tvb.com

tvb.com

Wish list

1. 博香定期派糖,但係條線要寫得立體d,大細力多 d助攻
2. 鋪士水線唔係問題,最緊要係阿龔及時回水
3. 寫少 d 熊家同樹根,多d 龍家,其實二太二太妹三太條線,二太 Jenny 條線可以好多發揮,大小姐仲可以坐收漁人之利
4. 嘉莉 Terry cp
5. 司徒獨孤明珠病情有好轉,不如同大佬明再組 cp

發表於 Posted on: 2018-06-06 23:22

littlefawn
帖數 Posts: 130
回頂端 / Top
關於 2的補充:其實個人支持龔水。Stanley 快 d 回組啦

發表於 Posted on: 2018-06-06 23:29

littlefawn
回頂端 / Top
你都睇得出明鋪士水線? 我會跳左唔睇,眼冤

發表於 Posted on: 2018-06-07 0:36

usedthread
帖數 Posts: 67
回頂端 / Top
My wish list:
1) 龔水一對
2) 朱凌凌配個靚女啲嘅(miss tong太膠了)
3) 多啲樊奕敏 (佢好生鬼又靚女)

發表於 Posted on: 2018-06-07 2:04

QQQQQ
帖數 Posts: 228
回頂端 / Top
My wish list:
1) 龔水一對
2) 朱凌凌配個靚女啲嘅(miss tong太膠了)
3) 多啲樊奕敏 (佢好生鬼又靚女)

x 1000!

+ 蓮輝,博香可以開花結果

發表於 Posted on: 2018-06-07 12:19

stampoutwoopi
帖數 Posts: 93
回頂端 / Top
回意樓上
樊奕敏好有喜感,之前佢同二太上烹飪節目互損好好笑

我都唔係好接受到 OO >>>>00 in terms of 年紀

阿龔啊~~~~

發表於 Posted on: 2018-06-07 19:05

littlefawn
回頂端 / Top
其實本身角色設定圓圓係老師,凌凌係學生,咁都一定有年紀差距,唔覺得有咩問題。
尋晚個集仲好好睇,好puppy love錫錫拎五花肉個陣

發表於 Posted on: 2018-06-07 22:18

最愛BB豬
帖數 Posts: 41
回頂端 / Top
龔水啊!!!!!望穿龔水啊!
嘉莉XTerry good idea!

發表於 Posted on: 2018-06-08 10:00

jcsama
帖數 Posts: 8
回頂端 / Top
我想凌圓線出多d,成日到喉唔到肺,想佢地兩個快d一齊,唔想圓圓成日比衰男人蝦!

發表於 Posted on: 2018-06-08 11:16

小火子
帖數 Posts: 12
回頂端 / Top
1. 少啲博香,開始有點厭
2. 少啲孝心,成日根叔池富家仇無限loop,就黎棄劇
3. 寧願多啲office戲
4. 快啲恢復龔水
5. 開拓有趣嘅 單身獨女(Rebecca洋洋阿水) vs 單身宅男(龜縮明英俊terry)

發表於 Posted on: 2018-06-08 12:05

Hoho5050
帖數 Posts: 75
回頂端 / Top
多啲樊奕敏 X 10000!

Helen 同 KC 一齊加 Terry!

發表於 Posted on: 2018-06-08 13:15

lgtitc
帖數 Posts: 100
回頂端 / Top
博香繼續啊!不過可唔可以加d鬧交冷戰啊
Mandy下下比博士食住唔得架wo
咁正嘅女仔點會咁卑微
博士點都有d缺點掛
點會次次都係博士嫌棄Mandy話佢成日掛住影相
搵次Mandy頂唔順佢d懶好人性格嬲佢得唔得
派糖固然好
依家博香派下刀刺激下都唔錯啊

發表於 Posted on: 2018-06-08 22:58

Tang36WY
帖數 Posts: 33
回頂端 / Top
1. 0O Duncan Emma 莊思敏條線真係同成套劇格格不入,希望編劇唔好再寫埋 d 婆媽老土拉鋸n 角戀劇情,快d寫走d 不相干的角色。OO 做返 00 啟蒙老師算拉,我唔係接受唔到姊弟or 師生戀但佢地真心唔襯,不如講下 00 同佢律師世家嘅故事仲好啦。
2. 講開 N 角戀 KC Helen Jenny John Max 真係要救救條線。其實如果唔係 d演員好尤其 KC Jenny 夠盞鬼,d感情線七國咁亂都真係好厭倦。

發表於 Posted on: 2018-07-11 23:32

littlefawn
回頂端 / Top
3. 大家姐> 大小姐同 David >大家姐其實幾有睇頭。雙大組合其實有共同敵人二太(同埋譚校長),二房唯一智商在綫的 Jenny 又同David friend 左,加埋三太同工業一定好睇過飯氣宮心計
4. Dickson ,盧旺達,「林作」都好好笑,好想佢地成為大學綫常設角色

發表於 Posted on: 2018-07-11 23:42

littlefawn
回頂端 / Top
5.曹總個 80 集自傳唔好走數。最好Terry 做主角偶遇做 PA 的嘉莉
6.大家姐人設其實早期舖得好好,講尚善七把叉邱凱其原來都係同一個人真係有驚喜。係去到後期報伏心太重同太過自我中心地沉溺係死老公嘅傷痛就開始有 d毀人設。我想睇多 d 大家姐vs 老何,加埋 Bonnie 可能有新火花。

發表於 Posted on: 2018-07-11 23:55

littlefawn
回頂端 / Top
7. 阿龔終於回水啦,一定要 keep 住個賤萌人設唔好性情大變

發表於 Posted on: 2018-07-12 0:04

littlefawn
回頂端 / Top
喜歡看處境劇,因為劇情緊湊,節奏明快,對白精警,沒有多餘的角色和情節。而且不限主角,每個演員都可以有故事發揮,有時效果更出彩,如大小姐和宋水輝,KC Helen 和 Terry,最近還有鐵面陳細力Rebecca等。鐵面陳都幾靚仔,矇豬眼好可愛,和池美麗拍結婚照那集好好笑,希望他有多點戲份或在別的劇集看到他。

發表於 Posted on: 2018-07-12 8:25

pineapplelady
帖數 Posts: 110
回頂端 / Top
龔回來,繼續與水表面鬥氣,實則互愛,加入嘉莉同Terry,使terry也發奮。大家姐跟潮偉係番一齊啦,不如話其實潮偉真係失憶,佢真係金城武。kc仲意番Helen追番佢,但佢已跟john拍緊拖。圓圓離開。朱凌凌識個更適合他的。子孝發奮讀書,忙到唔得閒拍拖,心如緊張番佢。

發表於 Posted on: 2018-07-12 11:13

Garbrille
帖數 Posts: 1548
回頂端 / Top
最希望飛走Bonnie同湯圓圓,安凌最終成為一對,輝蓮博香繼續SWEET,潮善言歸於好,其他無所謂

發表於 Posted on: 2018-07-12 20:54

YukiUlkra
帖數 Posts: 52
回頂端 / Top
阮政峰其實演技幾好但池子孝個角色...仲有心如一 d都唔重視佢男朋友...子孝值得更好

發表於 Posted on: 2018-07-12 21:20

littlefawn
回頂端 / Top
My Wish List:
1.宋生宋太派下糖,近排我過得好苦 >_<
2.龔燁同若水應該會有集數,希望係甜咖啦,我近來真係好苦 QAQ

發表於 Posted on: 2018-07-13 12:16

Mikeru
帖數 Posts: 734
回頂端 / Top
不如話其實潮偉真係失憶,佢真係金城武
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我都係咁話!編劇索性咁寫la, 雖然會好老土,但都好過而家咁樣搞到冇哂意思……潮偉唔係金城武,令條線拖拉不得止, 一家三口有可能重聚嗰個畫面本來係一個attractive point,而家又冇咗……

發表於 Posted on: 2018-07-14 5:38

youhoo
帖數 Posts: 2119
回頂端 / Top
嘉莉 Terry cp

請問嘉莉係邊個?????

發表於 Posted on: 2018-07-14 8:02

pinkyxoxo
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
講開 N 角戀 KC Helen Jenny John Max 真係要救救條線。d感情線七國咁亂都真係好厭倦 X2

----KC Helen條線拖得太耐, 成日番炒, 好悶

大家姐人設其實早期舖得好好,係去到後期報伏心太重同太過自我中心地沉溺係死老公嘅傷痛就開始有 d毀人X 2

----浪費左咁好睇既潮善線

發表於 Posted on: 2018-07-14 8:34

kim52
帖數 Posts: 692
回頂端 / Top
@pinkyxoxo
嘉莉係吳嘉儀,八時入席裡面 Terry 的女朋友

發表於 Posted on: 2018-07-14 9:04

littlefawn
回頂端 / Top