tvb.com

tvb.com

胡定欣&黃智雯想打贏<深宮計>的陳煒奪得今年視后,簡直是:“烏鴉展翅,不知量力”!

讚同
反對

總票數 Total Votes: 66

胡定欣&黃智雯想打贏<深宮計>的陳煒奪得今年視后,簡直是:“烏鴉展翅,不知量力”!

太平公主的狠毒又有血角色發揮到好多專業人士都看得拍爛手掌。

而胡定欣的太子妃氣勢完全不行,處於下風。

黃智雯的三重人格演技是很不錯,但精彩度不夠太平公主強大。

所以等著陳煒打敗曬全部女主角奪曬今年視后獎項。

發表於 Posted on: 2018-05-31 19:43

阿佘的波
帖數 Posts: 656
回頂端 / Top
費話

發表於 Posted on: 2018-05-31 20:45

小葫蘆
帖數 Posts: 262
回頂端 / Top
她太用力,我也覺得很悶。。。。。

發表於 Posted on: 2018-05-31 21:28

SunIv
帖數 Posts: 34
回頂端 / Top
這話不能這樣講!!
陳煒表現得很好,有奪視后的實力,但這並不表示其他人不好喔!!就像陳展鵬王浩信拿到視帝時,不表示黎耀祥郭晉安演得差,完全沒有關聯性!!
每一年每個演員遇到的角色難度與表現度都不同,不可以一概而論。三個都好,都是視后級的上上之選,就看當年度輪到的角色有沒有發揮性罷了!!

發表於 Posted on: 2018-05-31 21:40

merrychen
帖數 Posts: 1839
回頂端 / Top
胡定欣的太子妃氣勢完全不行 x 10000000 ~
胡根本不升任呢個角色,完全冇內心戲,唔知佢係做緊乜,做到個角色只是平平淡淡的好一般,又冇氣質咩唔起個角色,佢做時裝會好啲,所以睇佢係呢套戲睇得好辛苦!

胡定欣第一次攞視后簡直係笑話,第二次就勉強 (不過還要比上年好 - 俾個配角/女二三唐詩詠攞女主角獎,貽笑大方) 因為無記係唔會比被非親生的,呢幾年都係捧啲勉勉強強,甚至有節目劇集出街就會畀人鬧嘅,又或者身型高度樣貌演技都未達標嘅!無記 so hopeless !

黃智雯有進步好多,但都只是配角剛剛有一套小劇集做主角,但同一眾女演員佢只係屬於女二三級別!如果佢keep住做得好似三重人格都可以屬於女二嘅!

陳煒被以上嘅女二三演得有深度,佢做個好多齣戲都係有演技,前幾年就應該攞獎㗎啦,幾時輪到上面嗰啲呀,不過佢唔係親生仲係關咗門嘅對台過檔,無記係都唔俾個獎嗰啲非親生,有好多有好演技有質素嘅男女演員係都唔俾上位,做到心到噏埋,無記好 CHEAP !

發表於 Posted on: 2018-06-01 1:05

提子蛋糕
帖數 Posts: 964
回頂端 / Top
陳煒系簽經理人合約嘅親生女,講到由亞視過檔冇大獎攞更加揾嚟講,田蕊妮,陳展鵬都由亞視過嚟啦,咪一樣攞雙料視後同三地大滿貫視帝……
如果陳煒系有料點會冇獎攞

發表於 Posted on: 2018-06-01 8:03

cakatg
帖數 Posts: 1049
回頂端 / Top
要比嘅話,陳煒始終不及楊怡,演技仲差好遠,可能係劇本問題,同樣做奸角,但覺得楊怡做得恰到好處,陳煒就過左火位,同埋佢個角色冇轉捩點,比較平舖直敘
而Mandy套戲題材比較特別,角色亦特別且鮮明,演得很有力量,可以話Mandy演活左個角色
定欣就。。。 期望佢後半part搶鏡啲

發表於 Posted on: 2018-06-01 9:10

ShirleyApple
帖數 Posts: 85
回頂端 / Top
煒哥演得過火誇張冇内涵

發表於 Posted on: 2018-06-01 10:02

小葫蘆
帖數 Posts: 262
回頂端 / Top
呢套劇所有女演員, 無論扮相演技都不及宮心計, 亞佘楊怡古裝靚個胡定欣,黃心穎,心悠, 陳煒只因做奸, 比較突出, 連4司d演技同扮相都係舊既好, 關菊英,米雪都靘個佢地

發表於 Posted on: 2018-06-01 12:01

van516
帖數 Posts: 660
回頂端 / Top
煒哥演得Very Good.......SUpport her

發表於 Posted on: 2018-06-01 14:44

最愛laughing哥
帖數 Posts: 49
回頂端 / Top
呢三條女胡定恩可以拎開唔講,都唔同級,黃智雯同陳煒就可以一鬥。
不過樓主仔個TOPIC 打到咁,擺明想引起罵戰姐,咁唔係咁好。

發表於 Posted on: 2018-06-01 15:22

bio
帖數 Posts: 460
回頂端 / Top
还有平安谷的苏玉华,二奶奶好戏。

發表於 Posted on: 2018-06-01 16:35

lulu00
帖數 Posts: 77
回頂端 / Top
陳煒喺入面應該只屬女配角咗喎,
如果樓主話胡定欣機會較小, 我同意,
因為佢喺入面氣勢方面己經輸咗畀陳煒,
但論演技, 佢都冇失色

至於黃智雯, 絕對支持佢做今年視后
以今年暫時嚟講, 佢喺三個女人一個因入面,
的確做得好好, 三個人格都演活咗, 唔過火唔誇張唔作狀

而陳煒, 先唔理佢係配角定主角, 佢喺入面有時稍為誇張咗
成日拂動衫袖大轉身, 表情有時又太過火,

以上三位, 我支持黃智雯

發表於 Posted on: 2018-06-01 18:27

脆脆薯條
帖數 Posts: 2506
回頂端 / Top
我覺得黃智雯的三個女人一個因角色特別,而且那拿捏的恰到好處,胡黃陳三個,黃智雯的角色更勝一籌,就不知道這次TVB怎麼想了。

發表於 Posted on: 2018-06-01 18:49

juicesky
帖數 Posts: 210
回頂端 / Top
我都支持黃智雯,佢係三個女人一個因,三個人格都做到恰到好處

發表於 Posted on: 2018-06-01 19:08

Kenykuok
帖數 Posts: 101
回頂端 / Top
我都支持黃智雯,三個角色唔易演。

發表於 Posted on: 2018-06-01 22:47

lisa30c
帖數 Posts: 47
回頂端 / Top
胡根本不升任呢個角色,完全冇內心戲,唔知佢係做緊乜,做到個角色只是平平淡淡的好一般,又冇氣質咩唔起個角色,佢做時裝會好啲,所以睇佢係呢套戲睇得好辛苦!

I really liked Nancy in Ghost OT and that fighting drama with Ruco. But she really fails to carry this role.

The script keeps on saying how amazing she is through the mouth of other character. But as an audience, you really dont feel for her at all.

發表於 Posted on: 2018-06-01 23:28

Woopi
帖數 Posts: 1122
回頂端 / Top
我較支持太平公主

發表於 Posted on: 2018-07-01 19:47

阿佘的波
帖數 Posts: 656
回頂端 / Top
別小看人家,烏鴉是可以飛的。

發表於 Posted on: 2018-07-03 9:55

G5
帖數 Posts: 912
回頂端 / Top
支持黃智雯

發表於 Posted on: 2018-07-03 12:31

John313
帖數 Posts: 708
回頂端 / Top
三個女人同深宮都有睇
三個女人播完咁耐我都仲係好掛住,完全係因為黃智雯真係演活左個角色
三個人格可以做到每個都有各自既fans
甚至真係三個人格都咁鐘意,真係唔簡單
煒哥我覺得過火左
而且除左瞪大隻眼,我唔知有咩好
我連聽佢講對白我都覺得好辛苦
黃智雯聲音既演譯真係唔錯

發表於 Posted on: 2018-07-04 20:30

heyheyhi
帖數 Posts: 73
回頂端 / Top
「三個女人」好睇好多囉。我都係投比黃智雯

發表於 Posted on: 2018-07-04 21:53

Brainer
帖數 Posts: 631
回頂端 / Top
呢三條女胡定恩可以拎開唔講,都唔同級,黃智雯同陳煒就可以一鬥 x1

發表於 Posted on: 2018-07-06 8:18

tinatinachenchenchen
帖數 Posts: 50
回頂端 / Top
胡定欣已是两届视后,黄智雯是最佳女配角,陈炜。。。真的不同级数。

發表於 Posted on: 2018-07-06 10:53

G5
帖數 Posts: 912
回頂端 / Top
如果講入心入肺的程度,我會話係黃智雯大啲
所以視后方面,我會支持黃智雯

發表於 Posted on: 2018-07-07 1:13

Kenykuok
帖數 Posts: 101
回頂端 / Top