tvb.com

tvb.com

見到 王浩信 會熄電視. Sooooo unwanted.

問過好多食客都話憎通稿王

發表於 Posted on: 2018-01-28 9:07

daddeyaa
帖數 Posts: 932
回頂端 / Top
冇人想睇王浩信
只有佢一兩個fans

發表於 Posted on: 2018-01-28 9:40

Bigcostaff
帖數 Posts: 298
回頂端 / Top
我唔睇佢D劇, 演技好膠

發表於 Posted on: 2018-01-28 11:43

fatfatlady
帖數 Posts: 99
回頂端 / Top
王暫時得一套《兄弟》個髮型難睇

發表於 Posted on: 2018-01-28 11:49

Louise1226
帖數 Posts: 54
回頂端 / Top
我唔睇佢D劇, 演技好膠 x2

發表於 Posted on: 2018-01-28 21:42

Woopi
帖數 Posts: 803
回頂端 / Top
大台捧錯人
一捧錯,滿台些垃圾

發表於 Posted on: 2018-01-29 6:20

John313
帖數 Posts: 927
回頂端 / Top
大台自己攞嚟衰。一間冇公信力嘅電視台。完全唔聽民意。咁就唔好叫投票。

發表於 Posted on: 2018-01-29 7:26

Alcocon
帖數 Posts: 237
回頂端 / Top
@nicky96

我㑹叫我家人,親友,朋友,同學,同事罷看此人

唔使叫、我啲家人,親友,朋友,同事已經話要罷看、罷買、
我哋雖然係普通觀眾、普羅大眾、冇乜可以做到、但係小小的堅持、可做到。

發表於 Posted on: 2018-01-29 9:07

Jungfrau
帖數 Posts: 174
回頂端 / Top
我哋雖然係普通觀眾、普羅大眾、冇乜可以做到、但係小小的堅持、可做到。
........................................................................................................................
績小成多, 唔好睇小普通觀眾

發表於 Posted on: 2018-01-29 11:22

脆脆薯條
帖數 Posts: 2527
回頂端 / Top
尋晚班friends 一齊食飯都批評王,也會罷睇所有王的劇,轉睇其他台,反正tvb D劇都無乜新意,法証4仲聽聞有屎技翠如,一定唔睇

發表於 Posted on: 2018-01-29 12:26

隱形夜鷹
帖數 Posts: 274
回頂端 / Top
樓上, 通稿王啲戲一定唔會睇, 但馬明同陳展鵬啲戲就一定 睇
收視一定要大大超越通稿王, 等王粉激到嘔血
鬼叫佢哋咁卑劣, 不停狂踩馬陳, 而家要佢哋找數

發表於 Posted on: 2018-01-29 12:44

脆脆薯條
回頂端 / Top
tvb今時不同往日啦、
林峯,Bosco,佘詩曼,陳法拉,楊怡,胡杏兒走曬啦
但到大旗的男都有既
女就真係無乜幾個啦,阿田,胡定欣,被網民彈悶
Ali都幾好既,王君馨同林夏薇可以呀,但係好少劇囉

發表於 Posted on: 2018-01-29 12:56

冰淇淋蛋糕
帖數 Posts: 132
回頂端 / Top
冇誠信
偽人

發表於 Posted on: 2018-01-30 4:52

nicky96
帖數 Posts: 236
回頂端 / Top
So unpopular

發表於 Posted on: 2018-01-30 23:15

花生先生
帖數 Posts: 181
回頂端 / Top
Who says Vincent is unwanted, he will be more popular than before...Woohoo!

發表於 Posted on: 2018-01-31 1:35

sukiyaki
帖數 Posts: 4656
回頂端 / Top
喺香港討論區 無線電視劇區,有人留言 [唔好成日四處挑起火頭啦好唔好], 
但版主知道呢個留言者係某藝人粉絲, 曾經負面批評過偽暖男,
版主一樣將其刪除並扣分, 回覆竟係就斬頭斬尾 話 [成日四處挑起火頭]
呢句話等同挑起火頭批判會員, 咁大家話, 分明係斷章取義文字獄,
但投訴版版主同呢個suki一樣都係歪理成道, 死口屈留言者犯規

對其他被攻擊藝人. 即使有網友投訴, 但佢任何行動都冇, 
問佢點解唔將被投訴留言刪除, 佢只回覆 [本版不會保護藝人]
但叫王浩信做 偷食王, 呢個八婆就會刪除扣分, 就算你投訴問點解
個八婆竟然話 [....我都不明白相關藝人有甚麼地方得罪大家,天天無時無刻都在針對針對針對........。]寫咗段好長懶正義說話

"明明沒有「偷食」的藝人,卻以「偷食」二字去形容藝人"
個八婆話王浩信己經公開話冇偷食, 所以就係失實,
但對其他藝人失實留言, 就話 只係 [個人觀感啫]

完全雙重標準, 當正偷食王係受保護動物咁保護, 超級賤格
真係沒有最卑鄙, 只有更卑鄙
沒有最無恥, 只有更無恥

發表於 Posted on: 2018-01-31 18:35

RadaRada
帖數 Posts: 261
回頂端 / Top
除咗收買香討, 仲有方向傳媒都係, 頒獎禮後佢哋份 新地周刊入面
刊登咗[經典回憶總是美好的! 盤點近10年TVB歷屆視帝視后],
但入面竟然對陳展鵬去年攞視帝如此批判

[[[憑劇集《城寨英雄》打到拳拳到肉的陳展鵬,勇奪最佳男主角。但不少網民表示講演技,陳展鵬其實未夠資格,替《EU超時任務》「渠頭」王浩信及《致命復活》中的郭晉安不值。]]]
https://www.orientalsunday.hk/%E5%BD%B1%E8%A6%96%E5%A8%9B%E6%A8%82/tvb%E8%A6%96%E5%B8%9D%E8%A6%96%E5%90%8E/

唔好話去年, 連前年張保仔, 陳展鵬都係大熱, 個個投票區都贏到開巷,
但呢份周刊竟然又係反白為黑, 竟話陳展鵬演技未夠班, 
反而 偷食王個低收視 EU先至係大熱, 

通稿王一直知道陳展鵬係最強勁對手, 所以自去年EU有少許成績之後, 
就不斷收買傳媒同請打手, 上網同喺報章唱衰陳展鵬, 捧高自己,
今年估唔到馬明跑出, 又重施故技狂踩馬明, 呢個 通稿王真係賤到貼地

發表於 Posted on: 2018-01-31 18:35

RadaRada
帖數 Posts: 261
回頂端 / Top
方向新地, 除咗勁踩陳展鵬, 話佢做視帝唔夠班之外,
連今年馬明都唔放過~~~~~~~~

王浩信憑《踩過界》「盲俠」一角成功大熱封視帝,絕對是實至名歸。而賽前另一大熱《降魔的》的馬國明就飲恨只獲「最喜愛男角色」,繼續陪跑。

明明馬明先至係頭號大熱, 但呢本方向新地仲揶揄馬明飲恨, 陪跑, 超賤格 !

方向集團, 同香討 都係香港大熱傳媒,
大家都會發現, 呢兩間傳媒 都係由去年2016開始偏幫偷食王,
因為佢係由去年EU開始, 先有啲名氣同啲啲成績
之前攞獎嗰啲與佢無關, 所以冇被唱衰, 偷食王呢份人
卑鄙無恥兼賤格 ˘~˘

發表於 Posted on: 2018-02-01 12:49

脆脆薯條
回頂端 / Top
賤格王浩信

發表於 Posted on: 2018-02-01 23:27

Alcocon
帖數 Posts: 237
回頂端 / Top
it's a disgrace to the human race that there are so many foolish people who continue to support ma ming blindly LOL. he didn't win, he lost to Vincent, he's just not good enough.

jeebus how difficult is it for you foolz to understand the truth and move on?

vincent will beat ma ming again this year, he'll be even more popular and it ain't matter even if all of u continue to bytch about him everyday.

ma ming LOL, he's going to lose sum wing bb soon too hahahaha.

發表於 Posted on: 2018-02-05 1:23

chanology
帖數 Posts: 154
回頂端 / Top
chanology

這裡是香港有關網頁,不懂打中文請離開,
若你是中國人,連自己祖國文字都不曉打列,
更加沒資留在此

發表於 Posted on: 2018-02-05 10:39

勢不低頭
帖數 Posts: 64
回頂端 / Top
Get lost la Chanogy. 請自動消失

發表於 Posted on: 2018-02-05 10:46

Flyup
帖數 Posts: 205
回頂端 / Top
freedom of speech in language of my choice bytches.

and no, I have the freedom to stay and talk shyt all I want. thanks.

發表於 Posted on: 2018-02-05 11:29

chanology
回頂端 / Top
chanology

大家都有自由,

王浩信是最無恥最卑鄙的,
馬國明才是這屆視帝,

這是我們大眾自由選擇

發表於 Posted on: 2018-02-05 12:15

勢不低頭
帖數 Posts: 64
回頂端 / Top
say all you want, the fact of the matter is, ma ming didn't win so HE IS THE LOSER!!!

發表於 Posted on: 2018-02-05 12:25

chanology
回頂端 / Top