tvb.com

tvb.com

絕對唔會投郭晉安做今年TVB視帝一票!

支持TVB唔再頒發視帝獎給郭晉安
反對TVB唔再頒發視帝獎給郭晉安

總票數 Total Votes: 188

絕對唔會投郭晉安做今年TVB視帝一票!原因是…

支持晉安,好就支持。

發表於 Posted on: 2016-11-28 19:36

Beat all odds
帖數 Posts: 32
回頂端 / Top
無論邊個做視帝我一樣咁開心, 安仔展鵬浩信, 我個個都LIKE
最開心就係弘BB食白果, 哈哈哈哈!!!

發表於 Posted on: 2016-11-29 13:29

melodyyyyy
帖數 Posts: 827
回頂端 / Top
十年如一日既演技??
你講緊祥伯呀?
佢套套劇都係柴九/劉醒上身, 尤其係大太監呀, 都唔明點解有獎攞 !
FANS夠多卦 !!!!

發表於 Posted on: 2016-11-29 14:26

soooonnn
帖數 Posts: 281
回頂端 / Top
@soooonnn

你係唔係未睇过祥仔其他剧,套套劇都係柴九/劉醒上身?
单单毕打自己人的社长,天天天晴的明医生同八时入席的邦主就完全无柴九/劉醒影子。
只是在正剧,无线都要他演番同类型的角色。

發表於 Posted on: 2016-11-29 15:03

jinqyng
帖數 Posts: 99
回頂端 / Top
絕對支持!剛剛睇番創世紀及天地有情!百幾集的劇集由頭帶到尾真喺絶對難度高!只有這幾位視級嘉良,晉安,錦鴻,德鐘及古仔才能勝任!特別嘉良晉安全程渾身解數!錦鴻古仔各佔上下集。講真煎pang稚嫩演技真係冇得揮!請不要再扁低安仔話又一個阿旺及說到他連小智士林都不及!對超粉的惡言真感厭惡

發表於 Posted on: 2016-11-29 15:16

DoTrump
帖數 Posts: 104
回頂端 / Top
毕打自己人的社长,天天天晴的明医生同八时入席無睇,
我有睇大太監, 佢唔係憑毕打自己人的社长,天天天晴的明医生同八时入席攞獎的, 佢係憑大太監攞獎的, 所以我先評論,

發表於 Posted on: 2016-11-29 15:23

soooonnn
回頂端 / Top
既然未睇过他其他剧,就唔好话套套剧柴九/刘醒上身。其实我都唔觉大太监似柴九/刘醒上身,三个角色都有自己的特色,不过都是我个人意见。

安仔同祥仔都是三视帝,两个都是我喜欢的实力派演员,他们两个在表达内心戏都好正。想讲其实支持自己喜欢的演员无需要去踩其他演员。

發表於 Posted on: 2016-11-29 16:00

jinqyng
回頂端 / Top
祥仔有一個小動作. 係由佢演西遊記豬八戒一直到而家都無改過
就係佢抿嘴的表情, 希望佢留意下, 因為每次佢抿嘴我就諗起佢豬八戒, "多情自古空餘恨"啊 ! 哈哈
唔知點解祥仔演柴九真係好精彩,拍爛手掌
但係演一些專業人仕好似醫生律師就.......總覺得格格不入 !

發表於 Posted on: 2016-11-29 17:13

soooonnn
回頂端 / Top
可能柴九形象太深入民心,我都係睇咗祥仔嘅處境劇先至發現其實祥仔演行政人員或專業人士都可以演得好正。同樣安仔之前一路來都係演好人,一演奸角都令人意外,奸到嚇死人,佢嘅演技令人佩服。今次嘅致命復活都好期待佢嘅表現,如果安仔演得好過其他演員,拎視帝都好應該啦!梁朝偉够拎咗咁多次影帝,唔通下次又唔俾佢拎咩?

發表於 Posted on: 2016-11-29 19:23

jinqyng
回頂端 / Top
祥仔我最有印象係佢演豬八戒同柴九, 簡直拍爛手掌
佢一向演閒角, 可以憑柴九殺出一條血路上到位担正主角我都替佢高興
但係佢真係需要一些突破........

發表於 Posted on: 2016-11-29 20:36

soooonnn
回頂端 / Top
演技好是好,但拎視帝又另一回事,香港唯一免費台這麼多員工,如果高層對某員工印象不錯,加上該員工聽話,自然就會偏向一邊,所以才出現"親生仔女"的叫法。

所謂"親疏有別"是真的,工作上,長工(經理人合約)同兼職(部頭合約)的待遇都有不同吧!

發表於 Posted on: 2016-11-29 21:03

支持Ali做視后
帖數 Posts: 1274
回頂端 / Top
回應soooonnn:
好一句需要突破, 但係有啲人來來去去都係咁, 就俾人捧上神位。
第九集企响天台果段獨白, 讀書咁讀, 聽到滴哂汗,
講句you're fire, 有形無神, 一啲氣場都冇,
同萬二蚊一樣, 講句嘢都一個tone, 好似响山洞聽回音咁,
睇王浩信同譚凱琪, 真係好過睇佢哋。

發表於 Posted on: 2016-11-30 10:22

NanaKoKu
帖數 Posts: 68
回頂端 / Top
唔明佢比人挷架左十年返黎點解會變到好似阿旺漏口咁講嘢,好唔自然,真系超煩。

發表於 Posted on: 2016-11-30 10:54

catso
帖數 Posts: 22
回頂端 / Top
哩個角色換黎耀祥演會系點呢

發表於 Posted on: 2016-11-30 10:59

catso
帖數 Posts: 22
回頂端 / Top
NanaKoKu

果場戲應該搵做馬視帝黃伯來演啦
佢氣場咁勁! 企响度都有戲喎
連"You are fire "句對白都唔洗講,
用眼神來表達嘛, 觀眾一睇就知佢想講乜啦
神級演員就梗係有神級觀眾啦, 係米咁講??

係呢, 講左咁耐, 你認邊個最有主角氣質,? 邊個最有氣場? 邊個最有實力攞視帝呢?

發表於 Posted on: 2016-11-30 12:26

soooonnn
回頂端 / Top
樓上位朋友我都俾人delete過啦,呢度係邊先得假,其實睇劇好難講,未必關個演員事嘅,有啲所謂神級演技係要骢明人同自己先睇到同識欣賞嘅,亦都有啲演技係聰明人睇唔到嘅,好在我夠白痴同唔係某某fans,又唔係見到邊個就話熄機轉台係人,其實左睇右睇個討論區係有幾位郭晉安嘅fans出左個掂惦,未播之前話想郭晉安刷新記錄,做四屆視帝,我睇好多劇未播啲fans都會上下呢啲post,估唔到今次啲人咁激動,講真你投俾邊個同唔投俾邊個關人屁事咩,不過講開又講,郭晉安係套劇係個專業人士,幫人地公司解決問題,抄人一句you are fire,請問仲乜要好有氣勢咁,係唔match佢角色性格喎?唔好成日諗住做戲得一個mode先得格,上司抄人就一定要恶死能登咩?

發表於 Posted on: 2016-11-30 18:56

嵐一
帖數 Posts: 385
回頂端 / Top
同意樓上,安仔係專業人士,仲要係企業醫生,間公司又唔係佢嘅,講 you're fire 時候反而要够冷靜先至啱,唔使下下都要大聲夾惡先至叫有演技。有D人就為咗支持自己的偶像就盲目咁踩其他演員。安仔到今集嘅表現都令人滿意,期待接下來嘅劇情同安仔的演出。

發表於 Posted on: 2016-11-30 19:46

jinqyng
回頂端 / Top
絕對唔會投郭晉安攞TVB視帝, 冇演技, 有台型

發表於 Posted on: 2016-11-30 20:58

識撈王
帖數 Posts: 24
回頂端 / Top
車,又係呢句………

發表於 Posted on: 2016-11-30 21:09

嵐一
帖數 Posts: 385
回頂端 / Top
演技好就應該拿獎,和拿了多少次沒關係

發表於 Posted on: 2016-11-30 21:19

abckei
帖數 Posts: 31
回頂端 / Top
演技普通就拿一、兩次好了,以他的演技,拿四次OVER了

發表於 Posted on: 2016-12-01 11:46

識撈王
回頂端 / Top
I dont see anything spectacular in Roger yet

發表於 Posted on: 2016-12-02 13:28

sukiyaki
帖數 Posts: 5192
回頂端 / Top
跟一個稍為年長的朋友講,他演阿旺時,像誓不低頭時,
今天的韋逸昇,就很像唐立言和高哲行的合體。

發表於 Posted on: 2016-12-02 21:56

識撈王
回頂端 / Top
多餘,邊個開例話攞過獎或攞得多唔可以再得獎架?! 有能者居之架啦,我都鍾意睇陳展鵬架,之但係以"角色" 而論,佢既"張保仔" 入面既十一貝勒係好過拳佬,真可惜舊年俾黃秋生攞咗個"視帝"=.=
如果基於攞過獎或攞得太多既,咁黎耀祥、梁朝偉同張曼玉可以退休啦! 加上,韋逸昇呢個角色唔易演架,內心戲頗吃重,真係有番咁上下功力至可以駕御到! 今屆視帝真係勢均力敵!

發表於 Posted on: 2016-12-02 23:06

snowsnoopyy
帖數 Posts: 359
回頂端 / Top
佢演奸角時,都是同一個樣子和形式,
昨天已看見唐立言的陰險影子了。

發表於 Posted on: 2016-12-05 8:32

識撈王
回頂端 / Top