tvb.com

tvb.com

唔好拆散博士美香啦...

聽個名唔方好嘢....真係擔心....
起初見到啲網友支持博士MANDY,我諗唔明....但而家追番之前播既,又真係覺得佢哋好襯...再者,MANDY 改咗佢啲港女態度,凈係會將博士放入心...而且,謝芷倫係越做越好,我希望可以見佢多啲,同樣,本人都鍾意睇馬貫東,佢係做得好好。雖然感情既嘢,唔得就係唔得,但TBB 既編劇們既想法,點會冇可能寫好佢,凈係之前既卧底呀....10個9個都係卧底,有香港、有美國既,就連唔係卧底扮卧底都可以寫埋出嚟..搵個ENGINEER嚟睇腦裡面啲嘢都得,點解唔可以令博士同MANDY有美滿既結局呢??可以寫博士發現自己同若水呢20年既係親情,非愛情!!! 至於若水,以佢條件,唔一定配博士家嘛....

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171031/bkn-20171031041555534-1031_00862_001.html

發表於 Posted on: 2017-11-04 12:35

superstupid
帖數 Posts: 75
回頂端 / Top
謝芷倫越做越好, 本人都鍾意睇馬貫東,點解唔可以令博士同MANDY有美滿既結局呢??X 2

她同博士真心襯, 好有火花, 出乎意料好睇.

夾硬拆散佢地, 編劇真係捉到鹿都唔識脫角, 浪費左條咁受網民歡迎既線

仲有咁多集, 可以加入另一位男角配若水.......... 張頴康, BOBBY, 她老公黃文迪都可以呀

發表於 Posted on: 2017-11-05 13:03

kim52
帖數 Posts: 618
回頂端 / Top
美香有人識得欣賞她,相信佢嘅努力冇白費,見到佢由初初至依家係有信心好多:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171021/mobile/bkn-20171021011411086-1021_00862_001.html?eventPath=hk_entertainment&eventID=4028828d4f572539014f64031bae5a28

發表於 Posted on: 2017-11-05 23:59

愛。蛋撻
帖數 Posts: 747
回頂端 / Top
吓,唔係gwa?!真係分㗎……唉,不過其實都估到,之前一直咁嘅鋪排, 都知道佢哋將會被拆散,其實都有心理準備…… 編劇要自己攞嚟衰都冇佢符, 我覺得依個真係繼第一輯愛回家尹德如馬壯AJ戀之後嘅一大遺憾(話時話AJ戀嗰個真係到而家都覺得好遺憾!)…… 不過而家搞到咁,我應該唔會再睇㗎啦(except for大家姐金城武條線), 風少冇咗不特止, 而家仲要連博士Mandy都冇得繼續……

發表於 Posted on: 2017-11-06 23:26

youhoo
帖數 Posts: 2077
回頂端 / Top
夾硬拆散佢地, 編劇真係捉到鹿都唔識脫角, 浪費左條咁受網民歡迎既線

-----------------

X2

Income from TV commercials in HK is not a big deal. And with a monopoly, it really doesn't give a dame what the audience wants. The direction is to promote certain artists and make money off these artists as their managers. For example, Kevin C made a lot of money in China and basically, TVB just made money off him (by taking a share of his income) without having to do anything more for him.

發表於 Posted on: 2017-11-07 7:54

beautifulRuth
帖數 Posts: 729
回頂端 / Top
我同樓上網友一樣,當初壯如戀都灰咗,而家又唔肯接受網友意見,呢幾日我都冇睇,愛回家系列係~希望大家愛回家,呢段時間係老少咸宜,大家歡喜,但編劇們完全令大家唔想回家睇,雖然唔係全部網友都歡喜,但至少,留言嘅網友都係比較歡喜佢哋,無線又一次我行我素,好失望!

發表於 Posted on: 2017-11-07 20:10

superstupid
帖數 Posts: 75
回頂端 / Top
肯聽網民意見既就唔係TBB啦.. XDD
如果無左呢條線我都唔會趕返屋企睇...

發表於 Posted on: 2017-11-07 21:23

catchme
帖數 Posts: 8
回頂端 / Top
其實編劇都係睇監製意向寫劇本,所以唔能夠怪曬編劇,反而希望監製可以考慮一下,其實博士配林美香,紅若水配細龍生也不錯啊~
之前紅若水為了嫁入豪門委屈自己,現在覺得細龍生其實很可憐,如果紅若水可以令龍家對她改觀,細龍生也能夠為紅若水改變自己就好了

發表於 Posted on: 2017-11-08 0:28

半島師奶
帖數 Posts: 52
回頂端 / Top
拆散左唔睇愛回家啦..最好睇果個無左真係唔再追愛回家!!

發表於 Posted on: 2017-11-08 23:29

buddychung
帖數 Posts: 11
回頂端 / Top
我非常支持拆散他們,博士適合一個他愛的人,而不是愛他的人,不管那人是不是若水,反正不會是林美香,林美香這個角色自信心極度不足,正正是因為這個原因她才會做出一系列無稽的事情試圖幫男友剷除一切有可能影響他們倆感情的事,真可笑!!!而且本人覺得飾演林美香的演員在感情戲的演技很假....總之,如果再有她為主線的戲,我會罷看。

發表於 Posted on: 2017-11-09 10:09

msnasd
帖數 Posts: 1
回頂端 / Top
@msnasd
十分認同你所寫,Mandy 演技真的好假,因為劇情不合理。
博思同Mary Hung 發展成一對,將會是最浪漫的劇情,是否處境劇不應該有刻骨感動情節呢??

發表於 Posted on: 2017-11-09 14:03

靚女May
帖數 Posts: 142
回頂端 / Top
我反而唔同意樓上噶意見,我覺得Mandy演戀愛中噶小女人演得好好,反而博士覺得一般......唔知係演員問題定係設定問題。By the way,我覺得Mandy噶人設比Mary好,Mary就係女主角光環,出事總有一堆人扶持佢,但係Mandy夠忠誠,敢愛敢恨,勇敢獨立堅強,我覺得博士應該配一個比Mary更好噶。Mandy識得欣賞博士噶內在優點併比佢吸引,但係Mary只係「你有呢d好處,哦,唔錯」,除此之外再無波瀾。講真,Mary本身鍾意上一個人噶特點或者moment博士都無,唔通真係叫博士白白浪費青春等Mary回頭咩?可能呢世都唔使指意咯

發表於 Posted on: 2017-11-10 14:17

RainieforShow
帖數 Posts: 7
回頂端 / Top
我都支持mandy
本身好討厭呢個角色
但越做越好
反而Mary 越來越差

發表於 Posted on: 2017-11-15 1:39

JSI
帖數 Posts: 453
回頂端 / Top