tvb.com

tvb.com

台慶頒獎禮2017勁爆消息,內部高層心選視帝視后是王浩信&鮑姐,而馬國明準備天然呆奪男角色獎。

實至名歸
嚴重造馬

總票數 Total Votes: 106

台慶頒獎禮2017勁爆消息,內部高層心選視帝視后是王浩信&鮑姐,而馬國明準備天然呆奪男角色獎。

咁都輪唔到使徒2,同誇世代
使徒2,誇世代用咗幾多錢呀!
用咗咁多錢收視都慘淡收塲!
人地降魔的只有好少資金,小本經營都拿下24-25
高層比獎比依兩套劇可以’炒’啦。

發表於 Posted on: 2018-01-07 12:29

John313
帖數 Posts: 805
回頂端 / Top
鮑姐視后實至名歸。一班小花等等先。

發表於 Posted on: 2018-01-07 17:04

十分期待
帖數 Posts: 41
回頂端 / Top
視后應該無得好講,基本上都已成定局,鮑姐奪視后,咁女角色一定係Mall姐

發表於 Posted on: 2018-01-07 17:49

熙哥
帖數 Posts: 55
回頂端 / Top
如王信攞,大家一定唔服。 18年來馬國明只差一步。

發表於 Posted on: 2018-01-07 20:12

Bigcostaff
帖數 Posts: 258
回頂端 / Top
實在嚴重做馬。
如果<踩過界>由馬國明主演,出嚟嘅效果會更加好。他只欠一個機會。

發表於 Posted on: 2018-01-07 20:17

Alcocon
帖數 Posts: 215
回頂端 / Top
原來有人真係知咩係數據。。。仲要講?????

發表於 Posted on: 2018-01-07 20:26

shun888
帖數 Posts: 54
回頂端 / Top
馬明一直以來都係欠一個好劇本一個好角色,今次比佢遇到, 以為可以羸到口碑, 登上視帝寶座,但如果高層仍要莫視佢, 求其塞個男喜比佢, 就實在太過份, 不得民心!

發表於 Posted on: 2018-01-07 21:19

toffy88
帖數 Posts: 116
回頂端 / Top
超級嚴重造馬

發表於 Posted on: 2018-01-07 22:16

Flyup
帖數 Posts: 155
回頂端 / Top
王偷食事件都未計,仲要俾個視帝佢,有冇搞錯!

發表於 Posted on: 2018-01-07 22:18

Flyup
帖數 Posts: 155
回頂端 / Top
咁以後都唔使睇電視啦
無論外間嘅評論 圈中人嘅口碑都是馬名更勝一籌
降魔的 都係贏盡台慶月的輿論 連google都搜尋第一, 風頭一時無兩,
馬明服務無線十多年,鞠躬盡瘁 演好每一個角色, 連很多人也說他將的士佬的形象改觀了 如果他不能攞視帝,真的建議他盡快回大陸發展,無線永遠不懂得珍惜人才,真的很可悲

馬明 我們一衆粉絲支持你,你已是我們生命中的民選視帝

發表於 Posted on: 2018-01-07 23:11

化化
帖數 Posts: 411
回頂端 / Top
不會啦!!我覺得一定是馬國明,要有信心!!選前會有很多煙霧消息,不知真假,不用介懷。但如果最後真的不是馬明,我們也只有感到遺憾。

發表於 Posted on: 2018-01-07 23:14

merrychen
帖數 Posts: 1677
回頂端 / Top
偷食王,天然呆都能拿視帝?得啖笑,丢香港人的架!

發表於 Posted on: 2018-01-07 23:40

Marynam
帖數 Posts: 100
回頂端 / Top
不贊同啊! 馬明之前已 有多套劇集讓人深刻 只是他形像太乖,沒有什麼緋聞 他自己亦太過純情 不識和高層扭計 就算是親生仔 一個乖的親生仔永遠不被高層注意 所以一直與視帝擦身而過 其實以年資來說,他也十八年了 他的戲每一部都很深刻,由他取視帝,確實是實至名歸

發表於 Posted on: 2018-01-07 23:46

化化
回頂端 / Top
agree

發表於 Posted on: 2018-01-07 23:50

John619
帖數 Posts: 173
回頂端 / Top
不贊同啊! 馬明之前已 有多套劇集讓人深刻 只是他形像太乖,沒有什麼緋聞 他自己亦太過純情 不識和高層扭計 就算是親生仔 一個乖的親生仔永遠不被高層注意 所以一直與視帝擦身而過 其實以年資來說,他也十八年了 他的戲每一部都很深刻,由他取視帝,確實是實至名歸

支持降魔的 支持馬明

發表於 Posted on: 2018-01-07 23:56

化化
回頂端 / Top

發表於 Posted on: 2018-01-07 23:58

化化
回頂端 / Top
單是google search這個數字已經贏曬,因為google search是全港好有代表性的支持證明,套劇裏面嘅角色人物引起全城的興趣及好奇,馬明得獎當之無愧, 實至名歸

發表於 Posted on: 2018-01-08 0:02

化化
回頂端 / Top
高收視係集體 因為鮑姐,自然吸引多一班師奶觀眾 論主角演技一定是馬國明,單是google search排行榜首,這個榮耀已經是讓整套劇得最佳劇集,當之無愧,實至名歸,論劇本創新吸引一定是降魔的

發表於 Posted on: 2018-01-08 0:09

化化
回頂端 / Top
我都認為角色的演繹難度, 王浩信的盲俠比降魔的馬明, 盲俠更勝—籌! 而平心而論, 視帝是講演技,盲俠真的做得很入心, 打動人心啊!

發表於 Posted on: 2018-01-08 0:09

訪客
回頂端 / Top
睇完呢個報導, 真係令人好氣餒, 最奇怪係各討論區的投票區, 都係馬明&降魔的高票帶頭, 遠遠拋離所有對手, 為何嚟到官方台投票, 竟然會係叮噹馬頭? 如果今年視帝唔係馬國明, 以後唔需要搞咩投票嘞, 爽性由高層欽點啦

發表於 Posted on: 2018-01-08 8:58

toffy88
回頂端 / Top
閉門做車;假普選真欽點合符香港政治氣候!
粉絲心願一直被漠視!小本劇被漠視!
最重要是大佬監制重本套劇攞獎,
為了自己有face。將數據擦到靚一靚!
電視台最佳劇集和最佳男女主角都是高層較力的結果
當年黎姿以約換獎便是例子!
馬明應該係冇訊號王咁識擦鞋。

發表於 Posted on: 2018-01-08 9:50

John313
回頂端 / Top
如果結果真係咁, 我真係好想講一句, 堅離地嘅高層們, 點解你地硬係唔肯聽我地講嘅?!

發表於 Posted on: 2018-01-08 10:50

toffy88
回頂端 / Top
我只看演技多好去演角色 不是好人品攞獎!我是加國老人 無線67年11月19日開台播澳門格蘭披士大賽車 !我只以事論事 馬國明有待努力!加油!以暗謀論造勢 不太公道吧!

發表於 Posted on: 2018-01-08 13:02

wisteria2000
帖數 Posts: 86
回頂端 / Top
希望TVB真係順應民意,唔好內定啦!

發表於 Posted on: 2018-01-08 13:05

John619
帖數 Posts: 173
回頂端 / Top
以事論事是可聽到大部分民意支持馬明;讚他在降魔的的表現。大部分接受訪問的藝人都支持馬明;陳志雲也公開讚揚他。他得到香港雅虎人氣男藝人獎;和降魔的是香港谷歌搜尋器關鍵字第一名!有媒體選出降魔的為本港十大娛樂新聞
Tvb的選舉美名全民其實都是小圈子世人皆知!九月雷莊兒何依婷事件己受人非議!高層歷年鬥爭在網路上隨时可以查看到,是事實,不是陰謀。(是陰字,不是暗字)
視帝是個代表著整個電視台,是其他藝人的典範!雖不是用品格決定,但品德缺欠之人很難被認同!
最後不明白加國老人身份對網評有甚麼重要?

發表於 Posted on: 2018-01-08 15:18

John313
回頂端 / Top