tvb.com

tvb.com

最想/最唔想睇邊個演岀?點解?

最想睇黃浩然
最想睇陳煒
最唔想睇陳煒
最想睇傅嘉莉
最唔想睇傅嘉莉
最想睇洪永城
最唔想睇洪永城
最想睇黃翠如
最唔想睇黃翠如
其他,請説明

總票數 Total Votes: 399

最想/最唔想睇邊個演岀?點解?

The truth is, most Christians behave like they don't really believe there is a real God as stated in the Bible, but they are seem to be doing good well and having peace and giving testimony for their God and Jesus. So it really makes me wonder is the Bible real? Parts are real and parts not? Or just one manifestation of a real God or many real Gods?

Of course, Christians will give an instant response (charactetistics of most Christians are quick to speak and slow to listen in addition to knowing it all) saying but they are not perfect. God is working on them. But nobody is asking for perfection. How come the God that is working on you make you so much worse than those who don't have a real God working on them? Every time I talk to a Christian in real life, especially those who are always talking that they are Christians and eager to demonstrate their righteousness, I think the Bible is not real.

發表於 Posted on: 2017-03-17 22:45

Woopi
帖數 Posts: 767
回頂端 / Top
Thanks, Woopi, I appreciate your feedback again, even tho they're so long-winded. I've read them all thru and I think they're incredibly worthwhile for me to digest them. I'm tied up with lots of things this weekend, it might take me a bit of while to get back to you later, please gimme some time. Anyhoo, I'll talk to you later :)
Cheers,
Sai

發表於 Posted on: 2017-03-18 2:13

Sai1234
帖數 Posts: 324
回頂端 / Top
If u subtract the net votes...

Wong Ho Yian is #1

Chan Wai is #2

Priscilla is #3

HONG and Fu get negative votes.

發表於 Posted on: 2017-03-18 6:20

Badmama
帖數 Posts: 216
回頂端 / Top
最唔想睇洪生、黃脆魚、負+莉

發表於 Posted on: 2017-03-20 23:30

流星雨0416
帖數 Posts: 1229
回頂端 / Top
最想睇浩然。

發表於 Posted on: 2017-03-21 18:03

kylieyu2012
帖數 Posts: 220
回頂端 / Top
我最想睇洪方成黄翠如,不過都幾失望,他們無以前般自然親密,那四目交投都有默契及愛意,双方都十分避忌,生硬。
而黃浩然,總有驚喜,眼前一亮,今次希望他追到翠如

發表於 Posted on: 2017-03-21 21:21

marlee2211
帖數 Posts: 246
回頂端 / Top
最吾想睇洪永城,大比數勝出。

發表於 Posted on: 2017-03-22 15:29

myTV2014
帖數 Posts: 34
回頂端 / Top
除咗洪永城同黃翠如,個個都想睇。

發表於 Posted on: 2017-03-23 0:32

帖數 Posts: 23
回頂端 / Top
黄诰然, 演技不錯。電影大手ㄧ牽小手演得有戱味。

發表於 Posted on: 2017-03-23 1:16

Floraflora
帖數 Posts: 172
回頂端 / Top
最想睇浩然同嘉莉,最吾想睇出軌男女。

發表於 Posted on: 2017-03-23 10:52

lybbb
帖數 Posts: 51
回頂端 / Top
黃浩然呢個角色造型好型...

唔睇黃浩然...唔通真係睇洪永城咩...

發表於 Posted on: 2017-03-23 12:25

米高風
帖數 Posts: 415
回頂端 / Top
Agreed with 米高風's comment

發表於 Posted on: 2017-03-23 18:49

Jayyyy
帖數 Posts: 15
回頂端 / Top
之前翠如ee很多劇都被觀眾排山倒海鬧爆,現在D人冇入來鬧,應該係連翠如ee的劇都不聞不問,完全唔睇啦,冇入討論區,否則最唔想睇黃翠如的投票一定會非常高。

發表於 Posted on: 2017-03-24 11:48

fundnews
帖數 Posts: 316
回頂端 / Top
黃浩然,總有驚喜,眼前一亮 X 2

發表於 Posted on: 2017-03-24 18:41

twins85
帖數 Posts: 645
回頂端 / Top
套戲輕鬆幾好笑,黃浩然、黃翠如、陳煒、鷲哥(今次做情聖做好人很可愛)、傅嘉莉……個個都好睇,D個世界唔係非黑即白,亦唔係喜歡翠如 就係打手, 睇下我發啲post就知道我唔係打手。 冇錯,翠如演技 唔算好好,但亦唔係大家講到咁差 ,她亦 一直在 進步中。如果佢肯努力, 相信 日後可以有更大嘅進步! 今次佢同 洪永城合作 , 好自然 同埋有默契, 表現比想像中好! 不過我比較鍾意翠如同黃浩然一齊, 好希望結局 翠如可以同浩然成為一對啦!

發表於 Posted on: 2017-03-24 20:37

xoxo123
帖數 Posts: 84
回頂端 / Top
Upstairs... u must be kidding...u are hoping divorce for the couple?? Sigh!! I mean they are not bad husband or wife, why would u hope divorce for them?

發表於 Posted on: 2017-03-25 7:01

Badmama
帖數 Posts: 216
回頂端 / Top
我都希望雙黃最後一齊...
唔糸成日講黃洪係一對啦...PLEASE...
不過洪係男一...正常都係黃洪最後係一對...真sad,,

利申...我無睇過...

發表於 Posted on: 2017-03-25 12:26

米高風
帖數 Posts: 415
回頂端 / Top
最想睇黃浩然

發表於 Posted on: 2017-03-25 20:09

config1
帖數 Posts: 20
回頂端 / Top
最唔想睇黃翠如,演技依然做作,需要感情去唸對白時,依然冇尾音,面部表情欠缺又生硬,角色又唔討好,經常塑造清純有個性倔強的形象,但無奈駕馭時表現並唔出色。
呢次角色同表現,一如以往,經常擺出一副後知後覺,咩事情都冇心思熟慮,唔理後果,對上司黃浩然既挑逗同追求,欲拒還迎,對另一上司陳煒無理要求同欺壓,就有求必應,逆來順受,但對丈夫洪永城就成日一言九頂,唔聽勸去炒燶股票,攪出爛攤子又怪丈夫冇本事同能力幫佢,傷害丈夫自尊,好無知咁覺得黃浩然幫佢唔會對佢有所要求,同埋非份之想。最離地就係要求隱婚,試問現今社會仲有咩公司咁唔識人權,平等機會,唔俾結咗婚既人工作,真係荒謬至極。

發表於 Posted on: 2017-03-28 22:55

henrychoong
帖數 Posts: 16
回頂端 / Top
最想睇黃翠如同黃浩然,每日唔去行街都係想呢對故事發展

發表於 Posted on: 2017-03-28 23:03

ZPanda3z
回頂端 / Top
我支持雙黃最終一對

發表於 Posted on: 2017-03-28 23:05

ZPanda3z
回頂端 / Top
最唔想睇黃翠如,無樣無演技

發表於 Posted on: 2017-03-29 0:52

通呢渣
帖數 Posts: 1329
回頂端 / Top
最想睇翠如, 最唔想睇永城, 永城永城, 成間搬屋公司名咁。 仲要比佢咀嘴, 正人渣!

發表於 Posted on: 2017-03-29 3:31

優質電視迷
帖數 Posts: 71
回頂端 / Top
最想睇黃浩然 !佢演的真係好好!係成套劇最好睇!

發表於 Posted on: 2017-03-29 16:01

C9mama
帖數 Posts: 12
回頂端 / Top
講完最唔想睇黃翠如,輪到講最想睇,就係傅嘉莉,呢次角色,以一個短髮造型,俾人好清新爽朗感覺,Kelly carry 得好好,唔係咁多女藝人,長短髮都一樣好睇,佢令我想起以前同古仔合作過拍劇既 "雪兒"。Kelly 樣子甜美有氣質,雖然演技仍需磨練,但勝在好自然,俾人感覺好舒服,唸對白比起黃翠如清楚,有力,識得用單田發聲,先有共鳴俾觀眾感受到。另外,Kelly 喜怒哀樂,面部表情都掌握得比黃翠如好,比較分明同豐富,係一個可造之才。Kelly, 努力,加油!

發表於 Posted on: 2017-03-29 16:29

henrychoong
回頂端 / Top