tvb.com

tvb.com

點解大家咁討厭王浩信?

演技唔得
靠造馬攞視帝
為人囂張
偷食
擦鞋同嘔心嘅得獎謝詞
扮野唔明咩山頭文化
人品問題
扮暖男
樣子問題
其他 請註明:

總票數 Total Votes: 950

點解大家咁討厭王浩信?

喺"鄉講討論區"全部有關王浩信嘅帖都被回收,擺明收賣咗啦,反而有堆打手抹黑馬明就冇回收,D手段太恐怖了

發表於 Posted on: 2018-01-29 21:57

John619
帖數 Posts: 221
回頂端 / Top
更加令到啲人討厭佢

發表於 Posted on: 2018-01-29 22:52

Enigma7
帖數 Posts: 205
回頂端 / Top
吓, 有D咁既事! 唔怪得我上香討區無咩人話王唔好既, 相反有話其他藝人唔好! 王做呢D事太衰格啦, 佢而家變得好恐佈!

發表於 Posted on: 2018-01-29 23:01

ckhome21
帖數 Posts: 317
回頂端 / Top
TVB你今次真係揀錯視帝。

發表於 Posted on: 2018-01-29 23:06

Enigma7
帖數 Posts: 205
回頂端 / Top
所有雜誌報紙唔好再幫王浩信賣廣告

發表於 Posted on: 2018-01-30 19:05

Bigcostaff
帖數 Posts: 298
回頂端 / Top
搵個咁嘅人做視帝,第日變成第二個曾志偉

發表於 Posted on: 2018-01-30 19:45

nicky96
帖數 Posts: 236
回頂端 / Top
王浩信收買左"鄉講討論區", 所有"鄉講討論區"討論王浩信的帖子都被刪除, 仲唔係人格有問題?
...........................................................................................................
冇錯, 鄉討 電視版 成日將對 通稿王負評 cut, cut,cut,
仲將留言者扣分, 起初封閉幾日, 整整吓封閉成個月, 跟住永久封閉
但對其他藝人負評, 就視而不見, 即使有人檢舉,
只回覆一句[本版不會保護藝人], 但對通稿王負評就大條道理,
諸多保護, 起初頒獎禮時有大把負評主題, 而家畀佢cut到只淨翻兩三個,
呢啲多數都係冇咁大迴響, 多人回覆嗰啲就封閉刪除, 卑鄙
王浩信收買傳媒踩低人哋, 抬高自己 呢個傳聞, 起初都唔信,
但依家, 你想唔信都唔得

發表於 Posted on: 2018-01-30 19:59

脆脆薯條
帖數 Posts: 2527
回頂端 / Top
too bad it's not a multiple choice question..

發表於 Posted on: 2018-01-31 5:54

miajia
帖數 Posts: 9
回頂端 / Top
王浩信的野心非常大, 他絕對不會滿足於一屆視帝, 他想年年稱視, 有極大野心打破黎耀祥, 郭晉安, 羅家良的三封視帝紀錄!
他將會繼續以往的手段, 包括請打手抬舉自己及攻擊競爭對手, 收買香港討論區, 收買傳媒, 擦高層鞋, 因為這些手段很有效.

發表於 Posted on: 2018-01-31 15:33

fatfatlady
帖數 Posts: 100
回頂端 / Top
頒獎禮之後, 唔止王浩信嘅負評帖, 連為馬明抱不平嘅帖都被刪走好多個

一直喺香討, 有王浩信負面花名嘅留言, 例如偽暖男, 偷食x之類都會被刪, 有人曾去投訴, 呢個電視版版主suetying_suki回應:

"明明沒有「偷食」的藝人,卻以「偷食」二字去形容藝人", "偷食問題一方面已離題,另一方面已證是失實報導,因此版主必須對相關言論作出處理。"

連個老婆都唔肯第一時間出黎幫老公澄清, 個版主同人3唔識7憑乜咁肯定無偷食? 憑收左錢?

另一方面王浩信班粉絲用花名惡意攻擊其他藝人就無事, 版主除左話"無責任保護藝人", 又話"一事歸一事,所有事都不能一概而論,這個違規,並不代表其他都一定違規。今次的沒有違規,並不不代表將來相同的言論就不違規。而最重要的是,你的帖子按版規處理,也不代表其他人都一樣違規。"

越回應越顯得理虧, 所以為毀滅罪證, 將自己有份雙重標準執法嘅帖回收

發表於 Posted on: 2018-01-31 16:16

nickkl
帖數 Posts: 30
回頂端 / Top
香討無線電視台版版主suetying_suki 真係想話冇收黑金都冇人信
有人留言 [唔好成日四處挑起火頭啦好唔好],
但版主知道呢個留言者係某藝人粉絲, 曾經負面批評過偽暖男,
版主一樣將其刪除並扣分, 回覆竟係就斬頭斬尾 話 [成日四處挑起火頭]
呢句話等同挑起火頭批判會員, 咁大家話, 明明係斷章取義文字獄,
但投訴版版主同呢個suki一樣都係歪理成道, 死口屈留言者犯規

對其他被攻擊藝人. 即使有網友投訴, 但佢任何行動都冇,
問佢點解唔將被投訴留言刪除, 佢只回覆 [本版不會保護藝人]
但叫王浩信做 偷食王, 呢個八婆就會刪除扣分, 就算你投訴問點解
個八婆竟然話 [....我都不明白相關藝人有甚麼地方得罪大家,天天無時無刻都在針對針對針對........。]寫咗段好長懶正義說話

完全雙重標準, 當正偷食王係受保護動物咁保護, 超級賤格

發表於 Posted on: 2018-01-31 17:35

RadaRada
帖數 Posts: 261
回頂端 / Top
香討無線電視台版版主suetying_suki 真係想話冇收黑金都冇人信
有人留言 [唔好成日四處挑起火頭啦好唔好],
但版主知道呢個留言者係某藝人粉絲, 曾經負面批評過偽暖男,
版主一樣將其刪除並扣分, 回覆竟係就斬頭斬尾 話 [成日四處挑起火頭]
呢句話等同挑起火頭批判會員, 咁大家話, 明明係斷章取義文字獄,
但投訴版版主同呢個suki一樣都係歪理成道, 死口屈留言者犯規

對其他被攻擊藝人. 即使有網友投訴, 但佢任何行動都冇,
問佢點解唔將被投訴留言刪除, 佢只回覆 [本版不會保護藝人]
但叫王浩信做 偷食王, 呢個八婆就會刪除扣分, 就算你投訴問點解
個八婆竟然話 [....我都不明白相關藝人有甚麼地方得罪大家,天天無時無刻都在針對針對針對........。]寫咗段好長懶正義說話

完全雙重標準, 當正偷食王係受保護動物咁保護, 超級賤格

發表於 Posted on: 2018-01-31 17:35

RadaRada
回頂端 / Top
香港討論區係全港最大討論區, 都已被王浩信收買左, 咁看來王浩信將會年年稱帝.

發表於 Posted on: 2018-01-31 17:43

fatfatlady
回頂端 / Top
"明明沒有「偷食」的藝人,卻以「偷食」二字去形容藝人"

個八婆話王浩信己經公開話冇偷食, 所以就係失實,
但對其他藝人失實留言, 就話 只係 [個人觀感啫]

真係沒有最卑鄙, 只有更卑鄙
沒有最無恥, 只有更無恥

發表於 Posted on: 2018-01-31 17:48

RadaRada
回頂端 / Top
除咗收買香討, 仲有方向傳媒都係, 頒獎禮後佢哋份 新地周刊入面
刊登咗[經典回憶總是美好的! 盤點近10年TVB歷屆視帝視后],
但入面竟然對陳展鵬去年攞視帝如此批判

[[[憑劇集《城寨英雄》打到拳拳到肉的陳展鵬,勇奪最佳男主角。但不少網民表示講演技,陳展鵬其實未夠資格,替《EU超時任務》「渠頭」王浩信及《致命復活》中的郭晉安不值。]]]
https://www.orientalsunday.hk/%E5%BD%B1%E8%A6%96%E5%A8%9B%E6%A8%82/tvb%E8%A6%96%E5%B8%9D%E8%A6%96%E5%90%8E/

唔好話去年, 連前年張保仔, 陳展鵬都係大熱, 個個投票區都贏到開巷,
但呢份周刊竟然又係反白為黑, 竟話陳展鵬演技未夠班, 
反而 偷食王個低收視 EU先至係大熱, 

通稿王一直知道陳展鵬係最強勁對手, 所以自去年EU有少許成績之後, 
就不斷收買傳媒同請打手, 上網同喺報章唱衰陳展鵬, 捧高自己,
今年估唔到馬明跑出, 又重施故技狂踩馬明, 呢個 通稿王真係賤到貼地

發表於 Posted on: 2018-01-31 18:28

RadaRada
回頂端 / Top
RadaRada條link入面"方向新地"批評陳展鵬的句子, 竟然曾經一模一樣地出現在2016年頒獎禮後的"都是日報", 肯定出自通稿王浩信手筆啦, 真卑鄙.

發表於 Posted on: 2018-01-31 19:04

fatfatlady
回頂端 / Top
佢搞到個視帝獎cheap哂。

發表於 Posted on: 2018-01-31 19:19

Kallos
帖數 Posts: 120
回頂端 / Top
我想識嘅人語及家人冇人喜歡王浩信和 宣佈佢得獎視帝 全家拍掌

發表於 Posted on: 2018-01-31 19:36

美雅
帖數 Posts: 280
回頂端 / Top
只 係啲宅男妒忌 人哋靚仔
佢每一部劇集都收得

發表於 Posted on: 2018-01-31 19:37

美雅
回頂端 / Top
樓上
咁希望你老公好似王浩信對佢老婆咁對你

發表於 Posted on: 2018-01-31 23:30

mikechang
帖數 Posts: 123
回頂端 / Top
最不受欢迎男偽人

發表於 Posted on: 2018-02-01 1:09

化化
帖數 Posts: 502
回頂端 / Top
咪講笑啦 佢每一部劇集收得? eu 只係排第十 踩過界仲排尾二 難為佢啲粉絲不停吹

發表於 Posted on: 2018-02-01 7:51

s1638
帖數 Posts: 199
回頂端 / Top
咪講笑啦 佢每一部劇集收得? eu 只係排第十 踩過界仲排尾二 難為佢啲粉絲不停吹
..................................................................................................................
X1000000000000000000000000000000000000000

有傳媒幫佢吹大就得啦, 你吹咩?

發表於 Posted on: 2018-02-01 12:27

脆脆薯條
帖數 Posts: 2527
回頂端 / Top
啲垃圾傳媒 邊個紅就砌邊個生豬肉 啲桃色新聞關睇劇乜嘢事? 唔係自己偶像嘅 負面新聞 啲矇丙 信到足。 我唔會理人哋嘅私生活 怪得知好多朋友都唔再入Tvb論壇,我都冇眼睇啦!

發表於 Posted on: 2018-02-02 12:17

美雅
回頂端 / Top
都係果句,你覺得偷食王好
咁希望你老公,好似王浩信對佢老婆咁對你啦
哈哈

發表於 Posted on: 2018-02-02 13:32

mikechang
帖數 Posts: 123
回頂端 / Top