tvb.com

tvb.com

最不喜歡的愛回家成員

其實全家亦唔好得去邊,總之呢家人全部都自私、自利、縮骨,好唔正常。雖然係做戲,但編劇都要有個普。
___

哎,這是好多現代人的價值觀,他們認為這才是正常,反之其它不是這樣的人,在他們眼中才是脫節同討厭。

發表於 Posted on: 2020-03-24 0:43

LittleApril
帖數 Posts: 960
回頂端 / Top
頂佢個肺,一連幾晚都有最討厭熊樹仁!聽日仲有佢,係咪有後台架,成日有份出鏡!

發表於 Posted on: 2020-03-24 21:28

icandohehe
帖數 Posts: 48
回頂端 / Top
我想請問是否我一人感覺到24號這一集極難看,極侮辱正常人智慧,極不現實(尤其這是情境劇)。1,故事,在2020年(就算拍攝在2019)還會有人因為父母未婚生子而痛恨父母?for god sake!!!!!!! 可能有的,可能純粹是女兒演戲太差導致我沒法投入!2,譚校長老婆!!!!!她演戲差是鐵、殞石、黑洞般的事實(她為何能成為演員依然是謎),但最可怕的是她完全不消化台詞,按劇本念出所有對白,以文言文手法表達2020年情感,這一點我不想罵她,我想問在拍攝現場所有人是否都high大了?導演是否實在忍受不了她多一秒所以不管她說什麼都ok過了就算?譚校長演戲沒50也有40年,你怎樣能忍受對手說這樣的對白?????我不知道tvb出了什麼問題,但請別為高收視而自滿,這種劇情和演員是沒資格扔到垃圾桶,是要投放太空,沒競爭才收視好,但不能連最基本的製作也忽略,當觀眾活在70年代,有畫面就是好電視!!!!我用自己辛苦賺來的4999元買了這電視機,看了這集奇劇,讓我感到對不起了我的電視機!!!!

發表於 Posted on: 2020-03-25 12:34

chinandchi003
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
譚氏夫婦D台詞一向唔係呢個年代㗎
Bonnie演技一向唔掂,把聲似喊

發表於 Posted on: 2020-03-27 0:17

leeyukkong
帖數 Posts: 651
回頂端 / Top
首選必定係單立文:凈識大叫,生硬,亳無演技
送水輝: 冇演技,絕對不襯龍力蓮
池美麗:簡直虐待觀眾
紅衫魚:木口木面

發表於 Posted on: 2020-03-28 3:49

hkjoyrider
帖數 Posts: 24
回頂端 / Top
今晚呢集又係熊樹仁!!!我頂佢個肺!成個接龍成村咁多人,少佢一個唔少喇,係都要搵埋佢出來,正白痴,人叫佢又叫!仲有呀,如果我係接龍老闆,成班友仔剩係識呱呱叫,真係炒哂佢地好過喇!

唔喜歡的人仲有。。。湯盈盈,呂慧儀,崔錦棠!!!

發表於 Posted on: 2020-03-28 20:57

icandohehe
回頂端 / Top
「大四喜」的天敵:池富和大陳。

發表於 Posted on: 2020-03-29 11:52

TIMONNG
帖數 Posts: 56
回頂端 / Top
有冇搞錯?今晚呢集講熊樹根帶埋啤啤去茶樓飲茶,喂!d編劇當觀眾傻㗎!佢唔係導盲犬呀!再講,又有最討厭的熊樹仁!

發表於 Posted on: 2020-04-02 23:12

icandohehe
回頂端 / Top
之前的一集講熊樹根帶狗去茶樓,昨晚果集好爸bar内又養鹦鵡?有冇搞錯!!!

發表於 Posted on: 2020-04-06 11:18

icandohehe
回頂端 / Top
愈來愈多討厭的角色出現了!愛回家做左咁耐真係開始令人生厭,見好就應該收喇,否則虎頭蛇尾,留個唔好回憶畀觀眾仲弄巧反拙!還有,一大班人喧喧鬧鬧,以為好熱鬧,實在虐待緊觀眾就真!

發表於 Posted on: 2020-04-09 17:10

icandohehe
回頂端 / Top
呢幾日差不多日日都有我最討厭的熊樹仁出場!佢年紀都唔細喇,仲時時扮哂天真扮無知,同埋班後生仔女呱呱叫,我真係頂佢唔順,有佢出聲果陣我即刻拎歪面的,哼!

發表於 Posted on: 2020-04-17 19:31

icandohehe
回頂端 / Top
送水輝
大小姐
龍咁威
池子孝
池富

發表於 Posted on: 2020-04-19 9:48

haytonbb
帖數 Posts: 3
回頂端 / Top
同意icandohehe x100. 好難頂!

發表於 Posted on: 2020-04-19 14:09

Bigbigpanda
回頂端 / Top
其實有好多唔鐘意,以下只係有主角線主角:

每一個「大學生」,特別係 Venus,阿壯同朱凌淩(還我傻強)
熊樹根,熊樹仁,熊心如
池富
譚氏夫婦(二線 OK,主線唔得)
阿 Max 同 Jenny 都睇到好悶

一星期播七日之後真係差咗好多

發表於 Posted on: 2020-04-20 0:28

jojochowchow
帖數 Posts: 121
回頂端 / Top
最憎睇熊樹根,會熄機。
其次熊若水,好惡頂。
其他嘅普普通通啦!多數無特別想睇。
熊家所有人、池美麗同佢老豆、廢青安、朱凌凌、食屎陳、Anita等等, 都唔鍾意。

發表於 Posted on: 2020-04-20 8:54

rita_goodi
帖數 Posts: 13
回頂端 / Top
今晚呢集[口罩荒],本來輕輕鬆鬆反映現實,題材都唔錯的,但係第一,又有我最討厭最討厭的熊樹仁!佢擔戲仲超重,又多對白!第二,我剩係聽到熊家成家人WeWeWaWa,好鬼嘈!呢個熊家正一愛生事家庭就真,乜鬼都胡鬧一餐!

發表於 Posted on: 2020-04-20 20:34

icandohehe
回頂端 / Top
[口罩荒]係倉底貨?過哂氣先播?

發表於 Posted on: 2020-04-20 22:53

leeyukkong
帖數 Posts: 651
回頂端 / Top
今晚果集係我最討厭的熊樹仁揹飛,所以我決定唔睇及轉台,轉去J2或者財經資訊台!

發表於 Posted on: 2020-04-25 11:50

icandohehe
回頂端 / Top
好討厭! 係劉丹... he is such a cheap skate.. such a bad person and his daughter 呂慧儀 飾 熊若水, she always think she is so good and get advance of people...

發表於 Posted on: 2020-04-25 12:04

Didi38
帖數 Posts: 17
回頂端 / Top
Bonnie for sure

發表於 Posted on: 2020-04-25 12:24

Didi38
帖數 Posts: 17
回頂端 / Top
呢個愛回家愈來愈不知所謂!集集都係成班人在喧嘩大叫,以為睇緊學是學非!仲有,果個超討厭的熊樹仁又差不多集集有份,監製是否唔聽民意?唔該削減佢戲份喇!超超超討厭呀!

發表於 Posted on: 2020-04-28 20:13

icandohehe
回頂端 / Top
同意樓上,又真係晚晚有佢,嘈吵、老嘢扮後生。正常D咪冇咁黑人憎囉。

發表於 Posted on: 2020-04-30 16:13

Bigbigpanda
回頂端 / Top
越嚟越憎紅衫魚條線。
好憎班 3T 粉成日洗版。其實得四五個人,但係佢哋不斷重複咁發新嘅 3T post 同回覆自己嘅 3T 嘅 post。令我更討厭佢嘅角色。

發表於 Posted on: 2020-05-01 12:44

jojochowchow
帖數 Posts: 121
回頂端 / Top
同意jojochowchow!

越嚟越憎紅衫魚!之前木木獨獨,而家表情誇張到咩咁!

好憎班 3T 粉成日洗版。x10000!!--—》都唔知係真「3T粉」定係打手呢?

係啊!其實得果四五條友,但係佢哋不斷重複咁post D 咩3T post 之後又不停reply自己嘅 3T 嘅 post。根本冇人理佢哋,真係好笑!

發表於 Posted on: 2020-05-01 14:21

seawhale
帖數 Posts: 41
回頂端 / Top
Bigbigpanda講得一D都冇錯,熊樹仁一把年紀仲扮後生,鬼殺咁嘈,宜家成個熊家最唔討厭只怕剩返廢青安一個了!

發表於 Posted on: 2020-05-05 17:59

icandohehe
回頂端 / Top