tvb.com

tvb.com

「龔燁行動」發起人有野講

睇到個兩集收視有28.9....
工水果然不是蓋的!!
有望快D返!!
(其實只係過左兩個禮拜,好似過左兩個月咁....)

發表於 Posted on: 2018-04-06 23:42

hao12345
帖數 Posts: 36
回頂端 / Top
(其實只係過左兩個禮拜,好似過左兩個月咁....)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我都有類似感覺……發現掛住龔&水掛到開始有d short short地haha……洋洋得意嗰集只係提左一提龔燁嗰名嘅嗰句對白我都竟然睇左兩次……唉龔燁幾時可以返啊?!

發表於 Posted on: 2018-04-07 1:11

youhoo
帖數 Posts: 2111
回頂端 / Top
如果個優引計劃有龔燁係度就好玩,
好想睇佢去尋寶圖假公濟私調戲MARY....
仲有好想睇佢玩JENNY......
新加坡果間公司幾時先放佢返香港:(

發表於 Posted on: 2018-04-13 10:49

kurosakimaru
帖數 Posts: 17
回頂端 / Top
啱啱都網上有人問家明,佢自己都答佢都想知。。。我諗多半唔樂觀

發表於 Posted on: 2018-04-13 12:00

usedthread
帖數 Posts: 67
回頂端 / Top
" 如果個優引計劃有龔燁係度就好玩,
仲有好想睇佢玩JENNY...... " x 2

「優引計劃」變「龔燁行動」- 阿龔 同 媽呢空 聯手:
1. 揭發 Jenny & John 嘅 奸情詭計;
2. 搞到 Jenny & John 最終被踢出 接龍集團/威龍百貨公司;
3. 搞到 Jenny & Max 最終離婚收場。

發表於 Posted on: 2018-04-13 13:51

aliciahardfans
帖數 Posts: 975
回頂端 / Top
如果個優引計劃有龔燁係度就好玩,
仲有好想睇佢玩JENNY......
新加坡果間公司幾時先放佢返香港:(
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
咪係囉,如果龔喺度嘅話幾好呢…… 唉我真係太掛住龔&水la……而家 一睇到水喺尋寶圖d戲份就唸起龔(呢兩集見到水就不自覺ff咗龔喺水隔離一齊玩Jenny嘅情景)!…… haha甚至諗緊點解水冇擺個雙下巴天使喺枱面……龔燁究竟幾時有得返嚟呀?!
tvb 究竟喺度諗緊乜……拍完十兄弟好快啲俾佢返嚟啦!

發表於 Posted on: 2018-04-14 8:41

youhoo
帖數 Posts: 2111
回頂端 / Top
連家明自己都答佢都想知幾時可以回組,真係唔知係膠層唔放人定劇組巳經無位比佢入

發表於 Posted on: 2018-04-14 10:00

usedthread
回頂端 / Top
而家連呀滕都巳經回組啦

發表於 Posted on: 2018-04-14 10:01

usedthread
回頂端 / Top
如果阿龔真係冇得番劇組,我第一個罷睇此劇

發表於 Posted on: 2018-04-15 17:38

evayim2018
帖數 Posts: 8
回頂端 / Top
如果阿龔真係冇得番劇組,我第一個罷睇此劇
>>>>>>>>>>>
我都係咁話...

發表於 Posted on: 2018-04-16 0:40

風靈使者
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
一樣好掛住牙龔,佢幾時可以回組呀?希望我地會等到好消息,

發表於 Posted on: 2018-04-16 1:05

薄荷IRENE
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
" 如果個優引計劃有龔燁係度就好玩,
仲有好想睇佢玩JENNY...... " x 3

如果阿龔調去尋寶圖做阿head就好玩,好多野寫...
再唔係調去保安部,幫阿水開門!
反正Terry做尋寶圖主管時戲份少,亦對劇情冇乜推進...
因為龔水,搞到而家見親阿水都諗起阿龔(尤其係辦公室既劇情)
開心速遞有唔少角色離開劇組(欣欣,風少,david前男友kenny,費堅等等),但冇一個好似龔燁咁,暫別既每一日都有人想佢返,不斷留言撐佢!
博香e對cp,有唔少支持者,亦有人開post表示唔鍾意mandy..但冇一對cp好似「龔水」咁多人鐘意同想佢地係返埋一齊
連收視(28.9)都反映龔水真係好受歡迎好多觀眾受落
所以編劇/編審/監製們,請快d寫返阿龔係新加坡返嚟,如果唔係真係可以熄機唔睇!!!

發表於 Posted on: 2018-04-24 22:35

kknana
回頂端 / Top
因為龔水,搞到而家見親阿水都諗起阿龔(尤其係辦公室既劇情)
開心速遞有唔少角色離開劇組(欣欣,風少,david前男友kenny,費堅等等),但冇一個好似龔燁咁,暫別既每一日都有人想佢返,不斷留言撐佢!
---------------------------------------------------------------------------------------
感覺上係龔燁係屬於威龍嘅,
所以感覺威龍冇左佢好似硬係差D野咁...
希望可以快D有D類似MARY生日/節日/公司party要有舞伴嘅情節可以提起下佢啦

發表於 Posted on: 2018-04-25 10:39

kurosakimaru
帖數 Posts: 17
回頂端 / Top
今集david唔踢爆『雙J』(jenny & john)
係咪表示留條伏線比阿龔踢爆?!

發表於 Posted on: 2018-04-26 21:06

hao12345
回頂端 / Top
今集david唔踢爆『雙J』(jenny & john)
係咪表示留條伏線比阿龔踢爆?!

希望係咁啦!好期待阿龔快D返黎,佢有好多任務,其中一樣就係踢爆奸夫淫婦!

發表於 Posted on: 2018-04-28 12:29

kenyyp
帖數 Posts: 80
回頂端 / Top
看景淳的微博,他好像有什麼難言之隱,會不會是得罪什麼人才被抽離劇組?

發表於 Posted on: 2018-04-28 18:07

evayim2018
帖數 Posts: 8
回頂端 / Top
但啱啱阿蟹ig,有提到「媽呢空」既字眼,仲叫大家留意340集....(阿龔仲秒回)
唔通係阿龔「強勢回水」既重大線索..?!
(絕不希望諗多左..)

發表於 Posted on: 2018-04-30 22:37

hao12345
回頂端 / Top
宜家唯一keep住我睇呢套劇嘅就係大小姐同送水輝條線同埋阿龔返黎嘅可能。

發表於 Posted on: 2018-05-01 11:50

tropicalfishie
帖數 Posts: 129
回頂端 / Top
再俾D時間編劇同演員啦!安排返重新入組都要好多野配合 ....

如果龔燁返唔到愛回家,編劇都好頭痕,都唔知再點寫阿水的感情線,博士同阿MAX都無可能再寫返轉頭,寫個條新線都係中箭多,唔寫好過寫... 所以編劇應該仲急過D觀眾。

套劇加到540集,應該都有時間等下,不過,呢期阿水就要繼續單身,專心係工作同熊家到,感情線就放埋一邊先....

發表於 Posted on: 2018-05-01 12:25

panda288
帖數 Posts: 15
回頂端 / Top
push! 呢pair真係好甜好襯,唔比個結局佢地實在太可惜

發表於 Posted on: 2018-05-08 5:49

べLeeぺ
帖數 Posts: 95
回頂端 / Top
今日睇到一個好振奮既ig post....
編劇ig有一張圖...表示努力趕工....
自「行動」成功推到上報,到大家不斷打call/留言/狂追問演員/狂留意演員既ig愛回家動態,到今日編審編劇大大們預告努力趕工阿龔將會回家回水....
雖然途中有不平坦既地方:
大家會不斷揣測家明暫離既原因(純粹愛回家本身既劇情/拍其他劇冇檔期/甚至因為要雪藏佢所以要暫停佢拍劇既工作)
但今日既一張圖片, 令「龔燁行動」望見勝利既旗幟….
令好多討論區/ig/微博既網友都好興奮….
好開心見到非「龔水黨」既網友(「博香黨」/其他cp黨/其他有睇開心速遞既觀眾)都有幫手助龔回水~~推post又不斷提提提~~
期待阿龔強勢回歸!回家!回水!!!
(心情太興奮,所以整左個字海post~~heehee^m^)

發表於 Posted on: 2018-06-14 1:24

hao12345
回頂端 / Top
Where is the IG post?

發表於 Posted on: 2018-06-14 3:36

Chestnuts
帖數 Posts: 30
回頂端 / Top
https://www.instagram.com/p/Bj9GrENhF3Y/?tagged=%E9%BE%94%E7%87%81%E8%A1%8C%E5%8B%95

你試下E個得唔得....

發表於 Posted on: 2018-06-15 13:25

hao12345
回頂端 / Top
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20180727/bkn-20180727094337429-0727_00862_001.html
網民革命成功!張景淳愛回家與呂慧儀續前緣
成功!!

發表於 Posted on: 2018-07-29 16:38

kknana
回頂端 / Top