tvb.com

tvb.com

跪低

亞洲盃嘅賽事實在非常精彩,只可惜偉大國足未能進入十六強賽事,即時缺乏可觀性,查實國足未能進入內環確是對經濟百害而無一利,廣告收益及觀眾人數必定大為減少,最令係咁先大惑不解反而是有一班垃圾網民總是協助某些國家歡呼吶喊,開心程度以為國足奪取世界盃冠軍咁乸樣,巴林伊朗沙地阿拉伯正所謂關你忍事咩,班網上垃圾球評竟然幫手吶喊助威?原因跟本上只有一個,就係對手係南韓或日本兩隊廢隊囉趴街,總之對手一入波就高興到好似國慶一樣,假如佢地係一般嘅球迷嘅反應尚可接受,但係評論員嘅立場唔係應該中立咩,竟然呼籲對手球員剷斷佢對腳??有一個網上評論員特別無恥,竟然稱呼網民為畜牲?網民只是對佢作出某程度批評,就將網民稱為畜牲,係咁先一向只會稱呼網民為垃圾,絕對唔會侮辱佢地為畜牲囉,仲要專稱自己叫咸哥喎,晚晚不斷話自己貼中幾多十手,跟佢投注就好易發達,呢類廢物評論員確實係垃圾中嘅精英,跟網民在網上不停鬥咀,實在小丑一樣,呢個世界自戀狂為數不少,等如有人話自己擁有幾十條囡囡,查實晚晚咪自己關埋房門做機師囉,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2024-02-01 6:59

封哥
帖數 Posts: 378
回頂端 / Top
今晚有亞洲盃大戰南韓對澳洲,23:30開波,一般人對澳洲有某種期望,預測對南韓有絕對性威脅,係咁先睇法卻非常簡單,正常情況底下,南韓毫無輸波嘅道理,唯一輸波嘅理由就只係輸體能,前兩日才激戰一百二十分鐘,澳洲體能上絕對佔優,只是打法太過單一,毫無變化,沒有任何小組推進,只不過南韓亦開始有老化跡象,老孫差不多已介退休之齡,一班南韓隊友似乎鬥心嚴重不足,衰落只是時間上問題,反而今屆某些西亞球隊朝氣蓬勃,韓國足球應該似乎已到末日,唯獨球隊嘅運氣非同小可,下下臨尾絕殺對手,最後一句,對付澳洲已經綽綽有餘,取勝毫無難度可言吧 ; 另外短跑整容女神聽講積極備戰2024奧運會當中,查實結果已經可以預期,包括亞運冠軍禿髮微所做出嘅最佳時間12.74,跟本上亦無可能可以進入決賽圈,整容女神跟本上乘機出國旅遊,可以shopping之餘,尚可繼續打造自己成為全球網上明星Kol吧,賺取豐厚利潤,絕對只為自己錢包奮鬥,國家送出免費旅遊機會,利益就全歸自己,實在有點愧對祖國啊,近期聽聞某些壞國知名品牌指整容女神擔任代言人㖭呀,富貴榮華實在指日可待

發表於 Posted on: 2024-02-02 23:07

封哥
回頂端 / Top
今日在大球場有一堆明星球員獻技,係咁先究竟是否精神病又發作呀,Where's 明星?哨牙蘇及梅菜西都沒有出場喎,合約寫明要佢地出場嗎?出場或到場完全兩碼子事啊,等同獻技或領取獻金亦是兩碼子囉,佢地明顯是有到場只是沒有落場咋嘛,有班垃圾球迷要求退錢?哈哈哈哈,受騙後騙徒要否還錢比事主,用下腦喇打靶,唯一可以責怪嘅就只係自己夠晒蠢西囉,聽講現場某些球迷噓聲四起,責任全部歸究big咸及梅菜西,喂!係咁先確實是頭腦比較聰明嘅精神病患者,噓聲係分兩個階段兩個層次呀趴街,一個目的當然係噓梅菜西沒有落場,另一個噓聲明顯係獻給偉大特首喎,步出頒獎台前有十幾個安保人員保護著偉大特首進場,現場明顯噓聲四聲喎,係咁先強烈建議國安部門要嚴肅處理事件,拍攝到誰人發出噓聲理應即時作出拘捕行動吧,偉大特首可以隨便被一班反中亂港份子侮辱嗎?假如係咁先在現場必定會大力鼓掌歡迎特首進場,並且大聲叫喊著我愛特首㖭喇,竟然發出噓聲迎接??呢類人士被判終身監禁及剝奪政治終身亦不會感到可惜吧,呢類垃圾球隊查實到訪嘅目的顯而易見,獻技跟本上無乜可能,劏水魚才是主菜嘛,各位垃圾諗吓,一隻水魚被落鑊後,可否要求廚師放佢一馬??究竟乜道理呀,唯一只好希望轉世投胎後,下一世唔好再水魚,只不過可能變成一件蛋撻囉,哈哈哈哈 ; 最後尚有一難明之處就係點解會揾GEM做表演嘉賓?何不揾韓紅姐姐呢,內地知名爆紅歌手嘛,實在難以理解囉

發表於 Posted on: 2024-02-04 21:18

封哥
回頂端 / Top
喂!球隊教練踩屎後即時作出交代,話梅菜西及哨牙蘇皆因有傷在身而未能上陣,查實呢個答案係咁先早已預料得到,聽聞07大哥話合約上訂明梅菜西要起碼戰鬥四十五分鐘喎,只不過依照過往歷史07大哥亦有可能報流料啊,無論如何事件已經發生,追究亦無補於事,唯有扣除某些違約金額吧,聽聞某些內地同胞幾千蚊買飛入場為左睇梅菜西㖭呀,查實係咁先有點不明白點解內地唔直接邀請梅菜西去內地獻技呢?要偉大同胞長途跋涉來港捧場?呢鋪特區政府實在責無旁貸啊,其實政府可以用盡經濟理由強制他國球隊如何安排球員出場嘛,否則實施經濟制裁,到時你地班窮鬼以後就無運行,真係問你怕未,有偉大祖國做後盾真係驚你有牙咩,呢次嘅缺席明顯是最壞先例,往後假如有明星球員喉嚨發炎生飛滋出暗瘡水土不服呀,隨時有理由地缺席出賽喎,怎麼辦?假如係咁先就幾大詐肚痛唔舒服而唔出賽喇,錢就照收,真係話之你2047呀,呢次有明星球員缺席嘅背後重點完全沒有人提及,重點係金上大人亦毫無面子呀,區區一個足球員竟然當偉大祖國無到?發炎就可以隨便缺席參賽?假使係咁先要出席呢類比面派對,就算雙腳被人打斷,揸拐杖亦要出賽呀趴街,為的是要保存金上大人面子嘛,係咁先講真定講假呀你條死剷,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2024-02-04 22:14

封哥
回頂端 / Top
今日全城震怒,正確來說應該是全國震怒,感覺上似乎祖國同胞被壞國鬼子出賣咁乸樣,簡直等同被騙子騙財騙色一樣,四萬球迷當中,很大部分是內地同胞一家大細花上幾萬元買票入場觀戰,嚴格來說並非觀戰,目的係觀看梅菜西,就算佢只是出嚟球場踱步,一班垃圾球迷已經叫到拆天咁乸樣,問心嗰句究竟梅菜西是否上帝或是彿祖,不論大人細路絕對當正佢係神一樣,查實呢批球迷明顯已經觸犯勾結壞國勢力及危害國家安全罪,係咁先心目中全宇宙嘅神只得金上大人一個,梅菜西究竟排第幾呀?其實經過呢次事件,梅菜西可以安全離開偉大祖國嘅領土實屬萬幸,假如發生在某些極權國家隨時輕則傷風感冒,重則過馬路亦會仆倒,只不過亦有人怎至乎非常關心佢媽媽嘅健康狀態,被球迷瘋狂地不停問候,有人當佢面前掉佢件球衣,舉起中間隻手指向其深切慰問,幸好偉大祖國嘅同胞千百年以來一向喜歡以禮相待,從不喜歡對壞國垃圾動武,係咁先唯一擔心只是佢地嘅老婆仔女回家後待遇如何,跟本性隨時會將憤怒轉移到女人及小孩身上啊,另外係咁先有些質疑為何某些愛國嘅議員們唔去領使館作出抗議呢,嚴厲譴責係堅實嘅慣例嘛

發表於 Posted on: 2024-02-05 20:34

封哥
回頂端 / Top
係咁先甚少有事情會忍無可忍,假如係咁先是領導班子今日必定即時發動核子戰爭挽回面子,偉大祖國怎能被侮辱至呢個地步,一個地區首長竟然被一個足球員當衆羞辱,全程被當作隱形透明咁乸樣,喂!呢個球員以往就算見到一個小孩亦會親切地打招呼問好,OK,就當大人有大量,勉強原諒佢一次,喂!大佬,今日佢呢個舉動實在令係咁先忍無可忍,乜野舉動盡快道出,竟然在鬼子國跟一個鴨店牛郎深切地握手問好??情況等同係咁先當著老婆面前叫Macy姨姨做my lover咁乸樣,怎可能發生??徹底地侮辱太太一樣,最無恥就係之後仲要問老婆借錢去召妓同一道理,後果輕則離婚收場,重則隨時被斬殺當場呀,係咁先強烈呼籲偉大中央領導要作出緊急處理,網上有班垃圾網民已經全面出擊,強烈指責呢個足球員行為嚴重不當,要抵制呢個足球員嘅國家隊到訪祖國作賽,罷睇罷睇諸如此類,只不過偉大同胞們千百年來有一特色,打完咀砲一輪後,就又再故態復萌,轉頭又會買票捧場,情況等同痛罵鬼子國後,轉頭又要求人地免簽證入境旅遊咁樣,喂!搞甚麼?理智少少就應該全面斷交,嚴禁同胞出遊鬼子國吧,呢次事件係咁先拭目以待領導會如何處理啊,有官員話市民可以向區議員作出求助,區議員?區議員??區議員???

發表於 Posted on: 2024-02-08 7:15

封哥
回頂端 / Top
放下心頭大石,主辦單位終於作出退款嘅行動,只不過退一半金額給垃圾球迷並非重點所在啊,心靈嚴重受創,精神上陷入崩潰才是主菜嘛,假如呢類事件發生在某些法治嘅國家,每名球迷入稟法院追討賠償,隨時每名球迷獲得幾千萬嘅精神創傷賠償㖭呀,而家只是退半票??究竟天理所在,係咁先呢類心靈極度脆弱嘅精神病患者,心理創傷事實上極為巨大,假如一時看不開自殘身體甚至於死亡,誰來負責?故此係咁先有信心獲得勝訴囉,查實特首被人公開侮辱,犯人跟本上已屬死罪,輕則隨時被判終身囚禁,重則或許被五馬分屍,昨晚係咁先發左一個惡夢,惡夢??夢遺咋嘛你條趴街係咁先,內容係假使有朝一日被判入獄,不斷被人性侵犯,被人侵犯並非重點,重點是監獄內沒有AV播放,係咁先日子怎樣過呢,有人話係咁先自己扮AV女優咪得囉,好睇過所有日本AV喇,係咁先相信好多垃圾網民想睇係咁先被人性侵囉,但係男優係一班紋身佬呀趴街,借問一聲各位垃圾網民,在獄中究竟可否報警被人侵犯呢,會否有人執法呢?法治社會當然有喇,執法嗰位咪就係侵犯你嗰位人兄囉,哈哈哈哈,呢種就係所謂潛規則喇,女星被人毛手毛腳嗰d叫做規矩,今時今日仲有人講女星被人潛規則嘅,理應即時還押五年等候受審吧

發表於 Posted on: 2024-02-09 19:13

封哥
回頂端 / Top
剛剛跟一個狗友傾計,傾乜鬼野計呀,講人是非就真喇你條趴街,唔係呀實在是盡訴心中情呀,聽呢個廢老講話有人提議將科目三呢隻舞蹈列入中小學嘅文化教材,喂!呢隻舞蹈唔係一間食肆嘅宣傳部份咩,列入國家文化科目?按道理劉華首我是中國人或龍的傳人都可以隨時變成國歌?諗起都有點匪夷所思喎,小學生上課前要唱沉默不是懦弱,我要挺身而出,跟住就跳科目三?簡直是當年周星星嘅搞笑橋段啊,假如要推廣必定要盡快實施喎,正所謂打鐵趁熱嘛,電視臺要全面作出配合才可事半功倍,每逢播完國歌就要播出科目三跳舞片段,令人民牢牢記住如何演繹,各位垃圾網民諗吓假如全部學校操場內十幾萬件同學一齊跳科目三,場面何等壯觀,tbb台慶或國慶晚會要考慮安排新聞女王全劇演員上台表演科目三呢隻舞蹈,顯示全台藝人亦熱愛偉大祖國㖭呀,總之任何慶祝活動都要強制演出者跳科目三,查實要全國推廣實在易如反掌,只要金上大人在電視上作出全面性指導,係咁先保證十四億人民一星期內已經全部學懂,熱烈推動國家文化最理想當然是領導身先士卒吧,否則廣大市民如何團結起來共同學習科目三呢,諗諗吓可否向國際申請為非物質文化遺產,在萬里長城上跳,在故宮內跳,在天安門及人民大會堂又跳,一星期後進行全國考核,係咁先用bb性命擔保,百分之九十以上人民都會懂得如何演繹囉,喂!bb已經嫁左人喎,仲如何用性命擔保呀係咁先,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2024-02-10 6:50

封哥
回頂端 / Top
近期韓劇實在沒有突破性佳作,甚至乎有點沉悶,劇集' 請和我老公結婚吧' 'Happy ending''財閥及刑警' 越睇就越摸不著頭腦,劇情奇奇怪怪咁乸樣,懸疑又唔似懸疑,愛情又唔夠愛情,緊張又唔夠緊張,某些劇情甚至令人大惑不解,賣弄複雜情節令思緒產生混亂,喂!隨時會令人睇睇吓劇會精神病發作,觀眾有權向電視臺索取精神創傷賠償㖭呀,今年嘅作品實在強差人意,而家唯有等待三月份嘅劇集'美好世界'''淚之女王'推出後反應吧 ; 昨日接收一段資訊話歌手紅軍過海關時被發現攜帶百幾支電子煙入境,喂,呢個叫新新新新聞??聽講已經係發生左一個月之前喎,昨日才報導?為何天鳳案唔今日才作出報導?一個月前樓下茶餐廳發生火災,為何昨日無新聞報導呢,查實帶煙過關都可以變為新聞,按道理隨地吐痰都可以是頭條喎,聽聞紅軍沒有被捕又未知有否被檢控喎,紅軍只作出口頭發聲話唔會再有下次就算數???哈哈哈哈,結案??喂!盡快判處罰款三千都可以話有所交待嘛,事主認錯就可以解決嗎?假如係咁先有朝一日違法而沒有被捕,係咁先第一時間仆出嚟道歉話以後唔會再咁乸樣就可以?有班狗友話下次入境帶條健牌睇吓下場會否用同一手法處理喎,隨時即時被收監排期受審啊

發表於 Posted on: 2024-02-14 21:25

封哥
回頂端 / Top
似乎要跟各位垃圾網民說聲再見啊,基於安全理由最佳選擇就係從此收嗲,說話都隨時都已經屬於違法,說話前要深層過濾絕對會比較安全,以往說三道四屬於違法,而家胡言亂語亦隨時違法?有一個奇怪現象,今日搭巴士出深水埗逛逛,在茶餐廳食午餐時,每個食客完全聾啞人士一樣,再沒甚麼人敢高談闊論,跟以往完全不一樣,係咁先貫徹一向宗旨,全程只是一名啞巴,只在網上utube觀看影片,近年很多時事評論kol湧現,只不過係咁先感覺非常奇怪,之前係咁先已經有所質疑,為何反政府嘅kol依然可以繼續生存,事實上日日在網上胡言亂語批評政府,理應完全將佢地禁台滅聲,網上觀看搭咀嘅網民反而被嚴厲監管?究竟乜道理,等同隨地吐痰不屬於違法,睇到佢吐痰嗰個反而違法??查實係咁先甚少朋友,全為狗友居多,唯一消遣就係寫吓討論區發吓噏瘋,係咁先有理由相信寫討論區嘅風險極大,有狗友指責係咁先遲早領野,係咁先最後講一次,以往甚麼遊行集會,係咁先從未參與,假如有人發現係咁先嘅身影,係咁先絕對願意刎頸自盡,從未違法嘅一名精神病患者,唯一舒發情緒只有寫作,俗稱亂噏廿九乘機動動腦筋,咁都會被人針對,往後日子究竟怎樣過,精神病人情緒無法舒發隨時會造成嚴重後果呀,不說話不回應只做一個乖乖似乎是唯一出路,呢次確實忍著淚說goodbye吧,你條打靶係咁先一個屈尾十就躪番出嚟喇,咪扮煽情喇死剷,吹吓水唧各位垃圾網民,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2024-02-15 23:28

封哥
回頂端 / Top