tvb.com

tvb.com

王浩信 VS 陳展鵬

王浩信帥D
陳展鵬帥D
王浩信演技好D
陳展鵬演技好D
鍾意渠頭多D
鍾意拳佬多D
支持王浩信拎2016視帝
支持陳展鵬拎2016視帝

總票數 Total Votes: 1203

王浩信 VS 陳展鵬

只說拳佬中白粉毒那場戲,以王浩信功力能否處理得到都成疑,還有拳佬有很多場哭戲(冇十也有八),每種喊法也不同,每次也雙眼通紅,真眼淚,內心戲功力深厚,感染力超強!
渠頭最後穿越見番Madam 那滴淚明顯是人造眼淚,見不到紅著眼!而且身型方面,陳展鵬也較優勝,是功夫佬身型,可能因是前運動員,身手非常敏捷!
單戀雙城中的陸公子,那份賴皮個性和情深一面與渠頭相似,陳展鵬當年演這角色廣受好評,迴響比渠頭更大,農歷年播放,大結局收視平均有32點最高35點

發表於 Posted on: 2016-12-06 5:46

hungpan
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
支持浩信,様同演技真好多x999......

發表於 Posted on: 2016-12-06 6:11

文杰709394
帖數 Posts: 48
回頂端 / Top
王浩信的演技好,戲路又廣,陳展鵬的戲路,似乎還沒有喜劇角色,讓我看到他其他的面向。

若說質疑王浩信不能handle陳展鵬中毒的"那一幕",我更質疑陳展鵬能不能handle"整齣戲"講圍頭話,演一個痞子,還可以演得這麼爆笑與深情。

發表於 Posted on: 2016-12-06 22:14

merrychen
帖數 Posts: 1668
回頂端 / Top
陳展鵬十年前在亞視時已演過喜劇男主角,而單戀雙城的陸公子也有幽默攪笑一面,角色是大馬華僑兼導遊,不時有説馬拉話,最記得有一幕夾雜大馬、閩南及國語三種語言,靈活又爆笑!
戲路廣一定係陳展鵬啦,專業人仕如大律師、心理學家、醫生;紀律部隊如消防、卧底警察、反恐特警;尊貴威武又深情的貝勒爺;熱血功夫小子;亦正亦邪喬天生;表面幽默內藏隂暗面的天眼鄭力行...;黑社會大佬等;還有十年前和鮑起靜合作時演過自閉人仕,還有不能盡錄....
以上這麼多種角色,王浩信有很多未嘗試過呢!

發表於 Posted on: 2016-12-07 0:38

hungpan
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
兩人比較,王浩信無疑。有很多比展鵬好的男演員,没有炒起而已。

發表於 Posted on: 2016-12-07 1:44

鯤鵬鴆羽
帖數 Posts: 77
回頂端 / Top
浩信較全面性較好!較有天份。

發表於 Posted on: 2016-12-07 10:02

文杰709394
回頂端 / Top
陳展鹏,我個人不喜歡又不反感,我睇他的戲不多,真相,天眼,張保仔都有睇晒,巨輪,城寨無睇,我始終感覺唔到他那份感染力,我認為他有演技,但覺得天份一般,演技有得磨煉,天份沒得練,所以我唔會反對或支持他攞唔攞視帝

王浩信,我睇他做配角的戲最多,主角我只睇eu,樓奴無睇,再戰明天都無,但飛虎,刑警,我覺得他做得很好啦那時,直至eu我才感受到他那份脫胎換骨,我可以隔住電視機都感受到,感動,深情都有,說算bobby 安仔我都feel到,王浩信天份有點,戲路比較多,每個人都有不同感覺,唔代表陳展鵬無,好多人都有為他感動

昨日睇黎祥祥有個專訪,他講,觀眾是最好的鑿賞家,只要得的演員,必然會有一個柴九的機會,好正

Ps我喜歡王浩信多><

發表於 Posted on: 2016-12-07 13:32

speeded
回頂端 / Top
樓主,你不需要甘激動
我只是表達我自己的感受
鹹魚白菜各有喜愛
每個人都有自己個人魅力
支持自己喜歡的有何錯
我亦沒有刻意去抹黑任個一個演員

發表於 Posted on: 2016-12-07 19:37

speeded
回頂端 / Top
支持展鵬

發表於 Posted on: 2016-12-07 22:52

sullylau2003
帖數 Posts: 270
回頂端 / Top
雖然王浩信論資排輩都未夠班攞視帝,但渠頭既角色深入民心,攞最喜愛男角色獎係當之無愧,當然我係支持渠頭攞埋視帝啦!反而陳展鵬演技喺每套劇來來去去都係咁上下,無突破,佢只係好彩遇到好劇本好角色而已,如果換著佢代替馬國明拍d爛劇,連入圍候選視帝都無佢份

發表於 Posted on: 2016-12-08 0:38

佐佐木希
帖數 Posts: 11
回頂端 / Top
認同樓上
事實上,就算民意是幾甘強大支持王浩信,tvb都唔會視帝頒俾他
但渠頭絕對是今年最受歡迎男角色,拿這獎是實至名歸,當之無愧
我心中是支持他拿視帝

發表於 Posted on: 2016-12-08 9:12

speeded
回頂端 / Top
陳展鵬連續三年入圍男主五强,對手有三屆視帝及影帝級等,實力演技毋庸置疑。
今年渠頭一角受歡迎,但拳佬一角比他更受歡迎呢,個人預測今年可能出現雙料視帝。

發表於 Posted on: 2016-12-08 11:11

Hahayou
帖數 Posts: 9
回頂端 / Top
絕對不認同 陳展鵬可以拿雙料視帝
拿視帝我覺得都合理
但最受歡迎男角色一定不會是他
他又不是一面倒的贏面

心目中雙料視帝只有黎耀祥的柴九
他當年真是一面倒的贏面,又有勢頭

最受歡迎男角色支持王浩信的渠頭

發表於 Posted on: 2016-12-08 11:27

speeded
回頂端 / Top
陳展鵬

發表於 Posted on: 2016-12-09 0:01

funhome
帖數 Posts: 19
回頂端 / Top
浩信演齡唔深!但每部戲都給人深刻印象!不同角色不同的演譯!從刑警,飛虎嘅忠直警察。名媛望族及法外風雲中,一個細膽無用嘅二世祖同一個囂張妄為兼強姦犯嘅二世祖,真喺對比強烈,演出令人拍爛手掌。樓奴,愛我請留言中的小人物,還有雷霆掃毒,再戰明天,好心作怪等等。每套劇都交足功課,令人津津樂道!當然最震撼嘅喺今年的EU超時,他將渠頭這醜角色360度的去變成一個有情有義的真英雄,演得放而不誇,真而不浮!!令所有觀眾都刮目相看!不能不讚他的確有天份。

發表於 Posted on: 2016-12-10 7:44

郎朗朗
帖數 Posts: 62
回頂端 / Top
兩個演技完全唔同level, 丙組vs甲組喎

發表於 Posted on: 2016-12-10 8:23

gam921
帖數 Posts: 47
回頂端 / Top
講得好,不過喺甲組vs丙組。

發表於 Posted on: 2016-12-10 8:47

郎朗朗
回頂端 / Top
王浩信

發表於 Posted on: 2016-12-10 11:38

crystalclear
回頂端 / Top
王怎麼講都是二線的樣貌台型,沒有男一擔大旗的氣場。像他這種大台有太多。

發表於 Posted on: 2016-12-10 11:58

Marynam
帖數 Posts: 113
回頂端 / Top
Guayayaxin 講得好!大台最喜歡的前輩喺安仔!後輩是浩信!但因為紅徧徧就喺某粉嘅target。

發表於 Posted on: 2016-12-10 12:57

郎朗朗
回頂端 / Top
王浩信攞視帝就完美喇!

發表於 Posted on: 2016-12-10 16:13

Puuyf
帖數 Posts: 17
回頂端 / Top
2個我也喜歡,暫時陳展鵬,王浩信再加油!

發表於 Posted on: 2016-12-10 23:39

papa1666
帖數 Posts: 38
回頂端 / Top
其實兩個都係好努力既演員,喜欢舆否,呢d真係各花入各眼……

發表於 Posted on: 2016-12-11 0:38

mb_angelatam_4ecca32ac661f
帖數 Posts: 402
回頂端 / Top
陳怎麼講都是二線的樣貎台型,沒有男一擔大旗的氣場。像他這種大台有太多。

發表於 Posted on: 2016-12-11 9:11

郎朗朗
回頂端 / Top
hungpan , 人地流一滴眼淚使唔使眼紅呀?人地嗰一幕只要求流一滴,好似展鵬叫二喊到眼紅唔適合。

發表於 Posted on: 2016-12-12 17:31

我愛吃芝士
帖數 Posts: 21
回頂端 / Top