tvb.com

tvb.com

想送水輝娶大小姐!

想送水輝娶大小姐!

發表於 Posted on: 2019-05-23 20:43

wongtinyu1004
帖數 Posts: 251
回頂端 / Top
實際世界中,這是不可能的。
大小姐情緒不穩定,她有多重性格。她天生就是專橫,她的個性就是公司裡的大小姐.
她的送水輝愛情故事只是一個夢。 她渴望的夢想.

發表於 Posted on: 2019-05-24 1:37

marlee2211
帖數 Posts: 51
回頂端 / Top
實際世界中,這是不可能的。
大小姐情緒不穩定,她有多重性格。她天生就是專橫,她的個性就是公司裡的大小姐.
她的送水輝愛情故事只是一個夢。 她渴望的夢想.

X2

同意!其實大小姐迷戀嘅係一段美麗浪漫嘅愛情,未必係送水輝。仲記得大小姐第一次對輝輝有好感係因為有一次喺雨中,輝輝用自己件西裝遮住大小姐個頭,同佢一齊跑去架的士度,令佢唔會淋濕身。呢個情節就係大小姐睇韓劇中嘅同一個情境。就係咁大小姐就開始迷戀輝輝。佢地兩個扮演初戀套餐,其實兩個都做緊一個唔係自己本來性格嘅人。呢種係一種幻想同憧憬。雖然我都好想佢地兩個人可以開花結果,但係一諗到佢兩個性格差咁遠就覺得其實真係冇物可能。就算佢地真係喺埋一齊,等到新鮮感過後,佢地大概會因為性格不合而分開。其實佢地曾經有過一點美好嘅回憶,與其勉強喺埋一齊,不如講呢段咁美好嘅回憶放喺心底,互相牽掛住對方總好過一齊後分手。我覺得雖然Jacky比較古怪一點但係佢同大小姐都好有火花,而且雖然佢好似好幼稚,但係上次佢失蹤果集,佢知道大小姐唔想同佢坐同一架車,佢自願落車,而且寧願冒住被人綁架嘅風險讓左佢自己個保鑣比大小姐,可見佢真係關心大小姐嘅。假以時日,如果Linda 肯比機會比Jacky,佢地會有一段開心嘅婚姻嘅可能性好高。

發表於 Posted on: 2019-05-24 5:24

kikikay
帖數 Posts: 56
回頂端 / Top
add oil fai fai

發表於 Posted on: 2019-05-25 5:52

hzutzs7746
帖數 Posts: 44
回頂端 / Top
我都好想送水輝同大小姐能有情人終成眷屬,大小姐千其唔好嫁俾Jacky呀!一d都唔襯,Jacky D舉動好黑我憎!

發表於 Posted on: 2019-05-29 2:03

Yee KwanLam
帖數 Posts: 67
回頂端 / Top
我一直都覺得,送水輝和大小姐這一對好嘔心!

第一,送水輝是 garbage 父親,多年來都沒有照顧好兒子,到現在單親,還不花多點時間補救,反而整天想自己要什麽!又跟 Linda 私會,又做舞男,又開酒吧,還要不如意就喝醉!請問他還有什麽時間照顧兒子?

生了小孩,你就有責任照顧他,這是最最最基本的人格,不能自私自利,整天只顧知己想要什麽!

第二,爲了錢開酒吧或給兒子買東西,送水輝又就做舞男,還以爲自己好偉大,為個仔和女朋友付出,又覺得自己好清高,儲夠了錢就停。

所有的鷄鷄鴨鴨,都係有錢就停啦!李嘉誠的兒子會不會做舞男,當然無可能啦,有錢誰去做,那是不是應該給他一個人類最高道德獎呢?

真正的人格,就是在你有困難和需要時,都不做不道德的行爲。 Your true character is revealed in the choices you make in adversity, not when everything is going for you.

説到 Linda 這樣有本事,那就自立門戶好啦,年紀都不小啦,又不是太老,四十多,正好創業,用不用還整天喉住啊爸的身家!

這一對是狗男女,一個是完全沒有責任感和人格的爸爸,一個是整天喉住啊爸的身家的有錢女。 好嘔心!

發表於 Posted on: 2019-05-29 4:50

LittleApril
帖數 Posts: 258
回頂端 / Top
我唔係好睇好大小姐同送水輝呢一對。我覺得佢地玩下,fantasize下就算了,各自留底個美好回憶仲好。正如Little April 所講,送水輝一直都neglect 左Philip 仔,佢平時做嘢已經冇物時間陪佢,開左酒吧後更加照顧唔到Philip。首先唔講佢同大小姐有冇可能,就算佢真係同大小姐結婚後,唔通大小姐會放棄事業去幫送水輝照顧個仔?可能性好低。Little April raise 左一個我一直都想講嘅point:以大小姐咁有charisma,又有實力又有營商經驗,點解唔自己出黎創業?之前佢拍窮到濃大作戰都prove 左靠自己,佢自己一樣搵到錢。點解要委屈自己喺威龍呢?佢明知道自己個衰老豆重男輕女,無論佢做到有幾好,最後龍敢威都唔會將接龍比佢!佢越早出黎自己闖一番事業仲好過佢喺威龍受氣,做到自己死下死下,仲要卑躬屈膝咁,佢老豆都唔appreciate 佢!如果Linda 真係好愛好愛送水輝,將佢放喺第一位,點解佢唔為左阿輝反抗龍感威呢?其實deep down inside Linda herself is ready to submit to reality. 佢知道佢同Jacky 結婚先可以receive her family's blessings. 即係話其實接龍對於Linda 黎講先係最係最重要。同樣地,阿輝都應該要知道Philip 先應該係佢嘅priority。

發表於 Posted on: 2019-05-29 7:16

summer_cool
帖數 Posts: 30
回頂端 / Top
我都覺得Linda 應該同Jacky 一齊。我覺得佢兩個嘅chemistry 比輝蓮仲好!

發表於 Posted on: 2019-05-29 8:44

chocobrownie
帖數 Posts: 42
回頂端 / Top
大小姐只想有戀愛的感覺吧!
記得輝整甜品那幕嗎?
大小姐面露厭惡神情仲要強顏歡笑唔想破壞氣氛

結咗婚,大小姐仲會唔會小鳥依人?

發表於 Posted on: 2019-05-29 10:00

leeyukkong
帖數 Posts: 167
回頂端 / Top
我唔鍾意睇蓮輝,佢地一齊咗之後已無咩追看性。
而且顏值問題,我唔係太想睇佢地。
Jacky加入後,件事好睇咗。
我寧願睇靚仔Jacky 同大小姐一齊。

發表於 Posted on: 2019-06-01 4:56

YIM KUENLI
帖數 Posts: 14
回頂端 / Top
娶唱娶唔重要, 但唔好拆散蓮輝, 睇佢兩個sweet好開心,蓮同jacky完全冇笑點,冇追看性

發表於 Posted on: 2019-06-03 20:39

gigioo
帖數 Posts: 16
回頂端 / Top
如果講笑點,蓮輝都無笑點啦!
況且笑點呢啲嘢,睇編劇嘅啫!

而家蓮輝真係好鬼悶。
之前曖昧時好睇好多。

發表於 Posted on: 2019-06-04 3:32

YIM KUENLI
回頂端 / Top
諗起張達倫,同大小姐都幾襯

發表於 Posted on: 2019-06-04 18:00

leeyukkong
帖數 Posts: 167
回頂端 / Top
agree

發表於 Posted on: 2019-06-05 1:16

jvumxm1148
帖數 Posts: 73
回頂端 / Top
我也支持蓮輝!蓮輝線我才追看!
蓮輝笑点總多過蓮jacky很多很多,蓮只有駡jacky,有什麼好看呢?

發表於 Posted on: 2019-06-05 12:39

pplove
回頂端 / Top