tvb.com

tvb.com

雖然我覺得馬神實至名歸,但係如果大帥哥播完迪奇一定攞硬最佳男主角

平時我都唔會亂發言,但真係需要發泄心中的不甘,點解大帥哥甘好睇的戲唔早d播,凴他係最後一集審馬碳果場自言自語嘅果幕同埋真情流露的一面,佢肯定攞硬最佳男主角。雖然蔡思貝今次係有進步,但每一次她錫迪奇都會覺得佢好好彩做佐佢嘅女主角,因為我真心覺得其他仲更加有支格嘅tvb女藝人大有人在....希望張衛健唔好退休住,tvb再攞d誠意說服他再拍多幾套,因為我真心想見到張衛健拎最佳男主角的一日。西遊記係我媽媽第一套租返嚟睇,同埋唯一一套(果個年代没重播), 亦係我第一套tvb劇集第一集睇到最後一集嘅,所以張衛健可以話係我嘅童年回憶,寶刀未老嘅演員,所以真係希望等到果一日。以上呢番說話係嚟至一個馬來西亞粉絲我嘅心声,希望張衛健聽到.

發表於 Posted on: 2019-01-11 23:31

jessykuan
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
".....................點解大帥哥甘好睇的戲唔早d播,凴他係最後一集審馬碳果場自言自語嘅果幕同埋真情流露的一面,佢肯定攞硬最佳男主角。....希望張衛健唔好退休住,tvb再攞d誠意說服他再拍多幾套,因為我真心想見到張衛健拎最佳男主角的一日..................................."

發表於 Posted on: 2019-01-12 3:09

Danube
帖數 Posts: 455
回頂端 / Top
哩套劇係透過主角輕鬆優默嘅演繹,帶出一個被人遺忘嘅重點,就係做人要有大將嘅態度。普通睇就好似係一部攪笑戲,但實際帶出嘅"大將態度"先係哩套戲嘅重點。張衞健確實做到了,透過這種輕挑嘅演繹方式帶出一種認真嘅做人態度,我睇現役嘅大台男演員,視帝等冇一個做到。

發表於 Posted on: 2019-01-12 8:41

saeba55
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
張衛健聲色藝俱全, 睇完大帥哥後, 真心覺得 Dicky才是最佳男主角! 馬德鐘雖不錯,但仍比不上 Dicky正, Dicky真係真係正到噴汁!!

發表於 Posted on: 2019-01-12 12:18

喜愛花曼Lady
帖數 Posts: 40
回頂端 / Top
大多觀眾網民第一時間返對話套戲做得一個星期就攞獎係嚴重做馬,強列癈罵之聲下沒了。其實係 tvb 安排不當所致 — 某D原因延遲播放,急急退出等佢可以攞獎,但遇到強力反對聲,因為TVB有bad record 所致 (2017係其中一年嚴重胡亂比獎所致),寧願等多幾個禮拜播出,佢咪可以攞2019視帝囉!!事前冇人估到佢嘅演出係直頭超越所有無記有合約嘅男一好多!

佢在劇中要演繹一個一時係醒目多計仔,一時深情款款,一時有領導者霸氣,一時係個低調男子.... 佢嘅角色係短時間內有多樣變化,由一個轉到另一個模式佢掌握得非常好,由其他人就一定好難睇,所以佢係應該攞視帝獎的,佢係實至名歸!!馬神當然係值得攞啦!最唔值得比嘅就係2017嗰個呀冇言信王生 (2017 tvb 直頭係一團糟嘅一年)。

支持張衛健!!鄧你唔抵!!

發表於 Posted on: 2019-01-12 17:53

提子蛋糕
帖數 Posts: 1086
回頂端 / Top
還有他唱的”蜜運” 十分好啊!!比現有某幾個無記嘅好!!真正演同唱佳去到高位啊!!

發表於 Posted on: 2019-01-12 18:20

提子蛋糕
回頂端 / Top
張衛健真是超棒的.....真是令人難忘。
這種人才,根本可遇不可求,他一出山,那種氣場與演技,跟其他競爭者完全級數不同,如果他要爭獎,那誰能跟他爭?不過他也很好氣度,不來跟後輩小生爭獎,不像黃XX。

發表於 Posted on: 2019-01-13 1:17

merrychen
帖數 Posts: 1977
回頂端 / Top
不要等大台給你
很多年前已經是很多人心 中的
最佳男主角
健仔加油
Your contributions have already made
the team achieved
The best
非常成功的一套劇

發表於 Posted on: 2019-01-13 7:36

taikok
帖數 Posts: 625
回頂端 / Top
Dicky, 你真捧, 係我心目中實至名歸的最佳男主角。

發表於 Posted on: 2019-01-13 11:20

belcheang
帖數 Posts: 8
回頂端 / Top
"Dicky, 你真捧, 係我心目中實至名歸的最佳男主角。"

發表於 Posted on: 2019-01-13 11:23

Danube
帖數 Posts: 455
回頂端 / Top
張偉健完勝馬德忠,不論演技和人品

發表於 Posted on: 2019-01-13 14:23

John313
帖數 Posts: 732
回頂端 / Top
張偉健完勝馬德忠,不論演技和人品X2

馬德鐘絕對有視帝級的演技,這無可厚非。但是把他挑出來和張衛健比,那根本沒得比。

發表於 Posted on: 2019-01-13 22:47

merrychen
回頂端 / Top
絕對同意, 無線本來係想自己友套兄弟可以橫掃獎項, 幫個偷食視帝禪聯.
為怕大帥哥搶咗風頭, 故意將大帥哥放喺咁後先播,
可惜打錯算盤, 套兄弟冇迴響冇讚賞,
而本來無線覺得冇咩威脅0既跳躍生命線, 反而迴響好大,
遠遠超過兄弟, 今次跳躍生命線可以話係冷手執個熱煎堆, 漁人之利也

如果大帥哥放喺九月十月就播, 一定可以橫掃獎項,
健仔更加唔使講, 視帝做硬

發表於 Posted on: 2019-01-14 14:37

脆脆薯條
帖數 Posts: 2548
回頂端 / Top
其實佢唔需要呢個視帝奬係外邊都做得好好,但係因為佢呢搞笑劇不但演、唱、都好用心去做、原來亦有比幕後意見、俾個獎佢係一種鼓勵同多謝佢會巢救亡!!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20181227/mobile/bkn-20181227130507667-1227_00862_001.html?eventsection=hk_entertainment&eventid=402882b04d9a08fe014dd534ba2f24fa

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190111/mobile/bkn-20190111225443779-0111_00862_001.html?eventsection=hk_entertainment&eventid=402882b04d9a08fe014dd534ba2f24fa

唔識欣賞、不懂 appreciate 嘅人不用理會。大帥哥比我地多方面思考、從演員努力用心否、幕後製作質素宣傳播出安排、觀眾網民意見反應方面、包括人的有所求有所不及!!支持你!!

發表於 Posted on: 2019-01-14 16:35

提子蛋糕
回頂端 / Top
...鼓勵同認同.....

發表於 Posted on: 2019-01-14 17:21

提子蛋糕
回頂端 / Top
到底當年是誰決定把大帥哥從台慶劇拿掉???實在不智!!不做台慶劇,也可以早一點播出啊,故意這樣尷尬的時段,卡個中間,讓它一個獎也拿不到,實在有夠可惡的!!老實說這部戲若在頒獎典禮前出,張衛健如果願意,他幾乎篤定拿獎,誰可以和他爭啊。

發表於 Posted on: 2019-01-15 19:45

merrychen
回頂端 / Top