tvb.com

tvb.com

向tvb投訴!請所有人正視!我比big boys club果個杜師傅用鬼整我……

Amy......香港討論區有人搵返你一年前d post出來, 你又話喜歡龍哥, 又話唔搵人唔得, 又依賴人咁。。。。

依加就咁樣抹黑人(真係因愛成恨?)

不過話返轉頭, 你抹黑人咁耐, 人地龍哥從頭到尾都無係網上面透漏你半點病情(重要無收過你錢, 幫你醫病同埋幫你搞掂你無透漏的問題。。。。真係專業到不得了啦)

你係喜歡人, 要慣性依賴人, 都唔使用呢仲方法局人出來黎啊。。。?

發表於 Posted on: 2017-01-21 23:31

fumo1985
帖數 Posts: 11
回頂端 / Top
各位如有興趣可以睇(香討X區消閒娛樂,鬼姑事之民間風俗17,18頁,自有答案!

杜師父,你係咪傻架?你自已發毒誓叫人睇你答案,咪就係發毒誓囉,你d野會有乜答案?答案都係唔同人估出黎,並無一個肯定答案囉

d人貼番上年我單野出黎有乜問題呢?只是果段野寫得比今次差,因為寫得太仔細,所以會好亂,但由頭到尾我都是話佢整我喎,到今年呢篇d人一樣話我思覺失調架啦
我覺得無問題喎,你咪貼囉,我上年同今年文章都係話佢整我架啦,呢個先係重點,我鐘意唔鐘意佢咪一樣比佢用鬼仔整.....

發表於 Posted on: 2017-01-22 0:11

amyamy123
帖數 Posts: 22
回頂端 / Top
我知道呢道d人都係睇熱鬧,花生友,口多多架啦
我真係發生左d咁既事不單止唔同情仲要加把腳埋黎,當然我知有人會信我,有人亦會覺得d攻擊我既人對我唔公平,但我講既係事實
事情搞大咪搞大囉,呢d人係會有報應既,唔洗你地黎判斷,你地又唔係判官,將來落到下面你地都會知道而家佢發生乜事
我就等個天黎罰佢,睇佢幾時比天收
而家d比個師父幫過既人開始維護佢啦,我自已一個都唔夠回應得咁多,大至上既野我已經交待左,再嘈落去都無乜意思,你地繼續鬧啦,公道唔會淨係企係某一方

發表於 Posted on: 2017-01-22 0:36

amyamy123
回頂端 / Top
我上年篇野寫得太亂了,講左好多唔係重點既野

而家無啦啦又比人話我因愛成恨,我入醫院只是話自已唔夠訓,唔好咁多幻想啦你,唸到我又設局,又整人咁,我都係一個老實人黎架
所有野都是照直講,我找師父咪就係調理身體囉,唔通精神病咩,傻傻地....
無乜野唔回啦,你地唔好咁多幻想唸到我天花龍鳳啦...

發表於 Posted on: 2017-01-22 0:38

amyamy123
回頂端 / Top
我同樣可以話你地作野,係咪大師只是你自已知,與我無關,我接觸過既師父亦唔係野少
人地在香港算係最高級數果個,你唔信就算唔洗攻擊到人咁,不過我唔會信你,我信我既人,係咁

發表於 Posted on: 2017-01-22 0:46

amyamy123
回頂端 / Top
訓唔著係應該睇邊一科?

邊一科可以比你住咁耐?

發表於 Posted on: 2017-01-22 2:03

fumo1985
回頂端 / Top
算吧啦講咁耐你咪又係想話我精神病,但我可以答你唔係入左精神科囉,傻人

你地作得咁離普,乜都比你地唸得出,你估其他人睇唔到你地班人係點?
話我又呢樣又果樣,講到我有咁誇張得,而家變左我先係壞人咁,除左你班人起哄之外其他人睇唔到架咩
因為你地有d是個師父既人,有d係入黎玩野既口痕友,有d本身係師父幫番師父
我覺得再講落去都無乜意思,已經是唔公平發聲既平台
唔係人多就一定岩既,講左咁耐都有人留言信我已經足夠,d人係都要入黎攻擊我咪有佢地囉,公道自在人心,人死左點都要受審判,遲早有報應
再見~~~

發表於 Posted on: 2017-01-22 2:14

amyamy123
回頂端 / Top
唔係去精神科咁去邊科?

冇可能一去到醫院同醫生講我訓唔到覺就比你入院.(政府醫院有好多床位咩?)定係你有錢去私家訓阿?

AMY你係咁周圍去唱人, 依家香討個邊人地搵到你之前打過GEI野,

你右唔認右唔答, 右話亂, 咁唔公度WO.

你就一味話人恰你.........小朋友咩????

大家都係成年人, 要講道理嫁.

發表於 Posted on: 2017-01-22 8:14

fumo1985
回頂端 / Top
原來呢個樓主Amy係痴戀杜師傅,好恐怖呀~,在各個討論區作嘢害杜師傅。
呢個Amy真係心邪事事見鬼。
http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=26266190&page=14
係上面18,19頁開始睇就有答案

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19219443&extra=page%3D4

係上面親子x國又作有痴戀文章

發表於 Posted on: 2017-01-22 11:27

mb_Wineternal88_4facacda0bdb5
帖數 Posts: 8
回頂端 / Top
fumo1985兄,可否告知杜師傅的聯絡方式給我?

本人在香討看到你留言,但不能PM你。

如你方便,請PM至香討ID sisu_sum,或電郵至samtsang888@yahoo.com

發表於 Posted on: 2017-02-08 16:49

kstsang
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top
講完今次我又閃人,費時睇到比人攻擊影響個人心情

我只是將真相講出黎何來搞事, 雖然我唔會再睇你地打乜,因為我已經將件事好清楚確實講過一次,亦解答左好多,其他無謂既猜測完全是多餘的,我絕對無精神病,而家ok健康乜藥都唔洗食,呢一整年亦有我愛既男友,我又點會而家仲誇張到去理一個唔識既人,而且我都無同師父電話講過呢d,唔洗係道大做文章,相信事實啦你地, 你地無論點反我就用呢樣,都要唸下合唔合邏輯. 正如呀杜師父前年仲話我呢幾年思想清晰,頭腦分明,目標明確
只是d人講完唔信,重覆又或者不斷增加他們所謂既疑點
我一向睇好多群組和討論區, 我copy左某一些人講既野等你地知道,好多識法既人係點樣...

你地覺得人地做得師父做乜要整人,當然有好多人唔會做呢d野,但好多人會學以至用,或者害群之馬

當然有d師父幫人多過整人,但佢覺得你說話唔適當,整下你其實是家常便飯,無你地唸得咁出奇
下面自已load黎聽下接觸得多學法既人會點 :

https://www.sendspace.com/file/9apiun
https://www.sendspace.com/file/gbtrbr
https://www.sendspace.com/file/ulcfah
https://www.sendspace.com/file/ldyqmw
https://www.sendspace.com/file/9qzbuk
https://www.sendspace.com/file/ftku14

發表於 Posted on: 2017-02-12 19:27

amyamy123
回頂端 / Top
以下呢個係雙x網道家版第三頁copy出黎,個版主已經delete左好多野,例如話某師父養鬼,但都仲睇到些少....佢地個世界就係咁,但都是個句,唔係人人學法都會咁,不過要做其實好easy :

胡秀華的後人

胡秀華(胡繡花)的後人多數都改左姓吳,真係可悲. 所以大家見到姓吳的人要小心,特別係話自己姓後天吳(昊天吳)果D.

關於茅山神功,茅山仙法等問題,請看茅山真心教的網頁http://maushan.blogspot.com

你學茅山,學佐幾耐?
係現在重有冇上館學?

QUOTE:

我學佛的
請問你本人學佛,為什麼要說茅山來源?
我見你所講張家教,又為什麼呢?
是否你.....跟他學過?

QUOTE:

我比胡家幫人放法,落降,五雷掌都打過我,但係佢地點攪都攪唔想我,但係都仲唔放手,唯有公開佢地的惡行.
嘩…你好勁放法、落降、五雷掌打都唔死…真定假,有二個可能:一是你好勁勁…二是

名唔講啦.......證明左佢地冇料到囉~
可以同你講,佢而家同張家果班人好老友~

座定位聽故仔,好野!

發表於 Posted on: 2017-02-12 19:28

amyamy123
回頂端 / Top
嘩我直頭睇到有人話我痴戀文章,果條友真係顛顛地,咁都up得出,9唔搭9,不知所謂,人生攻擊有何用呢?只顯得d人有問題姐....
不過咁,你睇到既可能係得咁多但我唔係
係咁先~~

發表於 Posted on: 2017-02-12 19:34

amyamy123
回頂端 / Top
係咁啦,我據理力爭,永遠都係咁講架啦,就算將來我係邊道都係咁講,你地唔洗指意整得死我,到你地死個日就知佢做過d乜
再唔係既,養隻鬼都知佢開邊范,唔洗估啦
好出名果個鵑姐,仲有一個好有名既呀伯,早十年前已經講得出我好耐之後會有呢件d怪事叫我唔好咁信電視d師父(到而家上電視的我曾相信過,接觸過只有他一人),仲提醒過我某d野關於呢件事但都係發生左
香港邊個有料無料好易知,d人有無料我都係一睇就知!

發表於 Posted on: 2017-02-13 0:43

amyamy123
回頂端 / Top
有樣野我仲要講就係,幫佢講說話話我癡線搞事某d係杜師父既忠心客仔
佢地唸野唸到到無所不用其極去幫杜師父洗脫罪名,忠心到完全無懷疑過佢既可能

好傻咁信杜師父信到十足十,當正佢係老豆,麻木得很,完全容納唔到他人意見
大家唔好咁易比呢d人影響到

我知道我d野好快又會比人掩蓋,搞到個版好似佢地地頭,所以我都係有野先會再上來補充,唔會刻意去睇reply
要講既我都講晒,我無興趣同人每日都爭論...

發表於 Posted on: 2017-02-13 0:44

amyamy123
回頂端 / Top
樓主我信你,因為我都試過,果d師父多數都神神化化,整左你d咩都唔知,佢地唔係我地想像中咁簡單
你個香討reply唔到野,中間唔知邊個幫個師父投訴定有內部admin幫佢,因為佢始終是公眾人物
果d人連師父都未請過就係道嘈,你中間講野些少出入又針對你,我都試過想搵呢個師父幫,我講到就黎死佢都唔理我,我覺得佢心地都是麻麻唔係d人講既咁好人

發表於 Posted on: 2017-07-25 12:19

heiii999
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
你睇佢咁易比鬼上身就知佢同d鬼可以有幾熟

發表於 Posted on: 2017-08-07 14:15

heiii9999
回頂端 / Top
我也有找龍師父幫忙,電話和真人面對面調教過,真的感覺慢慢的比以前好。
樓主你亂找咁多其他師父,會否是其他人的所謂或你自己諗太多了呀?
他是出於幫人,幫靈的心的,所以我相信他。

發表於 Posted on: 2017-08-08 17:02

LLL123456
回頂端 / Top
[搞到我嘔個頭和手緊左幾秒然后震,仲搞我下面,好核突. 他d鬼日夜迷住我, 搞到我嚴重失眠].

你呢D症狀有D似焦慮症, 下次你再有唔舒服去睇醫生不防叫醫生開一些(必利痛和鎮靜藥)雖然呢D藥治標唔枱本但是都可解你燃眉之急, 祝你往後身體健康. ^-^

發表於 Posted on: 2017-08-09 1:32

kskhk
帖數 Posts: 571
回頂端 / Top
邪靈要害你你係無辧法去跟邪靈鬥, 可以救你自己唯一辦法是(多做善事幫自己積福) 福夠自然運氣好 運氣好自然遇不到邪靈, 正所謂 行善積福. 我們人遇到邪靈是因為福氣唔夠, 福氣唔夠自然運氣唔好, 運氣唔好自然會遇到污糟野. 記得唔好做歪事. 人要心平氣和 心境常保持正數 繁事睇開D唔好同人斤斤計較

發表於 Posted on: 2017-08-09 1:52

kskhk
回頂端 / Top
生不帶來 去不帶走 眼前擁有 過眼雲煙 行善積福 今生來世

發表於 Posted on: 2017-08-09 2:08

kskhk
回頂端 / Top
菩提本無樹,明鏡亦非臺。
本來無一物,何處惹塵埃?

祇要人們以那種無分別、無造作、無是非、無人我、無斷常的心態去看待世間的萬事萬物,人們的心頭便會瀅然清淨,

發表於 Posted on: 2017-08-09 2:10

kskhk
回頂端 / Top
人去到咁既地步因為福氣唔夠, 正所謂行善積福, 福氣夠自然運氣好.

發表於 Posted on: 2017-08-09 2:14

kskhk
回頂端 / Top
我們人來到呢個世上就是修行, 修行不是(和尚)同(道士)的專利, 下一世做唔做得翻人都好睇今世的行為.

發表於 Posted on: 2017-08-09 2:43

kskhk
回頂端 / Top
終於找到個有料師父,有泰國師父算到我比杜師父d鬼仔跟上身 

發表於 Posted on: 2017-09-03 15:59

amyamy123
回頂端 / Top