tvb.com

tvb.com

小生慌

呢度係咁㗎,成日擅自刪人posts....有時甚至離譜到連帖都幫你剷鬼走....

發表於 Posted on: 2018-02-14 21:11

Toy claw 公仔機
帖數 Posts: 2730
回頂端 / Top
其實我就唔係話你90後(點睇都唔似),我想講的係時代變遷,人的審美眼光亦會有所改變,不過至少蔡思貝個樣還勝在夠天然,主要係畀緋聞所影響,加上之前的演技又真係渣左D,不過新晉女新人來講,佢同Ali都算係肯努力,最重要就顧好自己形象,咪做姣精咪講咁多大話,唔係,盞又遲早跌番落地(須知道,升得越高,跌落嚟就越痛).....

。。。。。。。。
重點問題係我唔係90後,係80後呢。

發表於 Posted on: 2018-02-14 21:22

回頂端 / Top
覺得依家呢班受捧新人真係有運,遇著D新膠層睇人多過睇實力,只要識埋啱堆順得膠層意,就算底花形象差都可以步步高升,明明女配,都變魔術咁將你變做視后,以前的郭羨妮,最終下場係被發放邊疆,唱K和陶大宇亦被雪過..........

發表於 Posted on: 2018-02-14 22:11

回頂端 / Top
「盤古初開,娛圈拍拖新聞確是仕途死穴」
係社會嘅現實、對藝人形象要求高,現實本來就是殘酷;
「都係各花入各眼,所以就各有各支持者 。」
問題重點就在此:唔可能強迫粉絲喜歡和接受偶像的傳聞拍拖那一個,或某個類型的惰侶對嗎? 所以好自然形成、高調幾乎都會影響星途、這一社會現實。
OK,過往的確好多一線小生花旦為咗仕途已過適婚年齡,其實管理層根本無需插手雪藏,好似Fred何雁詩照樣參加勁歌頒獎禮又如何,何雁詩受歡迎程度已經大不如前,甚至經此一役觀眾對佢非常討厭; 所以社會自有公論!

發表於 Posted on: 2018-02-15 9:31

JessicaTvb
帖數 Posts: 850
回頂端 / Top
藝人都系人,當佢地遇到適合對象就會拍拖結婚,當然偶像派比較多顧忌因為要面對粉絲,所以多數唔會輕易公開承認……記得當年劉天王都收埋咗好耐都唔肯認,直到結婚時
先公開…
記得以前林峯同吳千語我都非常抗拒,但而家人大咗,思想成熟咗,以經學識愛屋及烏!

發表於 Posted on: 2018-02-15 10:45

cakatg
帖數 Posts: 1097
回頂端 / Top
剛剛重看男歌女唱真係笑到我趴街,票房夠竟代表甚麼?叫好不叫坐但真係覺得好睇好笑,現今30點收視就代表一定好睇?跟紅頂白一沉百踩係世界不變定律,少數服從多數,但真正事實究竟那邊至為大多數,那邊為之少數,誰敢公開作出判斷?受觀眾歡迎的是屬於大衆或是受高幹歡迎的屬於大衆呢?等如十三億對比七百萬,那些才是多數?

發表於 Posted on: 2018-02-15 22:48

係咁先
帖數 Posts: 1674
回頂端 / Top
兩場差差蚌及小西灣劉華就已經笑死我

發表於 Posted on: 2018-02-15 23:07

係咁先
回頂端 / Top
刪我一次我就不停再寫,不懂撒嬌播五集就播五次主題曲,製作人有冇常識,不斷重覆播主題曲有乜意義,咪再廹觀眾反抗,態度再不斷繼續,官廹民必反,到時網民網上呼籲集體抗議抵制,公司定必後悔莫及,強烈抗議管理層製作班子如同小學程度作出不恰當商業營運,嚴重損害觀眾及客戶利益,浪費公司資源,十二年免費電視牌照以為已無後顧之憂,此乃大錯特錯自欺欺人觀點吧!

發表於 Posted on: 2018-02-16 3:51

係咁先
回頂端 / Top
演員演到七八十歲尚可站穩一線,但有誰留意到究竟多少高層員工可在公司生存到十二年或以上,可留下的“真厲害及快樂大媽”確有一定殺著!實Q李上升空間已不大,杜仲大哥準備再上一層吧!國之將亡必有妖孽,過氣女騎師“余詠C”及老公哲學佬必是其中之一!

發表於 Posted on: 2018-02-17 1:53

係咁先
回頂端 / Top
睇咗兩個綜藝節目的介紹,睇來我們在這裏平台提嘅意見並非完全沒有回應;望繼續改善。 我希望珍惜那位幕前有前途有能力嘅⋯其實TVB培養咗佢咁多年,佢嘅能力絕對在⋯過擋幾位之上。
講到刪貼,真沒必要,會員不在此地發表違背你們意願嘅意見,但外邊FB啊多的是地方可以宣泄,更何況黎耀詳出席某電台訪問時已經不違言人工相當於普通員工兼來近會離開,我明白或許好些朋友或外邊的觀眾覺得佢和陳豪傅聞離開無乜了不起,但一間歷史悠久咁大電視台有實力口碑一線陸續出走,在意識形態上比社會嘅觀感、喜歡刪貼和背後嘅領導人自己反思喇?

發表於 Posted on: 2018-02-17 9:53

JessicaTvb
帖數 Posts: 850
回頂端 / Top
黎耀祥呢幾年都冇度身角色,主要帶新人幫人抬轎,加上人工低再留無線真系冇意思,陳豪就好D起碼仲有好角色俾佢做,但連走兩位一哥改簽頭部約都好可惜。
郭晋安同歐陽震華不嬲都簽頭部約,而家所有一哥都唔再系親生仔!剩低就系陳展鵬,佢已經吾受重視亦變成抬轎一族……而家無線要捧嗰班要上場,個人強烈感覺無線將會改朝換代……

發表於 Posted on: 2018-02-17 11:16

cakatg
帖數 Posts: 1097
回頂端 / Top
郭晉安係經理人約,依家官網「經理人合約藝人」名單仲有佢,佢會改簽部頭
黎耀祥一向係部頭,最近訪問睇口氣,係唔想限制自己要合約期內要拍幾多套劇,想自由身有啱至拍

發表於 Posted on: 2018-02-17 12:21

nickkl
帖數 Posts: 31
回頂端 / Top
黎耀祥呢幾年都冇度身角色,主要帶新人幫人抬轎,加上人工低再留無線真系冇意思,陳豪就好D起碼仲有好角色俾佢做,但連走兩位一哥改簽頭部約都好可惜。
============================================
其實2013年佢都話已經遇到演戲瓶頸。所以先冇咩新角色俾佢。應該話係佢自己想突破,但就目前嚟講嘅環境俾唔到新嘅突破。此前名門暗戰佢嘅演繹就已經顯示咗出嚟。所以應該話呢4年。

發表於 Posted on: 2018-02-17 17:15

湖海洗我胸襟
帖數 Posts: 5916
回頂端 / Top
唔想限制自己要合約期內要拍幾多套劇,想自由身有啱至拍
===============================================
咁係啊,如果要突破,恐怕要自由啲先得。

發表於 Posted on: 2018-02-17 17:17

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
郭晉安係經理人約,依家官網「經理人合約藝人」名單仲有佢,佢會改簽部頭
==============================================================
官網嗰度更新遲,其實郭晉安晨早就部頭,而家係一年一部。

發表於 Posted on: 2018-02-17 17:18

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
陳豪就好D起碼仲有好角色俾佢做
======================================
佢喺《誇世代》入面都係有所突破,點講呢,佢嘅突破比較多啲,未到瓶頸狀態吧。

發表於 Posted on: 2018-02-17 17:20

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
郭晉安簽部頭约已經有好幾年!其實上咗某年纪就唔適宜再簽經理人合约,既困身又冇自由度更少機會發展所長,多數掛主角名其實做配角帶新人上位。聽講馬國明而加都係簽部頭约,陳展鹏又好似加長咗合约。而加大台山頭文化咁盛,陳展鹏仲有冇發揮機會呢?

發表於 Posted on: 2018-02-17 18:55

coogt5026
帖數 Posts: 967
回頂端 / Top
官網幾年都唔更新? 遲幾個月就唔奇,幾年咁就誇張啲

發表於 Posted on: 2018-02-17 21:41

nickkl
回頂端 / Top
其實你地點知郭晉安同馬國明係部頭?好似馬明唔覺佢有話轉左

發表於 Posted on: 2018-02-17 21:43

nickkl
回頂端 / Top
即使冇山頭文化在內,以無情電視頒獎禮嗰啲獎項僧多粥少嘅情況,發揮都唔容易㗎。雖然我覺得都係要減山頭。

發表於 Posted on: 2018-02-17 21:46

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
不嬲都更新遲,鍾嘉欣明明晨早就已經離巢,直到啱先不久先去改,咁你話呢。

發表於 Posted on: 2018-02-17 21:48

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
鍾嘉欣舊年11月返香港時話合約"下個月完", 即係12月, 佢個名係22/12刪走, 遲左幾多?

馬國明幾時轉部頭? 今年頒獎禮後有發微博多謝借衫俾馬明個設計師, 唔係佢artist仲做呢啲野, 算唔算秘撈?

其實你地有乜渠道知佢地合約? 新聞無講, 連佢地FANS都唔知

發表於 Posted on: 2018-02-17 22:27

nickkl
回頂端 / Top
更正:
"馬國明幾時轉部頭? 今年頒獎禮後佢經理人/前經理人(?)becky有發微博多謝借衫俾馬明個設計師, 唔係佢artist仲做呢啲野, 算唔算秘撈?

發表於 Posted on: 2018-02-17 22:28

nickkl
回頂端 / Top
仲有樣奇怪,鍾嘉欣社交網站job contact12月中之前,即官網被除名前仍是pansy (tvb 經理人),被官網除名後才轉聯絡,大台就話一向慢仲要慢幾年都做得出啫,鍾嘉欣自己又慢幾拍?關乎自己飯碗喎,乜大台啲經理人咁好,好似馬明鍾嘉欣,唔係經理人合約仲幫佢地做野,唔知有無收佣呢呵呵~

發表於 Posted on: 2018-02-18 13:45

nickkl
回頂端 / Top
有人話賀年節目真精彩,乜有賀年節目咩,重播重播再重播,是否睇緊以往亞視?建議黃金時間都不如重播廢劇,可以全面減省資源,高層又可趁機會加薪酬,有網民話tvb做很多善事喎,哈哈,留返d錢做善事好過喇,低層員工想加薪,返屋企發吓夢先!為何發哥古仔做咁多善事,原因係比tvb感染,哈哈哈哈哈哈哈哈!!新年流流唔好笑死我!

發表於 Posted on: 2018-02-18 21:20

係咁先
回頂端 / Top