tvb.com

tvb.com

視帝世紀大戰:明鵬之爭。馬國明決戰陳展鵬。

新加坡:陳展鵬4連冠
新加坡:馬國明破蛋
馬來西亞:陳展鵬3連冠
馬來西亞:馬國明梅開2度
香港:陳展鵬蟬聯
香港:馬國明破蛋

總票數 Total Votes: 384

視帝世紀大戰:明鵬之爭。馬國明決戰陳展鵬。

陳展鵬:乘勝狙擊,同盟,天命
馬國明:流氓皇帝,心理追兇 Mind Hunter,賭城群英會,降魔的,使徒行者2,宮心計2:深宮計

去年,陳展鵬在3個頒獎典禮裡大獲全勝,馬國明卻全軍覆沒。今年,馬國明終於有能力與陳展鵬抗衡。如果撇除外援的因素之下,今年的視帝將會是一場世紀大戰。我把它簡稱為「明鵬之爭」。
到底是陳展鵬成功地蟬聯,還是馬國明能夠成功地破蛋呢?

發表於 Posted on: 2017-03-30 22:18

聰明哥
帖數 Posts: 228
回頂端 / Top
今年視帝不會展鵬哦,大台不會再給他.攪得滿城風雨,形象或多或少都會影響

發表於 Posted on: 2017-03-31 7:06

Superday
帖數 Posts: 65
回頂端 / Top
兩個都應該無,因為今年係大台50週年,大台好大機會頒外援,況且兩個D劇提早播,攞既機會好微,除非有突破,否則今年D親生全部一定無獎攞。

發表於 Posted on: 2017-03-31 12:21

熙哥
帖數 Posts: 107
回頂端 / Top
有冇奖就另一回事啦,但陳都唔細囉喎,佢真係好應該拍拖喇,有乜問題,
拍拖也被指搞得滿城風兩,真係莫明奇妙,抓晒頭?

發表於 Posted on: 2017-03-31 15:45

appenoo
帖數 Posts: 112
回頂端 / Top
什麼世紀大戰???
跟本今年大獎都屬意超级外援,㸃會俾陳展鹏冧莊,更加唔闗馬國明事!樓主唔好玩喇......

發表於 Posted on: 2017-04-01 12:26

coogt5026
帖數 Posts: 782
回頂端 / Top
唔好又係煎pan啦,睇到厭啦!! 駛唔駛咁棒佢棒到咁離譜啊?? 一啲機會都唔俾馬國明。

發表於 Posted on: 2017-04-01 14:42

cybermocha
帖數 Posts: 48
回頂端 / Top
個個都估到係張衛健&馬浚偉之爭,其餘三哥,四哥,安哥,龍哥,大陳,小陳通通無份

發表於 Posted on: 2017-04-02 9:05

daddeyaa
帖數 Posts: 931
回頂端 / Top
兩個都應該無機會。而展鵬也不會再給他喇﹐形象或多或少有影響。大部份會員意見我都同意。時下個啲世界嘅人嘅思維充滿著矛盾而產生出好多莫明奇妙言論﹐係唔係因為高科技的飛速發展而取代咗上世紀好多工作﹐好多人變成無工作﹑生活質數變差﹑百無聊賴﹑無聊內心平衡度出現偏向。 這種現像只會越來越嚴重﹐高科技將會必定取代更多工作崗位。有否覺得現時 TVB 簽咗好多演技不怎麼樣嘅 入去就一大堆﹐真正有演技嗰啲走鬼晒﹐唉 睇見就唔開胃喇…

發表於 Posted on: 2017-04-06 9:24

JessicaTvb
帖數 Posts: 302
回頂端 / Top
陳展鹏今次擺明食咗隻死貓,绯聞男女相方包括女方閨密都證實從未開始拍拖過,但媒體仲係看圖编估仔嚟亂寫,好似明明系去咗北京拍天命都要話佢潛水逃避……至於同單小姐係咪拍拖只屬私人事,唔須要要向公眾交代,更加唔須要用嚟娛樂大眾!記得當年劉天王被掀發已结婚都一樣否認……咁請問有冇人敢話佢誠信出現問題呢?仲有好多好多例子,通常藝人明星可能因為壓力或要保護未發芽嘅愛苗而唔認恋情,幾乎都系畀傳媒踢爆斷正先會認啫!我本來都唔想再提呢件事,但見樓上所講而有所感觸先至提番呢件事!

發表於 Posted on: 2017-04-06 11:57

訪客
回頂端 / Top
陳展鵬係咪食咗隻死貓.....?

要問當事人胡定欣....身邊D老死先知
而家只係陳生自編自導自演成件事.....一言堂!

可能,死得最唔自然果個係......胡小姐!
連鬧陳嘅機會都唔畀佢!

發表於 Posted on: 2017-04-06 16:51

leeyukkong
帖數 Posts: 6130
回頂端 / Top
其实都是鹏胜少少,还没从乔天生那里走出来,对比各自的三套剧,是二比一,不过马国明应该破蛋才对,就算不是今年也得明年。

發表於 Posted on: 2017-04-12 6:04

九月五
帖數 Posts: 23
回頂端 / Top
馬明幾套劇最有機爭視帝不外係<心理追兇>同<降魔的,>而家睇嚟<心理追兇>肯定死硬,一定攞唔到,大家同情佢係冇用,不如鼓厲佢做好個角色做好本份仲實際。

發表於 Posted on: 2017-04-23 9:33

daddeyaa
帖數 Posts: 931
回頂端 / Top
支持馬明!

發表於 Posted on: 2017-04-28 14:29

豬柳漢堡蓋世寶
回頂端 / Top
支持展鵬

發表於 Posted on: 2017-04-28 16:25

柯西099
回頂端 / Top
唔係唔想撐馬明, 亦不是煎餅影迷(怕咗), 馬明的劇勢與粉悍度同上年鵬潮冇得比...唉. 睇多兩套劇至講啦.

發表於 Posted on: 2017-04-29 0:57

duckduckgo1932
帖數 Posts: 66
回頂端 / Top
支持展鵬

發表於 Posted on: 2017-04-29 2:36

melie555
帖數 Posts: 86
回頂端 / Top
講舊年(為食神探)又㸃可能比得上"城寨英雄"呢!而今年似乎獎會畀重量级人馬先襯到佢地五十週年台慶.....陳,馬機會唔大,馬明相信冇可能,煎pan就要睇嚟緊嘅劇,平心而論,陳比馬機會高,主要劇比較有份量,但都要睇表現。

發表於 Posted on: 2017-04-29 7:39

coogt5026
帖數 Posts: 782
回頂端 / Top
支持展鵬.........

發表於 Posted on: 2017-04-29 7:50

daverucy
帖數 Posts: 3
回頂端 / Top
今年大戰有好多個小生,點只這兩位,好多劇未播。投票方面,有一方面在極短時間暴升?太早了,還是等埋將播的劇集,才作討論。

發表於 Posted on: 2017-04-29 11:07

mimiwin
帖數 Posts: 20
回頂端 / Top
視帝最好俾親生仔, 可挾視帝之名接多啲job, 公司同藝人互利。咁這兩位比, 個人覺得展鵬機會高馬明好多,因為同盟及天命都好似展鵬獨大男一,同盟有城寨作先例,唔會差去邊,天命飾演和珅應該大有發揮。新馬觀眾投票佔70%,按陳生在新馬的受歡迎程度(又演唱會又按摩椅手機廣告又為大公司站台剪綵),新馬可能憑同盟再攞視帝,香港方面,因為視后看似會由外援得,視帝應該會俾親生仔(這樣才對公司有商業價值),如果天命是台慶劇之一,不排除陳生可以憑天命再得視帝。

發表於 Posted on: 2017-04-29 16:15

loveruco88
帖數 Posts: 203
回頂端 / Top
多冇用,分薄投票,陳展鵬上年得一套城寨英雄。所以兩個比,展鵬看高一線,但啲劇都未播晒,言之尚早啊! 

發表於 Posted on: 2017-04-29 16:20

rucobaby
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
視帝 Ruco is still strong

發表於 Posted on: 2017-05-16 22:28

sukiyaki
帖數 Posts: 5249
回頂端 / Top
而家截至差唔多月尾,暫時都係個3個外援高D,展鵬想突圍,無辦法,今年只能夠靠個套天命保持優勢,否則今年佢三地都唔駛只意攞獎,你撈家,張兆輝同林文龍基本上入圍視帝相當大,而家仲未出溏心3呀,一出溏心3,夏雨唔駛諗已經入硬。其他個D你包乘勝追擊同同盟都好難有機會。
至於馬明唔駛諗咁多劇都應該落敗機會大。
總括來講,本人講句說話係今年係大台50週年,今年絕對無可能係親生仔拿視帝,包括展鵬同馬明在內。

發表於 Posted on: 2017-05-20 8:59

熙哥
回頂端 / Top
2個都輸瓜

發表於 Posted on: 2017-05-28 18:09

TTH2
帖數 Posts: 1098
回頂端 / Top
浄係張兆輝個勢或者林文龍個勢都贏佢2個成條街啦

發表於 Posted on: 2017-06-04 11:36

熙哥
回頂端 / Top