tvb.com

tvb.com

跪低

呢頁爆棚轉去第二頁喇死剷,今日原來馬拉松比賽,係咁先極其反對依舊舉行,萬九幾人共同急促呼吸,跟本就係傳播細菌最佳途徑,除晒口罩嚟跑??擺明視人命如草芥,油尖旺區屬於係咁先祖家一樣,比班趴街今朝早極速污染,急促呼吸尚可原諒呀,皆因係咁先某些時間亦需急促呼吸,哈哈,難以接受就係竟然有人著香檳加油裝束出席?及全個身體紋乸晒屎忽鬼圖案嚟跑??想點乸樣,但係咁先問號圖案即時出現在頭頂,假如著中國香港加油可否豁免,據係咁先所知有人紋前國家主席毛主席或鄧小平主席面容在身上喎,咁都要用膠布貼住?代表不尊重國家領導喎,主辦單位理應揾人制旗吧,等同假如有批垃圾將金上大人照片塗鴉,何人承擔責任?有囡囡問係咁先,男朋友吩咐佢在屎勿心位置紋上烏龜圖案,參加比賽前未知要否用油漆暫時覆蓋呢,否則給別人發現,真係監都有得坐啊,給人發現??Who can see your ass?哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-10-24 15:24

封哥
帖數 Posts: 3413
回頂端 / Top
匪夷所思嘅新聞確實有趣過睇廢劇幾百倍,係咁先懷疑係咪有壞國電影特技大師嘅刻意製作,在海底隧道踩單車?其一此單車應該係電動單車並非一般單車,有誣衊之嫌,內地好似大把濕鼠用緊喎,所以係咁先感覺有乜咁出奇,跟內地接軌有乜問題,罪名應該不成立吧,其二無戴頭盔又實在奇怪,途經收費處無可能睇唔到喎,故此係咁先有理由相信應該條打靶係在隧道內刻意除下頭盔嘩眾取寵嘅行為,責任絕非在隧道公司,代表政府絕對可以依舊視若無睹吧,無需負上任何責任,責任只在於拍攝者太過多管閒事,將影片放上網頁,令政府尷尬,以係咁先多年來嘅認知,結論係駕駛者太聰明所以無做錯,隧道公司專注於非法賽車及醉駕故此亦無做錯,咁都得?政府就理所當然更加無錯,被捕者跟本只有兩種人士,一就係反中亂港嗰個特技大師,二就係諸事八卦嘅拍攝者吧,係咁先之前已經跟各位垃圾作出深入探討,有咩?用廁所刷清潔浴缸,用抹枱廢布洗碗碟,用地拖幫長者沖涼,用洗潔精幫細路哥洗面刷牙,係絕對無問題呀打靶,重點係千祈咪比人映到呀趴街,住客皮膚發炎長者感染病毒細蚊仔成棚牙齒脫落面部潰瘍無問題呀,重點今時今日連累員工失業就無陰公呀,否則點會有錢去買廁所刷抹布地拖及清潔液呀,惡性循環嚟嘛,智障者始終點極都唔明,擦吓鞋先,有時間去聽胡鴻鈞演唱會好過喇,唉!係咁先係咪應該被五雷轟頂呢,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-10-25 0:52

封哥
回頂端 / Top
嚴厲譴責再講一次嚴厲譴責,噹噹呢個禮拜推出新菊花套餐,新??係咁先真係唔鼓勵各位垃圾網民在係咁先專頁討論區中講粗話,各位已經公認係咁先一向心地頗為善良,真係?連有限公司名稱都改名為好人,佢地媽媽身體別來無恙嗎,代為深切問候,未推出新菊花套餐前,舊套餐價錢三十五蚊,新推出優惠,哈哈哈哈,係咁先實在忍唔住企在街上大笑,差點被警察拉去差館跟雙刀怪客共同拘留咁滯,一舊雪藏雞胸加一舊雪藏雞鎚,再加一杯廉價汽水要三十二蚊?Where's my 薯條?come on ,喂?你條死剷係咁先有冇睇清楚呀,有張青面鬼卡送番比你條趴街呀,多謝都唔講一聲,仲要嚴厲譴責??隨時排在後面嗰個靚妹比廿蚊叫係咁先轉讓比佢㖭呀,對係咁先來講絕對屬於變相加價,優惠過後,係咁先保證菊花套餐加到四十蚊,係保證呀,係咁先每逢經過深水埗嗰間舖頭,在門外聞到嗰陣爛肉味,諗住去幫襯一下老火姐姐雞湯,都即時走夾唔抖呀,嚴重影響姐姐們生意,仲要加價?大把網民就嚟飯都無得食,究竟仲有冇人性,係咪要與民為敵

發表於 Posted on: 2021-10-25 2:13

封哥
回頂端 / Top
借問一下行內前輩,俗稱一班老鬼,究竟可否在劇集拍攝途中加插激烈床戲呢,假如可以嘅話,對男演員來說絕對係一種虐待,對住現場百九幾人面前跟女演員赤裸激烈纏綿?預早通知一聲呀死剷導演,男優要隔夜揾醫生打定陽萎針呀,否則在拍攝途中扯爆旗,你叫男優點何來有顏面再見江東父老,女優假如係BB雖則會令係咁先生不如死,但男優有原因地拍攝途中扯旗尚可原諒,但假如女優係街市菜檔臭口鳳咁乸樣,你叫個男優怎麼辦?仲點拍落去,一邊床戰一邊被臭口鳳不停講"come on baby趴街",導演可否更換演員或叫佢個口噴完空氣清新濟至拍呀妳件死臭豆腐,韓國專業小三素希被臨時要求拍攝激烈床戲,個趴街導演自己做埋男主角喇死剷,咁乸咸濕,私底下約佢去爆房嘛垃圾,咁賤格都做得出?喂 ! 係咁先咪扮乸晒野喇,聽講當年香港電影拍攝途中發生性侵犯事件都試過喇,大驚小怪,叫你赤裸一下身體就啊吱啊咗,注定妳做一世死茄喱啡

發表於 Posted on: 2021-10-25 17:23

封哥
回頂端 / Top
造星4被07大哥批評預早已經製造賽果,預早就一定喇大哥,有邊個比賽唔係預先安排賽果呀,有否諮詢過內地所有選秀比賽節目呀,規矩一向係人定㗎啦垃圾,豈容外界說三道四?被即時抄家滅族絕對係理所當然吧,天命難違乃指定規律,批評造星節目係造馬嘅,隨時可能要即時送往靶場打靶啊,共產主義實在完美無缺,所有反對的,你班民衆後果自負,好自為之

發表於 Posted on: 2021-10-25 17:43

封哥
回頂端 / Top
安心出行程式,係咁先屬於第一批垃圾使用者,安裝程式及使用方法全由後生一代教曉係咁先如何使用,複雜程度非一般長者可以懂得如何運用,係咁先十四年前購買首部智能手提電話,如無記錯應該係三星第二代嘅智能手機,當年係咁先已達七十之齡,對住部手機好似低智仔咁乸樣,而家叫班長者安裝安心出行程式,唔係好多長者識點用呀,乜鬼叫QR code班死老柴都唔知係乜乸野,入餐廳食肆叫佢地用安心出行,佢地點識用呀特首,擁有智能手提電話者數字係很多,好多垃圾後生擁有兩三部手機呀打靶,長者唔會識呀,係咁先幾個患有絕症垃圾狗友,去親酒樓都唔識點用,只係要係咁先幫佢地填寫表格至可以入內食狗飯,故此係咁先之前多次提及朋友係用嚟利用,絕對無錯,好多長者跟本唔知乜叫做程式,乜叫做apps,特首放佢地一條生路喇,而家仲要教佢地重新認識香港文化,叫佢地謹記唔好亂講香港加油及著印有香港字樣嘅產品出街呀,隨時違法呀,班長者即時鬧到係咁先趴街杏加檸啊,話係咁先痴乸線喎

發表於 Posted on: 2021-10-25 23:11

封哥
回頂端 / Top
係仔實在有點摸不著頭腦,立法會主席以蒙著咀說愛妳嘅歌詞作為今屆會期嘅總結,官方為何唔起用官媒新一代鎮台之寶肺炎娃娃嘅真話的清高或紅衞君嘅今天不營業以作鼓勵呢?竟然用菊花姜包仔嘅歌詞?係咁先有些小頭緒,是否暗示各位垃圾網民以後要蒙著咀咁嘅意思呢?係仔在此正式作出投訴,竟視tbb為無物嗎,總要給點面子正偉哥吧,正所謂唔睇憎面都要睇彿面,正偉哥話晒以往跟重要高官有些小交情,何況更為官方喉舌,為何沒有給予些小面子tbb呢?今年金曲金獎寄望在今天不營業當中,最受歡迎歡迎男歌手亦差不多坐定粒六,坐定粒六?哈哈,而家焦點竟然去左姜包仔嗰度,誰人要負上責任,實際上要作出問責吧,假如今年重要嘅歌曲頒獎典禮(不包括tbb),冇tbb歌手有份攞獎嘅話,實在愧對所有tbb忠誠嘅粉絲,當然包括係咁先喇,係咁先究竟有冇眨眼呢,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-10-26 3:21

封哥
回頂端 / Top
交交敏離開tbb吧,做甚麼事情都會被官媒猛烈批評,去遊船河溝仔鬧,去勾引人地老公又鬧,暴肥亦要被鬧,跟愛將仍仍反目都要被鬧,而家剪短頭髮再要被鬧,話佢好似老左十年咁乸樣,對待一個囡囡實在太無人性太殘忍吧,囡囡?中女嚟喎,何不直接跟佢解約,放佢一條生路,交交敏睇嚟睇去都未至於係大奸大惡嘅演員,為何要咁乸樣對待佢呢,究竟係咪導演監製邀請佢去秘密研究一下劇本,佢唔肯去呀,無理由BB可以做女一,交交敏就慘被不斷精神虐待,查實佢選擇有四,一就即時解約,但要作出高額賠償,二就立即跳槽,唔解約點跳槽呢?三就自組公司營運吧,自組公司是否代表租間劏房開工呢?四就趁住自己尚有一點青春去旺角街市買隻水魚嚟生劏喇,俗稱被包養,究竟佢有乜得罪你地呢07大哥,下下直擊佢心臟位置想將佢置諸死地,Why??只可惜不論佢形象如何,係咁先都始終將BB放於首位,或是皆因BB樣貌太似日本女優啊,Mako Oda屬AV欺凌委屈派嘅皇者,BB亦只可屈居第二吧,評估各女演員嘅演技,未知演藝學院有否教授,將自己演出嘅聲音消毀,只展現演出面容表達嘅畫面,呢種技巧韓國囡囡表現得實在出色,香港無一現役演員可以有如此優質嘅表達

發表於 Posted on: 2021-10-26 19:22

封哥
回頂端 / Top
試當真,小薯茄之類嘅後起之秀,來勢洶洶,tbb班垃圾係咪入晒垃圾房持續保鮮呀,年青一代已經勢如破竹,年青一代??去噹噹買炸雞班垃圾,好多唔係靚妹仔嚟喎,明顯有大量係中女媽媽級,tbb咁都仲未明失敗原因,網絡世界已經完全摧毀固有娛樂媒體文化,仲要搞乜鬼視帝視后最佳劇集選舉,今年視帝係甘酸苦,視后係鄭好娟,最佳劇集係咸魚遊戲呀,仲有幾多人睇tbb劇集心中已經有數,搞歌手選秀,係咁先情願睇國內我是歌手,內地歌手唱廣東歌字正腔圓,表現絕對完勝本地垃圾,現今香港歌唱文化唔係要求你唱得好好呀打靶,係形象文化呀,tbb嗰d演員歌手件件雖無過犯面目可憎,曱甴扮大狀賤男扮律師援交女扮醫生,細蚊仔就扮成熟當正自己係梅姐,十幾歲唱情歌,只會在卡拉ok房發生,或者叫個靚妹唱獅子山下,總經理叫班下屬怎麼辦,三十歲以上嘅垃圾徹底被淘汰吧,重新招聘一班比較低下階層(基層)嘅年青兼且比較入屋嘅後生仔女參與喇,小飛象形象太過富貴,魷魚娃娃就詐傻扮懵,曱甴朗之後就整個方面安做男一,下篇代續

發表於 Posted on: 2021-10-26 20:56

封哥
回頂端 / Top
試當真,小薯茄之類嘅後起之秀,來勢洶洶,tbb班垃圾係咪入晒垃圾房持續保鮮呀,年青一代已經勢如破竹,年青一代??去噹噹買炸雞班垃圾,好多唔係靚妹仔嚟喎,明顯有大量係中女媽媽級,tbb咁都仲未明失敗原因,網絡世界已經完全摧毀固有娛樂媒體文化,仲要搞乜鬼視帝視后最佳劇集選舉,今年視帝係甘酸苦,視后係鄭好娟,最佳劇集係咸魚遊戲呀,仲有幾多人睇tbb劇集各位垃圾網民心中已經有數,搞歌手選秀,係咁先情願睇國內製作嘅我是歌手,內地歌手唱廣東歌字正腔圓,表現絕對完勝本地一批垃圾,現今香港歌唱文化唔係要求你唱得好好呀打靶,係形象文化呀,tbb嗰d演員歌手件件雖無過犯面目可憎,曱甴扮大狀賤男扮律師援交女扮醫生,細蚊仔就扮成熟當正自己係樂壇天后梅姐,十幾歲唱情歌,只會在卡拉ok房內發生,或者叫個靚妹唱獅子山下喎,總經理叫班下屬怎麼辦,三十歲以上嘅垃圾徹底被淘汰吧,重新招聘一班比較低下階層(基層)嘅青年人兼且比較入屋嘅後生仔女參與喇,吓吓揾富貴一族,BB及小飛象跟本形象上太過富貴,魷魚娃娃就詐傻扮懵,曱甴朗之後就整個方面安做男一,呢種製作態度,係咁先贈四隻字比你地班廢物,自取滅亡呀垃圾,自取滅亡似乎是係咁先自己囉,仲有最後要鼓勵一下年青人,假如生活苦悶感覺人生毫無意義,建議入嚟討論區睇吓係咁先每日嘅廢噏言論喇,舒緩一下心情嘛,無需野野諗住自殺喎,come on,加油

發表於 Posted on: 2021-10-26 21:10

封哥
回頂端 / Top
戴十幾萬大力士手錶太方便可以直接濕水?喂大佬 ! 係咁先廿年前去歐洲旅行,途經瑞士,趴佢個街,成條街都係賣手錶嘅店舖,領隊帶係咁先跟豬扒咁乸樣嘅老婆去揀選手錶見有隻手錶頗為廉價,只係一百五十幾萬,牌子好似叫乜鬼拍七飛碟,老虎魚蝦蟹都試戴一下,件濕鼠售貨員不知幾乸好招呼,以為係咁先切切實實係一隻水魚,how's your mother healthy?fine thank you,擁有名牌手錶一分鐘,已極為心滿意足,借完廁所就走跟豬扒老婆即時走夾唔抖,有件售貨員似乎識穿係咁先乃充大頭鬼之流,推薦一隻八百蚊嘅潛水錶給係咁先,牌子好似叫蘇狄,屬當年cheap爆嘅牌子,係咁先顧及面子,就粗粗地買一隻玩吓,時至今日係咁先依然戴住,呢隻手錶懷疑是否取自外星科技製造,多次去海灘游水去爬山正所謂上山下海,只更換過數次電池,對比嗰隻十幾萬嘅大力士,抵用程度尤有過之,款式跟大力士一式一樣,當年大力士價格三萬三千,今時今日升值至十幾萬,係咁先集蘇狄當年八百,現今已升值至一萬三千,升值潛力已經遠勝大力士,證明甚麼?證明係咁先投資眼光獨到囉死剷,咪再攞隻大力士出嚟認屎認屁喇打靶佬,"收"埋條"皮"帶喇趴街

發表於 Posted on: 2021-10-28 0:32

封哥
回頂端 / Top
燉配匙被踢爆跟幕後及幕前嘅一班垃圾演員毫無溝通,拍攝期間無任何交流,正一打靶鬼兼死剷煎堆,唔係鬧燉配匙呀,係鬧你班幕後趴街呀,原因一 : 配匙乃一線廢物演員之一,為何要跟你班打靶低級幕後溝通,原因二 : 有個韓國知名女演員被投訴拍攝期間態度傲慢,個女演員公開回應認真一絕,話我嚟嘅責任係演戲,唔係要跟你班垃圾打招呼溝通呀,係咁先極為欣賞,無端端點解要對住垃圾笑面迎人,點解你班垃圾唔一早問候吓係咁先全家身體情況先呀打靶,竟然要係咁先同你班廢物溝通?當年係咁先在酒店做低級清潔員時期,誠哥在酒店走廊見到係咁先都叫係咁先早晨呀,你班垃圾而家投訴配匙態度唔夠積極?配匙有否當面對住高層講粗口呀,有否對住同劇演員兜口兜面吐口水痰呀,有否叫班茄喱啡幫手倒痰罐呀,有否對住茶水姐姐進行虐待呀,而家竟然唔派工作比佢,要佢敗走加拿大?天理不容,查實係咁先大約一年前已經在討論區批評呢個配匙何德何能做一線演員,跟本上妹仔角色都未夠班,理應一早被解僱,就唔會發生今日嘅尷尬情況,tbb絕對係自取其辱吧

發表於 Posted on: 2021-10-28 1:08

封哥
回頂端 / Top
係咁先從不承認被BB冷落,只係強調乃自己自動離開,趴你個係咁先臭街,即係代表被人飛囉死剷,之前係咁先已經指導各位垃圾為何做錯事要死口唔認,為左自己面子,係咁先有乜大話唔講得出口,呢個世界無理由有人會承認自己係衰公呀,會有人刋登報紙公佈自己係賤佬嘛,配匙姐姐呀係人都知妳係被公司炒Q左喇打靶,究竟妳有冇反省自己在tbb尚有多少價值,對公司多年來有乜貢獻,樣貌奇形怪狀鬥雞眼鞋揪面,落雨唔使擔遮都唔會濕身,身材又平平無奇,請說出自己一個優點比係咁先知曉,咁嘅雞屎面嘅女優,就算出彌敦道裸跑,街坊只會以為有喪屍襲擊香港呀,或有精神病患者在街上無差別攻擊群眾,而家對公衆解釋話自己放長假休息喎,娛樂圈女優放長假原因只有三個,一就趕往外地生仔,二就慘被公司極速雪藏,三就被隻新鮮水魚包養,絕無可能出現第四個理由 ; 今晚仲有一個重點主題,吓 ! 以上嗰個話題唔係主題咩,係配月姐姐有新產品代言啊,無被Murder班菊花仔進佔所有商業上嘅廣告市場,係矯正牙齒嘅牙套呀,是否代表往後經理人唔使再強廹女優,成棚牙齒脫清光再去重新裝嵌呢,哈哈,天大喜訊啊,天大喜訊??即係BB以後無需再擔心牙齒歪歪斜斜嘅煩惱囉,哈哈哈哈,以後只需剝衫無需剝牙啊,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-10-28 20:27

封哥
回頂端 / Top
教育水平每下愈況又一證明,而家d小學入學試題,上次係Mr.Hi 咁先已經在討論區作出點題,男but試題已經被係咁先逐一指點,俗稱指手劃腳,今日到女but,題目對比上似乎比較複雜,借問一聲,叫個未入讀一年級學生聽一段英文故事,然後叫個細路回答問題?大哥,叫個智障靚妹回答英文問題絕非問題,Peter is Simon's _____,答案一: pets 答案二: papa,答案三: best friend,叫個細路聽一段英文故事,原來Peter係隻狗喎,有資格入學嘅一班趴街必定渣極有限喇,三千個垃圾報名,起碼初段就淘汰二千五百件以上喎,何不播套Mako Oda嘅AV,之後問佢地Mako Oda is Mr.Hi's _____ 答案一: idol,答案二: Wife,答案三: Mama,睇吓件靚妹識唔識答囉,跟住叫個細路在紙盒上綁鞋帶喎,趴佢個街,比條香蕉及避震套考驗個細路識唔識戴仲實際喇老師,仲有一個測試就係看圖分析及理解,應該比幅相片映住個叔叔在姐姐後面攞住塊鏡,叔叔做緊甚麼呢小朋友?睇吓個細路點答,假如懂得作答,叔叔正在映緊姐姐底褲囉,妹妹咁醒目就即時取錄入學

發表於 Posted on: 2021-10-29 19:41

封哥
回頂端 / Top
唔該叫個有料嘅法師幫手打當齋喇,硬係有件遊魂野鬼死唔斷氣,係都要在電視機爬出嚟擾人清夢,輻射魚小姐呀,妳前世必定好事做盡,總會極速投胎,只可惜妳條趴街係魔鬼怪嬰呀,邊個家庭接收就妳件異形,就會必遭天譴全家死絕,呢件怪胎假如在廟街開檔揾生意,呼籲公衆立即通知食環署又有老鼠異類通街橫行,見到佢個衰樣就算收五十蚊,一般廢老都耍手擰頭走夾唔抖咪搞世伯喇打靶輻射怪,仲話想找尋番d舊部回巢喎,有邊個想了結生命,請加入佢個堆填團隊吧,包保可以光速被滅亡死無全屍,係咁先放長雙眼睇吓下次妳件異形何時再連人帶骨被射出宇宙,徹底消滅吧,奉勸一句妳條死剷唯一生路就只有即時聯絡係咁先,以提供精心殺敵嘅方式吧,但僱用條件就係千祈唔好無故地雪藏係咁先囉,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-10-29 20:21

封哥
回頂端 / Top
Doctor x 第七季及早腰斬吧,固有程式,係咁先都識拍喇廢柴,繼續捱得到十四,十五點收視已算家山發,難明為何堅持要開拍呢季,擺明又係自取其辱之作,等同肥西媽媽拍到第九季依然樂此不疲地拍攝,究竟創作人材係咪全部感染乜鬼十九雞冠病毒死Q晒呀,壞國創作空間咁乸大,都只係拍出呢類垃圾劇集,顯示劇集創作上毫無進步,韓劇已完全擊倒全球劇集,今晚煲左三集日劇,簡直浪費時間,跟住仲要煲埋以吾知名,再有智異山,跟住重煲恰恰恰乜鬼村,下星期又有秀晶姐姐套抑鬱症,救命點乸樣搞呀,tbb所有廢劇仲邊度有時間去招呼,半夜三更又要睇內地重點劇扶搖,吓,係真唔係呀扶搖?係咁先講說話無眨眼㗎,哈哈,下星期一仲要睇造星囡囡,時間實在太寶貴,怎麼辦

發表於 Posted on: 2021-10-30 0:51

封哥
回頂端 / Top
究竟仲有冇人帶腦返工呀,叫個細蚊仔著件低胸晚禮服唱歌基本上無問題,話之佢唔著衫亦關人忍事,只不過要佢洗腦式唱"原來談戀愛,原來談戀愛",實在有點兒有那個,可能有好多垃圾網民會受不住打擊去做錯事,十六歲靚妹不停唱原來談戀愛,有否考慮會荼毒年青人思想,仲要著件低胸晚裝嚟唱?查實已經破壞社會風氣當中,十六歲唔係應該努力讀書咩,時間係用嚟不斷思考如何談戀愛咩,內地唔係有思想指導話青少年唔應該過早談戀愛咩,劇集都有嚴格監管喇,tbb而家叫件靚妹仔出嚟唱談戀愛嘅歌曲?有違祖國領導人嘅宗旨喎,最慘唔係翻唱歌曲,係原創歌曲呀打靶,十四歲唱狂野之城查實已經應被檢控,坦胸露臂大跳性感舞蹈,有宣揚年青人無需讀書努力學習而只需每日發明星夢之嫌,政府係鼓勵創新科技呀,唔係教導青少年如何談戀愛呀垃圾,tbb簡直倒行逆施,青少年可否談戀愛嘅話題,係咁先年代已經在課堂上討論,即是五十年前呀tbb,而家竟然叫條幼齒唱如何談戀愛?有冇腦呀廢物

發表於 Posted on: 2021-10-30 18:37

封哥
回頂端 / Top
tbb呀,係咁先諗極都未明白,以tbb嘅資源及人力,製作節目跟本上毫無難度,為何總是拍出嚟嘅一堆垃圾節目,無人會悉心留意呢,年齡層上依然係靠一班七八十歲嘅忠誠廢老支撐,但其實製作上又未至咁乸差喎,問題究竟出自邊乸度,tbb嘅一班高層除左懂得每月出糧以外,仲有乜野係識呀,失敗原因有冇仔細檢討過呀,掉翻轉頭,假如兩台將節目互換,例如tbb搞造星4,隔離台搞我是歌手,結果會如何?誰勝誰負似乎已經不言而喻,相信tbb會即時趴直囉,Why??tell me why?所有久沉嘅廢物歌手或垃圾演員躪去隔離台,好似即時會有起死回生嘅狀況,所有三線垃圾好似重新進入人間一樣,一個唔覺意或會上埋天堂㖭啊,一個機構失敗嘅原因來來去去都係得兩個,一就制度問題,二就人為因素,堅持跟隨內地路線,係咁先極為認同,只不過講過無數次,何不直接跟內地傳媒合併或轉為國企呢,跟本上係唯一生路啊,要聽優質嘅廣東歌,可以直接睇內地歌唱節目就得喇,優質歌手多的是,使鬼聽便秘肺炎娃娃嗰首真心的假話或小飛象嗰d原來談戀愛原來談戀愛咩,哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2021-10-31 19:57

封哥
回頂端 / Top
係咁先最最最討厭嘅行為係乜鬼?無間斷抽水呀,魷魚劇集紅到發紫,一班垃圾接二連三攞嚟抽水,一般市民就無乜所謂,唔通要與民為敵咩,係咁先無咁笨實,哈哈,但係一班低層藝人就無論出街呀食飯呀在維園偷情呀去油麻地爆房呀都要扮成魷魚公仔咁乸樣,借問想點乸樣呀?最離譜就係連拍MV嘅題材都要抽魷魚水,嗰個新仔瘟神鞭叫佢提早收工喇,個死剷仔團隊究竟知唔知自己做緊乜鬼野呀,抽人地套劇水拍新歌MV實在無恥至極,假如去故宮去長城去兵馬俑拍都無所謂,攞套垃圾韓劇嚟做MV主題?What's going on ?扮賭神喇笨實,使唔使加個箍比你呀打靶仔,人跳破地獄,你跳破地獄,知唔知跳得好乸難睇呀,無街坊同你反映過咩,tbb實在聰明絕頂,電視臺內外及一班垃圾藝人都無扮魷魚公仔躪出嚟喎,果然跟從國家步伐行走,十個讚,魷魚鹽醃娃娃亦轉催低調,唔敢再公開提及魷魚娃娃,實在醒目,醒目??公司叫妳收嗲,妳夠胆仲出聲咩,一陣報警拉妳去坐花廳就後悔莫及吧

發表於 Posted on: 2021-10-31 21:53

封哥
回頂端 / Top
剛剛睇左造星4記者會,簡直係悲劇一樣,某些囡囡跟本上已被淘汰出局,仲要幫手出席記者會宣傳,見到一些囡囡個樣,完全好似剛被男朋友食左半邊燒鵝肶之後就即時飛Q左一乸樣,陰公過七十年代嘅劇集羊奶母與西洋菜,場面慘絕人寰,查實電視臺都好鬼殘忍,等同將一班將被槍斃嘅女孩子,仲要被送上歡樂滿中華節目表演一樣,點解要咁做?點解?電視臺可能回應So What,要做宣傳嘛垃圾係咁先,各位同志網民諗吓,假如明日將被執行死刑,今晚叫你去參加生日飲宴,會有甚麼感受,是否要喊住唱Happy Birthday呢,毫無人性呀,只不過現今年青人思想極難理解,可能佢地認為是一種光榮吧,死左都可以被叫番醒合唱happy birthday

發表於 Posted on: 2021-11-01 3:37

封哥
回頂端 / Top
內地政策如何跟隨,怎樣跟隨?壞國劇集魷魚遊戲之前話說被禁播,係咁先亦非常支持及認同,簡直舉腳贊成,喂 ! 近日有媒體報導話有內地學校玩木頭人123魷在遊戲?係咁先極為震驚,必然係假新聞喇,發佈者等待被拘捕吧,內地全面禁播嘛點會有人睇到,喂 ! 咪拉錯人呀,有圖有真相喎,原來確定係真話的清高呀,照片顯示一班細路著晒制服玩得非常投入,家長同學在旁興奮叫囂,勉強都可以赦免死罪,但另一個畫面係老師亦著晒紅衣持槍手制服參與其中喎,怎麼辦?舉行地點仲係在大型運動場喎,係咁先仲點同各位內地垃圾網民交代,如何再力撐政府?精神陷入崩潰狀態,隨時又要提早覆診精神科吧,係咁先往後怎跟從中央步伐行走,話明內地禁播嘛,小孩,老師學生家長全數參與,代表佢地必定睇過喇,否則點會學到十足十,未知中央政府有否即時查封該學校,徹查為何無跟隨中央行政指令行事?是否代表黨領導亦無視該等劣質劇集呢,壞國實在無恥,不斷荼毒國內群眾思想,唯一解決辦法就只有全國禁網,重新推廣民間以書信往來,係咁先實在氣憤難填,搞到又亂789咁噏,話時話喎,竟然有內地貧窮賤格嘅親戚問係咁先在香港有冇睇過?係咁先考慮一整晚究竟應否舉報條趴街偷睇呢,要冒上天打雷劈嘅風險,係咁先都係選擇收嗲好過,哈哈

發表於 Posted on: 2021-11-01 17:44

封哥
回頂端 / Top
今晚有電視大戰?哈哈哈哈,是否無線對麗的,今時今日仲會有電視大戰呢回事,簡直妖言惑眾,造星4tbb今晚用劇集嚟對打,Viu將會收視慘敗已經顯而易見,劇集起碼有廿幾點,造星4擺明頂多只會得4點,輸五倍以上已經輸少當贏喇,以正矮嘅理論,贏你起碼五倍,但係咁先用番正矮理論評述,當年tbb贏麗的四十倍以上喎,而家得番五倍,怎面對江東父老,節目首先要贏回響嘛,贏收視點?按道理utube贏tbb幾多點呀,無得比較呀打靶,今晚戰略上已經錯漏百出,用重心劇集做主攻,正面對撼造星4,策略上已經大錯特錯,理應製作歌唱比賽正面迎擊嘛,一看便知龍與鳳,誰勝誰負即時揭曉,睇吓贏幾多倍收視囉,正矮夠胆乎?將乾屍推落10:30做廢男廁所,賣點究竟係乜?07大哥話為爭取番年青人觀眾,吓吓吓 ! 靠誰?乾屍?嘈夾平?或是一班古惑仔扮醫生律師警察嘅演員呀,無人會睇呀,暗地裡乾屍似乎擺明幫viu助攻喎,應該揾幾個重心靚妹出嚟討論一下性事,係咁先包保收視遠勝乾屍主持嘅廢男廁所囉,揾BB出嚟評論一下日本娛樂文化,即是情色事業,保證保證收視必然遠超固有垃圾節目呀創意官

發表於 Posted on: 2021-11-01 19:28

封哥
回頂端 / Top
轉第二版喇大佬,滿Q晒喇,係咁先今日被一班狗友鬧到狗血淋頭,指責係咁先唔教長者用“心安周痕”喎,在酒樓即時同條趴街炒大鑊,恨揸剷昨晚已經教幾件腦退化症嘅老鬼不下一百次,老鬼?你條係咁先唔係老鬼係咩,狗友們一直稱呼你為老係喎,甚麼叫QR code講一千次都唔明白,不停問為何張紙要寫到花碌碌做乜七,唔係字嚟呀,係QR code呀打靶,快d去死喇老柴,點幾百次都唔識用,甚至乎有些廢老連電話都唔識點開,㩒到亂Q晒籠,班狗友話係咁先毫無人性又無耐性喎,趴你個街,好多七八歲老鬼都好567呀,個個係丹爺修哥就唔使有人入老人院喇垃圾,呢個世界有人資質好低呀,個個八十四歲都好似係咁先咁smart,所有殯儀館都可以關門大吉喇,其中一個狗友話佢老母八十歲都識點用喇,真係佢老母,係咪代表伯母咁醒目,第日死左都唔使瞓棺材呀,懂得自己行入焚化爐打靶,幫個老鬼買左部A20s價值一千三百蚊,佢完全連開機都有麻煩,就算開到機,都㩒到亂七八糟,搞到係咁先從朝早問候到佢傍晚時分,識唔識呀死老鬼,仲未學識,今晚唔使旨意食飯瞓覺呀,強廹佢學到識為止,唔知係咪壓力太大,竟然發燒啊,唔係隻老鬼發燒呀,係老係激到發燒發冷呀,認真多得政府唔少,搞到班老鬼生不如死,連累係咁先被街坊責罵及即時發燒,派發三千元給一衆長者定吓驚喇死剷,話以後唔敢再行街市呀,一就餓死一就在家夾生屈到病囉

發表於 Posted on: 2021-11-01 23:50

封哥
回頂端 / Top
07大哥報導造星囡囡莎莎究竟係咪靠估呀,表演賣點係長腿辣舞?有冇派人睇電視㗎,亂789咁噏,事實係賣騎呢及低智呀,呢類古靈精怪嘅囡囡班垃圾網民頗為受落呀,跟本上以係咁先近期瞭解現今年青人嘅心態,跟以往確實分別極大,做人目標完全唔得清晰,做事總係得過且過,餐揾餐食餐餐清,點解?有強力後盾支援嘛,後盾必然係老豆老母喇,售樓處跟本後生仔女去買樓完全係假象,應該講係去揀樓,付款嗰個必定係父母,九十後年青人靠自己有乜本事買到樓呀,三十歲前要儲二百萬做首期?簡直係天方夜譚,三十歲以下嘅垃圾可否回應一下係咁先說法有否差錯,靠自己可以三十歲前攞到二三百萬出嚟做首期?咪玩喇,仲要月供二三萬連續廿五年,哈哈哈哈,係咁先教吓你地班垃圾點做喇,三年後靜雞雞賣番出去,正所謂可以又食又拎,父母筆首期即時回歸自己口袋裏,袋袋平安,到時又可以去歐美日本瘋狂消費,此乃投資之道喇,班打靶以為現時經濟好好,樓盤暢旺喎,而家做仔女望父母早死早著喇,咪阻住自己攞晒你兩件老鬼嘅身家呀,言歸正傳,又嚟?造星囡囡當中建議佢話千祈咪出聲講野,硬照個個映到自己仙女咁乸樣,一開聲文化水平就一清二楚,極速見底,年青一代差不多已無藥可救喇

發表於 Posted on: 2021-11-02 3:15

封哥
回頂端 / Top
陪伴觀眾度過電影光輝歲月嘅石天叔叔與世長辭,悲痛萬分,年青一代究竟知否呢位前輩是誰,竟然有件無人性嘅趴街後生,話關佢乜事喎,係咁先要徹底深切大力問候佢媽媽身體安好嗎,後生細仔可以咁涼薄?理應遣送返內地接受思想教育吧,每逢聽到長輩們一個一個接連排隊倒下,硬係有極為難受嘅感覺,只不過今日有盡忠職守嘅海關人員舉殯,石天叔叔逝世嘅消息當場被壓下,焦點完全去晒逝世關員嘅身上,一般市民心態上關人忍事,市民究竟有無惻隱之心,懷有打擊走私龍蝦之心嘅關員,精神上實在令係咁先萬分佩服,目標將走私集團完全瓦解,哦 ! 目標?即是有否實際行動呢,拘捕幾隻濕鼠就當做野?實在愧對逝世關員嘅意願,走私凍肉龍蝦營業額原來可達數億元,是否代表想富貴就做走私,完全荼毒後生仔思維,係咁先最最最難以理解,去廢車場沒收幾艘大飛,即場拘捕話事人,大快人心,喂 ! 話事人係個十幾歲靚仔喎,十幾歲靚仔??證明甚麼,證明某些年青人腦筋已徹底被荼毒,竟然可以操控大飛走私集團?懷疑呢位年青人係咪外星生物,十幾歲就背負幾億嘅生意,某些時間係咁先懷疑係咪假新聞,十幾歲靚仔做話事人,真係難以令人信服囉

發表於 Posted on: 2021-11-02 19:30

封哥
回頂端 / Top