tvb.com

tvb.com

讲下你的心水主持?

相信大家都对节目主持好大意见。

嗱,家下就开诚布公一下,由大家推介主持,如果唔系呢三位嘅话,或者要去掉其中一到两位,但前提係要有人顶到个位。

规则:

1,被撤换主持最低可以1个,最高3个。但要提出撤换人选。

2,所提名单不能够係目前在VIU TV做主持或者剧集嘅。其余均可。

3,玩法为提供新主持组合名单,后面在“被撤换主持:”后点明係换咗边几位主持。

例兼个人先提:

曹永廉、萧正楠、李思捷,被撤换主持:张振朗、林盛斌Bob

發表於 Posted on: 2018-06-18 17:06

湖海洗我胸襟
帖數 Posts: 5521
回頂端 / Top
蕭正楠 曹永廉 何廣沛
換走Bob 同Owen

發表於 Posted on: 2018-06-18 17:37

ShirleyApple
帖數 Posts: 85
回頂端 / Top
只要不是這三個垃圾就好

發表於 Posted on: 2018-06-18 19:09

kahokaho
帖數 Posts: 79
回頂端 / Top
三位主持沒默契,不會搞氣氛,尷尬,笑點少得可憐。可能真像改變風格變成那種非常專業的烹飪比賽節目吧!一下扮專業食客,一下扮賤格,扮到半天掉,你們三個完全就是在抄上兩季主持idea,可是學又學不像!人家講幾句還是吃到不好吃就馬上變臉。蕭正南和張振朗還是演戲吧!至於那個Bob嘴巴臭,又不能娛樂觀眾!以前三位主持不但可以帶動嘉賓還可以帶動專業廚師搞笑料,現在嘉賓比他們還厲害帶動氣氛。為什麽不請以前的師傅比如周中?有時真覺得TVB瞎了!真不知道導演是開了什麼腦洞找這三個東東主持,好惡頂啊!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

心水主持:農夫,6號,李思捷,阮兆祥,王祖藍

發表於 Posted on: 2018-06-18 23:40

juicesky
帖數 Posts: 210
回頂端 / Top
重溫1和2季在於這個比較,發現搞笑配樂還有圖案都不及1和2集。

發表於 Posted on: 2018-06-18 23:47

juicesky
帖數 Posts: 210
回頂端 / Top
總結得出:咁不如直接搵福祿壽嗰三條友做主持就最佳。

發表於 Posted on: 2018-06-19 18:57

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
主持口臭 搞笑 不必要 要搞新鮮 發芽茁壯 稻穀 發芽生根 滋生 搞大 雜亂不堪 忍受 這麼複雜 馬來西亞 7月搞 之前上過來陳凱琳 胡定欣 大報仇 雪恥 主持 節目踩我踩一文不值 踩主持一文不值 混亂主持 煮嘢吃 菜熟 節目期間 限定30分鐘 繼承衣鉢 概念設計 主持 嘉賓陳展鵬你有份參加煮 之前上過來女嘉賓 踩男嘉賓 主持 踩到我 男嘉賓 煮 自己有本事 自己搞定 踩到我 一文不值 玻璃 過街老鼠 有毒 食物廢棄物 女嘉賓 搞混 男嘉賓 主持 搞砸 爛 熟 混淆視聽 陳展鵬 鵬哥 煎pan

發表於 Posted on: 2018-06-19 20:29

俊逸的海豚大屠殺
帖數 Posts: 192
回頂端 / Top
現時主持張振朗集集都睇佢吐返D食物出黎 / 蕭正楠成日都係一個表情 / 亞BOB就嘈嘈閉 , 如果搵到福祿壽 農夫 6浩 相信一定會比而家好睇好多.

發表於 Posted on: 2018-07-04 14:15

SUGAR1213
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top
心水主持:
馬國明 , 胡鴻鈞 , 何遠東 , 趙永洪 , 楊潮凱 , 黃建東

發表於 Posted on: 2018-07-04 18:07

mintsw
帖數 Posts: 525
回頂端 / Top
其實農夫問題唔大,問題在於陸浩,感覺上陸浩好難同佢地擦出火花,而且如果遇到啲比較強大嘅女嘉賓時候容易被壓下去。

如果搵個人搭檔農夫嘅話,可能森美會係合適啲。不過其實大家都覺得福祿壽做主持為最佳。

另外廚師評判最好固定穩定比較好,我覺得第五集個Jacques師傅就做得好好,比Justin師傅好,夠風趣幽默。

即主持福祿壽(王祖藍、阮兆祥、李思捷),廚師評判Jacques師傅組成主要團隊,嘉賓另說,咁樣個節目應該會好很多。

發表於 Posted on: 2018-07-05 17:08

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
全部主持換走曬,換成福祿壽(王祖藍、阮兆祥、李思捷)

發表於 Posted on: 2018-07-08 4:32

小君子
帖數 Posts: 150
回頂端 / Top
三個主持(林盛斌、張振朗、蕭正楠)換成福祿壽三個效果會好好多。張、蕭要拍劇,而林又目前不太討好,不如暫時沉一下。所以換成福祿壽,起碼觀眾唔會反感先。再者又唔使話佢地齋識得扮女人。

發表於 Posted on: 2018-07-08 20:40

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
阿bob同蕭正楠都做得好好,將張振朗換左阮兆祥就最好啦。
如果真係選福祿壽做主持,李思捷係十大黑人憎藝人,到時未又係比人鬧,而且王祖藍而家都唔會恨係區區tvb做主持啦。

發表於 Posted on: 2018-07-09 4:55

miumiu7234
帖數 Posts: 69
回頂端 / Top
咁又可以咁讲。Bob都係你两年先上榜仲要一冲冲到第二位,唔学似李思捷长期霸榜。

發表於 Posted on: 2018-07-09 13:28

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
话实,你觉得郑俊弘几时可以洗底唔使做十大最黑人憎嘅榜首呢?

發表於 Posted on: 2018-07-09 13:30

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top
鄭俊弘淒涼吃緊番薯 悉心匿藏身材 苗條體態臃腫 身形憔悴許多身上 穿越緊貼身 護衛下面 Fred做緊咩 上床 脫衣服穿越有精神飽滿結實 累累 儘量不要客氣 什麼減少買 避免造成傷害 不便困擾不便避免褲子露出胸部大 困脫褲子露出 破綻鄭俊弘不舉 矛盾矛盾 護衛下面下滑趨勢不變護衛 光明 洞察力口碑場 燈 光明磊落不禁失笑涼爽湊巧 養生 保健養生之道 保健養生餐 功效不同 保健器材育生小孩 要養殖技術 處處受盡苦練一生 逼供手法 處處留情 Fred做得多 不舉 祝您 陳展鵬事事處處留情 旅途勞累過度依賴陰莖 奔波勞碌 做得不舉 做得不想做

發表於 Posted on: 2018-07-10 11:50

俊逸的海豚大屠殺
回頂端 / Top
鄭俊弘 罕見意外之財 險一刀兩斷 裂痕填滿一百心 一百塊左右 痕癢癢 刀 砍 欠缺什麼 美容洗澡洗超久 穿刺 罕見 穿著可愛動物 認養熊貓 流浪狗中途 半天龍 天龍 島 舒適透氣 暴露無遺 打扮吊人胃口 香甜蜜 大開眼界 大開殺戒 橋突然斷裂 造成至少困擾影響 傷害 已經開始進行 交易 訓練有素 上帝保佑每逢週末假日 趕快跟身邊的人

發表於 Posted on: 2018-07-10 14:51

俊逸的海豚大屠殺
回頂端 / Top
鄭俊弘 要哄 搶著要把這個 貼貼服服 躺著 肚子餓 擰乾淨

發表於 Posted on: 2018-07-10 14:57

俊逸的海豚大屠殺
回頂端 / Top
三位主持沒默契,不會搞氣氛,尷尬,笑點少得可憐。可能真像改變風格變成那種非常專業的烹飪比賽節目吧!一下扮專業食客,一下扮賤格,扮到半天掉,你們三個完全就是在抄上兩季主持idea,可是學又學不像!人家講幾句還是吃到不好吃就馬上變臉。蕭正南和張振朗還是演戲吧!至於那個Bob嘴巴臭,又不能娛樂觀眾!以前三位主持不但可以帶動嘉賓還可以帶動專業廚師搞笑料,現在嘉賓比他們還厲害帶動氣氛。為什麽不請以前的師傅比如周中?有時真覺得TVB瞎了!真不知道導演是開了什麼腦洞找這三個東東主持,好惡頂啊!x1000
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

心水主持:農夫,6號,李思捷,阮兆祥,王祖藍

發表於 Posted on: 2018-07-11 14:05

blayblay
帖數 Posts: 11
回頂端 / Top
不过李思捷长期霸榜都系因为被话佢无所事事而已。咁揾佢同埋两个主持美女厨房都叫有啲嘢做,可以洗吓个底咁。

Bob应该系经常出境导致观众有多少厌烦,所以沉沉都係好事。王祖蓝旧年五十年都特登整个福禄寿50年啦,咁揾佢做问题唔大。

Bob暂时一年半载之中出少啲境,去做下其他嘢都好。

發表於 Posted on: 2018-07-12 12:08

湖海洗我胸襟
回頂端 / Top