tvb.com

tvb.com

「龔燁行動」發起人有野講

大家好,如果比E個標題嚇親,要講聲唔好意思,純粹想吸引大家入嚟睇。我並唔係D咩發起人,只係比大家早少少開個投票Post發起「龔燁行動」,我知道就算我唔開,都有千千萬萬既「龔水黨黨員」會出Post要求家明唔好走。畢竟佢演得好好,同長腳蟹好有火花,如果咁短期就走左真係好可惜。(絕對「龔」不可沒)
其實第一次開投票Post,然後當時得一票(自己個票),又有d擔心會唔會成件事係純粹自high,其他觀眾都冇乜所謂/支持龔水既朋友唔會嚟E個官方討論區。點知,開左一個鐘,已經有唔少人投票,大家仲留言好支持「龔水」,唔少人都係特登開新Acc/搵N年冇用過既Acc嚟投票留言,好感動,成件事好青春熱血。(啱啱睇有一百七十幾票,有機會衝二百,好厲害!!多謝大家!!)

尋日,見到幾份報紙都好快手咁報導,結合其他討論區/貼吧/論壇/微博/Instagram/FB既聲音,將成件事推到上報,大家緊張既聲音仲嚇到家明心都離一離。成件事好真係好Crazy!!好多人就算冇睇過E套電視劇,都睇返「龔水」條線,有d追開既直情睇到眼濕濕。(嗚……)
好開心連報章都有留意,證明「龔燁行動」有一個小成功,唔單止係景淳,連蟹/Jan/阿東/大小姐/其他演員既ig,都有留意E場「龔燁行動」,都力撐!!
就算景淳而家入組,套劇可能都要等一排,大家要有心理準備打一場見唔到阿龔,掛到心神恍惚既硬杖xd

無論你有冇Acc投票,只要你支持「龔水」,你都係一個發起人。發起人唔係「我」,而係每一個有用自己既鍵盤去發聲既人。所以e個標題係指大家有咩支持「龔水」既說話,都可以係E度/投票區度講,大家都可以有野講,每個人都係發起人!!
(我最多只係將成件事,用個比較貼近又抵死又玩食字既Terms嚟形容,等大家易記D,錦上添花.)

全城助龔回水!!

用鍵盤發一場沒有流血,只有熱血的「龔燁行動」!!拯救「龔水黨」首領家明!!

推到龔燁不只愛回家,更要愛回水!!!

仲有Quota既,記得投埋「 最好睇嘅感情線」,投「熊若水 龔燁」啊!!(唔知會唔會超越「最強cp」秦博思同Mandy呢)

特別鳴謝:
肯花時間睇咁多字既你、TVB開心速遞討論區、各位撐「龔水」既朋友、各大討論區、論壇、百度開心速遞貼吧、「給龔燁的信」、微博、各大社交平台等等(e篇文章有好多抵死既Terms都係綜合以上各平台既網友所講,唔好介意攞左嚟用xd)

發表於 Posted on: 2018-03-23 20:43

hao12345
帖數 Posts: 34
回頂端 / Top
衷心感謝「龔燁行動」發起人hao12345,你的用心,證明沒有白費,喚起了我們(龔水黨)的心聲,牽頭攬總是敢,未知之數的戰戰競競,能夠集結了大家力量,才能(聚沙
成塔),正視了大家對(龔水情緣)的美滿渴求!媒體的廣泛報導,大家會更加躍投票,意願會成就這個行動,成功不遠了!

發表於 Posted on: 2018-03-23 22:11

草屋
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top
下星期開始轉台熄機算數啦。每個故事總會有始有終嘅。

發表於 Posted on: 2018-03-23 23:03

usedthread
帖數 Posts: 65
回頂端 / Top
Hi Hao12345, 我都係龔水黨迷妹一枚,多謝你開post俾我地投票,講真我從來都未試過為一套劇同一對CP咁上心,我都係找返n年冇用嘅account出嚟留言,仲投返我最喜愛cp俾龔水,而家仲無限loop緊有龔水的集數,冇咗佢地我真係好失落,希望所有龔水黨的努力不會白費,工業行動一定要成功

發表於 Posted on: 2018-03-23 23:53

cliffcho
帖數 Posts: 11
回頂端 / Top
好開心好多人同我一樣都咁支持龔水戀 我都估唔到回響咁大 不過証明左一樣野。張景淳真係將龔燁呢個角色演繹得好好好成功 同呂慧儀演得好夾 希望有朝一日龔燁會回家埋尾啦
支持支持支持

發表於 Posted on: 2018-03-24 0:09

Melody32937
帖數 Posts: 5
回頂端 / Top
對起,別誤會。只是我從前是覺得愛回家係要柄埋睇嘅電視劇。老實講,我超過三年無睇無線劇,對上一次巳經係使徒行者,一。只是很偶然一次在茶仔睇左一集,因為家明的角色出現才追看,我的追劇故事才由開始。而家角色走了,所以我的任務完成。對起,真的沒有打擊的意思。

發表於 Posted on: 2018-03-24 0:56

usedthread
回頂端 / Top
感謝發起人的熱血,黨員定必配合 kakakakaaa

發表於 Posted on: 2018-03-24 10:55

Hoho5050
帖數 Posts: 71
回頂端 / Top
To Usedthread,
那怕只是偶然一看的觀眾,只要真正喜歡工水,其實已經好難得。何況你都有留言,絕對為工業行動出左一分力了,非常感謝你。

發表於 Posted on: 2018-03-24 10:59

Hoho5050
帖數 Posts: 71
回頂端 / Top
支持龔水!多謝你咁熱心發起呢個行動!

發表於 Posted on: 2018-03-24 12:05

kenyyp
回頂端 / Top
都係靠大家,先可以成就成件事
今日長腳蟹宣傳活動,第一句都問想唔想有工業行動....^v^
睇嚟e個名好深入民心....

發表於 Posted on: 2018-03-24 18:28

hao12345
回頂端 / Top
支持支持,家明快d返愛回家,我地冇得睇好痛苦。

發表於 Posted on: 2018-03-25 12:04

cammyoyo
帖數 Posts: 2
回頂端 / Top
Support, 希望家明早日回來

發表於 Posted on: 2018-03-25 19:42

tvpopcorn
帖數 Posts: 205
回頂端 / Top
阿龔,快回家吧!

發表於 Posted on: 2018-03-27 4:57

mintyvert
帖數 Posts: 81
回頂端 / Top
樓主好有心同大家開心share,期待龔燁行動成功!\(^o^)/~

發表於 Posted on: 2018-03-27 12:07

Pingu27
帖數 Posts: 5
回頂端 / Top
支持啊!好想睇

發表於 Posted on: 2018-03-27 12:55

ccinthecup
帖數 Posts: 171
回頂端 / Top
支持!!多謝發起人諗個咁正咁搞笑既名!!
今日阿工走左7日,好想阿工快d返...
繼續睇佢同阿水既劇情!!

發表於 Posted on: 2018-03-28 22:11

kknana
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
支持呀!!

發表於 Posted on: 2018-03-29 0:06

風靈使者
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top

發表於 Posted on: 2018-03-29 9:03

nokwai2000
帖數 Posts: 54
回頂端 / Top
好想可以有人一齊瘋狂討論/FF龔水......

發表於 Posted on: 2018-03-29 17:24

kurosakimaru
帖數 Posts: 17
回頂端 / Top
我都係龔水迷丫,依家好掛住牙龔,好想佢返黎,所以死得閒就狂loop 止渴;)

發表於 Posted on: 2018-03-31 9:58

薄荷IRENE
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
#metoo
但前景唔多樂觀

發表於 Posted on: 2018-03-31 10:13

usedthread
回頂端 / Top
唔好灰心!之前bbc, 阿蟹都有透露編劇係聽民意的!
況且頭先睇東張西望,龔水個個禮拜收視仲好過830/930既劇(好大因素係龔水個兩集)
所以等到頸都長都要等到阿龔返嚟!!!

發表於 Posted on: 2018-04-03 20:40

hao12345
回頂端 / Top
況且頭先睇東張西望,龔水個個禮拜收視仲好過830/930既劇(好大因素係龔水個兩集)
所以等到頸都長都要等到阿龔返嚟!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Really?wow good news!都應該係龔&水嗰兩集幫收視爆起㗎啦hahaha……so tvb can you see it its a good proof快d俾龔燁返嚟la!

發表於 Posted on: 2018-04-04 0:04

youhoo
帖數 Posts: 2101
回頂端 / Top
表白龔水線,希望龔燁有望返嚟啦!!

發表於 Posted on: 2018-04-04 21:25

mb_nikiwong9911_4fb66900ce905
帖數 Posts: 16
回頂端 / Top
偶爾會睇返龔水的集數,但又唔敢睇太多,怕會麻目,所以現在每一日都會留意佢哋的IG,然後默默地等。

發表於 Posted on: 2018-04-05 0:22

半個師奶
帖數 Posts: 114
回頂端 / Top