tvb.com

tvb.com

團結就是力量!齊齊「助龔」!!一人一票撐張景淳!!撐龔燁!撐家明盡快回歸劇組!!

我撐龔燁返嚟愛回家!踢走奸妃!追掂媽呢空
其他

總票數 Total Votes: 303

[集結:齊齊發起龔燁行動]一人一票撐龔燁(張景淳)盡快回歸愛回家,同熊若水擦火花!!

support!!!!!

發表於 Posted on: 2018-03-19 21:42

rach13
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
強烈要求龔水感情線能夠繼續發展 團圓一齊

發表於 Posted on: 2018-03-19 21:47

TokyoSeoul
帖數 Posts: 30
回頂端 / Top
第一次留言!好激動!支持亞龔和Mary!在一起在一起在一起!重要事情講三次!

發表於 Posted on: 2018-03-19 21:54

Yvonneli92
回頂端 / Top
阿龔同阿水兩個人鬥氣又sweet又好笑,明明條感情線鋪得咁好但又突然中斷,跟本係欺騙觀眾感情T______T

發表於 Posted on: 2018-03-19 21:58

joojoo2255
回頂端 / Top
請讓阿龔回歸劇組!!

發表於 Posted on: 2018-03-19 22:08

evayim2018
帖數 Posts: 8
回頂端 / Top
推post至家明返嚟!!!

發表於 Posted on: 2018-03-19 22:20

hao12345
帖數 Posts: 36
回頂端 / Top
其實一唔一齊無所謂, 但是鬥咀戲的確非常好看,回來吧,

發表於 Posted on: 2018-03-19 22:22

KateSS
帖數 Posts: 115
回頂端 / Top
支持工水線
阿龔一定要返嚟呀 要返嚟追阿水:)

發表於 Posted on: 2018-03-19 22:27

momokoqq
帖數 Posts: 245
回頂端 / Top
Love them too

發表於 Posted on: 2018-03-19 22:45

欣怡nicole
回頂端 / Top
支持龚水,家明别走!

發表於 Posted on: 2018-03-19 23:07

darleng
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
工水真係好正...呢集勁似拍拖!!好想佢地正式一齊啊TT希望編劇可以之後俾呀工強勢回歸配呀水啦....

發表於 Posted on: 2018-03-19 23:34

ChipDale42
帖數 Posts: 5
回頂端 / Top
第一次注冊就係為左投龔水線一齊啊!
真係好有火花啊呢一PAIR

發表於 Posted on: 2018-03-19 23:35

karagirl
回頂端 / Top
另外今晚嘅double dating都好sweet好好睇B)

發表於 Posted on: 2018-03-19 23:39

ChipDale42
帖數 Posts: 5
回頂端 / Top
要求龔燁返嚟

發表於 Posted on: 2018-03-19 23:40

suwa
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top
本來無睇開愛回家,但有一日唔覺意睇左復仇記後就完全鐘意龔燁同阿水呢對,兩個明明就勁有火花,編劇你一早唔想俾龔燁呢個角色長做就咪寫咁的劇情出來啦,無龔燁追阿水,我唔會再睇愛回家。

發表於 Posted on: 2018-03-19 23:42

cvbnm20002
帖數 Posts: 3
回頂端 / Top
註冊就係為左黎投票!!!支持龔水線呀!!

發表於 Posted on: 2018-03-19 23:43

風靈使者
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
龔燁唔好走(>﹏<)
工水線真心好睇

發表於 Posted on: 2018-03-20 0:21

Tang36WY
帖數 Posts: 33
回頂端 / Top
真係好中意供水CP!! 覺得阿水同龔燁好有火花 互相制衡, 相比之下阿水同Max或者博思就冇咁戀愛的感覺

雖然表面上阿水仲未中意龔燁, 但其實龔燁系阿水心目中有分量同位置(如果唔系做咩成日lum住距 又被龔燁影響到情緒)

發表於 Posted on: 2018-03-20 0:52

phillng
帖數 Posts: 9
回頂端 / Top
報到 & 全力支持!!!!!!好開心見到有呢個主題, 本來也正打算開個類似的主題, haha 估唔到樓主快一步了:) 我本來都打算開個類似主題嘅原因, 係因為想趁仲有d轉機嘅時候表達下自己強烈希望龔燁回歸嘅意願, 等自己唔會有雙重遺憾,好彩呢個主題幫我講咗了…… 好耐未試過睇得咁揪心了, 上一次有咁嘅感覺已經係愛回家第一輯AJ戀最後都係唔可以喺返埋一齊嘅遺憾…… 雖然AJ戀嘅遺憾喺我心目中依然係難以超越(講番起又係覺得好sad),但如果龔燁真係唔再返嚟嘅話……咁某程度上我會覺得龔燁熊若水今次有d更加遺憾: 明明已開始萌牙嘅好感,到最後連開始嘅機會都冇, 就要無疾而終…… 希望佢真係可以有機會返嚟!求下編劇寫佢返嚟同熊若水再續前緣! 如果唔係之前啲曖昧伏線真係浪費曬(龔燁望着熊若水從海邊離去的背影時若有所思、 回想起密室擁抱時嘅偷笑、熊若水係海邊望住龔燁對眼時嘅心動了一下、 返到屋企做facial想打走雙下巴證明開始對龔燁講嘅嘢上心)……lah嗰d伏線係編劇自己寫出嚟㗎…… 唉當初如果預計到佢咁快要走,咁點解要寫埋曬呢啲伏線呢,繼續寫兩個鬥生鬥死咪好囉, 但又要寫,搞到而家咁樣真係…… 之前風少红衫魚雖然都有啲遺憾, 但因為伏線唔算太深刻,之後都冇咗件事;但龔&水已經開咗個深刻嘅頭,依家叫人如輕易放得下?!!……知唔知我由覺得熊若水差唔多係全劇最討厭角色到突然鍾意左睇龔燁熊若水呢條線個轉變係幾咁奇妙!證明佢兩個真係好有火花兼好夾!

(to be cont'd)

發表於 Posted on: 2018-03-20 1:43

youhoo
帖數 Posts: 2126
回頂端 / Top
(cont'd)
雖然看似龔燁係專登加落去嘅角色, 但有時啲嘢就係咁冥冥中自有主宰, 最不經意嘅嘢反而最後先擦得出最大嘅火花、先最適合…… 有人可能會話咁係因為龔燁角色性格本身就係為熊若水而寫先有呢個效果, 但有樣嘢我想講嘅就係, 有時啲嘢真係咁奇妙㗎, 唔知點解畀我嘅感覺龔燁呢個角色好似fit哂張景淳咁(話時話我都係因為龔燁先開始留意佢), 無論係外形、自然度定微表情都handle得個角色幾好, 成功做到嗰種相愛相殺、「霸道總裁與港女」嘅feel出嚟。我相信叫博士/max做龔燁都唔會做到嗰種效果出嚟…… 仲有就係,講起微表情變化呢樣嘢, 我覺得博士係幾缺乏的(max of coz就更加缺乏), 呢樣亦都係除角色性格所限外同熊若水唔多襯嘅其中一個原因(當然只係我個人觀感而已)……所以請求編劇千祈唔好喺龔燁走後將熊若水寫返同博士一齊!!!因為我仲等緊龔燁有機會返嚟!!!!(如果龔燁唔返嚟我唔會再睇㗎啦,反正安仔bonnie搞到咁已經唔多開心、跟住大小姐送水輝線、大家姐金城武相認線又冇乜進展搞到冇乜癮, 如果連龔燁都唔再返嚟, 我真係無動力再睇!)
無論性格、外形、火花都咁夾、彷彿就好似meant for each other嘅一對……所以希望編劇唔好再重蹈AJ戀嘅複徹, 趁而家仲有機會扭轉局面嘅時候, 不要添上遺憾了,好嗎?……

發表於 Posted on: 2018-03-20 1:44

youhoo
回頂端 / Top
我都覺龔被拒愛後都咁樣為水食死貓好偉大, 真愛表現
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
exactly!真愛表現啊……睇到又感動又心up……龔燁快d返嚟啦……

發表於 Posted on: 2018-03-20 2:27

youhoo
回頂端 / Top
雖然表面上阿水仲未中意龔燁, 但其實龔燁系阿水心目中有分量同位置(如果唔系做咩成日lum住距 又被龔燁影響到情緒)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
咪就係囉!我始終覺得267集尾熊若水做facial好想打走雙下巴嗰度 始終係一個伏線嚟, 應該係想表達出熊若水開始對龔燁講嘅嘢好上心……

發表於 Posted on: 2018-03-20 2:34

youhoo
回頂端 / Top
支持工水線

為左阿龔專登開AC留言,真係好想呢對cp可以繼續落去。希望編劇同tvb都聽下觀眾既意見

發表於 Posted on: 2018-03-20 3:45

布丁12
帖數 Posts: 2
回頂端 / Top
鐘意熊若水(呂慧儀)同秦博思(馬貫東)一齊

發表於 Posted on: 2018-03-20 6:55

zara123
帖數 Posts: 638
回頂端 / Top
希望編劇聽取意見。。。俾工水線一個機會。。

發表於 Posted on: 2018-03-20 7:39

serena1009
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top