tvb.com

tvb.com

博士与Mandy几时分手

认同.... 不扎手段的女人

發表於 Posted on: 2018-03-05 20:42

Cassiechak
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
博士自己都接受了,还有什么理由拆博香

發表於 Posted on: 2018-03-05 21:46

fgyh
帖數 Posts: 47
回頂端 / Top
当时博士和mandy都是单身,mandy主动出击争取幸福守护爱情有什么不对?

發表於 Posted on: 2018-03-05 22:01

fgyh
回頂端 / Top
我希望佢地快D 分手, 討厭的mandy

發表於 Posted on: 2018-03-05 23:17

js1877
帖數 Posts: 5
回頂端 / Top
what wrong with Mandy? Is the girl want to grab her boyfriend. If i was Mary Hung, i will do the same thing, call her boyfriend.

發表於 Posted on: 2018-03-06 1:03

jokerharley
帖數 Posts: 21
回頂端 / Top
this episode show boksi really love Mandy. Bosi accepting what she did in the past and forgiving her. they will getting better.

發表於 Posted on: 2018-03-06 1:28

jokerharley
帖數 Posts: 21
回頂端 / Top
愛情除左互相改變仲有包容缺點。
如果話Mandy冇自信係來自博士俾唔到安全感,但今集博士睇到個問題解決左。
兩個人以後會愈黎愈好

發表於 Posted on: 2018-03-06 7:31

JYST
回頂端 / Top
Mandy 對自己冇信心一來係因為之前耍過手段
係錯過但係唔係唔可以原諒咯
博士都原諒左佢啦
而且另一方面Mandy冇信心都係博士之前未識顧及女朋友感受俾唔到安全感佢先咁㗎啫
解釋清楚以後就可以坦誠相待Sweet Sweet啦

發表於 Posted on: 2018-03-06 9:01

Tang36WY
帖數 Posts: 33
回頂端 / Top
Mandy有什麼錯?想所有情侶都是靠緣份才在一起 童話故事嗎?
一開始當然多少會花點心思 使點心計
後來Mandy都知錯 自己用真心打動了博思
現見人要搶自己男朋友 難道要拱手相讓?

反而覺得Mandy的過份真心 相反博思看來沒有太愛Mandy 有點不值

發表於 Posted on: 2018-03-06 13:56

winniebibi520
帖數 Posts: 71
回頂端 / Top
我 感觉 博士 对 MANDY 都 没 什么 热心 , 没有 情人 热恋的感觉 , 感觉 都是 冷冷的 ,

發表於 Posted on: 2018-03-06 14:24

momokoqq
帖數 Posts: 221
回頂端 / Top
虽说博士 被 MANDY 感动了 , 但 只是单单的被感动 而已 , 不是 MANDY 整红整绿 , 博士都没有 主动 做了 什么 。。。要 求 自拍啦 什么 。。。

这种叫 爱情 吗? 感觉 只是 1方在 付出 。。博士只是 被动接受。。。是苦自己 知 还是 高兴

發表於 Posted on: 2018-03-06 14:30

momokoqq
回頂端 / Top
真係忍左太耐啦. 本來好好地既感情線, 仲牽動左咁多人.
但偏偏中間位.為左想令觀眾明正言順接受若水同博士, 就寫衰MANDY個本性.
根本係失敗之作, 明明開頭開得好靚架.
好啦! 見咁多人鬧啦. 佢又想寫到MANDY 因為唔夠自信心所以做咁多野....令到人睇到好唔舒服...
根本由佢地相遇開始, MANDY 不計較為佢改變, 識得欣賞博思, 做好傻既事, 只係想佢留係自已身邊.
本來條線係勁勁勁勁SWEET 架.
可以鋪排得好好.... 雖然尋晚好似交代左 MANDY 得到博思既願諒.
但佢D 對白. 同要佢做既行為. 令到我覺得係明幫暗踩MANDY 個人格.
唉... 好好地又咁受歡迎既感情線.. 白白比編劇中間催毀左. 攤涷晒..

希望佢再做落去D 劇情. 變返去之前咁. 博思MANDY 條線係超好睇....

發表於 Posted on: 2018-03-06 17:28

Ling1125
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
學嘢啦各位,tvb 教大家不擇手段,欺騙,同搶返來的愛情係可以修成正果。

發表於 Posted on: 2018-03-06 19:00

KateSS
帖數 Posts: 115
回頂端 / Top
博士和mandy越来越甜,博士自己都原谅和接受了mandy以前,你们还有什么理由让他们分手,见不得他们幸福吗?就算mandy主动出击的那些叫耍手段,那也是情有可原的,再说男女都单身,也不存在说是抢来的爱情。

發表於 Posted on: 2018-03-06 19:16

fgyh
回頂端 / Top
學嘢啦各位,tvb 教大家不擇手段,欺騙,同搶返來的愛情係可以修成正果。
全中,呢句超正。

請留意博士對若水說:多謝呀水那句時的內心戲,先至盡在不言中。

發表於 Posted on: 2018-03-06 22:51

oy2018
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
269最後既對白就有種為左要全世界接受佢地一對強行加戲既感覺...有好多野根本唔係一個"原諒"就可以算數...前百幾集既安排完全浪費 算啦反正而加個博士已經唔係之前戈個長情、暖男、有自己個性既博士了

發表於 Posted on: 2018-03-06 22:54

knbm000
帖數 Posts: 5
回頂端 / Top
mandy到底犯了什么大错,杀人放火吗?竟然让一些人觉得一句原谅都不可以算数?博士长的什么情,当了十几年的观音兵,我说他蠢才对,这还能作为优点了吧。和mandy在一起后,还是暖男一个,个性没变啊。

發表於 Posted on: 2018-03-06 23:58

fgyh
回頂端 / Top
真係唔明點解有D 人會咁反對Mandy 同博思一齊。係,Mandy係用左好多手段得到博思,但係佢係真心愛博思,為佢付出左好多,又願意改變自己去迎合博思,我覺得佢地好襯。我絕對支持佢地!

發表於 Posted on: 2018-03-07 11:57

tropicalfishie
帖數 Posts: 101
回頂端 / Top
請留意博士對若水說:多謝呀水那句時的內心戲,先至盡在不言中---喜歡這句留言,明明有內心戲的戀人,自然流露。
反而被盲搶而發展的博/美戀,點睇都是[生硬],[夾硬]...慘不忍睹。

發表於 Posted on: 2018-03-07 12:24

靚女May
帖數 Posts: 43
回頂端 / Top
有d人真係好可憐,格硬話博香唔襯,但說服唔到其他人囉。個個都睇得出兩個有火花先咁多人撐。成日話Mandy有缺點,點解又可以無視熊若水都成日整人?
大家都有眼睇,連龔水出得咁短時間反應都好過博水。
睇左大半年都係得博士單戀咋,關熊若水咩事?博士係做得好好,但熊若水個角色有冇俾到回應?係都要話有感情都其他觀眾盲既?

發表於 Posted on: 2018-03-07 17:37

JYST
回頂端 / Top
反正微博上看到好多人話有思香都唔睇, 身邊都不少, 他們播多啲咪睇少啲囉。林美香又唔係演技好, 唔睇完全無損失,

發表於 Posted on: 2018-03-07 20:30

KateSS
帖數 Posts: 115
回頂端 / Top
其實有冇認真睇電視⋯
博士咪話左佢同Mandy係岩嘅時候遇到岩嘅人咯
點解咁鍾意叫人分手⋯
Sweet d咪好咯
而且Mary依家都準備配龔燁啦
咁嘅組合我覺得好夾wo

發表於 Posted on: 2018-03-07 21:12

Tang36WY
回頂端 / Top
excuse me,微博睇既人佔幾多?1%? 關香港人咩事?

發表於 Posted on: 2018-03-07 21:49

JYST
回頂端 / Top
請留意博士對若水說:多謝呀水那句時的內心戲,先至盡在不言中---喜歡這句留言,明明有內心戲的戀人,自然流露。
反而被盲搶而發展的博/美戀,點睇都是[生硬],[夾硬]...慘不忍睹。X1000

發表於 Posted on: 2018-03-07 22:04

momokoqq
回頂端 / Top
er⋯多謝阿水其實唔可以係多謝佢提醒等博士有番個女朋友架咩⋯
如果博士真係鍾意阿水嘅話點會多謝自己暗戀對像幫佢留住依家個女朋友啊
就係因為阿水提佢所以佢同Mandy感情鞏固左
禮貌上都要講句多謝嘅

發表於 Posted on: 2018-03-07 22:34

Tang36WY
回頂端 / Top