tvb.com

tvb.com

向tvb投訴!請所有人正視!我比big boys club果個杜師傅用鬼整我……

以前我從未找過任何師父, 無病無痛, 亦無得罪任何人,只有前年找杜師父幫我施法調理身體,唔知你地找過杜師父後有無成日耳鳴的情况,仲有野篤我個頭…… 但杜師父話無事……

我當正杜師父是偶像對他有好感很喜歡他, 可能因為我內心太誇張奇特比杜師父d鬼仔知道左而被跟

一日我在家上網好奇杜師父的事,多口講左他一句衰的說話即刻比野鬧,晚上發左d唔屬於自己既夢,日間有野對我講左d令人難受的無禮說話。我一想就猜到是杜師父施法搞鬼, 就立即踩番他,人生攻擊番他。想清楚可能係杜師父d鬼口賤而唔係杜師父,但我在無心之下已經鬧左

自此我就比杜師父d鬼騷擾,杜師父十分生氣我人生攻擊他,透過鬼仔同我講話我唔夠他本人玩,話我得罪他又人生攻擊番我, 仲話d鬼仔點製作我聽到都驚。杜師父d鬼上我身, 搞到我嘔,好似睇鬼片甘,個頭和手緊左幾秒然后震,仲搞我下面,好核突. 他d鬼日夜迷住我, 搞到我嚴重失眠. 找左一位師父,話我可能比杜師父落左五鬼,飲左符水但唔得,晚上訓唔到頂唔順就入左院

入院後杜師父D鬼始终無停過煩我, 我就開始覺得杜師父是想害我,突然收到杜師父比我的頭頂信息 : 無人要害你。 我感應番杜師父同他講對唔住自己講錯野, 求他大人不記小人過。之後他d鬼是煩少左但仲未停,杜師父個人原來是好要面和勁小器的!我心想上龍虎山找人解,杜師父回應我話龍虎山唔得…… 就甘我地透過鬼仔溝通左一排……杜師父d鬼玩足我2個星期後,有日他d鬼同我講 : 對唔住我地都是受杜師父指使, 你算好彩,其他果d人……他d鬼無講落去就走左, 我明白d鬼既意思是話杜師父會用鬼報復得罪他的人

無事後我身上仍然有虫仔上身,肌肉抽筋的感覺,好似比野纏甘。我去找過d師父, 做左法事都唔得。

去年我又想番起前年呢件唔開心既事,心有不甘, 心入面不停鬧杜師父pk, 杜師父落我法應該未解所以知道我罵他,又再叫d野來整過我,煩到我乜都做唔到. 今次我email求杜師父原諒但無回覆,我再找其他師父幫忙,又一次無用,我開始明白原来比人落法唔係做一般法事甘簡單。我在徬徨無助之下去左青松觀扶乩,問呂祖點樣解決件事,乩文話我已經唔係第一次得罪杜師父, 要我戒衝動和忍讓

之后我都無再鬧杜師父,但都係入左醫院,又再比他玩左成個月。都唔知杜師父係d乜野人, 要甘樣恰我,鬧他一句pk就要整我甘耐,搞到我好麻煩。

發表於 Posted on: 2017-01-19 4:30

amyamy123
帖數 Posts: 18
回頂端 / Top
呢個杜師父個人好有問題,郁d就找鬼跟人和整人. 杜師父根本一開頭就放左隻鬼係我身搞到我耳鳴,他呢d養鬼邪人行徑古怪又惡曬,唔理你咩原因一唔鐘意就整我。我問過有陰陽眼既人直頭見到節目上有幾隻鬼係佢身邊. 我唔明點解一個講到自己甘正派甘有料既師父要養埋呢d野,電視上懶好人甘要用鬼整人! 仲話自己前世是神仙,d甘無道理既人唔覺係d乜野好人囉。

睇來d鬼仔平日幫了杜師父唔少, 當中幫他做d咩就無人知. 有d師父會放隻鬼係人身上幫人軀鬼, 留隻野係你道一排先拎走, 呢樣野我就唔肯定。但杜師父知道曬你唸d乜,過去和未來,知道曬你d朋友,肯定是靠鬼仔。大家真是唔好甘輕易相信呢d師父,他們有好多陰暗面係你地唔知!

我知杜師父唔認自己養鬼,仲要發毒誓. 我唔止對得人仲對得神,講既係事實!杜師父話自己無甘勁識養鬼,他平日一向好自大講到自己乜都得,唯獨是養鬼就甘謙卑是因為明知呢d係邪野所以收埋唔講。神叫我忍讓,但我甘有心甘尊敬杜師父, 他因為我一些無心之失和小事而甘樣對我,搞到我甘慘,我一定要公開他d甘惡毒既行為!他發誓當食生菜,唔認即是吹水講大話, 不如對住關二哥先起誓啦!

發表於 Posted on: 2017-01-19 4:31

amyamy123
回頂端 / Top
我曾經都有過樓主的同樣經歷!所以好明白樓主現時的心情,
其實方間真係好多人自稱有神喺身,但真正幫到我的就只得
一個。希望樓主早日遠離呢D麻煩事,因為真的很困擾的!

發表於 Posted on: 2017-01-19 12:51

leeling
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top
我調過不下10次,完全無你d問題出現,
反而各方面都慢慢順暢。
我人比較老實以前好容易比人搵笨7,
依加我都係一樣咁老實,唔同就唔同在腦筋比以前清晰。

發表於 Posted on: 2017-01-21 12:59

fumo1985
帖數 Posts: 11
回頂端 / Top
但他昨晚在香港討X區,走咗出來解話喎。
正常人清者自清,如果樓主所說非實,咁
他又為乜要解話呢?

發表於 Posted on: 2017-01-21 13:10

leeling
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top
其實你周圍揾師傅,係邊個師傅真正整你都未知,仲有我有朋友有陰陽眼,睇到杜師傅身邊有神而唔係有鬼喎,而你講個個陰陽眼啲人又真係信得過,我呢個有陰陽眼啲朋友係外籍人士,佢都幫過好多人,問佢D嘢都好準確。所以你亦有可能,比其他師傅說三道四,令你精神有問題。心邪事事見鬼,心正事事見神。

發表於 Posted on: 2017-01-21 14:42

mb_Wineternal88_4facacda0bdb5
帖數 Posts: 8
回頂端 / Top
你有無睇到佢昨日開頭走出黎講野果陣無話自已就係個師父,好似普通網友咁仲不停提出好多質疑,
自已明明知道係邊單野仲問長問短,最尾講講下先現真身發毒誓
無做過做乜一開頭要咁鬼鼠來攻擊我

發表於 Posted on: 2017-01-21 14:43

amyamy123
回頂端 / Top
你咪去bk自由廣場睇下囉,人地一樣是學法,見到有4隻係佢身邊,邊有咁多神跟住架?上集佢都話啦,神唔會一齊黎晒咁誇張架...

你睇清楚段文啦,我一直無搵過任何師父架,係比佢用鬼整緊先搵師父,我無得罪其他師父只是得罪左杜師父,唔會係別個整我囉,什麼說三道四,乜野個心唸多左...我都講左啦,出左事比野騷擾時先搵其他師父幫架,唔係得個唸字,係真是比野騷擾果隻...你d先後次序錯了

發表於 Posted on: 2017-01-21 14:58

amyamy123
回頂端 / Top
你心裏有鬼之後揾其他師傅,飲符水,仲要個個師傅話杜師傅用五鬼整你~我有睇,但人家有冇咁得閒,你上網鬧一句,就搵鬼整你呀!何況有神係身邊啲人,唔會用鬼囉~你自己真係要搵下精神科睇睇好D啦,除非你有學靈修先可以同鬼神溝通但多數唔係同神而係同鬼對話。

發表於 Posted on: 2017-01-21 15:22

回頂端 / Top
我係在家口中講左佢一句壞話而唔係網上鬧佢,佢搵d野黎跟我整鬼我
無啦啦我做乜心有鬼?我正正常常無啦啦有野篤我個頭, 講錯野又比鬼仔鬧,我鬧番佢即起罵戰
日夜轟炸,你咪又係聽朋友講,又唔係自已睇到就信晒人,仲要係老外...
除左隔離討論區有人咁講外,仲有一些師父睇佢做節目都話佢係有陰跟身,不是正派人
唔止一個法科人咁講佢架

原來有人派鬼仔去搞一個人係無可能架囉,一定要靈修先有聲,比鬼整唔會有聲,你都係知d唔知d...

發表於 Posted on: 2017-01-21 15:49

amyamy123
回頂端 / Top
Amy....其實係討論區裡面你周圍問師傅係有一定危險性,因為裡面好多師傅係係個個論壇到搵食,明明你無比野搞都話到你有,原因係為搵生意,到最後搞唔掂, 就將個問題推番去杜師傅到, 話咩有五鬼搞你。呢d手法周圍都有。唔信你可以去多幾個論壇試吓。

上面個位ching講得好arm, 做人最緊要心正。

發表於 Posted on: 2017-01-21 15:58

fumo1985
回頂端 / Top
因為龍哥幫的其中一個人係我, 而我又無你所講gei情況,

人地師傅幫你, 你仲要鬧人? 呢個係咩道理?

但係話返轉頭。。你係因咩事咁嚴重要搵龍哥幫你? 我見你係第2個論壇話身體虛弱, 氣管敏感和皮膚唔好而搵龍哥?

呢d問題都係好普通gei西醫病黎。。。。需要到搵師傅醫?

普通醫生睇唔好, 可以睇專科就咩都搞掂啦。

發表於 Posted on: 2017-01-21 16:06

fumo1985
回頂端 / Top
Amy你話你鬧龍個一句他就搞你?

有次夜晚。。我打緊online game(好投入), 11到12點左右, 突然電話響, 嚇到我成個彈一彈。。。。跟口我就話“ 邊卵個咁夜打來啊, 你老尾”

一聽電話。。。。原來龍哥。。。。@.@

甘樣我算唔算鬧左龍哥?

發表於 Posted on: 2017-01-21 16:21

fumo1985
回頂端 / Top
我係有上網問過人,但我見過既師父全部唔係網上搵番黎架,人地都有法科等級,有晒館架

杜師父佢幫過我做乜要咁話佢?佢每次都用鬼整左我成個月呀,不停騷擾,搞到我好慘
煩到我乜都做唔到,你地未試過唔明係點啦
唔係一個電話打黎鬧一句果隻,我係上網睇左佢d相口中講左d唔好既說話
佢幫過你你又無野梗係咁講啦,我就慘啦....你估我好得閒唱佢咩
我開頭都好似你咁好尊敬佢覺得佢好勁架,之後出左事無你咁幸運了
每個人都有自已身體問題,點解要嚴重先搵得佢呢?我搵過好多醫生都醫唔好我氣管,咪試下其他方法囉,又對佢施法很好奇,唔可以的嗎...

發表於 Posted on: 2017-01-21 16:41

amyamy123
回頂端 / Top
Amy 但係龍哥幫過咁多人, 有男有女, 也包括小弟, 其他人都無出現你呢仲情況, 只係得你有, 呢個就真係。。。。

但係我見你都有話自己去精神科睇過, 請問醫生點講?

Amy請你唔好介意小弟講野直接, 其實精神病同撞鬼,只係一線之差。 呢個係真的, 小弟有位幾年前過身親戚係有精神病(醫生已正式), 他過身前3~4年成日都話有人咬佢, 又話夜晚比人監視, 佢話有個叫“夜魔”gei野住係佢床下底, 仲偷晒佢d花旗參。

另一個就係撞鬼, 個位係小弟的一位女性朋友, 很清秀, 有日下午佢同我地傾吓傾吓計, 突然話窗出面有人叫佢, 要出去搵佢(問題係我地係2樓, 邊有可能有人? 除非個人識飛姐) 後來個位女仔死都話要扒出窗, 佢話一定要出去, 個個人叫緊佢, 後來我地覺得唔對路, 6個男人禁住佢, 都幾乎禁佢唔住。

好在有位教職員係泰國人, 佢趕到黎就叫我地帶個位女同學去晒太陽, 放佢係草地度晒。
到左晚上值頭話自己唔係自己, 變左另一個人甘(好似分裂出另一個人咁), 最後搞唔掂。。要休學返香港搵師傅。(現在已經無事)

發表於 Posted on: 2017-01-21 17:27

fumo1985
回頂端 / Top
樓主你叫我去睇香港討X區,我已經睇晒,原來杜師傅根本唔認識你亦冇收過你一分錢,只有長途電話幫你,人家長途電話都要錢,你呢D人仲要網上毁謗,網上欺凌,真係人神共憤。

發表於 Posted on: 2017-01-21 17:41

回頂端 / Top
樓主咩都係估估下,我估係佢整,我估,估下就可以當係真,仲話除咗佢就無搵過其他,之後又有搵其他師傅飲符水,呢個人咩都係估或其他人講,咁即係你講哂,我覺得你好似人家講個種網上打手一樣,中傷人為樂。又話鬧杜師傅後D鬼會搞你,家下又唔驚真係自言其説作大當食生菜。

發表於 Posted on: 2017-01-21 17:53

回頂端 / Top
樓上位人兄一講又有d似。。。網絡打手。

發表於 Posted on: 2017-01-21 18:33

fumo1985
回頂端 / Top
咁人地唔識你,又無見過你,又無收你一分錢,做咩要搵鬼整你,你心中有鬼,咪容易比鬼搞囉,我個朋友真係見到杜師傅身邊係神而唔係鬼啦,你作到咁大,(仲有你自己寫你見過其他師父係法科等級有哂館)仲唔係其他師傅D打手。好明顯出賣左自己

發表於 Posted on: 2017-01-21 20:56

回頂端 / Top
你都癡癡地,你憑乜話我有病?而家有人睇到佢節目上有鬼咁佢地咪一樣有病?
我已經講曬成件事既苦況出黎啦,仲話無收我錢就要我好感激佢?佢搞到我比鬼前後玩左2個月,入晒醫院仲要我感謝佢?你地無野呀?幫人都有個限度啦,咁唔講道理既野都講得出,你地先係癡線呀

佢搵鬼黎整我呀,而家邊個似打手呀?你2個咪仲似
我都知遲早會有呢一日架啦,就係d識佢既人會出黎幫佢
但我唔驚架,我都係照直講件事,無講大話,我整上雜誌仲得呀,打手?邊個得閒玩佢玩到咁大呀?
紅過佢既人大有人在,咪傻啦你地
唔比人有另類意見架?一味不停攻擊我,我就係要話比所有人知佢有做過d咁既事!!!

網上欺凌?你到底有無睇我篇野架?我比佢玩到咁慘你竟然當我d經歷係0
你又唔係識個師父做乜幫佢係道欺負我?我都有人權講番我既事出黎架!
d人睇幾睇電視就信到十足,就好似我開頭咁信晒佢係好人囉
唔好咁天真啦你!你同佢3唔識7唔洗咁黎攻擊我呀?你真是有病

拿又要重覆
我講過啦,你又點知佢無整過第二d人呀?你又知人幾多野呀?原來淨係我出事就一定係假,你又識左人幾耐呀?

我估?我同d鬼一直有對話架!估!你都唔知點睇文,成日自已唸d野出黎就話我係咁,我從來無用過個估字,我一直都是實質肯定,你唔好搞錯呀!!

打手喎,你個fumo我以前pm過你架,我睇住你留email之後就輪到我,我一早知你乜事啦,我一直留意住你地邊個是杜師父d人睇下佢點對你地架

發表於 Posted on: 2017-01-21 20:57

amyamy123
回頂端 / Top
我作野?
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19219443

你自已睇下啦,我唔識佢架,作野! 點解會有其他師父話我知,咪就係我搵其他師父幫我果時囉!
我有無開過人地名呀?我有宣傳過佢地個名出黎咩?睇番篇文啦你,d師父幫我解決唔到件事架
我幾時有話佢地d法事幫到我?但起碼有師父feel到佢有野囉!個師父都係正三品黎架,點都勁過你朋友啦,老外?ha!

發表於 Posted on: 2017-01-21 21:02

amyamy123
回頂端 / Top
我個朋友係靈修大師級,你D三界九流又話勁,真好笑,你其實講D嘢,真係好好笑,一時又話偶像喜歡他,但似因愛成恨,一時又話我猜,係杜師傅搞鬼,猜同估有咩分別,不過同思覺失調妄想症真係好似,一時又話其他師傅話係杜師傅搞,猜下就係你。
我feel到你D嘢過咗比我,我家下有D頭痛,你D鬼好勁呀!過咗到我呢道,嘩!

發表於 Posted on: 2017-01-21 21:20

回頂端 / Top
(仲可以一直同D鬼對話)靈修大使級先至可以做到嘅嘢,你就做到真巴閉。不過人在做天在看,你可能或者真係接觸到鬼,但鬼都鍾意講大話,你真係小心比鬼玩,鬼話連篇~

發表於 Posted on: 2017-01-21 21:33

回頂端 / Top
各位如有興趣可以睇(香討X區消閒娛樂,鬼姑事之民間風俗17,18頁,自有答案!

發表於 Posted on: 2017-01-21 21:40

笑駡尤人
帖數 Posts: 9
回頂端 / Top
樓主,我一早已經表明龍哥係幫我調過, 我同你都一樣睇同一個師傅, 當時龍哥搵我個時我真係訓低起身都見頭暈, 街都幾乎落唔到, 去照心電圖, 驗血驗尿, 醫生都話我非常健康。

但係我真係唔舒服, 感覺就快要死咁。

跟住龍哥打黎, 就開始醫病, 當時我真係無錢比, 又無野做, 身體又差, 龍哥只回返我“最緊要解決問題先”

龍哥幫我醫治期間。。。你說的情況的確無出現過。

Amy你係第二個討論區話人地無比龍哥調過無資格話你, 依家我同你睇同一個師傅, 咁應該無問題啦?

發表於 Posted on: 2017-01-21 22:05

fumo1985
回頂端 / Top