tvb.com

tvb.com

支持鄭俊弘~~Ringo 潘少杰打氣區

嚴格講,葉倩文是真小三、何雁詩只是下一任女友已矣,但卻遭人打壓,真不公平

發表於 Posted on: 2017-04-09 16:57

電視2014
帖數 Posts: 106
回頂端 / Top
何小姐無問題,
但問題在於那位男,
只何以講何小姐好無眼光,
找個渣男做男友.

發表於 Posted on: 2017-04-09 17:52

Christina
帖數 Posts: 4049
回頂端 / Top
Christina, 又針對鄭俊弘?學你話齋~~人哋殺你全家咩?
哈哈!

發表於 Posted on: 2017-04-09 19:07

熱檸樂
帖數 Posts: 619
回頂端 / Top
Well done

發表於 Posted on: 2017-04-09 20:20

karlwong2345
帖數 Posts: 1436
回頂端 / Top
支持

發表於 Posted on: 2017-04-09 20:35

karlwong2345
帖數 Posts: 1436
回頂端 / Top
論世紀賤男,鄭俊弘拍馬追不上成蟲,但最近成蟲新聞,傳媒對他好厚度,傳媒不敢得罪成蟲,鄭俊弘只是找到更恰適的人而和現任分手,時間重叠在所不免,傳媒有心揀一些毫無反抗能力的人針對打壓,好似鄭俊弘,一些人被傳媒牽着鼻子走,不分青紅皂白,便一窩風跟風針對打壓那個無反抗能力的人,縱使鄭俊弘有不是,都不應承受那些過份的批評和難看的字眼,例如世紀賤男之類,那些人夫人妻找小三有勢力的紅星,傳媒不敢得罪,便冠以為真愛去犯事報道,多麼轟烈悽美,天理可在,對鄭俊弘多麼不公

發表於 Posted on: 2017-04-09 21:49

電視2014
回頂端 / Top
論世紀賤男,鄭俊弘拍馬追不上成蟲,但最近成蟲新聞,傳媒對他好厚度,傳媒不敢得罪成蟲

Agree

發表於 Posted on: 2017-04-09 22:12

Woopi
帖數 Posts: 635
回頂端 / Top
負面新聞唔係佢致命傷
佢把聲先係, 唱歌唱得咁難聽,
以前就話佢形象好, 為人PURE所以隻眼開隻眼閉,
------
X2

Fung wing him, Hubert wu, Jennie Ng , Zeng Yin yi can all sing much much better than him. But he got to sing many songs. I have said this since day 1. Not now.

發表於 Posted on: 2017-04-09 22:18

Woopi
帖數 Posts: 635
回頂端 / Top
多謝你夠坦明,那些人是針對打壓鄭俊弘的人,不是針對事。但我好喜歡鄭俊弘的聲線,技巧又好,感情豐富,但喜惡因人而異,你喜不喜歡,悉隨尊便,而我都有不喜歡的藝人,但從來都不會公開批評他們,用難看的字眼針對和打壓他們,因我知事出有因,未必是事實的全部,不會傳媒講幾句便信以為真,便跟風批評某藝人

發表於 Posted on: 2017-04-09 23:15

電視2014
回頂端 / Top
嘩, 樓上要求咁低,,,弘BB真幸福, 有個要求咁低既FANS

YEAH

發表於 Posted on: 2017-04-10 2:22

melodyyyyy
帖數 Posts: 796
回頂端 / Top
佢最大問題係私生活一團槽
未結束一段關係就同另一個女仔發展
好聽D叫情場浪子, 唔好聽叫賤男

發表於 Posted on: 2017-04-10 2:22

melodyyyyy
回頂端 / Top
Fred加油,知道你一直好努力工作,私事無需向人公開,休息過後繼續往前走,我地一定會支持你

發表於 Posted on: 2017-04-10 8:04

newnewbee
帖數 Posts: 151
回頂端 / Top
記得當初大部份fans講是因為鄭俊弘人品好好,是娛樂圈清湶,這是喜歡他的最大原因,但到了今天他被揭發, fans就改晒口風話唔理他的行為,只注意他的音樂,一些fans不肯面對現實,不斷說人家誣衊抹黑他,說網民被傳媒誤導,無人知事實全部等等,其實在這個討論區,網民(攪事者除外)是針對以下確認的事實對鄭俊弘失望:

一. 簽歌星合約一年就想住去結婚(是事實啦),公司全心捧他,他就全副精神去温女,他好意思咁做? 對公司咁唔負責任! 做嘢咁冇擔戴嘅!

二. 一腳踏兩船(雖然他不認,但時間上證明是事實,他一直死口不敢說與何幾時開始就知),很多人感同身受,尤其曾俾人撬牆腳的人。

三. 鄭俊弘自控能力極低(呢個人不停咁去戀愛),很容易就鍾意一個人,定力太低累人累己。

發表於 Posted on: 2017-04-10 12:19

fundnews
帖數 Posts: 393
回頂端 / Top
鄭俊弘 唱歌好聽 好靚仔 演技太好

發表於 Posted on: 2017-04-10 17:31

我等你要知道世界
帖數 Posts: 894
回頂端 / Top
Fred 無論前路多難,不要理會,勇往直前便夠。您演Ringo的角色很到位,很出色。期望將來看到更多。

發表於 Posted on: 2017-04-10 22:45

appreciatefred
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
電視2014

人地兩公婆離婚, 佢兩個人之間感情事關你鬼事咩
人地個老婆都唔追究, 你身為外人咁多聲氣做咩?
你呢D叫做多管閒事, 關你鬼事呀!

鄭生個舊愛將佢地之間好私密既感情事統統都擺上枱, 公諸於世,
擺到明就係想公民眾幫佢討回公道,
我地呢D叫做仗義執言, 出師有名呀
睇唔睇到個分別呀??????

發表於 Posted on: 2017-04-11 2:13

melodyyyyy
回頂端 / Top
有不少網民認為Fred駕馭不到這個角色,認為以他的氣質做這類奸詐, 間諜集團大佬未夠氣勢,沒有足夠的壓場感。與老戲骨李成昌在山頂談判的場面,本應是Fred要脅李,卻感覺似遭反過來被要脅,原因就是壓場感不足。網民還說:「佢好似好辛苦鏈啲戲出嚟咁,講嘢語氣太柔,做小白臉可能啱佢多啲」,而且認為童顏的Fred「要狠,樣又唔夠狠,要型,又型唔起,要man又搞唔掂」批評好嚴厲!

發表於 Posted on: 2017-04-11 3:22

melodyyyyy
回頂端 / Top
一次又一次被爆狠飛女友,令原本上位的鄭俊弘(Fred)逆轉為「世紀賤男」,一幕在機場拖新歡何雁詩公開認愛,不但惹網民狂派「負皮」,就連舊愛姜麗文阿哥姜文杰都忍不住在社交網出手「贈興」,網民女神麥明詩也在社交網稱其為「TVB首席男歌手」。論負評,鄭俊弘今期確是首席。

文:娛樂部

有指姜麗文當年戀上與阿哥姜文杰分屬好友的鄭俊弘,拍拖六年卻在男友開始有名氣時被狠飛,大受傷害,姜文杰亦曾公開替阿妹不值。近日鄭俊弘瞞地下情女友Beebs偷戀何雁詩,姜文杰前晚在社交網晒周星馳、吳孟達的經典電影對白「好,一對狗男女。」截圖,不開名暗寸「what a voluptuous pair」,還hashtag了「熱烈地彈琴熱烈地唱 」及「花生」,獲網民「Like」爆,不少人覺得他是為阿妹出一口氣!

發表於 Posted on: 2017-04-11 3:24

melodyyyyy
回頂端 / Top
一定支持Fred他的演技大有進步,亦不會因為他的私人的事情會影響他! 他一定會做得更好,看他的動作很打得,身手不凡,可考慮拍動作劇!希望他不要為了那些不必要的評語影響他亦希望無缐絬他多些機會不要雪牀他!we support Fred, keep up the good work! Don't let the negative comments affect you!

發表於 Posted on: 2017-04-11 9:23

peacepeacepeace
帖數 Posts: 8
回頂端 / Top
鄭俊弘每次商場演出都有過百粉絲捧場, 場面振撼, 人氣爆燈,係天皇巨星級數.........
直情勁過醫神, 醫神都無商場SHOW做啦, 我偶像就有啦, 真巴閉 哈.!!

發表於 Posted on: 2017-04-11 11:17

melodyyyyy
回頂端 / Top
對弘弘徹底失望,本來再提不起興趣來這裡留言,
機場拖著何雁詩令我們超超超討厭你們兩個,
認識前度不久就攪埋一齊@@ 核突>< 你一D都唔純情,
跟手遇到喜歡的,竟然毫無顧忌地搭上了,
呢D感情事在你身上,咁容易有?咁容易冇?
你不旦不乖,而且好壞。大結局我們都冇心機睇。

發表於 Posted on: 2017-04-11 11:53

簽簽
帖數 Posts: 1219
回頂端 / Top
個個都要蝦我個弘BB,我弘BB明明係受害人, 全世界都唔係好人泥架 ! 衰人!!!

發表於 Posted on: 2017-04-11 12:57

melodyyyyy
回頂端 / Top
簽簽,你有無諗過我地睇既報導都係由女方放料,佢一定俾啲對自己有利既料俾記者,實情係點我地唔知,咁就入咗弘弘罪會唔會唔係幾公平?

機場嗰度你有無睇明周?佢話阿c情緒病復發,唔可以俾佢一個人面對,所以要一齊承擔,雖然我都覺得可以有更好既處理方法,但佢肯企出嚟需要好大勇氣,做咗男人應做既事,亦係認真對待呢段感情既表現,你知佢為人唔鐘意高調,今次咁高調一定有佢原因,佢每次拍拖都起碼幾年,咁都叫見一個鐘意一個?唔認真就唔會喺上緊位時求婚,佢地兩人係點我地外人真係唔知,人人都會做錯事,係咪咁就要判死罪認定佢係壞人呢?

佢處理感情係胡塗,但心地善良係好人一個、唔會踩住人上位、唔靠關係、唔會自製新聞博見報,依然堅持默默耕耘用實力上位,都算係一個唔錯既人,經一事長一智,弘弘同我地一樣,都會喺學習中成長,相信佢會越來越完美,既然我地可以接受自己犯錯,點解唔可以俾次機會弘弘呢,而且佢呢d唔係咩彌天大錯,你去森美(Sammy Leung) facebook 睇吓一篇「賤男新定義」就明白

發表於 Posted on: 2017-04-11 22:39

newnewbee
帖數 Posts: 151
回頂端 / Top
森美講得好,有錢的人佢地唔敢叫賤男,例如洗米華有老婆同時又同另外一個女人生仔,就係好敢愛的故事,一句都唔敢寫衰佢,因為人地會告佢呀,無錢無勢當然可以盡情侮辱啦。

發表於 Posted on: 2017-04-12 4:42

Sallyk112805
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
終於有同行出下聲,講句公道說話,物極必反,啲人以為可以盡情咁侮辱人,誤導群眾,抹殺佢嘅努力和才華,其實在其他人心中對Fred的事情,都有自己的看法,唔會比人誤導,任人煽動,亦令喜歡佢嘅人更加守護佢。

發表於 Posted on: 2017-04-12 7:01

j1e2s3s4
帖數 Posts: 28
回頂端 / Top