tvb.com

tvb.com

鄭俊弘

無需要為D抹黑,揶揄感無奈!我只會無視!亦無損我哋對 Fred 既支持!大家都默默支持佢!對佢既欣賞同支持,只會每天加一點!
我就是我係一首好歌,值得細味歌詞,好有意思!期待佢既新歌!5月21日可以見到佢,唸起已經好開心!希望佢每天都開開心心!係我最大心願!
知道有fans越洋黎睇佢,更加開心!多謝海外fans對佢咁大力既支持!
每天都有好多開心事,活在當下,大家一齊努力,向前看,支持一個值得我哋身支持既好歌手,好演員 "鄭俊弘"

發表於 Posted on: 2017-05-13 12:35

josiejo
帖數 Posts: 235
回頂端 / Top
我就是我 - 鄭俊弘

作曲:朱俊傑
填詞:張美賢

給 風雨巨浪 路遠未回航
陪著妳 來又往轉身經已無望
蓬萊透光 捉不到仍然有寄望
轟烈的重創 偏偏雙手我不放

愛 如摘取星光的嚮往
就算有天動地搖 風雪漫長我亦前望
這一種愛戀 與世對著幹
我聽見城內那嘲的聲音也抵抗
讓猛火燃亮我 來回贈你 最暖時光

難過一起經過 我就是我 從飽經這戰禍
我都跳入漩渦 一切亦摔破 完全罔顧後果
群眾側身走過 我就是我 縱身邊指責太多
黑暗中 儘管心痛過 但在全世界 沒有哪一位堅持像我

得失這願望 路遠又何況
陪著妳 危難裡不惜衝破人浪
絕處 有光 多少個罪狀都可以輕看
我愛的對象 如同極暗窄巷 佔一分光

不退縮 極偏執過 日後全世界 亦會記得這位是我

發表於 Posted on: 2017-05-13 14:47

扁咀鴨
帖數 Posts: 1955
回頂端 / Top
"挫折、磨難可以帶來無可取代的寶貴經驗, 有磨難經驗, 而且能從當中走出來的人, 對於面對逆境的能力會提高, 所以逆境不是壞事, 相反, 它是磨練、是考驗."

弘弘, 人生充滿希望, 風雨過後便是晴天, 你要努力, 加油呀! 繼續追尋你嘅音樂夢, 我會無限量支持你, 521 歡迎你強勢回歸!

發表於 Posted on: 2017-05-13 14:55

扁咀鴨
回頂端 / Top
20170513【勁歌金曲】「勁歌金榜」~ 鄭俊弘《地盡頭》上榜三星期 上升二級 第6位

https://youtu.be/SIuhY7p87H8

發表於 Posted on: 2017-05-14 0:16

扁咀鴨
回頂端 / Top
Happy Mother's Day!

祝Fred 婆婆、Fred 媽媽及所有媽媽粉絲、囡囡粉絲母親節快樂!
錫啖先! :)

發表於 Posted on: 2017-05-14 8:05

熱檸樂
帖數 Posts: 639
回頂端 / Top
My dear MoMofoxxx,

Wishing you a very happy Mother's Day! Have a great one!
Best wishes from afar!

Best regards,

發表於 Posted on: 2017-05-14 8:08

熱檸樂
回頂端 / Top
祝天下所有母親 母親節快樂!身體健康!
弘弘你喺邊呀?好掛住你呀!

發表於 Posted on: 2017-05-14 9:58

當狗愛上貓
帖數 Posts: 476
回頂端 / Top
祝母親節快樂!

發表於 Posted on: 2017-05-14 10:03

扁咀鴨
回頂端 / Top
20170513 香港電台【輕談淺唱不夜天】主持艾力播放鄭俊弘《無名氏》(主題 : 用音樂向媽媽說多謝)

https://www.youtube.com/watch?v=HJDOyMj46B4

發表於 Posted on: 2017-05-14 12:18

扁咀鴨
回頂端 / Top
我知道 我识分 好普通观众 不知道 不出奇 没事做 找你骂 观众 有遍见 不好讲

發表於 Posted on: 2017-05-14 20:24

我等你要知道世界
帖數 Posts: 1116
回頂端 / Top
普通观众不知道 不怪你

發表於 Posted on: 2017-05-14 20:25

我等你要知道世界
回頂端 / Top
Happy mother's day to me and rest of mothers in the world!

My apology, my dropped my iMac air down the stairs and broke the screen, I have no choice to use this old fart machine to answer back.

Love, MoMofoxxx ............

發表於 Posted on: 2017-05-14 21:30

silverfoxxx
帖數 Posts: 3243
回頂端 / Top
Damn, I can't even delete to recorrect my message. This iPad is just old as I am ..... Hahaha ...

發表於 Posted on: 2017-05-14 22:10

silverfoxxx
帖數 Posts: 3243
回頂端 / Top
你要跟林峯粉丝学习一下 粉丝支持林峯 关注一下 留意 好关心 林峯粉丝好成熟稳重大方 好聪明

發表於 Posted on: 2017-05-15 1:34

我等你要知道世界
回頂端 / Top
早晨各位! 有一位美國粉絲 @hhhf3 託我帶個口訉比大家, 如下:

「各位親愛的朋友,你們好,我很好,謝謝,我天天都有來探班的,但是因
為唔知為什麼不能在這裏留言已經有半年多了,從新開戶口也不能,只是那
天又試試看可不可以,竟然可以留口訉好開心,我們一定要記得《支持 + 信
任》亞Fred. 我地不是浪得虛名的真粉絲,大家加油祝大家母親節快樂」

發表於 Posted on: 2017-05-15 8:18

熱檸樂
回頂端 / Top
多謝熱檸樂帶來美國粉絲 hhhf3 口訊,很好呀!大家多D留言支持同祝福靚仔 Fred !
開始倒數喇!仲有5日就521,好快,好快就見到佢,超級期待呀!

發表於 Posted on: 2017-05-15 14:14

josiejo
回頂端 / Top
20170515 《巨星放題2.0》:雨僑、鄭俊弘及任賢齊

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170515/mobile//bkn-20170515180010434-0515_00862_001.html

發表於 Posted on: 2017-05-16 0:16

扁咀鴨
回頂端 / Top
仲有五日!
希望星期日之前可以提早見到你!Miss you much!

發表於 Posted on: 2017-05-16 7:19

當狗愛上貓
帖數 Posts: 476
回頂端 / Top
Hi! 美男廚神~~海鮮意大利麵, 掂呀!

發表於 Posted on: 2017-05-16 12:57

熱檸樂
回頂端 / Top
我因為不能留言 ,所以問管理員 ,收到回覆說可能有符號等不能用 ,所以不通過發出 ,我是有公仔符號 ,現在試可不可以send出 ,
521請你們幫我們D海外Fred fans大力拍掌和大聲D歡叫鄭俊弘呀 ,唔該曬,多謝。

發表於 Posted on: 2017-05-16 16:52

hhhf3
帖數 Posts: 141
回頂端 / Top
哈哈!得啦 ,攪了大半年原來不能有公仔符號等問題的因素

發表於 Posted on: 2017-05-16 16:55

hhhf3
回頂端 / Top
hhhf3,
Hi, 終於搞掂可以留言喇!真好!好緊張呀!好想快d到521!到時一定盡情嗌!嗌埋您個份!好似話有直播呀!您實唔瞓等 Fred 啦!

發表於 Posted on: 2017-05-16 22:19

josiejo
回頂端 / Top
唔記得多謝熱檸樂幫我發訊息比大家(多謝熱檸樂)
josiejo ,多謝你們幫我們的海外一群盡情大嗌和拍掌迎接,這粒應是天空最閃的那顆星出場呀。
每有鄭俊弘的活動,所有海外Fred fans都是唔瞓坐定定係度等㗎 ,沒有直播時就看現場紅衫軍的文字報導 ,Fred到未 大合照 Fred走左啦.....等等後 ,才安心地去睡一個甜美的覺的。

發表於 Posted on: 2017-05-17 4:24

hhhf3
回頂端 / Top
@hhhf3

舉手之勞, 不必客氣! 521 活動就放心交比香港fans 啦! 據知當日仲有Toronto
fans 出席, 大家到時紅衫相認, 自備喉糖, 一於嗌爆上水中心購物商場。

發表於 Posted on: 2017-05-17 8:41

熱檸樂
回頂端 / Top
係!天上最閃的那顆星,521降落上水!超期待!肥左?瘦左?靚仔左?剪左髮?對佢既思念從未停止過!仲有3日,都係果句: 好卦住佢呀……

發表於 Posted on: 2017-05-17 9:05

josiejo
回頂端 / Top