021-11-10 3:42

封哥
回頂端 / Top
話時話喎,辛辛苦苦讀完七年醫生課程,仲係內科嘅trainee,為何要去參加全能造星?廿七歲醫生前景跟本上一片光明,究竟靚靚咖喱嘅想法係乜鬼野,個腦諗緊乜鬼,加入娛圈跟本輸左九成九點九九九喎,絕對無可能想一砲而紅,內裡必定有不可告人嘅秘密,為興趣可以放棄專業?甚麼道理,之前去電台接受訪問,解釋已經極為隱晦,欲言又止,似乎好受委屈咁乸樣,但毫無疑問廿七歲醫生去參加選秀絕對勇氣可嘉,咖喱配上甚麼食材最為美味,因人而異,係咁先就比較喜歡咖喱辣椒或是咖哩粉腸囉,條粉腸係咪代為係咁先呢,哈哈,讀飽書嘅囡囡說話及表達能力實在係高人一等,何況仲係醫生,表達能力必定比較高企,只不過係咁先多年來接觸嘅政府醫生,尤其係一班老海鮮,態度上多為尤如殺父仇人一樣,入急症室就好似背住媽媽一齊步向地獄一樣,為何要背住媽媽?隨時會被深切問候嘛,係咁先情願面對大耳窿標哥都唔願意見到急症室醫生囉,第日假如去睇醫生見到咖喱,應該叫黃醫生定係咖哩醫生呢,唔該打開喉嚨look at me look at me,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-11-10 4:26

封哥
回頂端 / Top