tvb.com

tvb.com

睇睇下發現安仔Bonnie條線都有得寫落去wor……

之前有d集數講到安仔bonnie勁唔妥對方唔知係咪鋪排呢?haha睇睇下發現其實佢哋都幾有火花,覺得bonnie性格似大家姐,本身對幾個大學生嘅情節毫無興趣,更加係唔like bonnie,但最近竟然有啲興趣繼續睇安仔bonnie……如無意外安仔好快就會同金城武(潮偉)父子相認, 咁之後應該都會有啲一家三口嘅情節㗎啦, and then如果到時安仔bonnie 發展成一對嘅同時能寫下嗰種性格相似嘅「婆媳」喜相逢情節/ 性格相反嘅「翁媳」衝突情節嘅話,應該會幾有趣……haha唸到呢度就好有興趣繼續知道佢哋會點……

發表於 Posted on: 2017-12-04 1:12

youhoo
帖數 Posts: 2270
回頂端 / Top
我一向鍾意睇安仔同朱凌凌, 上次大家以為BONNIE有左果一集好好笑 .

自從編劇抹黑Mandy, 我而家只睇潮偉+大家姐, 安仔+朱凌凌條線

發表於 Posted on: 2017-12-05 23:57

kim52
帖數 Posts: 658
回頂端 / Top
我覺得朱凌凌安仔傻強好好睇!!

Bonnie唔夠靚
但如果同安仔發展落去應該會好有趣!!

Venus 好靚我都鍾意睇

發表於 Posted on: 2017-12-06 1:46

QQQQQ
帖數 Posts: 193
回頂端 / Top
當初Bonnie和安仔鬥氣時已覺得兩人很襯,想看大家姐和Bonnie一起欺負安仔~

發表於 Posted on: 2017-12-06 21:36

半島師奶
帖數 Posts: 66
回頂端 / Top
今集正, 既寫左大家姐Bonnie鬥法, 又有大家姐金城武(潮偉)嘅浪漫情節……haha越嚟越期待我上面寫geh情節可以發生……

發表於 Posted on: 2017-12-07 23:35

youhoo
回頂端 / Top
朱凌凌、安仔、傻強三個新人都有前途 !

發表於 Posted on: 2017-12-11 10:28

tigerlover
帖數 Posts: 45
回頂端 / Top
http://programme.tvb.com/drama/loandbehold/episode/214/#page-1

果然估中咗……睇預告片已經覺得會係咁,haha期待今晚嗰集!

發表於 Posted on: 2017-12-15 17:11

youhoo
回頂端 / Top
Ahhhh 好好睇ar!雖然都知道佢哋會愈鬥愈愛,但係冇諗過係因為安仔內疚揾bomnie 從而對方都心動…… 期待安仔Bonnie一齊之後嘅「婆媳」相處hahaha……

發表於 Posted on: 2017-12-15 20:35

youhoo
回頂端 / Top
原來今集個集數咁啱仲要係214, 個寓意咁sweet嘅haha…… 越嚟越覺得呢pair嗰d相鬥相愛發展有d 第一輯AJ戀嘅影子……哎呀快d寫佢哋正式一齊啦

發表於 Posted on: 2017-12-16 1:40

youhoo
回頂端 / Top
214集不錯喲!安仔和bonnie這條線so sweet! 希望這條線不要搞得像博思,Mandy,Mary 亂七八糟的。不過他們很可能會變四角關係(朱凌凌,安仔,bonnie , venus)。發現今天Venus有開始喜歡安仔。現在比較期待就是大家姐,潮偉,朱凌凌,安仔,bonnie , 大小姐,宋瑞輝

發表於 Posted on: 2017-12-16 1:51

juicesky
帖數 Posts: 121
回頂端 / Top
現在比較期待就是大家姐,潮偉,安仔,bonnie , 大小姐,宋瑞輝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Same! 我都只係比較期待呢啲

發表於 Posted on: 2017-12-16 2:25

youhoo
回頂端 / Top
唔贊成,BONNIE個角色好討厭,唔想睇佢同安仔,
編劇應該寫番安仔同朱凌凌,呢個先係一對.

發表於 Posted on: 2017-12-17 19:31

Leehom99
帖數 Posts: 18
回頂端 / Top
我都唔想睇bonnie
我想睇朱凌凌

發表於 Posted on: 2017-12-18 6:14

QQQQQ
帖數 Posts: 193
回頂端 / Top
我都唔想睇bonnie
我想睇朱凌凌

----------

Same here.

發表於 Posted on: 2017-12-18 8:43

Woopi
帖數 Posts: 803
回頂端 / Top
bonnie個樣已經唔得....把聲更差

發表於 Posted on: 2017-12-18 12:39

leeyukkong
帖數 Posts: 6040
回頂端 / Top
之前寫Bonnie的性格是不好的,和朱凌凌拍拖時有公主病,要即叫即到,又插贜害Venus偷佢銀包,和朱凌凌分手後又妒忌安仔,偷入佢兩個facebook,制造不和,最近又聯群結黨,叫女仔不和男仔來往,總之這個角色令人沒好感,但現在安仔由憐生愛,有點怪怪地。這不同若她是個好女仔,兩個由鬥氣開始,變成歡喜冤家個種。個人不太喜歡這安排,就算有內疚,Say Sorry,和好都OK,但一下變成有愛意,怪怪地。Anyway,編劇有自由,鍾意點就點啦,冇乜所謂。

發表於 Posted on: 2017-12-18 13:25

stepcat
帖數 Posts: 102
回頂端 / Top
我都唔想睇bonnie
我想睇朱凌凌
----------------------------
bonnie個樣已經唔得....把聲更差
----------------------------------------////

x100000000

發表於 Posted on: 2017-12-18 13:32

愛。蛋撻
帖數 Posts: 905
回頂端 / Top
希望編劇唔好再寫安仔同BONNIE呢PAIR,好反胃,
唔該寫番朱凌凌啦,佢地先係最合襯!

發表於 Posted on: 2017-12-19 20:47

Leehom99
回頂端 / Top
其實我覺得幾青春wor, 有時青澀嘅愛情可能會係嚟得好突然嘅……不過我同意真係鋪排得唔係幾夠(雖然之前有幾集都鋪緊), 咁嗰集尾佢哋都冇正一齊嘅,咁正式一齊之前希望编劇可以鋪多啲啦

發表於 Posted on: 2017-12-20 17:58

youhoo
回頂端 / Top
我都係以為Bonnie有左o個集之後鐘意呢條線XDD
鐘意Bonnie呢種女仔多過Venus
而家女角唔使扮蠢扮純真係進步左好多

發表於 Posted on: 2017-12-20 21:27

JYST
帖數 Posts: 40
回頂端 / Top
扮純真都好過BONNIE心地差,俾著第二個同安仔都可能覺得青春,
但BONNIE咁攻心計,覺得佢痴埋安仔度係有不軌企圖,十分唔睇好佢地呢PAIR.

發表於 Posted on: 2017-12-21 15:39

Leehom99
回頂端 / Top
唔覺得Bonnie心地差,佢份人夠直,睇下佢個學會其他女仔點對佢?
講攻心計好明顯係Venus或其他有男朋友呢d啦,自己唔敢講就借其他人過橋。

發表於 Posted on: 2017-12-21 22:48

JYST
帖數 Posts: 40
回頂端 / Top
希望編劇唔好再寫安仔同BONNIE呢PAIR,好反胃, x2 .

發表於 Posted on: 2017-12-22 10:21

Badmama
帖數 Posts: 233
回頂端 / Top
或者安仔同bonnie 真係未必係最襯, 但我個人覺得呢種鬥到愛嘅feel 先似返係愛情嗰啲經歷……平平淡淡邊好睇㗎……安仔對venus…… 其實真係完全睇唔出有咩經歷下產生出嚟嘅feel…… 佢對venus嗰種同之前博士對若水根本唔同…… 安仔對venus橫睇掂睇都係比較表面嘅女神feel, 而且之前亦都好似冇乜點詳細講過究竟安仔鍾意venus啲乜…… 唯一可以conclude嘅,就係因為venus係眾人嘅女神, 但相反第214集同捉蛇個集可以見到嘅就係佢對Bonnie係不自覺嘅心動……
bonnie 個人係差, 但起碼敢愛敢恨、 對愛情認真,唔會有收兵嗰種心態…… 不過咁,我亦都要承認呢條線的確係轉變比較快咗, 雖然之前都有幾集係舖緊geh,不過真係可以再舖多啲geh, 希望佢哋正式一齊之前編劇可以再舖多小小情節la(例如講下bonnie對人處事嘅轉變, 咁樣成件事會再豐富啲)

發表於 Posted on: 2017-12-23 20:57

youhoo
回頂端 / Top