tvb.com

tvb.com

王浩信極唔受歡迎

佢啲所作所為真係過晒火

發表於 Posted on: 2018-01-29 23:08

Enigma7
帖數 Posts: 205
回頂端 / Top
不嬲唔鍾意佢

發表於 Posted on: 2018-01-29 23:21

Terry0
帖數 Posts: 215
回頂端 / Top
扮嘢, 冇誠信

發表於 Posted on: 2018-01-30 4:49

nicky96
帖數 Posts: 236
回頂端 / Top
王浩信收買左"鄉講討論區", 所有"鄉講討論區"討論王浩信的帖子都被刪除, 人格如此破產, 只會愈來愈唔受歡迎.

發表於 Posted on: 2018-01-30 11:33

fatfatlady
帖數 Posts: 99
回頂端 / Top
Oh my god 咁都做得出!?

發表於 Posted on: 2018-01-30 19:01

Bigcostaff
帖數 Posts: 298
回頂端 / Top
王浩信打壓言論自由, 依家"鄉講討論區"已不能討論王浩信, 剩番呢度可以討論王浩信.
人格愈破產, 便愈不受歡迎囉.

發表於 Posted on: 2018-01-30 19:11

fatfatlady
回頂端 / Top
比左佢做視帝,香港之恥

發表於 Posted on: 2018-01-30 19:31

nicky96
帖數 Posts: 236
回頂端 / Top
鄉討 電視版 成日將對 通稿王負評 cut, cut,cut,
仲將留言者扣分, 起初封閉幾日, 整整吓封閉成個月, 跟住永久封閉
但對其他藝人負評, 就視而不見, 即使有人檢舉,
只回覆一句[本版不會保護藝人], 但對通稿王負評就大條道理,
諸多保護, 起初頒獎禮時有大把負評主題, 而家畀佢cut到只淨翻兩三個,
呢啲多數都係冇咁大迴響, 多人回覆嗰啲就封閉刪除, 卑鄙

王浩信收買傳媒踩低人哋, 抬高自己 呢個傳聞, 起初都唔信,
但依家, 你想唔信都唔得

發表於 Posted on: 2018-01-30 20:00

脆脆薯條
帖數 Posts: 2527
回頂端 / Top
係呀, 喺香討 我都因為批評 偷食王 而被封鎖,
根本死因不明, 版主完全冇一個詳細交待,
準則根本唔清唔楚, 總之佢哋鍾意點就點,
不知所謂,唔怪得最近兩年佢哋個討論區靜過以前咁多

發表於 Posted on: 2018-01-31 11:20

RadaRada
帖數 Posts: 261
回頂端 / Top
頒獎禮之後, 唔止王浩信嘅負評帖, 連為馬明抱不平嘅帖都被刪走好多個

一直喺香討, 有王浩信負面花名嘅留言, 例如偽暖男, 偷食x之類都會被刪, 有人曾去投訴, 呢個電視版版主suetying_suki回應:

"明明沒有「偷食」的藝人,卻以「偷食」二字去形容藝人", "偷食問題一方面已離題,另一方面已證是失實報導,因此版主必須對相關言論作出處理。"

連個老婆都唔肯第一時間出黎幫老公澄清, 個版主同人3唔識7憑乜咁肯定無偷食? 憑收左錢?

另一方面王浩信班粉絲用花名惡意攻擊其他藝人就無事, 版主除左話"無責任保護藝人", 又話"一事歸一事,所有事都不能一概而論,這個違規,並不代表其他都一定違規。今次的沒有違規,並不不代表將來相同的言論就不違規。而最重要的是,你的帖子按版規處理,也不代表其他人都一樣違規。"

越回應越顯得理虧, 所以為毀滅罪證, 將自己有份雙重標準執法嘅帖回收

發表於 Posted on: 2018-01-31 12:20

nickkl
帖數 Posts: 30
回頂端 / Top
王浩信的野心非常大, 他絕對不會滿足於一屆視帝, 他想年年稱視, 有極大野心打破黎耀祥, 郭晉安, 羅家良的三封視帝紀錄!
他將會繼續以往的手段, 包括請打手抬舉自己及打擊競爭對手, 收買香港討論區, 收買傳媒, 擦高層鞋, 因為這些手段很有效.

發表於 Posted on: 2018-01-31 15:32

fatfatlady
回頂端 / Top
喺香港討論區 無線電視劇區,有人留言 [唔好成日四處挑起火頭啦好唔好], 
但版主知道呢個留言者係某藝人粉絲, 曾經負面批評過偽暖男,
版主一樣將其刪除並扣分, 回覆竟係就斬頭斬尾 話 [成日四處挑起火頭]
呢句話等同挑起火頭批判會員, 咁大家話, 分明係斷章取義文字獄,
但投訴版版主同呢個suki一樣都係歪理成道, 死口屈留言者犯規

對其他被攻擊藝人. 即使有網友投訴, 但佢任何行動都冇, 
問佢點解唔將被投訴留言刪除, 佢只回覆 [本版不會保護藝人]
但叫王浩信做 偷食王, 呢個八婆就會刪除扣分, 就算你投訴問點解
個八婆竟然話 [....我都不明白相關藝人有甚麼地方得罪大家,天天無時無刻都在針對針對針對........。]寫咗段好長懶正義說話

"明明沒有「偷食」的藝人,卻以「偷食」二字去形容藝人"
個八婆話王浩信己經公開話冇偷食, 所以就係失實,
但對其他藝人失實留言, 就話 只係 [個人觀感啫]

完全雙重標準, 當正偷食王係受保護動物咁保護, 超級賤格
真係沒有最卑鄙, 只有更卑鄙
沒有最無恥, 只有更無恥

發表於 Posted on: 2018-01-31 18:29

RadaRada
回頂端 / Top
除咗收買香討, 仲有方向傳媒都係, 頒獎禮後佢哋份 新地周刊入面
刊登咗[經典回憶總是美好的! 盤點近10年TVB歷屆視帝視后],
但入面竟然對陳展鵬去年攞視帝如此批判

[[[憑劇集《城寨英雄》打到拳拳到肉的陳展鵬,勇奪最佳男主角。但不少網民表示講演技,陳展鵬其實未夠資格,替《EU超時任務》「渠頭」王浩信及《致命復活》中的郭晉安不值。]]]
https://www.orientalsunday.hk/%E5%BD%B1%E8%A6%96%E5%A8%9B%E6%A8%82/tvb%E8%A6%96%E5%B8%9D%E8%A6%96%E5%90%8E/

唔好話去年, 連前年張保仔, 陳展鵬都係大熱, 個個投票區都贏到開巷,
但呢份周刊竟然又係反白為黑, 竟話陳展鵬演技未夠班, 
反而 偷食王個低收視 EU先至係大熱, 

通稿王一直知道陳展鵬係最強勁對手, 所以自去年EU有少許成績之後, 
就不斷收買傳媒同請打手, 上網同喺報章唱衰陳展鵬, 捧高自己,
今年估唔到馬明跑出, 又重施故技狂踩馬明, 呢個 通稿王真係賤到貼地

發表於 Posted on: 2018-01-31 18:31

RadaRada
回頂端 / Top
RadaRada條link入面"方向新地"批評陳展鵬的句子, 竟然曾經一模一樣地出現在2016年頒獎禮後的"都是日報", 肯定出自通稿王浩信手筆啦, 真卑鄙.

發表於 Posted on: 2018-01-31 19:02

fatfatlady
回頂端 / Top
Cheap 精

發表於 Posted on: 2018-01-31 21:25

Terry0
回頂端 / Top
抗議王浩信嘅劇集同廣告

發表於 Posted on: 2018-01-31 23:32

mikechang
帖數 Posts: 113
回頂端 / Top
罷睇罷買廣告產品

發表於 Posted on: 2018-02-01 7:47

Terry0
回頂端 / Top
記得有部劇王浩信拍住苗僑偉的,當時都幾鍾意佢,但最近睇溏心3,覺得佢演得很差,反而今年整個視帝俾佢? 急於揾新人接獎造馬明顯,攪到我對這個人也有些反感。

發表於 Posted on: 2018-02-01 9:39

fundnews
帖數 Posts: 311
回頂端 / Top
罷睇罷買廣告產品 X 2

發表於 Posted on: 2018-02-01 10:28

Jungfrau
帖數 Posts: 174
回頂端 / Top
急於揾新人接獎
............................................................................
其實 通稿王都唔算新人啦, 就算搵都應該搵個真材實料,
冇理由搵個負評咁差, 除咗演技未穩定,
形象更加插晒水, 偷食王, 通稿王, 偽暖男......
大把負面花名, 為人卑鄙無恥, 搵啲咁0既人接獎,
簡直侮辱咗佢哋大台自己成個頒獎禮

發表於 Posted on: 2018-02-01 10:44

RadaRada
回頂端 / Top
嗰份 方向新地, 除咗勁踩陳展鵬, 話佢做視帝唔夠班之外,
連今年馬明都唔放過~~~~~~~~

王浩信憑《踩過界》「盲俠」一角成功大熱封視帝,絕對是實至名歸。而賽前另一大熱《降魔的》的馬國明就飲恨只獲「最喜愛男角色」,繼續陪跑。

明明馬明先至係頭號大熱, 但呢本方向新地又喺度吹大, 話 偷食王都係大熱,
仲揶揄馬明飲恨, 陪跑, 超賤格 !

方向傳媒, 同香討 都係香港大熱傳媒, 所以偷食王向呢兩間傳媒埋手
大家都會發現, 方向同香討 都係由去年2016開始偏幫偷食王,
因為偷食王係由去年EU開始, 先有翻啲名氣同啲啲成績,
所以佢由去年開始收買傳媒, 之前嗰啲與佢無關, 偷食王呢份人
卑鄙無恥兼賤格 ˘~˘

發表於 Posted on: 2018-02-01 12:11

脆脆薯條
回頂端 / Top
呢個偷食王, 只係啱啱有啲啲成績啫, 就不斷中傷其他對手,
急不及待要攞視帝, 咁心急, 快啲趁地冧啦, 一路好走 !

發表於 Posted on: 2018-02-01 12:13

脆脆薯條
回頂端 / Top
不想在電視睇到偷食王

發表於 Posted on: 2018-02-03 6:55

John313
帖數 Posts: 927
回頂端 / Top
《撒嬌》開續集?王浩信叫網民畀定意見
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170601/mobile/bkn-20170601014927377-0601_00862_001.html
⋯講到結局中由笑變喊的一幕戲被大家推舉做視帝,王浩信表示:「大家有咁嘅想法我已經當攞咗,⋯

你睇、東網話有好多人、推舉擦鞋通稿王做視帝。厚顏無恥!
重頭戲大製作、平均收視率得24點、但傳媒就吹到、天上有地下無。陪著你嘔至真!

發表於 Posted on: 2018-02-03 11:27

Jungfrau
帖數 Posts: 174
回頂端 / Top
王浩信表示:「大家有咁嘅想法我已經當攞咗,
---------------------
既然當攞咗,為何還要上台領獎,仲係用旁門左道方法

發表於 Posted on: 2018-02-03 17:46

勢不低頭
帖數 Posts: 64
回頂端 / Top