tvb.com

tvb.com

收視率

因事評論,中立就中立,中立都可以係一種立場,唔駛扮,總好過你呢D偽民主連「中立」也接受不到,講嘢前後矛盾,乜都要盲反一餐,將自己意見強加畀其他人,把乜造星捧到天咁高,莫講海外冇乜人識你個姜B,香港也不見得佢真係有幾紅!我避走就係費事參與不必要罵戰,你成日擺出副撩交打姿態,畀人丙也是遲早的事!揾青雲朝偉拍就有四五十點收視?你冇嘢呀?呢頭先鬧完TBB不斷揾老人家開show?!?又失憶? 人地TBB播套「延禧」都話有成40點收視喇……

發表於 Posted on: 2018-11-16 7:39

Toy claw 公仔機
帖數 Posts: 680
回頂端 / Top
費事嘈咪就係驚囉,而家就仆番出嚟抽我水,早抖喇!tbb內部有幾多人睇我條貼,你咪扮唔知喇,扮晒無知,咁高水平寫論文,睇吓老夫子好過喇,哈哈哈哈!又忍唔住大笑㖭!

發表於 Posted on: 2018-11-16 20:12

係咁先
帖數 Posts: 1576
回頂端 / Top
又唔係索女,邊鬼個得閒抽你水⋯啱喇,叫TBB買老夫子版權返嚟拍,香港人集體回憶,一定爆收視⋯

發表於 Posted on: 2018-11-16 20:42

回頂端 / Top
表達中立是最愚蠢,毫無立場可言,扮晒中間派,等如政客擺明建制仲叫自己中間派,你件公仔擺明係另類tbb打手,仲扮中立,太低級別了!言詞間沒有得騙人嘛!對如班廢物話我係Viutv打手,沒否則及承認是否代表中立呀!人類懂分析的,只是多數廢柴扮無知唧!

發表於 Posted on: 2018-11-16 20:46

係咁先
回頂端 / Top
如果樣樣好似你咁講咩都有晒既定立場美國就不會有政黨輪替現象~!

發表於 Posted on: 2018-11-16 20:59

回頂端 / Top
擺明tbb而家係官方電視台,仲話自己係私營商業機構,咪當人儍仔喇!官方喉舌仲扮中立,營運策略簡直沿用內地傳媒機構方式,最感奇怪所有節目為何不安排現場觀眾製造人造反應,例如哭呀,扮感動投入呀,狂叫,興奮到跳舞呀等等,真係笑死我,都係嗰句,咪扮野喇,呃到邊個呀,慘得過又有人信是真的,哈哈哈哈!睇老夫子一樣, 匪夷所思!

發表於 Posted on: 2018-11-16 20:59

係咁先
回頂端 / Top
應該係「耐人尋味」吧,仲扮老夫子迷~!

發表於 Posted on: 2018-11-16 21:01

回頂端 / Top
被人提及多次自打咀巴,身邊有誰不是每天在日常生活中自打咀巴,包括討論區所有扮明智打手一樣!講一套做一套,全世界都一樣喇,中立?睇日本AV中出好過喇,哈哈哈哈,收線先又笑死我!

發表於 Posted on: 2018-11-16 21:09

係咁先
回頂端 / Top
公仔有乜最新外地劇集推薦,好似呢期劇集麻麻地咁樣,套RoomNine越睇越悶,放棄左!

發表於 Posted on: 2018-11-16 21:17

係咁先
回頂端 / Top
收視率有鬼用咩! 舊年收視率最低之一的踩過界出左個"造馬視帝", 無線高層話要造馬俾邊個就邊個! 理得收視率!

發表於 Posted on: 2018-11-16 21:18

fatfatlady
帖數 Posts: 154
回頂端 / Top
「明智」都扮得到? ! 知唔知自己講緊乜,哈哈⋯⋯

~~~~~~~~~
包括討論區所有扮明智打手一樣!

發表於 Posted on: 2018-11-16 21:21

回頂端 / Top
日劇睇緊Legal V, Suits, 大戀愛,韓劇睇緊「最完美的離婚」,Dele睇左未?Dele正!

~~~~~~~~~~~~
公仔有乜最新外地劇集推薦,好似呢期劇集麻麻地咁樣,套RoomNine越睇越悶,放棄左!

發表於 Posted on: 2018-11-16 21:24

回頂端 / Top
Misty個劇本都不錯,係可惜有少少爛尾⋯

發表於 Posted on: 2018-11-16 21:38

回頂端 / Top
仲有「相棒」,都會間中睇下,所以我真係好忙,忙到冇時間睇TBB,唔係呃你的⋯

發表於 Posted on: 2018-11-16 21:40

回頂端 / Top
米倉果然係日劇收視Ace, 咁嘅平庸無料到bugs多到滿瀉的hea寫劇本(同Legal High差好幾皮),收視還可以佔榜首,不過同Doctor X最高去到20點以上比,其實已經係差了一大截。

發表於 Posted on: 2018-11-17 7:14

回頂端 / Top
去劇集討論區行了一轉,睇樣,目前上緊的兩套所謂「台慶劇」,收視應該都難逃插水命運。之前拍「兄弟」,兩條友咁高姿態打情罵俏畀記者影到,你話,究竟係咪TBB的另類宣傳手法?家陣真係收到宣傳之效喇,可惜就唔係D咩正面效果,做得大台高層,連咩係形象工程如何包裝藝人都唔知?!公司資源浪費完一次又一次,D新人捧極都唔起,唔係冇原因㗎~!

發表於 Posted on: 2018-11-17 7:34

回頂端 / Top
咁辛苦揾健仔返嚟拍「大帥哥」,觀眾萬眾期待,引頸以待,點知又一聲不響掉落炮灰檔,咪即係話畀觀眾知,膠層對呢套劇也沒有信心囉?!究竟膠層個腦係咪有問題? 係咪真係驚俾永城哥壞了一煲粥? 早講過佢唔掂啦,TBB又唔聽勸,決策亂七八糟,唉……

發表於 Posted on: 2018-11-17 7:36

回頂端 / Top
唔係喎﹑杜生喺《跳躍生命線》30點飯局時的講話: 選擇依部為今年臺慶劇﹐選擇《降魔的》為舊年臺慶劇﹐係佢一睇劇情時就估計收得﹐言下之意好白㗎喇! 大家明喇啩!

發表於 Posted on: 2018-11-17 13:40

JessicaTvb
帖數 Posts: 667
回頂端 / Top
積西嘉B都蒲頭,真開心,都話左很多次而家任何時段都係炮灰檔喇,有乜所謂,炮灰檔劇集隨時都可做到40點收視喇,tbb無所不能呀, 總之身邊所有朋友現在已冇睇tbb劇集,慣性收視已經是大量網台節目,日劇明顯已經沒落,V legal完全唔好睇,只是賣米倉一個演員,劇本差過一般日本AV影片,固有演員已經感覺老態龍鍾,培訓新生代韓國明顯稍勝一籌,tbb唔好講喇,國人固有文化死都唔認輸,廹廹親奴已經要打靶喇,邊個諗出嚟呢d死橋呀

發表於 Posted on: 2018-11-17 19:41

係咁先
回頂端 / Top
台慶預見又係只表演d低等項目,黎落雨徐永家落仔舊長興表演絕對唔係問題,係人選問題呀大佬,以往個個視壇明日之星出嚟贈慶,而家就求其揾一班老鬼表演,會吸引到觀眾睇咩?何不求其揾幾個星夢出嚟唱幾首歌就算喇,十分期待食炸雞畫面,哈哈哈哈,但奇怪點解唔食鉅記呢?每次見到台慶宣傳片就無限唏噓,全為兩三線演員,假如當年亞Sir方姐在位的話,呢班垃圾一早已經被解僱吧!仲會有生存空間?見到件默名斯就想打爆電視,自以為是,十優十優,又律師又乜又七,以往做演員嘅天皇巨星有邊個讀書勁呀,死都要出名,學藍姐及亞翁一樣咁咪出名囉!仲使鬼讀書咩!

發表於 Posted on: 2018-11-17 20:57

係咁先
回頂端 / Top
見到太極樂隊d歌迷起晒雞皮,個個已經年近半百,仲舉晒牌大叫扮靚妹,是否僱用的?或是有二百元百佳惠康禮券派呀,比我都叫呀,當買杯麵比d仔女食都好喇!當日有個畫面驚嚇效果比屍殺列車更甚,廣場辦一名年青歌手簽唱會,全場大叫舉牌粉絲竟然全是亞叔亞嬸,發惡夢一樣,以為睇緊猛鬼街主角費狄咁乸樣,所以家長指引節目是必要註明的,小朋友當場嚇死左或要睇醫生,醫藥費是否tbb比先!

發表於 Posted on: 2018-11-17 21:14

係咁先
回頂端 / Top
台慶台慶一見呢個台就㷫,好地地一個電視台搞到屎坑一樣,僱用大班廉價長者演員就拍出一套劇,培訓人材?定培瞓人材?D29訓練班有邊個出演過?落選嗰幾件就演過幾套茄喱啡角色,重點嗰兩個糊尾而5落而都未見起息,但極之奇怪地不停去外地旅遊,IG三日唔埋二日就飛左出埠,映大堆性感泳衣照,上胸緊身衣服,從無或缺,星爺話齋我係外賣仔咩!

發表於 Posted on: 2018-11-17 21:39

係咁先
回頂端 / Top
咁日劇又未至於差得過大台,而且亦偶有佳作。「大叔的愛」幾好笑吖,「繼母和女兒的藍調」雖然個名就幾趕客(之前冇睇也是這個原因),機緣巧合下睇過一集之後就畀綾瀨遙的傻勁所吸引,劇本都幾有意思嘅,Dele的故事也極有創意,係我杯茶。韓劇係拍得細膩但還是改不了拖拖拉拉的毛病,「今生是第一次」或「金秘書」這樣高汁又好睇的,都算係可遇不可求。聞說「太陽先生」被韓國評選為2018最佳,有睇過嗎?我就唔多感興趣,「Misty」和「百日的郎君」緊隨第二,古裝我麻麻,金南珠的演技就真係無話可說~!

發表於 Posted on: 2018-11-17 22:04

回頂端 / Top
做乜成日走去IG裝人唧?! 仰慕人哩??XP 你一直睇好的江嘉敏終於有新劇出街喇,有冇在精神上支持下咁呀?
~~~~~~~~~~~
但極之奇怪地不停去外地旅遊,IG三日唔埋二日就飛左出埠,映大堆性感泳衣照,上胸緊身衣服,從無或缺,星爺話齋我係外賣仔咩!

發表於 Posted on: 2018-11-17 22:13

回頂端 / Top
哈哈哈,咁你又唔好年齡歧視人,大媽都「曾經」係少女,見到偶像手舞足蹈都係正常現象。

~~~~~~~
見到太極樂隊d歌迷起晒雞皮,個個已經年近半百,仲舉晒牌大叫扮靚妹,是否僱用的?或是有二百元百佳惠康禮券派呀,比我都叫呀,當買杯麵比d仔女食都好喇!

發表於 Posted on: 2018-11-17 22:31

回頂端 / Top