tvb.com

tvb.com

團結就是力量!齊齊「助龔」!!一人一票撐張景淳!!撐龔燁!撐家明盡快回歸劇組!!

我撐龔燁返嚟愛回家!踢走奸妃!追掂媽呢空
其他

總票數 Total Votes: 274

[集結:齊齊發起龔燁行動]一人一票撐龔燁(張景淳)盡快回歸愛回家,同熊若水擦火花!!

專登入番好耐无入既AC,支持工水!!!!!龔燁盡快回歸愛回家!!!!

發表於 Posted on: 2018-03-21 15:34

Angel0809
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
坦白講,280尼集家明的演技超額完成。臉部表情有層次,細膩,當然,佢本錢幫佢唔少。呀crab本身就是速度反應快的演員,要跟上,唔容易。之前睇馬貫東同佢對戲,幾乎訓着。家明的表情靈活,跟得上呀crab令呀crab再是吱吱吱喳喳,而是活潑可愛。總之,家明這個角色cast得好正。

發表於 Posted on: 2018-03-21 15:56

usedthread
帖數 Posts: 38
回頂端 / Top
見到呢個家明同雙下巴天使嘅剪輯MV,再加埋首歌叫冤家路窄好得喎https://youtu.be/1pdC75dMcbk

發表於 Posted on: 2018-03-21 16:51

KateSS
帖數 Posts: 115
回頂端 / Top
我見百度E個「給龔燁的信」寫得幾好...
希望真係好似信入面講,會返嚟!!!
https://tieba.baidu.com/p/5608407389

發表於 Posted on: 2018-03-21 17:49

hao12345
帖數 Posts: 30
回頂端 / Top
我勁鍾意睇工水,本來麻麻地阿水,但因為龔燁,突顯咗阿水d可愛義氣港女性格,佢地條線真係好正,我每集都期待佢地出場,好有火花,張景淳昨晚做得勁好,由其是坐的士走果幕,果種不捨又難過的表情,非常到位,編劇大人,快d寫返阿龔返嚟,冇咗佢同阿水鬥氣我好失落,順帶想知楊秀惠入組,做咩角色,唔會係同阿水爭龔燁掛
P.s希望張景淳因爲龔燁這角色,令到佢俾多d監製賞識,拍多d劇,千里馬都要有伯樂先得,其望佢可以攞男飛躍,同阿水一齊攞最佳拍檔

發表於 Posted on: 2018-03-21 18:58

cliffcho
帖數 Posts: 11
回頂端 / Top
这两集真的很甜很虐心,真的比自己失恋还伤心
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
雖然好似太誇張但我都覺得感覺慘過自己失戀
特登搵返N年前個ac入黎投票!!

發表於 Posted on: 2018-03-21 19:03

aglsiq
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
嘩!!有140個...
唔知會唔會史無前例衝到200個!!!!!!!!!!!!!

發表於 Posted on: 2018-03-21 21:47

hao12345
帖數 Posts: 30
回頂端 / Top
我都特登開咗acc嚟投票^^’ 咁好嘅角色如果就咁走咗真係晒咗
希望監製編劇可以寫返龔燁入去
難得個角色咁入屋又同其他角色咁有火花

發表於 Posted on: 2018-03-21 22:17

mizzgin
回頂端 / Top
我都是特登開acc黎支持龔燁的,我真係好失落。一直都支持愛回家,阿龔同若水係我最喜歡的一對,因為真係好有驚喜好有火花,而佢地出嗰集我係一定點都唔出街在家等睇的,如果冇左阿龔我已經冇晒心情繼續睇落去喇。
明明寫依個人物同依條感情線寫得咁好。唉………好唔開心。

發表於 Posted on: 2018-03-21 23:01

cammyoyo
帖數 Posts: 2
回頂端 / Top
我都為左工水搵翻N世前嘅帳戶出來投票!
龔燁一定要返來!要好型咁追翻若水返來!

發表於 Posted on: 2018-03-21 23:56

wanyima
回頂端 / Top
平時完全唔睇tvb啲劇嘅但咁啱星期一病咗係屋企冇野做就開電視睇,點知一睇就鐘意咗呢一pair!!!覺得呀龔幾靚仔之外佢嘅表情亦都做得好好!呀龔同呀水佢地兩個好sweet好鐘意睇佢地呀,搞到我即刻追返之前有講佢地嘅集數。希望呀龔會好快返黎啦我啱啱先追架咋!~呢個ac都係為咗佢地而開希望編劇會聽下民意

發表於 Posted on: 2018-03-22 0:47

kjhjw
回頂端 / Top
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20180322/mobile/bkn-20180322000122374-0322_00862_001.html

wa 終於有新聞啦! 本來正打算埋怨點解迴響咁大咁耐都未有新聞, 點知下一刻就有…… 聽龔燁咁答應該都仲有啲希望嘅, 不過都係未肯定…… 所以呢度要繼續努力呀, 希望俾到tvb嘅壓力係令到龔燁成功返嚟!

發表於 Posted on: 2018-03-22 2:38

youhoo
帖數 Posts: 2043
回頂端 / Top
編劇寫工水條線,其實寫得好好,只是短短時間,已經圈粉無數,我都係為咗工水,先至搵返果a/c出嚟support,只要收視下跌,廣告商實出聲,編劇唔加返龔燁落去都唔得啦,如繼續拍落去Stantely有機會憑龔燁超越家明,同John Ma一樣成為經典角色

發表於 Posted on: 2018-03-22 10:11

cliffcho
帖數 Posts: 11
回頂端 / Top
支持景淳!!!!

發表於 Posted on: 2018-03-22 10:27

minniefu
帖數 Posts: 189
回頂端 / Top
n年冇login過tvb.com, 今日特登上黎集氣, 龔燁要番黎啊!!

發表於 Posted on: 2018-03-22 17:08

yesgoodno
帖數 Posts: 39
回頂端 / Top
希望龔燁快d返嚟

發表於 Posted on: 2018-03-22 19:57

suwa
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top
想供水有個好結果
本身期待既風如線冇左我可以理解
但龔燁既演員仲係tvb入面我就唔明點解要係佢未開十兄弟機個陣就寫走佢
希望龔燁可以快d番泥香港:)

發表於 Posted on: 2018-03-23 0:06

hktvhuge
回頂端 / Top
撐龔燁回歸愛回家

發表於 Posted on: 2018-03-23 1:55

ccinthecup
帖數 Posts: 169
回頂端 / Top
一直系tvb forum我都齋睇唔評論 最近為左龔水cp登錄翻好耐冇登錄的賬號專門留言 今次供水的感情線真係寫得好動人 演員又演繹得好 短時間內已經好多人中意 希望龔燁快d翻來啦

發表於 Posted on: 2018-03-23 5:17

phillng
帖數 Posts: 9
回頂端 / Top
Yes, fully support!! Already watched few times and yet 279-280 are still the best episode so far in this drama. A big thanks for the writers, producers and directors who able to produced such a good story line for Stanley. Although it was bitter sweet, it was very powerful enough to touch most of the audience. So, great job to all especially Stanley who able to portrait his emotions so perfectly, till we eagerly want to watch more and more ....

發表於 Posted on: 2018-03-23 5:50

yvonnechoy
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
為了龔水特地註冊了forum!阿工一定要回來啊!TVB的高層們,希望你們看到我們的努力,讓張景淳回來!而且看得出阿工想回來愛回家劇組的

發表於 Posted on: 2018-03-23 10:56

三日star
帖數 Posts: 3
回頂端 / Top
龔水引起咁大迴響,仲見埋報,相信龔燁回歸,指日可待!

發表於 Posted on: 2018-03-23 11:57

kyyam221
回頂端 / Top
Really looking forward to seeing him again in the drama!

發表於 Posted on: 2018-03-23 12:53

Chestnuts
帖數 Posts: 17
回頂端 / Top
支持工水

因為阿龔專登開AC 難得搵到個角色同阿水夾到 又受歡迎 就咪鬼寫走人喇

景淳又做得好喎 高層快d放人

發表於 Posted on: 2018-03-23 13:00

Honey00
回頂端 / Top
支持阿龔早日回水

因為工水線先多左睇

無論係對收視定演員都有益無害 點解仲要寫走人

發表於 Posted on: 2018-03-23 13:05

Bb131400
回頂端 / Top