tvb.com

tvb.com

強烈要求無線擱置過街英雄

森美呢件臭黃屍,反中亂港,支持暴動
今年初仲不斷要政府封關
但知道自己父母都喺外地旅行時,就收口提都唔提
佢個仆街自私自利,漢奸賣國賊,無線唔單止唔冷藏佢
仲畀佢做主角嘅爛劇出街,對無線徹底失望
要求無線立即擱置呢套劇,永遠都唔可以喺香港播放

發表於 Posted on: 2020-08-08 21:29

勢不低頭
帖數 Posts: 55
回頂端 / Top
男女主角都黃到出汁,再加上幕後班黃編劇,個劇拍比黃人睇架?藍血人,我地一齊罷睇啦!!

發表於 Posted on: 2020-08-10 1:39

C7788
帖數 Posts: 25
回頂端 / Top
正一過街老鼠

發表於 Posted on: 2020-08-10 9:00

danng456
帖數 Posts: 262
回頂端 / Top
女主黃翠如喔,又點黃到出汁?森美都冇話自己係黃啊。

發表於 Posted on: 2020-08-10 11:32

湖海洗我胸襟
帖數 Posts: 1750
回頂端 / Top
撇開政治唔講, 黑心美都己經大叔咁既年紀, 又無演技, 搵佢做男主角TVB係米有病???
不過公道D咁講, 黑心美做主持有幾適合,
佢轉數快, 又搞笑, 但係演技就...
黃X如同森美, 一個海軍, 一個水兵
呢個劇唔睇也吧...

待續...........

發表於 Posted on: 2020-08-10 19:47

WWWW00
帖數 Posts: 234
回頂端 / Top
呢排出鏡率點都唔及

《高海寧》

8:30, 剛結束 《9:30》與及
今晚開始的《9:30》
無人能及。

發表於 Posted on: 2020-08-10 20:01

Christina2
帖數 Posts: 325
回頂端 / Top
森美有幾黃?? 佢一直支持黑暴,
舊年721, 佢開咪喊晒口咁做節目
原因係黑衣人比白衣人圍打,
721真相係有班黑衣人走入元朗搞事, 點知唔夠班鄉黑打,
自己唔夠人打就報警,
我想問下721有無死人? 有無人被打傷到入院到而家仲未出院?
如果有, 黃媒有咁大煲咁大啦
只於被黑衣人用磚頭打死個位呀伯呢, 被人放火燒傷位呀叔呢?
有幾多人為左阻止黑暴堵路而被打, 打到頭破血流?
森美淨係為黑衣人被打而流淚,
點解佢見到黑衣人打死打傷無辜市民又唔喊晒口咁為佢地流淚??
原因只有一個, 因為森美同黑暴同一陣線........
當年森美反國民教育, 原因又係咩呢?
佢反中?? 哦.......咁TVB劇集內地係咪有得睇?
係既話, 等我得閒上微博幫呢位反中撐黑暴既森美宣傳下啦
呵, 唔係咩呀?!!!

待續............

發表於 Posted on: 2020-08-10 20:03

WWWW00
回頂端 / Top
by the way , 七傳媒被查, 肥佬被捕
有網民好抵死咁話喎, 爛平果可以改名做杏+橙了,\
哈哈哈
大快人心~~

發表於 Posted on: 2020-08-10 20:15

WWWW00
回頂端 / Top
佢黃唔黃我覺得都冇乜所謂,反正我就不嬲都中立。佢做戲嘅話只討論演技等。我就都係佢有表達佢政治立場嘅自由,但接唔接受係作為觀眾嘅事,只要佢嘅立場唔影響到佢主持、做戲或者我睇戲,我睬你都傻。

當然As only for 演技問題,我都會懷疑,因為呢個真係無論藍黃(莫講話中立)都質疑。

發表於 Posted on: 2020-08-10 20:38

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
其實肥佬黎被拉唔意外,因為佢的確係屬於外國間諜類。因為我記得2013年邊年,佢就已經被ICAC揭發係受美國CIA錢,係美國間諜等。

我就留意過,當時嘅ICAC嘅人員有一定部分其實係前港英政治部嘅人,所以我唔排除有前政治部嘅人變節投向中共,而且數量唔少。至於幾時拉,就係睇中央。

我覺得係應該係又有一定嘅五眼嗰邊嘅人變咗節,加上香港舊年開始嘅暴動,導致港版國安法。黎智英被捕其實係遲早嘅事。

發表於 Posted on: 2020-08-10 20:45

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
WWWW,湖海洗我胸襟,不单止肥佬黎绝子绝孙,而且仲会坐一世监呢,市民个个都在苹果日报大楼楼下烧炮仗,开香槟庆祝,这次这些蟑螂们没有后台了,就系呢间日报,荼毒了不少年轻人,报道的全部都是歪曲事实的假新闻,执笠系应该的,但是香港记者协会却系旁边多事干,话警方借维护国家安全搜苹果日报的新闻材料,实际上是浅踏新闻自由,我想问问记者协会一句,如果你们传媒机构唔做坏事,唔去报道假新闻的话,试问有边个敢对你洛手,下个轮到黄之锋了,看他明天会不会被抓

發表於 Posted on: 2020-08-10 23:29

jone0202
帖數 Posts: 172
回頂端 / Top
湖海洗我胸襟,其实森美这个人我不是很了解他是不是黄,但是他主持综艺节目实力有咁上下,讲翻肥佬黎,当初肥佬黎心里就已经想和政府对抗了,只不过那时只是口嗡嗡,警方却唔当一回事,直到去年反修例事件之后,肥佬黎才开始暴露了他的野心,开始秘密招呼美国来的政府官员,目的就是想看着香港衰,看着香港被外国制裁,以此达成他的目的,我记得看过一篇报道,说有人拍到肥佬黎和陈方安生等人一起和美国人在酒店吃饭,但是路过的人却丝毫不理会,如果路过的人稍微有留心的话,我想不用说了,直接走去肥佬黎面前掌掴一巴掌给他

發表於 Posted on: 2020-08-10 23:38

jone0202
回頂端 / Top
肥佬黎被拉,但壹傳媒個股價就升。懷疑兩大可能性:

一,肥佬黎等係壹傳媒嘅負資產,拉咗係利好壹傳媒嘅股價。

二,有人大手入市托市。而且係私人。因為機構等係需要登記嘅。

當然亦都有第三個可能性,其實壹傳媒提前賣盤,而被賣盤嘅股價升帶動壹傳媒股價上揚。

發表於 Posted on: 2020-08-11 8:40

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
就算一传媒卖给其他人都好,始终掩盖不了报假新闻的事实,因为香港市民都知道苹果日报报道新闻期间是专报流料,有一段时间一传媒甚至恐吓其他传媒机构记者呢,显示是肥佬黎在幕后操控

發表於 Posted on: 2020-08-11 9:55

jone0202
回頂端 / Top
森美做主持我都勉強可以接受, 因為佢轉數的確夠快,
但無線竟然搵一個黃到出汁又零演技0既人做劇集主角,
完全接受唔到!

發表於 Posted on: 2020-08-12 11:23

勢不低頭
帖數 Posts: 55
回頂端 / Top
支持罷睇 臭黃屍森美

發表於 Posted on: 2020-08-12 12:33

幸運福星
帖數 Posts: 35
回頂端 / Top
結果出咗,係第二個可能性。

發表於 Posted on: 2020-08-12 20:14

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
森美响應罷工, 好彩佢唔係前線人員

發表於 Posted on: 2020-08-12 23:13

leeyukkong
帖數 Posts: 721
回頂端 / Top
其實真係理得佢藍定黃啊。反正呢啲嘢話變就變。

李佳芯由藍變黃,內地嗰條孔慶東由極度親美派變成極左派都有啦。所以我從來都唔會理會呢啲嘢,所以森美嗰啲友仔,其實佢黃咪黃咯,只要佢唔係搞暴力打砸人哋店舖嗰啲咪算咯。

發表於 Posted on: 2020-08-13 0:02

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
冇記錯的話....李佳芯又衰單眼又衰國旗

發表於 Posted on: 2020-08-13 0:18

leeyukkong
帖數 Posts: 721
回頂端 / Top
係啊,咁又點,在我而言,政治傾向真係是鬼旦。我個人就照睇佢嘅戲,唔會為咗啲政治傾向就去dislike一個人。

所以我唔會因為某個人而擱置某部劇集,除非套劇真係唔好睇。我係覺得因為某個人嘅立場或者政治傾向而去罷睇好憨居。殺敵一萬自損三千都唔夠仲要自損八千咁笨實嘅嘢我係唔會做嘅。

發表於 Posted on: 2020-08-13 0:25

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
一定唔睇過街老鼠

發表於 Posted on: 2020-08-13 7:36

danng456
帖數 Posts: 262
回頂端 / Top
其實一睇個劇名就知道編劇有心玩佢啦。

發表於 Posted on: 2020-08-13 13:26

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
肯定有人系背后大手入市,呢次肯定比电视剧仲要好睇
等于系现实版“大时代”

發表於 Posted on: 2020-08-13 23:20

jone0202
回頂端 / Top
都唔知道黄之锋父母怎样教导他的子女,教出个汉奸,卖国贼返来
我估黄之锋细个个阵肯定被人虾惯了,所以先出来报复,搞港独

發表於 Posted on: 2020-08-13 23:23

jone0202
回頂端 / Top