tvb.com

tvb.com

收視率

時至今日電視觀眾仲會有二百幾萬??以往內地觀眾一向很少看tbb的,多數看麗的亞視,骨場全數播亞視節目居多,而家仲會有人追看tbb劇集?笑話到極點,湖海真儍定假懵,扮唔知?我地呢d時常進出內地的,點會唔知事實如何?

發表於 Posted on: 2018-11-11 19:02

係咁先
帖數 Posts: 1209
回頂端 / Top
呢個gigi姐,個樣巫婆一樣,仲點做主持呀,嚇到小朋友夜晚瞓唔著就無謂,19:30已經有一個譚玉x婆婆,20:00仲嚟多件老巫,呢類節目一定要家長指引至可以睇,累到小朋友看醫生就慘了!哈哈哈哈,自己都忍唔住大笑!

發表於 Posted on: 2018-11-11 20:15

係咁先
回頂端 / Top
老淫虫

發表於 Posted on: 2018-11-12 1:33

係咁先正十九
帖數 Posts: 68
回頂端 / Top
廢台就係廢台,翻播幾十年前倉底低清劇集,慳皮到嚇死人,乜鬼夜合花係乜鬼劇嚟呀,連名都未聽過,何不重播60年代粵語片好過喇,乜夜光杯乜999誰是兇手,曹達華前輩如來神掌,睇白燕南紅于素秋梅綺吳君麗嘉玲等前輩好過睇麥明詩朱x麗之流演員喇!橫掂胡楓謝老四仲拍緊2019年劇,情願看5,60年代張活游張瑛梁醒波新馬仔鄧寄塵好過喇,網民話鐘意懷緬過去嘛,家燕媽媽汪亞姐太新一代吧!何需懷舊乜鬼經典50年呀!

發表於 Posted on: 2018-11-12 1:41

係咁先
回頂端 / Top
珍姐嫡系馬浚偉都出現在開電視,tbb唔永久雪藏佢?而家班藝人驚你有牙咩,周圍走都得,平台多的是,一台獨大?一定係喎,官方喉舌,唱好所有大白象工程,洗腦工程乎?今時今日仲用呢招洗腦?越洗越亂!應該大肆宣傳廢除廣東話喇,唔係點做狗奴才呀!直接放寬內地客自由出入境仲好,改名為赤港,仲香乜鬼野港呀!

發表於 Posted on: 2018-11-12 2:46

係咁先
回頂端 / Top
舊忠臣賜官都周圍去網台接受訪問,唔知珍姐往後會否一樣咁做?係就好了吧!

發表於 Posted on: 2018-11-12 2:51

係咁先
回頂端 / Top
開電視有d節目又幾好睇喎,”同理繼續走”又幾好睇!寫實製作,good!

發表於 Posted on: 2018-11-12 2:54

係咁先
回頂端 / Top
tbb所有藝人太做作,所有訪問好似預先寫左稿一樣,所有街頭採訪全部為受聘特約演員,一般市民點會化晒妝接受採訪,酒樓食肆客人全部預早安排,今晚譚玉x婆婆介紹打魚蛋節目,笑到我反肚,兩姊弟一邊做魚蛋製作,工作到身水身汗,仲要化晒濃妝戴晒誇張耳環勞動,唔係呀嘛,tbb咪咁搞喇!攞佢地命!有專業化妝師去工場幫手化嗎?造型笑死街坊,下次採訪洗公廁員工,又會化濃妝嗎?哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2018-11-12 3:09

係咁先
回頂端 / Top
乜鬼生命線已經做完?又整套黃金兄弟出嚟,睇陣容已知是炮灰劇集,陳x欣唔係退休了嗎,已經釣到大魚喎,仲做?快d嫁人比老公打三幾年之後離婚攞膳養費後就復出,娛圈生態一向就是這樣!

發表於 Posted on: 2018-11-12 21:21

係咁先
回頂端 / Top
豬神禮扮國際刑警?佢話我係國際淫警楊乜鬼喎,廣東話都未講正,乜淫警呀,破壞晒警隊形象,國際刑警會著晒背心拋胸咩?劉穎鏇扮拳手心口都打晒陰影,酒吧猜梅嗰d拳手咩,咁大隻何不扮演搬貨妹妹羅拉仲實際喇!角色安排認真有問題!

發表於 Posted on: 2018-11-12 21:42

係咁先
回頂端 / Top
楊明好過梁烈x多多聲喇,諗起佢扮律師個款真係想死,AV女神林秀x好似都係扮律師咁講,揾個AV女優幫手打官司?打乜官司好呢,幫男方打衰十一就最恰當吧!劇情應該突破框框嘛,淫亂律師梁烈x林秀x在法庭外瘋狂搞男女關係仲比較吸睛喇!

發表於 Posted on: 2018-11-12 21:53

係咁先
回頂端 / Top
各位弟兄趁機會出手回應喇,長形打手們很快又會出現吧!哈哈哈哈

發表於 Posted on: 2018-11-12 23:21

係咁先
回頂端 / Top
又剷我條貼,好彩預早copy左,等半夜時份至鋪番上去至得!打手們總是掛住睡覺,你地收左工資呀大佬,通宵營業好喎!

發表於 Posted on: 2018-11-12 23:26

係咁先
回頂端 / Top
打手們咁早瞓是否食左Do姐代言產品巴哈甜睡靈,哈哈哈哈!呢件係咁先真係吹你唔漲!哈哈哈哈,係咁先法官大人真係好睇的,有古惑仔及有AV女優做律師,題材生動有趣的!以往已經好喜歡林秀怡呢個演員,上位只是時間問題,但太粗魯吧!有女優影子的

發表於 Posted on: 2018-11-12 23:37

係咁先
回頂端 / Top
林秀怡及尹詩沛此等演員潛質絕對不差,只是服務機構錯對,浪費人材,及早跳槽另謀發展吧!青春有限噢!

發表於 Posted on: 2018-11-12 23:46

係咁先
回頂端 / Top
難明現今女演員每每將著泳衣性感照放上社交平台展覽,所為甚麼?工作機會真的需要此等泳衣照加持?一把年紀都照著照映,甚麼胡說八道件件都要著住嚟映放上IG,攞命,盡快揾條水魚及早上岸好過喇,比佢打幾年就離婚就得喇,撈佢一筆就走人,太理想太理想了

發表於 Posted on: 2018-11-13 0:04

係咁先
回頂端 / Top
為何娛樂圈某些演員總是跟x社會拉上關係?班大佬擺壽宴必定有幾個忠心藝人到場贈興,仲比人放上 youtube擺明玩野,形象明顯會受損的,低調d喇各位藝人,謝xx前輩幾十歲長者何必仲做呢類show呢?xx鋒兩公婆定必出值,加埋件x包,指定藝人一樣,有否收錢都成問題!助長有勢力人物高調宣傳!大佬們加把勁吧

發表於 Posted on: 2018-11-13 16:04

係咁先
回頂端 / Top
D人話台慶劇只有三套,是否代表垃圾頒獎典禮必定三揀一之選?咁兒戲?最佳劇集及男女主角必是韓星韓劇喎,仲辦頒獎禮?奇怪奇怪,何不搞廹廹short推廣活動仲實際喇,橫掂已經蝕到嘔!近年已經沒有一個節目可以有回憶,tbb處境實在太兇險!

發表於 Posted on: 2018-11-14 2:32

係咁先
回頂端 / Top
今年有誰競爭,狄狄仔之外仲有乜水?黃志賢?我估要發吓夢先,豬神禮又無任何對手,指定呢兩件攞梗喇,做show都做個好少少(做馬)至啱,tbb男女演員究竟仲有多少?借Viu斑仔仔用吓喇,充撑吓場面都好呀

發表於 Posted on: 2018-11-14 2:54

係咁先
回頂端 / Top
半夜播神鵰俠侶,究竟有幾多人會睇,畫面殘到嘔白泡,用電腦執執佢先喇,粗糙白癡製作,80年代劇而家仲有後生仔會睇??而家播上海灘都冇人會睇喇!

發表於 Posted on: 2018-11-14 3:07

係咁先
回頂端 / Top
tbb想法為何咁奇怪,不斷回顧以往光輝日子,用人照用大批7,80年代演員,全部out到趴街,博士究竟個腦諗乜鬼野??真正打手是博士嗎?共黨其一打手吧!特首仲唱獅子山下,唱到2047嗎?2047年應該所有老臣已經歸西了,tbb仲有乜人可用呢?

發表於 Posted on: 2018-11-14 3:18

係咁先
回頂端 / Top
提到收視率,有樣嘢都有少少關係。

話說有人心清之人上網睇過,原來TVB戲劇組家陣總共有成35個編審之多,包括:龍文康、馬焱、李茜、陳寶華、彭美鳳、劉枝華、林少枝、關頌玲、葉天成、湯健萍、冼翠貞、陳金鈴、伍立光、黎倩儀、陳寶燕、翁善瑩、黃秉怡、雷秀蓮、羅佩清、鄭成武、蔡婷婷、冼少玲、朱鏡祺、劉小群、李綺華、梁敏華、劉彩雲、黃偉強、蔡淑賢、阮美鳳、林麗媚、袁寶慧、張宗齊、陳琪、馮日進。(*註:由鄭成武打後嘅,都係當年一齊跳槽過去WIKI嘅「精英」。)

咦,計計條數先,35個編審,即使扣起當中大約5個只係客串/部頭,都有成30個,都咪話唔多。

以TVB每年52星期都有兩線劇出街計算,1星期10小時,即係總共要製作520小時劇集,就當每個劇都係20集,即係20小時,亦即係每年要搞26個劇(都仲未計間唔中會買幾套《延禧攻略》之類返唻播添呢)。

就算再抽調其中4個編審輪流負責搞檔橫線處境喜劇,都仲有成31個編審,31個編審搞26檔劇,咁咪即係話,平均1個編審1年都做唔到1檔劇囉?嘩,咁嘅筍工去邊搵呀?真係要多謝黑仔至得喇!

發表於 Posted on: 2018-11-14 17:42

冷眼橫眉
帖數 Posts: 368
回頂端 / Top
既然TVB有more than enough的編審,仲駛乜靠播放外購劇攝期呢?唔明~

發表於 Posted on: 2018-11-14 18:27

Toy claw 公仔機
帖數 Posts: 205
回頂端 / Top
鬼咩,搞同內地同步,搞到好多嘢要過審。

發表於 Posted on: 2018-11-15 2:03

湖海洗我胸襟
帖數 Posts: 5595
回頂端 / Top
你班友仲唔係內鬼?自說自話,成個討論區跟本係tbb自己友玩晒,只懂不停打擊係咁先言論,好彩我一向都是自話自說唧,哈哈哈哈!想寫就寫過癮非常,台慶乜鬼50+1口號,下年就50+2,咁好快就50+12喎,哈哈哈哈!

發表於 Posted on: 2018-11-15 3:12

係咁先
回頂端 / Top