tvb.com

tvb.com

<愛回家開心速遞>求證實龔燁係暫別劇組抑或唔再返

啱啱工水 e一pair做得咁好咁有火花(個人覺得好睇過「博香」好多)
亦有好多人支持佢地,想繼續睇....
但又見到張景淳即將拍<十兄弟>,ins又講到拍完d戲份咁...
好想知佢係暫別劇組(好似kc咁)定點.....
kc就證實左只係暫別,咁龔燁呢....
見好多留言板/討論區都唔想龔燁咁快就離開劇組....
求各位知情人士講下....
唔好搞到大家law law攣....XD

發表於 Posted on: 2018-03-06 14:18

hao12345
帖數 Posts: 36
回頂端 / Top
oh no!! don't leave!! I think Kong Ip and Mary make such a good pair!! they look so compatible. Don't try to pair Mary with Boksi! I prefer Boksi with Mandy!!

發表於 Posted on: 2018-03-07 12:09

tropicalfishie
帖數 Posts: 133
回頂端 / Top
真係唔想佢走....

發表於 Posted on: 2018-03-08 0:38

hao12345
回頂端 / Top
龔燁同亞水,好襯,啱啱想睇他們開始,不好分開他們啦

發表於 Posted on: 2018-03-08 18:16

橋林
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top
希望監製/編劇大大睇到啦~~
工水真係好好睇好有火花(兩個都惺惺相惜,冇「博香」/「博水」個種一個對另一個超好,唔平均既情況)
希望只係離開下(好似送水輝同helen咁出一出去,例如代表市場部去海外交流)好快會返嚟同阿水鬥氣....
熊若水ed正義,愛恨分明既港女性格,搵龔燁e種深藏不露既世界仔先治到佢~(或者係互相制衡)

發表於 Posted on: 2018-03-08 21:57

hao12345
回頂端 / Top
希望唔好走啦

發表於 Posted on: 2018-03-09 14:58

半個師奶
帖數 Posts: 114
回頂端 / Top
兩個都惺惺相惜,冇「博香」個種一個對另一個超好,唔平均既情況x2

係佢哋之間睇到愛情嘅感覺,唔怪得知我會由對熊若水角色冇好感到突然間鍾意睇呢條線la…… 係囉佢唔好走啦……安仔bonnie線斷左己經幾sad, 加上大小姐送水輝線、大家姐金城武相認線皆冇乜進展有d冇癮,如果連龔燁都走埋令呢pair我突然間鐘意睇嘅一pair都斷埋, 我真係唔會再睇開心速遞啦……

發表於 Posted on: 2018-03-09 19:58

youhoo
帖數 Posts: 2119
回頂端 / Top
坦白講,自從「心戰」及「報仇記」之後,「龔水」多左好多粉絲支持!!事實上E Pair比起其他pair,貼地同立體好多...(冇博士/潮偉/mandy超離地咁好,亦冇安仔超「女朋友奴」)
亦好似樓上咁講,原本唔鍾意熊若水既朋友都好期待睇佢...
(我夠膽講,如果龔燁早一百集出,一定受歡迎過「博香」多多聲)
維基個度寫再下星期一,二都有「龔水」..(燁來越愛你)
睇下會有咩進展....

(千祈唔好話龔燁表白失敗,出面有公司高薪挖角,索性辭職唔做啊,最後熊若水去返Max度....咁樣好多人會罷睇!!!)

發表於 Posted on: 2018-03-09 22:11

hao12345
回頂端 / Top
熊若水同max一齊嗰陣唔鍾意睇佢 而家工水真係正好多 集集追 不過睇工業live話過水唔鍾意佢

發表於 Posted on: 2018-03-10 19:18

t922t
帖數 Posts: 66
回頂端 / Top
所以真心唔希望係因為得罪左高層,所以要調離劇組...
如果唔係,真係好可惜,浪費左之前編劇好既舖排同埋好既演員~~

發表於 Posted on: 2018-03-10 19:36

hao12345
回頂端 / Top
我都唔想佢走,應該係要拍其他劇,不過好想佢可以繼續在開心速遞中出現,同阿水真係好襯。

發表於 Posted on: 2018-03-10 21:22

半個師奶
回頂端 / Top
我諗有睇「開心速遞」既朋友都唔想龔燁走...
知道楊秀惠會加入.....
我寧願市場部經理懸空等龔燁返嚟,,,都唔想佢頂替阿龔個位,做市場部經理....

發表於 Posted on: 2018-03-10 22:06

hao12345
回頂端 / Top
之前林淑敏紅到都市閒情入面其他主持都叫她大小姐,我還期待有一日其他主持會直接叫張景淳阿公,或者大家以後提起張景淳,不會首先想起家明,而是阿公。

發表於 Posted on: 2018-03-12 0:54

半個師奶
回頂端 / Top
WHY唔係BONNIE,VIVIAN走而係龔燁走?應走不走,應留無得留...

發表於 Posted on: 2018-03-12 1:38

Offgun
帖數 Posts: 6
回頂端 / Top
WHY唔係BONNIE,VIVIAN走而係龔燁走?應走不走,應留無得留...
X 1000000

真係好唔鍾意睇呢2位

發表於 Posted on: 2018-03-12 11:02

QQQQQ
帖數 Posts: 228
回頂端 / Top
跟琚hao12345咁講,都有可能(若水同力士)翻撻喎!因為Jenny出軌,龍家若知道便不容許,力士戴綠帽,離婚追亞水(噢……咁旳話悶死人,不看也罷)!不如,等若水知道亞龔走後,才發現自己喜歡他,兜轉後,龔事業有成,同水一齊(就要向未離前拍定)又或者像以往拍定2個情歸何處的結局,觀眾抉定哪個,播出街!咁就戲如其名(開心速遞)了

發表於 Posted on: 2018-03-12 15:44

橋林
帖數 Posts: 4
回頂端 / Top
希望唔好max同若水一齊...(正路都唔會)
其實有很多伏筆都是與龔燁有關的,
例如奸妃Jenny的陰謀(只有龔燁知道),若水暗戀博思的秘密…
甚至大家最愛看的工水…若水情歸何處等等..
事實這個角色真係好受歡迎!!
如果龔燁真的永別開心速遞,很難交代下去…..

發表於 Posted on: 2018-03-12 21:30

hao12345
回頂端 / Top
不如,等若水知道亞龔走後,才發現自己喜歡他,兜轉後,龔事業有成,同水一齊(就要向未離前拍定)又或者像以往拍定2個情歸何處的結局,觀眾抉定哪個,播出街!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Good idea! 不過應該都冇乜可能了, 而家唯有等佢拍完新劇(聽講好似要拍十兄弟?)睇下會唔會返嚟再拍…… 不過我覺得佢走之前嗰集可能都會埋下啲曖昧嘅伏線掛…… 又或者有個方法可以拖長啲等佢返嚟嘅,不過就要睇下編劇肯唔肯寫啦(我呢個想法,係關於之前熊若水喺257集提到嘅阿權,如果能寫成係整容前嘅龔燁的話……詳情請參閱我另一個post, 個標題係「嗰個阿權唔會唔會有可能係整容前嘅龔燁」 http://forum.tvb.com/viewtopic.php?f=1507&t=355032

發表於 Posted on: 2018-03-13 3:44

youhoo
回頂端 / Top
好明顯心戰報仇記係令工業單方面喜歡了阿水,但阿水同佢講:只係見佢凍先攬住佢,唔好諗錯隔離。
如要寫阿水喜歡工業,就要加返阿水感動/心動嘅情節,否則太快一齊,就會變左博香安bon孝心咁,支持反對兩邊都有。懇請編劇為工水呢對歡喜冤家寫段既搞笑又感動浪漫嘅戲。(最重要令博水黨心服口服,認為阿水真命天子非工業不可)
希望工業可以快啲回劇組追阿水呢。

發表於 Posted on: 2018-03-13 12:50

Hoho5050
帖數 Posts: 75
回頂端 / Top
認同hoho5050....
希望阿龔只係離一離開...等阿水時不時掛住阿龔,製造更多伏線...亦令(曾經是)博水黨的我及觀眾心服口服...

至於樓上有人表示阿龔可能係阿權...應冇乜可能,因為整容e條橋潮偉(金城武)用左,冇可能又出返同一條橋嚟解釋成件事,如果e條橋真係work,最應該交代風少整左容(換另一個演員做)...xd

發表於 Posted on: 2018-03-13 14:44

hao12345
回頂端 / Top
如果e條橋真係work,最應該交代風少整左容(換另一個演員做)...xd
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
咁就唔好啦,我唔想睇到風少係另一個人做,會冇咗意義…… 雖然嗰條橋真係好老土, 不過我一諗到 " 明明鬥生鬥死到慢慢有好感嘅人,兜兜轉轉竟然係中學男友" show到出嚟嗰種效果就覺得會幾有睇頭haha……

發表於 Posted on: 2018-03-14 0:35

youhoo
回頂端 / Top
真係唔知編劇/編審/監製點諗...
有時可以好「估你唔到」...
但確實愈來愈多人鍾意睇工水就真既....
有佢地做主角既集數,收視寧舍好....!!

發表於 Posted on: 2018-03-14 23:01

hao12345
回頂端 / Top
都不希望龚烨走啊!他们好衬啊啊啊~

發表於 Posted on: 2018-03-16 22:52

詩琪96
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
吓..吾係下馬...呢條係我最鍾意嘅線追.......冇左?????....我吾睇愛回家喇叭!!!!

Bonnie好難睇,但又留低?!...搵邊個去睇愛回家呀???

監制呀、導演呀....你地係咪真係吾知架???!!!!!

發表於 Posted on: 2018-03-17 17:25

開心健康最重要
帖數 Posts: 77
回頂端 / Top
工水 e一pair做得咁好咁有火花
好多人支持佢地架
..

冇左?????

倒米咩!!!!!!

發表於 Posted on: 2018-03-17 17:28

開心健康最重要
帖數 Posts: 77
回頂端 / Top