tvb.com

tvb.com

收視率

口味有d相似,高汁嗰兩套好好睇, 綾瀨遙係我一級偶像,套套都會睇的,Doctor x 五季都睇晒,睇住米倉明顯老了,天海祐希是另一出色演員,但近年劇本差了,代表作欠奉,所以日劇只睇AV吧,哈哈哈哈哈哈,介紹個AV女優比你認識,Mako Oda演技出色無比,投入程度屬於神級,出名嗰幾個女優認真唔好睇太過公式化,但起碼好過胡說八道嗰班騎呢怪物,所以強調睇中出好過睇中超,中出無得做假,中超反而時常做假嚤!

發表於 Posted on: 2018-11-17 23:21

係咁先
帖數 Posts: 1576
回頂端 / Top
大媽跳勁舞始終係做番大媽跳老舞角色,咪扮演少女呀大姐,所以我一直十分尊重大媽的,大媽飾演番大媽理所當然,大媽飾演少女?等如我之前叫亞姐演回少女角色一樣道理,簡直監生宰殺觀眾摘取眼球嘛!哈哈哈哈!家燕媽媽演唱會真想睇吓有冇歌迷狂叫家燕家燕我愛妳呢!

發表於 Posted on: 2018-11-17 23:31

係咁先
回頂端 / Top
D人成日話當年,5,60年代明星是有樣睇的,氣質韻味現今女星實難以匹敵,而家打造到成副“知”咁乸樣,糊尾而出道時感覺並不太差,但態度越見得偏差,旅遊時間多過工作,可能旅遊就是工作吧,剛加文扮純情扮得太神似了, 谷德昭話齋幻覺嚟嘅,呃我唔到嘅!純情就唔會做演藝界喇

發表於 Posted on: 2018-11-18 0:04

係咁先
回頂端 / Top
討論區講黃浩信賤男條貼有七千幾view?真定假呀,自己友都整鑊甘佢嘆?黑仔仲有面?是否博士揾人發功呀,必需放狄狄仔上位?tbb全線劇集都係狄狄仔豬神麗,代表幕後老闆勢力非同小可,係咁谷營養品(可能是毒藥)比佢地補身,擺明是虛不受補,點解見過鬼總是仲未怕黑?

發表於 Posted on: 2018-11-18 4:34

係咁先
回頂端 / Top
綾瀨遙係性格演員,我都想像唔到佢演後仔乸個樣子,不過她真係演得好好,劇本也比「太太 請小心輕放」優勝得多,難怪日本收視越播越火紅。天海佑希套「緊急審訊室」都不錯。另一個喜歡的係户田惠梨香,因為Death Note而like佢,cool cool的,演戲演得好自然又百搭,「大戀愛」主要就係為左睇佢,可能不是你杯茶,因為佢出名赤鱲角。LOL

~~~~~~~
口味有d相似,高汁嗰兩套好好睇, 綾瀨遙係我一級偶像,套套都會睇的,Doctor x 五季都睇晒,睇住米倉明顯老了,天海祐希是另一出色演員,但近年劇本差了

發表於 Posted on: 2018-11-18 7:00

Toy claw 公仔機
帖數 Posts: 680
回頂端 / Top
負面新聞一籮籮形象差,D戲又越演越屎,多人反佢都正常。可能呢次TBB想擺佢上枱炒熱視帝之爭啩?!成日用埋D騎呢招去催谷,又置藝人形象於不顧,捧人捧得起至奇!

~~~~~~~
討論區講黃浩信賤男條貼有七千幾view?真定假呀,自己友都整鑊甘佢嘆?黑仔仲有面?是否博士揾人發功呀,必需放狄狄仔上位?tbb全線劇集都係狄狄仔豬神麗,代表幕後老闆勢力非同小可,係咁谷營養品(可能是毒藥)比佢地補身,擺明是虛不受補,點解見過鬼總是仲未怕黑?

發表於 Posted on: 2018-11-18 7:22

回頂端 / Top
我明喎! 非常明! 給贊!!!

發表於 Posted on: 2018-11-18 7:57

JessicaTvb
帖數 Posts: 667
回頂端 / Top
前人種樹後人乘涼,六叔耗盡一生心血將TBB個品牌打出國際,大陸人睇TBB不是今天的事,駁樹一接手就將棵樹斬左,揾埋D蠶蟲師爺返嚟將竹當樹種,咪只會死路一條。知道點解我之前一直反對在黃金檔播外購劇啦?這也合理地解釋了點解我的帖會被刪得一乾二淨。「兒嬉攻略」今年全年收視總冠軍啊,個收視加埋收費播出的原裝普通話版本加翡翠台的剪輯版,做都做出嚟,做畀邊個睇? 以前編劇編審劇接劇冇停過手仲成日挨觀眾罵,依家已經出現冗員了,帶出什麼訊息仲未睇得明?!!即係話畀人聽,TBB依家養了一班食塞米,只會幫公司倒米,閂廠栽員也無可厚非呀~!

發表於 Posted on: 2018-11-18 8:01

回頂端 / Top
裁員就裁左d打手先喇,固有班高層想走?難矣,博士愛將代表中央愛將,點炒呀?你地咪繼續鬧囉,關佢忍事咩,千祈咪提港獨就得喇,所以我絕對是愛國一員,明哲保身先,哈哈哈哈!

發表於 Posted on: 2018-11-18 15:49

係咁先
回頂端 / Top
花咁多錢出埠拍外景,拍D咁嘅嘢返嚟,台慶劇喎,卡士渣,劇情又唔得,相形見絀,不如明年播大陸劇贈慶算吧啦~!

發表於 Posted on: 2018-11-18 17:52

回頂端 / Top
大帥哥就算話劇本幾不濟都好,都話有健仔可以睇下(反正觀眾不會理會劇本有幾屎)

發表於 Posted on: 2018-11-18 17:57

回頂端 / Top
橫掂都冇乜人睇,劇本就算是堆屎又有乜問題?諗吓假如當年英雄本色揾紅永殘做Mark哥,涼列為做傑仔,煎pan做豪哥,票房有二十萬已經開香檳大肆慶祝了,tbb而家選角問題就係呢d囉,型格是古惑仔AV女優竟然揾佢地扮律師,扮特警,何不揾條輻射魚扮演美魔女,煎pan扮人妖?成班冇腦製作人不停重複運作錯誤程式,有乜辦法唔死,及早喇!

發表於 Posted on: 2018-11-18 20:24

係咁先
回頂端 / Top
赤鱲角都總會有極品的,韓劇妹妹很多亦是跑道身形,只視乎參與那類型比賽,例如越野跑跑道跟一般短跑跑道已截然不同,道理就是這樣,AV女優要扮演賢妻是有的,但劇情總會安排該賢妻比一班壞蛋蹂躪至為劇情重點嘛!因為女優就係女優吧,tbb編劇提早收工喇!一般哲學常識都欠奉,唉!廢廢廢

發表於 Posted on: 2018-11-18 20:38

係咁先
回頂端 / Top
亞田搞邊科個樣殘左咁多,無保養嗎?靠面口揾食的為何保養咁差?亞視班姊妹個個仲keep得至中上狀態,乾尾而尋偉蘿林萬二蚊件件上晒身一樣,keep得勁fit,為何亞田變了亞嬸?可能滋潤不足吧,請代為聯絡,哈哈哈哈,有大量補充品提供!在萬寧啊,哈哈哈哈!

發表於 Posted on: 2018-11-18 20:58

係咁先
回頂端 / Top
77及99台耐唔耐就有三兩場歐洲足球賽事播放,真好!tbb為何唔播吓中超賽事比本港球迷跟內地球迷一齊贏吓錢喇,中港球迷定必萬衆齊心分享吓國足實力喎,唔係點贏錢啊!來來去去就只有內幕人士贏錢,比球迷分一杯羹好喎!贏錢是有指標的,跟據以往記錄,國足跟歐洲南美球隊比賽,假如是A級賽事投注國足下盤定必贏錢的,友誼賽除外,擺明是魚腩球隊被宰的,事實記錄證明一切,呃唔到人的!

發表於 Posted on: 2018-11-18 23:01

係咁先
回頂端 / Top
77台節目同理繼續走,馬仔做主持真係幾好睇吓,不太做作,有親民感覺,tbb所有節目從商業利益出發,毫無情感可言,最緊要廉宜,話之班垃圾受歡迎與否,當年重點提及陳智燊麥包敖嘉年等演員擺明是攞命籐,而家就笑正南梁列x露股豪接班,又係一級毒藥,等待被淘汰,前家落紅癲名當年做男一嗰套劇集,已經徹底代表tbb黃金時代已結束,自掘墳墓呢個言詞完美被表達,奇怪點解唔揾梁列x負加利擔正一套50集劇集?發掘吓佢地潛能至得喎!

發表於 Posted on: 2018-11-19 3:02

係咁先
回頂端 / Top
佢個樣不嬲就比較成熟,加上早幾年老公冇乜工開仲要畀傳媒踢爆偷食,佢就劇接劇咁嚟拍,有乜理由唔捱到殘捱到謝,加上精神壓力的摧殘呢......

~~~~~~~~
亞田搞邊科個樣殘左咁多,無保養嗎?靠面口揾食的為何保養咁差?亞視班姊妹個個仲keep得至中上狀態,乾尾而尋偉蘿林萬二蚊件件上晒身一樣,keep得勁fit,為何亞田變了亞嬸?

發表於 Posted on: 2018-11-19 7:48

回頂端 / Top
咁我相信冇人入娛樂圈係為左做茄哩啡跑龍套啩?!個個人都等一個機會發圍,成龍李連傑阿諾舒華生力啤可以做主角唔通真係因為靚仔演技好? 學燦神話齋「百貨應百客」嘛,尤其祥仔咁嘅年紀咁嘅外貌都有伯樂搵佢做主角仲跑出,更加畀到「希望」一眾臨記覺得人地得,冇理由自己唔得?!可惜有能力提攜人的伯樂不是人人可以做,都要有一定的眼光和佈署才可吧,好似TBB呢套毫無計劃的捧人計劃,任由D藝人形象崩壞不管,空降為大,冇樣冇演技卻要硬銷(依家衰到連個似樣少少正常少少的劇本都好似變成奢侈品咁),咪只會惹得觀眾反感,要入屋,難矣哉~

~~~~~~
當年重點提及陳智燊麥包敖嘉年等演員擺明是攞命籐,而家就笑正南梁列x露股豪接班,又係一級毒藥,等待被淘汰,前家落紅癲名當年做男一嗰套劇集,已經徹底代表tbb黃金時代已結束,自掘墳墓呢個言詞完美被表達,奇怪點解唔揾梁列x負加利擔正一套50集劇集?發掘吓佢地潛能至得喎!

發表於 Posted on: 2018-11-19 8:54

回頂端 / Top
我鍾意60減狗多啲囉

發表於 Posted on: 2018-11-19 13:19

返屋企快啲完
帖數 Posts: 33
回頂端 / Top
我要在我有生之年睇到50+十九,陸濕狗

發表於 Posted on: 2018-11-19 19:10

愛回膠之一噸收一蚊
帖數 Posts: 137
回頂端 / Top
日本女演員各範疇亦屬青黃不接階段,包括各女優們中女就多過少女,韓國就人才輩出,新鮮感不段,演技派實力厲害,偶像派就更多到難以抉擇,現今偶像實力派就只有Mako Oda此等出色演員,哈哈哈哈哈哈,又笑爆左咀,晚晚追劇追到我難以入眠,食慾不振,tbb理應急聘此等外援救亡嘛,胡說八道豬淫禮糕fing此類演員理應徹底裁減,AV林瘦而定必被淘汰,事實上求其揾男優來演出都好過涼列為笑正含紅永殘及露股豪喇!演藝技巧無二不敵的!

發表於 Posted on: 2018-11-19 19:13

係咁先
回頂端 / Top
應該舉行一個扮野比賽,揾十二件老鬼出嚟扮Mirror嘛,又可以揶揄別人一番,但諗諗吓tbb有冇十二個老男優都成問題,哈哈哈哈,真想睇吓佢地跳勁舞,叫賽屍背舊男友秋成哥去教咪得囉,Wow!look at me look at me,哈哈哈哈!

發表於 Posted on: 2018-11-19 19:25

係咁先
回頂端 / Top
覺得日本女星(嗱!唔係你講嗰種女優呀,係演戲的女優)睇名利睇得比較淡薄,武井咲,桐谷美玲在事業高峰期走去結婚生B,亦不是嫁什麼富豪....

發表於 Posted on: 2018-11-19 19:30

回頂端 / Top
假如當年fit 爆嘅鵬哥仍在tbb,扮姜濤定必笑死,而家仲揾到誰扮呢?已經沒有一個可以吧!

發表於 Posted on: 2018-11-19 19:31

係咁先
回頂端 / Top
娛樂圈有種不明文特別情況,女優們很抗拒結婚此等玩意,如非必要定必選擇不婚的,原因心照不宣,被迫低調,高調後果堪虞的

發表於 Posted on: 2018-11-19 19:48

係咁先
回頂端 / Top