tvb.com

tvb.com

小生慌

視帝最叻就係娶左個忍得到佢嘅靚老婆,有了小朋友,好多嘢確是不能話灑脫就灑脫,加油Yoyo!

發表於 Posted on: 2018-06-10 8:53

Toy claw 公仔機
帖數 Posts: 2211
回頂端 / Top
有乜辦法唔忍氣吞聲,自己記錄亦有缺陷,訊號以往亦已經包容不少,互相忍讓是必需的!IG及fb平台是始作俑者,傳媒過份解讀歪曲事實真相,唔通真係要人日日攬住個老婆出鏡才為正常?

發表於 Posted on: 2018-06-10 12:12

係咁先
帖數 Posts: 1351
回頂端 / Top
有句說話叫做「水能載舟 亦能覆舟」(掉轉也一樣講得通),可能係膠層教路的宣傳方法也未定吧,「兄弟」未上,六月末又有新劇開工,無理由一D嘢都唔做大家攬炒的,到時睇下兩套劇的收視咪知觀眾的真實睇法囉,反正也是人家兩公婆的私事,當事人若不是自己不小心或專登去洩露,邊個得閒理咁多?! 日韓律政劇常出現的一句口頭禪,真相永遠只得一個!

發表於 Posted on: 2018-06-10 12:41

回頂端 / Top
「漢摩拉比小姐」,睇完第一集的時候,本來都覺得女主角的人設誇得有點令人吃不消,不過睇埋落去又覺得幾有意思喎,尤其第四、第五集,對職場新鮮人都算幾有啓發性和教育性(太多後生的,就只會有勇無謀盲衝,個人主義其實是解決不到問題的,很多時候,年輕人就是少了站在別人角度或整個社會層面去思考的能力)。

韓國編劇的創作思維,果然係一日千里,讚~!

發表於 Posted on: 2018-06-10 16:34

回頂端 / Top
收視節節上升,好睇嗎?

發表於 Posted on: 2018-06-10 20:39

係咁先
回頂端 / Top
呢批王晶垃圾件件已經變晒老鬼,乜鬼梁敏儀唐紫睿個樣已經老殘到鬼咁,仲要露胸晒身材,王晶有乜秘技要呢批老女幫佢賣命?擺明是知樣,拍三級片都唔會再有人入場睇喇,仲要用到人盡,拍網劇擺上tvb播,唯有學番保安哥嗰句,唔鐘意睇咪關機囉,慘情!

發表於 Posted on: 2018-06-10 21:56

係咁先
回頂端 / Top
收視節節上升講明了劇情越來越精彩....此劇,一開始D韓飯應該都是衝著男主角金明洙而看吧?!男女主角的演技來講中規中矩啦,我覺得劇本才是全劇亮點。好似話編劇自己也有司法背景,難怪對新人橫衝直撞不理會制度的態度及對守舊迂腐的韓國傳統所作出的批評都寫得生動感人,值得大家反思。

發表於 Posted on: 2018-06-11 8:31

回頂端 / Top
真大獲,每睇一套韓劇就喜歡了當中女角,中毒似的,呢期金秘書真令人心動,韓星魅力真的沒法擋,整唔整容都已經夠殺,優質民族非同凡響!但性侵猖獗,真悲哀!

發表於 Posted on: 2018-06-11 17:29

係咁先
回頂端 / Top
《金秘書》朴敏英之前做《成均館緋聞》、《城市獵人》同《七日的王妃》之時,都已經好有表現,能古能今,能文能武,能笑能喊,認真唔簡單。

發表於 Posted on: 2018-06-11 18:19

冷眼橫眉
帖數 Posts: 364
回頂端 / Top
女主角真係咁正,好,又即管搵嚟睇下,多謝好介紹!

發表於 Posted on: 2018-06-11 18:47

回頂端 / Top
港星超班嘅亞田都可能未及發揮,亞田外型太強吧

發表於 Posted on: 2018-06-11 19:09

係咁先
回頂端 / Top
果然無介紹錯,尤其幫副會長飛撲去買花送人敏感症發,真係好鬼搞笑⋯⋯呢個秘書角色,阿田唔得喇,Ali吧。

發表於 Posted on: 2018-06-11 22:15

回頂端 / Top
喜怒哀樂十級演技,現今港星真拍馬都未能追及,沒有一個優質演員是妹仔格,選取演員確有一手!暫時潛質股確只有Ali吧,何依婷為何只被安排兒童節目,假以時日必是可造之材,成績必會高於胡美貽,揾個男友做掩飾護航,聰明之舉,未知是公司安排或是個人意願?

發表於 Posted on: 2018-06-12 2:32

係咁先
回頂端 / Top
咁又真係很少會睇到韓星喊到臉部扭曲呼天搶地但卻咇極都咇唔出滴眼淚,呢D對TVB來講,可能才是視帝視后級的演技吧......

發表於 Posted on: 2018-06-12 7:39

回頂端 / Top
聞說連江美儀都會選擇另一種方式同TBB合作....

發表於 Posted on: 2018-06-12 7:42

回頂端 / Top
講到韓國女星,仲有一啲係由童星做起,不單止由細到大都咁好戲,仲要由細靚到大,就好似喺《擁抱月亮的太陽》入面扮演女主角少年版,以至《雲畫的月光》入面升呢擔正女一嘅金裕貞,真係唔恨得咁多囉~!

https://www.google.com.hk/search?q=%E9%87%91%E8%A3%95%E8%B2%9E&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_lavo3s3bAhUDU7wKHWRGDasQ_AUICigB&biw=1251&bih=672

發表於 Posted on: 2018-06-12 16:49

冷眼橫眉
帖數 Posts: 364
回頂端 / Top
真係夠晒清新脫俗喎,勁啊你地~! 話人地韓星整容樣位仁兄,睇下今次又有乜say呢(唔通想話人地細細個就開始整??),哈哈.......

發表於 Posted on: 2018-06-12 17:01

回頂端 / Top
金裕貞是Laneige2018全球代言人喎!點可能會差呢,由細靚到大,死未!

發表於 Posted on: 2018-06-12 18:43

係咁先
回頂端 / Top
咁犀利,Laniege之前的代言人好似係喬妹,喬妹嫁人,由她頂上?不得不認同的係,女演員的演技來講,亞記過來的,確實較為高班(除左萬二蚊之外),關詠荷年輕時也是集演技美貌一身的其中佼佼者(其實覺得佢依家都依然漂亮。不過老公封帝,榮升影帝夫人之後,都應該以家庭為重嘅)。之前嗰五旦的演技已經開始遭人詬病,不過點都不會差得過今日呢班姐仔囉,今日班姐仔,外型本身就已經難登大雅之堂了,仲要演技勁屎,唉! 三字輩胡視后演技算係穩定的,可惜樣子真係唔多得,只能侷限演些硬朗角色和現代劇,溫婉索女角色,目前覺得得Ali一個可以勝任而已。

發表於 Posted on: 2018-06-13 9:49

回頂端 / Top
新《美女廚房》收逾800宗投訴 三主持堅信節目不腰斬

新一輯《美女廚房》播出兩集,通訊事務管理局已收逾800宗投訴,及被指虐待動物、浪費食物等。主持蕭正楠、林盛斌(Bob)及張振朗今日(12)出席活動,直言會根據觀眾意見去調整及改善,澄清完全沒有意圖虐待動物。

阿蕭解釋現場有熟手師傅幫參賽者處理食物,讓所有動物不至於死得痛苦,只是一直不想將幕後秘密公告天下而已。他又指每次吃剩的食物也會有工作人員打包,相當「惜食」。

此外,談到節目是非多多兼劣評如潮,三人堅信節目不會被腰斬,並謂每集的質素也有進步,甚至有嘉賓感動到喊。

http://www.bastillepost.com/hongkong/article/3175856/

發表於 Posted on: 2018-06-13 13:37

回頂端 / Top
劏雞劏魚都叫虐待動物?全港家庭煮婦街市佬街市婆咪要全部坐監?食嗰d人咪全部幫兇,全城坐監吧!係又投訴唔係又投訴,食菜都可以叫侮辱生命嗎?蔬菜生果都有生命力的,一樣叫虐待生命嗎?太低智了,肉林狗肉節嗰d就明顯叫虐待喇,寵物是用來吃的嗎?貓咪狗狗絕對不是食用產品,有人問豬牛羊就可以嗎?牠們是寵物嗎?投訴人講到咁偉大不如絕食喇!

發表於 Posted on: 2018-06-13 15:45

係咁先
回頂端 / Top
個垃圾廚房節目真係賣食材烹飪技巧嗎?賣女身材咋,塘邊鶴嗰班女個個名字指標就係CDEF,網站大力宣傳呢個節目,目標全數是囡囡身材,何不深宵時段揾班囡囡著三點式煮餸,可能仲吸睛過垃圾廚房!叫睡床廚房仲好喇!

發表於 Posted on: 2018-06-13 15:57

係咁先
回頂端 / Top
兩集就已經收到八百宗投訴,證明都好多人睇啫……所以TVB點會執呢又……

發表於 Posted on: 2018-06-13 15:59

回頂端 / Top
著三點式教煮餸有gimmick 過D倒奶式旅行節目喎,外國都有裸體新聞,係想創新的話,TVB好應該豁出去試下,真係應該諗諗佢,可以搞起半夜時段的收視,阿Sandy姐同班馬又可以升職加人工喇,very good~!

發表於 Posted on: 2018-06-13 16:06

回頂端 / Top
而家女演員d演技叫造作,唔係演技,演技確是一種技巧,並不是不斷單一拍劇就有進步,陳xx麥xx龔xx姚xx蔡xx黃xx全部劇集全部表情完全同出一轍,毫無變化可言,扮喊扮怒扮笑全數是“扮”,絕不是“演”,胡xx近期表現已感覺極之吃力,田田已經比tvb渣到盡吧,難再有突破演出,Ali儍大姐形象專業人員形象已比較入到屋,千祈咪突然製造另類緋聞,此乃娛圈死穴中死穴,現今整古專家特別多,要加害於人易過借火,暗黑行業真要認清楚路向的!以往很多女星最後殺著唯有孤注一擲吧

發表於 Posted on: 2018-06-13 16:22

係咁先
回頂端 / Top