tvb.com

tvb.com

其實最應該播既係「唐人街」,可惜已被雪藏

陰功豬

發表於 Posted on: 2021-01-20 23:44

法政先封4
帖數 Posts: 1128
回頂端 / Top
請不要雪藏唐人街!!! 我喜歡看功夫戲!!!

請盡快播出!!!

謝謝!!!

發表於 Posted on: 2021-01-21 10:40

laovmk
帖數 Posts: 9
回頂端 / Top
點解要雪藏?
睇到前晚(聯合晚報)話唐人街屬(威力大制作)但tvb竟然當套劇冇到,舊年成年唔播,後來話播又抽起播其他劇!
我唔知唐人街有冇威力但總算係城寨英雄嘅延續篇姐妹作,相信一定有睇頭。况且功夫電視劇已經買少見少非常珍貴。你地知唔知監制,演員台前幕後拍得好辛苦㗎!
我對你地唔止失望仲好不滿同反感!!!!

發表於 Posted on: 2021-01-21 11:42

danng456
帖數 Posts: 262
回頂端 / Top
為什麼王浩信的劇總是安排在一個好的月份播出?我注意到王浩信的劇都是在年底頒獎典禮的時段九月至十二月播放。

這對其他演員來說是不公平的,沒有很多演員的競爭,難怪王浩信很容易就能獲得許多獎項。我認為他沒有資格獲得第二屆最佳男主角獎。 他的表演還可以,但不是那麼出色! 這只是我的見解,沒有冒犯的意思!

發表於 Posted on: 2021-01-21 15:06

laovmk
回頂端 / Top
陳展鵬 星期六 星期日 播 大搖大擺 台慶劇 播

發表於 Posted on: 2021-01-21 16:30

日月神
帖數 Posts: 260
回頂端 / Top
台慶劇
到十月

發表於 Posted on: 2021-01-21 16:31

日月神
帖數 Posts: 260
回頂端 / Top
台慶劇
到十月

哈哈, 會否變成 "倉底"
又或者到時又會變卦,
現在王浩信咁紅.

真的頂大台唔順.

發表於 Posted on: 2021-01-21 16:38

Christina2
帖數 Posts: 322
回頂端 / Top
怕到時又要讓路

發表於 Posted on: 2021-01-21 16:57

danng456
回頂端 / Top
記得唐人街拍到中段時陳展鵬囡囡小豬比剛出世,現在她已經識行識走識講話更會跳舞舞了,但唐人街還一直擺着不播,更甚,是陳展鵬已兩年沒劇出了,真無奈!

發表於 Posted on: 2021-01-21 17:18

yeelinging
帖數 Posts: 137
回頂端 / Top
人紅是大台迫出來,
好似王浩信咁,
用完啦即棄,當無利用價值時,
好多人在。

發表於 Posted on: 2021-01-21 17:51

Christina2
帖數 Posts: 322
回頂端 / Top
當然啦!誰上誰落跟本就係大台全權決定,冇得反對

發表於 Posted on: 2021-01-21 18:35

danng456
回頂端 / Top
有人得罪老細

發表於 Posted on: 2021-01-22 2:34

支那屎塔蓋
帖數 Posts: 532
回頂端 / Top
我覺得此人正是煎Pan

發表於 Posted on: 2021-01-22 4:25

法政先封4
帖數 Posts: 1128
回頂端 / Top
陳展鵬 有他自己的風格,不是每個人都能接受他。他喜歡向觀眾展示不同的角色。 對他來說,這是一個很好的嘗試和挑戰,而不是其他演員總是扮演相同的角色。

我不喜歡和沒興趣看續集!

發表於 Posted on: 2021-01-22 10:27

laovmk
回頂端 / Top
TVB、唐人街不播也播逆天其案行嗎?

發表於 Posted on: 2021-01-22 17:38

wonge11111
帖數 Posts: 56
回頂端 / Top
不播唐人街大台話調動好平常,又話配合全球同步,實則是因為男主角實力強威脅到某山頭愛將搶獎,明顯打壓,明眼人都知咩事,但重點是大台膏層口氣傲慢,不尊重觀眾(fans 都係觀眾),連觀眾是電視台命脈的道理都唔明不配在位!大步走被臨時抽起,今次就交待會盡快播出,這套小制作更受重視,唐人街是重頭劇反而被雪,浪費公司資源,對不起股東,又令全球期待的觀眾失望,而當時改播的C9特工收視差令V台有機可成,成功搶走一批觀眾,做此决策的人應該要問責!
如今膏層仍死要面子,不肯將唐人街解凍交待播出日期,大台继續自大编排混亂,資源分配嚴重失衡,難怪盈利收視双失!

發表於 Posted on: 2021-01-22 20:18

CR981480
帖數 Posts: 34
回頂端 / Top
到底發生乜事? 掂解《唐人街》被雪藏? 係傳聞? 還是因為太長時間冇播出期,大家嘅猜測? 劇中的演員, 好似冇睇到有任何報導過佢地曾參與過時事發表過意見喎? 咁又係何種原因需要雪藏呢?

發表於 Posted on: 2021-01-22 22:47

習彭
帖數 Posts: 406
回頂端 / Top
不相信唐人街會雪藏,反而認同某些網友猜測,「話事人」怕唐人街有機會跑出,只好把戲押後怕分薄獎項。

發表於 Posted on: 2021-01-23 10:04

yeelinging
帖數 Posts: 137
回頂端 / Top
套劇拍完年半有多,話被雪亦不為過,現在做大台藝人監製太突出反而會被打壓,所以製作越做越差!
有藝人半年出4套劇,陳展鹏作為視帝就2、3年冇劇出,如此编排對兩者都是扼殺!當然有例外,某水帝的劇收視不佳但就年年台慶月出街,當觀眾儍的嗎?要捧新人就要扼殺舊人?百花齊放不是更好嗎?不合理打壓藝人即是懲罰支持佢的觀眾!
上面網友提及的聯合晚報是星馬報章,海外媒體都明白咩事,膏層可以隻手遮天嗎?!

發表於 Posted on: 2021-01-23 14:59

CR981480
帖數 Posts: 34
回頂端 / Top
大步走監制黃偉聲向大台交涉後已定咗播出日期,但唐人街呢?
唉!文偉鴻卻礙於傲氣不恥去爭取,於是重頭劇唐人街都要讓路俾蚊型劇c9特工.....真荒謬!
劇拍咗兩年唔播仲唔係雪藏,只係睇幾時解凍咁啫!

發表於 Posted on: 2021-01-24 10:35

danng456
回頂端 / Top
你地唔洗擔心啦,如果係好戯,曾志偉一定會播!

其實擔心的應該係無綫,擔心這幾年有些高層做得太過差,完全當觀衆係死的,現在怕難以挽回已經流失了的觀衆。所以如果有好節目,曾志偉一定唔會放過 geh,其實係人都會,除了要隻手遮天同死鷄撐飯蓋的杜先生。

作爲觀衆,應該擔心或關心的唔係無綫的野,無綫有好節目就看看,無就選擇其它娛樂好了。

我們不必停留在七八九十年代的想法,當無綫係唯一,要與無綫息息共存了。

發表於 Posted on: 2021-01-24 13:07

LittleApril
帖數 Posts: 1129
回頂端 / Top
首先表白我唔係tvb擁躉,tvb劇我好少睇,舊年只睇過(黃金有罪、大醬園.、十八年後同愛情故事),其他嘅一兩集已棄。
呢幾年我沉迷睇泰國劇,佢地無論演員、劇情、制作尤其對白寫得好深入。tvb劇同人地....爭好遠。所以繼韓劇後我就迷上泰國劇!

發表於 Posted on: 2021-01-25 10:04

danng456
回頂端 / Top
現在連泰國戲都比無綫的製作好好多,那無綫真係。。。

我始終都係喜歡老牌的日本戲,那些還是主張心底善良、幫助有需要的人、維持公義良心、同努力不懈等的老土戲。

但日本的拍法,不會用 TVB 現在的小學生説教法,而係會有幽默感,也有做好好的資料收集來配合*有*故事的内容,而且雖然情節可以誇張荒唐,但人情世故卻好反影現實,令人有共鳴、有感動。

更加喜歡日本戲,結局大都係幸福的,好人有好報。就算有不幸,也都以真愛同堅持來找到真正幸福,所以暖心同勵志。

可惜現在要看日本劇不容易啊,要在騰訊等電視網有得看,但要看字幕,沒有廣東話,還要是簡體字幕。。。不過都好,那我的簡體字也會有進步,雖然看時辛苦了點。

發表於 Posted on: 2021-01-25 19:10

LittleApril
帖數 Posts: 1129
回頂端 / Top
2021年5月3日 《唐人街》接《愛美麗狂想曲》
下午8:30播映

發表於 Posted on: 2021-04-04 21:30

muzzmilbas003
帖數 Posts: 36
回頂端 / Top
為咗幫王浩信更加順利攞獎囉, 唔以實力去比賽,
用踩低對手抬高自己呢招, 超賤,

發表於 Posted on: 2021-04-05 13:03

勢不低頭
帖數 Posts: 55
回頂端 / Top