tvb.com

tvb.com

陳展鵬真的在<同盟>沒什麼發揮,真差勁!!反而後輩王浩信在<踩過界>的表現贏他幾條街!!

讚同
反對

總票數 Total Votes: 148

陳展鵬真的在<同盟>沒什麼發揮,真差勁!!反而後輩王浩信在<踩過界>的表現贏他幾條街!!

陳展鵬終於蟬聯視帝無望

等著王浩信打敗陳展鵬奪曬今年視帝獎項

發表於 Posted on: 2017-09-07 22:01

阿佘的波
帖數 Posts: 600
回頂端 / Top
唔覺喔,王浩信欠缺火候,而且戲路太窄

發表於 Posted on: 2017-09-08 0:44

木星二小姐
帖數 Posts: 38
回頂端 / Top
我都唔覺,我覺得佢係同盟裡面比到人一種好特別既感覺,有種可愛,清純,正義既感覺,加埋佢D眼神真係好正,不過佢攞唔攞到視帝我覺得唔緊要,只要佢拍多D好睇既戲就得啦,至於王浩信我就唔知啦因為我冇睇。
(p.s. 果首if i stay 既background music好好听,配落子杰同啊欣到好正)

發表於 Posted on: 2017-09-08 2:10

Kaybuddy
帖數 Posts: 54
回頂端 / Top
係if you stay

發表於 Posted on: 2017-09-08 2:16

Kaybuddy
帖數 Posts: 54
回頂端 / Top
同意.展鵬在同盟沒得發揮,來來回回都是親密動作戲和咀戲.山聰角色比較突出受歡迎.評論區支持山聰在年底拿獎.今年視帝必定不是展鵬.

發表於 Posted on: 2017-09-08 6:28

Superday
帖數 Posts: 59
回頂端 / Top
绝对赞同,高子杰完全无得揮

發表於 Posted on: 2017-09-08 6:39

半糖茉莉
帖數 Posts: 570
回頂端 / Top
很多在网上恶意攻击者根本就没有仔细看剧,同意楼上王生戏路不够阔,只演时装剧,又常常同一监制,好像下一部戏“兄弟“又是同一个监制又是时装剧,就是萧公子都能演时装古装。

發表於 Posted on: 2017-09-08 10:01

Kallos
帖數 Posts: 109
回頂端 / Top
唔覺喎, 王浩信演技仲未到家, 佢喺法庭上面,
要求法官畀佢去醫院見老豆最後一面嗰段, 喊得好假好牽強,
而且佢外型氣質麻麻, 令佢戲路好狹窄

即使樓主覺得展鵬今年同盟冇咩發揮, 但佢仲有一套天命未出,
再者, 仲有 超時空男臣 係今年大熱, 蕭公子三位主角都做得好好,
輪到蕭公子攞視帝都未輪到王浩信, 佢等多五,六年先啦

發表於 Posted on: 2017-09-08 10:15

幸運星晨
帖數 Posts: 2277
回頂端 / Top
依家啲觀眾已經唔識分開角色和演技 角色討好 設計特別 並不代表演技好 係咪暖男深情的角色就等於演技好? 你看王浩信演東坡家事這些搞笑角色 有沒有人說他演技很好?王浩信很多角色也未演過 要看看他能否處理不同戲路 他的弱點就是很多時候眼睛看起來是空洞的 眼神戲不太好 大台可能知道他的弱點,讓他演踩過界 大部分時間可以戴太陽眼鏡或有色隱形眼鏡 展鵬唔係沒發揮呀 佢風趣有喜感 內心戲好得 好識得用眼神做戲 和母親令熊的對戲 好溫暖 和定欣好有默契 合拍 自然

發表於 Posted on: 2017-09-08 11:15

s1638
帖數 Posts: 165
回頂端 / Top
哇~乜今年得佢兩個選咩? 當其他人死架? 仲有角色人設同演技係兩回事,咩叫發揮? 下下演精神失常, 淒淒慘慘戚戚? 陳喺同盟表現恰如其分, 展現到角色特性, 眼神有戲, 一如以往唔會同其他角色重疊,況且獎佢已攞, 佢認為希望可嘗試更多不同類型嘅角色同突破自己, 得唔得都叫試過,冇人會100%受到認同
娛樂圈係應百花齊放, 認同信號有實力,而且今年大台力捧,份份報紙吹到上神台, 佢攞有幾出奇? 唔需要去踩低人去捧佢

發表於 Posted on: 2017-09-08 13:11

kara2017
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
唔係講笑;今年信號欏可信度很高添,你睇佢套劇開播直到現在,哗; 的宣傳力谷到飲奶力都出埋,
重要霸道到,cut埋同盟主題曲時段用来宣傳該劇就知啦,踩劇係杜克之一手包辦攪既綱劇,明未!
佢給信號欏有幾出奇,我信架!至於欏唔欏獎係另一回事,但這就指是打敗人,未免太囂張喇,

發表於 Posted on: 2017-09-08 15:56

appenoo
帖數 Posts: 105
回頂端 / Top
成套戲佢擔,啲資源用曬係佢身上,又打又成,都話無得發揮,講無得發揮,楊卓娜呢啲好演員咪仲無得發揮,根本陳展龐佢就係得咁多料

發表於 Posted on: 2017-09-08 17:46

Nonameemanon007
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
陳展鵬好識得用眼神做戲,點解我來來回回都係覺得佢蛇頭鼠眼,可能我理解錯誤,呢套戲佢其實係扮演緊以上所提及兩種XX

發表於 Posted on: 2017-09-08 17:54

Nonameemanon007
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
DISAGREE THE TOPIC! Ruco is better than Vincent I like Ruco's facial expression,. He really can act very well no matter funny, bad or good character. Ruco can manage it!
Vincent is handsome, but still need to try different characters. I think Vincent will get the most popular actor this year. As for the best actor, we still need to see the upcoming dramas. Moses might win too!

發表於 Posted on: 2017-09-09 14:17

Blao
帖數 Posts: 1149
回頂端 / Top
角色设计彻底失败。阿欣角色都是。

發表於 Posted on: 2017-09-09 16:06

loverucoccp
帖數 Posts: 647
回頂端 / Top
同意鹏在同盟没什么发挥(只能说没有突破,没很特别),但不是差,差的话就不会有那么多人buy高子杰啦!我蛮喜欢鹏的演技,特别是他的眼神。鹏以前拍戏的时候总能让我留下印象虽然不是当主角,当时我在想如果有一天他可以当主角我会替他高兴。果然近几年他有机会当主角还是重头剧的主角,不过他演的角色都差不多,导致没有突破,好希望他以后可以有新类型的角色。

發表於 Posted on: 2017-09-09 18:46

juicesky
帖數 Posts: 79
回頂端 / Top
角色设计彻底失败。阿欣角色都 X 2

套劇裡面最唔鍾意睇佢地,角色普通不起眼,另一個淨係識發姣曬啤!

發表於 Posted on: 2017-09-09 23:26

Koaladee
帖數 Posts: 145
回頂端 / Top
展鵬BB最好戲, 赤子之心做得很自然, 同定欣的合拍度比城寨更好, 仲有同鮑姐的母子情好感人. 至於為何要拉王浩信和他比, 唔係, 應該講為何拉視帝同王浩信比, 真係司馬昭之心, 昭然若揭.

發表於 Posted on: 2017-09-10 0:56

supportruco
帖數 Posts: 58
回頂端 / Top
絶對絶對不同意囉, 我從未見過展鵬演過我好似高子杰咁單純的角色, 這是新挑戰,亦很成功, 最佩服是連眼神都那麼好戲, 活脫脫就是一個單純簡單的可愛小子。 王浩信那劇我只看了半集就棄劇, 說真的他一出場我不知他的盲的, 還以為他戴了特別的的隱形眼鏡,或者好似我嫲嫲未做手術前的白內障眼。說到他的演技,還不就是渠頭,同一種演技演不同的角色, 可以好嗎?

發表於 Posted on: 2017-09-10 1:07

rucobaby
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
現在講著的是角色發揮表現,不是跟演戲資歷多久有太大關係。

陳展鵬演戲比王浩信更多年,自然陳是王的前輩。

兩部劇我都有追,但坦白從寬,論整體表現,我比較buy今年王浩信做視帝,原因他演盲俠演得好出色,反觀陳展鵬演的角色發揮程度實在不討好。

發表於 Posted on: 2017-09-10 13:47

最愛laughing哥
帖數 Posts: 47
回頂端 / Top
踩过界里我颇喜欢四个好友的友谊,王生是一个努力有潜质的演员,但暫时还是觉得未够火喉,在戏里有些地方造作不自然,好像当他误会是张振朗杀了Yanice 后在地上哭得很假,在庭上讲对白时声音有时又太低沉而且只有一个tone,张振朗表现反而更有惊喜。

發表於 Posted on: 2017-09-11 0:00

Kallos
帖數 Posts: 109
回頂端 / Top
王浩信粉丝吹死牛皮了,吹得越高跌得越惨,王浩信无号召力,收视率奇低

發表於 Posted on: 2017-09-11 1:35

chenxiaoli
帖數 Posts: 33
回頂端 / Top
陳展鵬粉丝一定会踩王浩信,捧高自己的偶像
真是不觉高子杰有得挥lor

發表於 Posted on: 2017-09-11 2:10

半糖茉莉
回頂端 / Top
The viewership rating pts for <踩過界> is poor but Owen's acting is superb not Vincent.
<同盟> viewership rating pts is at the top position now, viewers know well, Ruco is a better actor

發表於 Posted on: 2017-09-11 2:24

sukiyaki
帖數 Posts: 4582
回頂端 / Top
The viewership for 踩過界in tvb it's poor, because alot of people finished the whole drama online or iqiyi.
But on iqiyi it has over 4 billion views and it's only plays on Saturday-Sunday, so of course it's gonna have less views

發表於 Posted on: 2017-09-11 2:36

半糖茉莉
回頂端 / Top